Viktor Orbán: de EU wil de baas zijn over onze grenzen

Screenshot_101

Viktor Orbán.

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

De nieuwe plannen om het EU-grensagentschap Frontex uit te breiden, verontrusten de Hongaarse minister-president Viktor Orbán. Hij vreest dat de grenzen van zijn land in de toekomst vanuit Brussel gecontroleerd worden.

journalistenwatch

De plannen van de EU om de grenscontrole weg te nemen bij de staten en Brussel daar de verantwoording voor te geven, zouden een serieuze bedreiging voor Hongarije en Europa vormen, waarschuwde Viktor Orbán. De aangekondigde strafprocedure tegen Hongarije zou daarentegen een geringe bedreiging zijn, verklaarde Orbán. De grotere strijd zou die tegen de plannen zijn om aan Brussel de controle over nationale grenzen en de asielpolitiek over te laten, aldus de Hongaarse minister-president volgens “Breitbart”. “Ze willen de sleutels van onze eigen poorten van ons afpakken”, denkt hij.

“De bestrijding van de illegale migratie betekent dat we de bescherming van de buitengrenzen moeten opvoeren… dat betekent ook dat de landen met een buitengrens een deel van hun nationale verantwoordelijkheid moeten opgeven”, had Angela Merkel woensdag voor het Europees Parlement verkondigd.

“Wanneer men Hongarije er niet toe kan dwingen om de migranten binnen te laten, dan is het plan dat men het recht op eigen grensbewaking aan het land onttrekt”, zegt Orbán.

De Europese Commissie spreekt dit tegen – EU-grensbewakers en asieldeskundigen zouden niet tegen de wil van een regering in een lidstaat ingezet worden. Dit zou “in geen geval” gebeuren, aldus de Eurocommissaris Binnenlandse Zaken Dimitris Avramopoulos donderdag in Brussel. “De toestemming van de lidstaat is voorwaarde, opdat deze autoriteiten binnen de grenzen van een staat actief kunnen worden.”

Maar sinds 2016 bestaat de mogelijkheid om Frontex-ambtenaren ook tegen de wil van een lidstaat in te zetten wanneer deze de situatie niet aankan. De EU-regeringen hebben de mogelijkheid om dit per gekwalificeerde meerderheid te beslissen, bericht de “Deutsche Wirtschaftsnachrichten”. Nog zou dit scenario als onvoorstelbaar gelden. Het zou onwaarschijnlijk zijn dat de EU Frontex-ambtenaren naar een land stuurt waar ze niet zouden kunnen rekenen op de samenwerking met de politie en grensbewaking aldaar.

De Europese Commissie heeft voorgesteld het EU-grensagentschap al tot het jaar 2020 tot 10.000 inzetbare ambtenaren uit te breiden.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, Brussel, cultuurrelativisme, Demografie, Derde Wereld, dictatuur, Elite, establishment, EU-critici, Eurabië, Eurofielen, Europa, Europese Commissie, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, Multiculti, nieuw fascisme, Patriottisme, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

14 reacties op Viktor Orbán: de EU wil de baas zijn over onze grenzen

 1. T.Troubadour zegt:

  De EU wolf in schaapskleren.

  Geliked door 1 persoon

 2. koddebeier zegt:

  Een heel dubieus plan,alsof dat Frontex nu zo goed de buitengrenzen bewaakt, die zijn gewoon een watertaxi service voor asielparasieten !!
  Weg met dat EU fascistenclubje ! Leven de vrijheid !!

  Geliked door 1 persoon

 3. Patriot 2.0 zegt:

  Er is duidelijk sprake van een verborgen EU-agenda…

  Like

 4. Jean zegt:

  Laten we dhr Orban MASSAAL steunen in zijn strijd voor behoud van veiligheid, met die massa barbaren komende uit Afrika is dat onmogelijk dus MOETEN de buitengrenzen gesloten én bewaakt worden door militairen want de politie heeft de handen vol met het uitschot in eigen landen.

  Like

 5. ronald zegt:

  Victor Orban heeft zoals gewoonlijk groot gelijk en dat weet het gros van de Europeanen!!!
  Merkel wordt steeds meer de stront in gedreven door Enkele EU landen en vooral het EIGEN volk!!!
  Dat mokkel denkt dat ze alles ZELF kan regelen……..NOT!!! Kontlikker (letterlijk) Macron gaat met haar mee…..maar zijn eigen volk kotst hem uit!!!

  Like

  • Patriot 2.0 zegt:

   Fantastisch hoe Orban zijn zaakjes voor elkaar heeft, en fantastisch hoe hij zich verdedigt, en schitterend formuleert. Daar zal de EU een hele kluif aan krijgen….

   Like

 6. Bezorgde burger zegt:

  Interessante ontwikkeling. Voormalige Stasi criminelen uit de DDR roepen anno 2018 op om de grensbewaking van Hongarije over te nemen…..

  Like

 7. Jan zegt:

  Ik zou het Hongaarse leger daar inzetten waar Frontex is en direct op hen laten schieten zodra zij ook maar naar de Hongaarse grens zouden wijzen.

  Like

 8. Jan zegt:

  Verhofstadt de Waanzinnige

  Verhofstadt: […] de regering van Hongarije vormt een bedreiging voor de op regels gebaseerde internationale orde’ en het is de morele plicht van Amerika om in Hongarije in te grijpen.

  Verhofstadt: “Verenigde Staten moeten ingrijpen tegen Orbán”
  Guy Verhofstadt, oud-premier van België en leider van de liberale ALDE-fractie in het Europees Parlement, vindt dat ook de Verenigde Staten moeten ingrijpen tegen de Hongaarse premier Viktor Orbán (Fidesz). Dat schrijft hij in een opiniestuk voor CNN.

  Verder: ‘We kunnen ons niet afzijdig houden en populistische, extreem-rechtse regeringen democratische Europese staten in de baan van Vladimir Poetin laten slepen en de internationale normen van na de oorlog ondermijnen.’

  “Neofascist in bed met Poetin”
  ….
  [Orban] wil het illiberalisme verspreiden naar andere landen in Europa en daarbuiten, samen met de blanke nationalist Steve Bannon en de extreemrechtse minister van Binnenlandse Zaken van Italië, Matteo Salvini“,…

  https://sceptr.net/2018/09/verhofstadt-verenigde-staten-moeten-ingrijpen-tegen-orban/

  Over Trump heeft hij geen goed woord over en toch meent hij dat Trump in Hongarije moet ingrijpen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s