Welke rebellen ons land in Syrië steunde, blijft staatsgeheim

Screenshot_98

Tweede Kamer wel geïnformeerd

DEN HAAG – Welke Syrische rebellen Nederlandse hulp hebben ontvangen, blijft staatsgeheim. Maar het kabinet neemt de Tweede Kamer, die wil weten of Nederland inderdaad jihadisten en andere bedenkelijke groepen heeft gesteund, wel in vertrouwen.

Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken geeft de Kamer inzage in de zogeheten overdrachtsbewijzen van het hulpprogramma. Daaruit kunnen zij opmaken wie Nederlandse hulp hebben ontvangen. Ook deelt de minister een rapport dat onderzoekers van buiten eind 2016 over het hulpprogramma hebben opgesteld.

De informatie moet wel geheim blijven, schrijft Blok aan de Kamer. Als het kabinet open kaart zou spelen brengt het de ontvangers in gevaar. Bovendien zou die informatie de betrekkingen met andere landen kunnen schaden.

Lees verder>>>
(h/t J.B.)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", Barbarisme, belangenverstrengeling, Hypocrisie, islam-collaboratie, islamappeasement, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Nederland, Rotzakken, Rutte, Syrië, Terrorisme, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

17 reacties op Welke rebellen ons land in Syrië steunde, blijft staatsgeheim

 1. Hendrik M. zegt:

  De ‘rebellen’ groepen in Syrië waren geen homogene groeperingen doch vochten samen met andere groeperingen, of gingen daar in op, net hoe het uitkwam.
  De geschonken Toyota’s en overige materialen werden dus ook gewoon door IS, ISIS, Daesh, Taliban of hoe ze zich ook noemden, gebruikt.Ow ja, in Afghanistan vochten onze militairen tegen diezelfde Taliban.
  Onze luchtmacht bestreed de door ons kabinet gesteunde terreurgroepen
  ‘Onze’ regering steunde dus bewust terroristen, strijdend tegen onze militairen en bondgenoten. en dient veroordeeld te worden wegens hoogverraad.
  Onze F16’s ontbrak het aan de juiste communicatie apparatuur; de terroristen kregen van Nederland communicatie apparatuur, gevechts uniformen en voertuigen.
  Tja, in Nederland moeten onze eigen militairen hun helmen delen, pang-pang roepen en is de helft der voertuigen niet inzetbaar wegens achterstallig onderhoud en/of gebrek aan onderdelen…
  Hoogverraad dus; ze steunden de partijen waar Nederland mee in oorlog was!

  Geliked door 2 people

 2. Rini Stegeman zegt:

  “Als het kabinet open kaart zou spelen brengt het de ontvangers in gevaar”. ………………..dit snap ik even niet..………….. Wij mogen toch wel weten waar ONS GELD NAAR TOE GAAT…..?

  Geliked door 1 persoon

 3. GT zegt:

  En dan denken de heren hier mee weg te komen, het laat zien dat dit kabinet door en door corrupt is. Zij worden voor een tribunaal gebracht te worden, en laat de verantwoordelijken het maar eens uit leggen toch Rutte? Hebben we het in de gaten dat het vandaag of morgen helemaal fout gaat in Europa.

  Geliked door 1 persoon

 4. Pietersen zegt:

  Nederlandje wou weer eens met de ‘grote jongens’ zoals de VS, Germoney en andere EU staten meedoen om solidariteit te tonen en erbij te horen. Kritiekloos, als een kip zonder kop : Alles dan die verschrikkelijke Assad was beter. Nu blijkt dat Nederlandje niet alleen geld heeft uitgegeven aan een islamitische onthoofdingsgroep maar aan veel meer van de baardclubjes.
  Maar enfin, dat deed onze overheid in Nederland ook al, want hier bestaan die clubs ook.
  Frappant, dat hoewel veel Nederlanders al best begrepen dat Assad niet de vijand was, trok het toenmalige kabinet zich daar niets van aan en trok kritiekloos de portemonnee.
  Dit mag niet ongestraft voorbij gaan, dit zijn geen volksvertegenwoordigers, dit zijn volksverlakkers die willens en wetens hun eigen plannen doorzetten en nu de feiten geheim willen houden.
  We hebben te maken met gewetenloze gluiperds en volksverraders die, zoals nu blijkt, tot alles in staat zijn.

  Like

 5. BertG. zegt:

  Misschien is dit wel de reden dat er hier nog geen aanslagen zijn geweest.
  Ze zijn de regering hier dan ook verschrikkelijk dankbaar voor het steunen van hun heilige oorlog tegen de rest van de wereld.

  Geliked door 1 persoon

 6. koddebeier zegt:

  Dit zogenaamde staatsgeheim is een zeer onfrisse zaak bedoeld om de burgers dom te houden, maar het brengt de burgers ook in gevaar !!
  Bedank onbenullen !

  Like

 7. Marc zegt:

  Ach ja, die trouwhartige naive Nederlanders toch. Kwamen de Pakistanen niet op eenzelfde wijze aan hun atoombom, door bij het Nederlandse Urenco doodleuk allerlei voor die bom relevante informatie door de kopieermachine te halen?

  Geliked door 1 persoon

 8. Benesha zegt:

  Dus Nederland, en wellicht andere Europese landen, financierden rebellengroepen om een democratisch verkozen president af te zetten? Met belastinggeld nota bene, en zonder dat ze daar zelfs verantwoording willen voor afleggen? Nog maar eens een bewijs dat we geen democratie meer zijn en dat onze leiders andere belangen dienen. Durven zij dan nog te spreken over ‘buitenlandse regeringen’ die verkiezingen en daarmee de democratie trachten te beïnvloeden? Hypocrieten.

  Like

 9. Lars030 zegt:

  SJOEMELSTEUN, kent u die term?

  ‘Staatsgeheim’ als cover-up. Iets niet bekend willen maken is óók iets bekend maken…

  Like

 10. Frans Brassens zegt:

  (Deze reaktie stond al elders, past beter hier):

  Minister Blok (ja, die) geeft geen informatie over welke rebellen in Syrië Nederlandse ‘hulp’ kregen. Hij maakt er een ‘staatsgeheim’ van.
  Dan kan het m.i. alleen maar zo zijn dat ook erg slechte (moordende, verkrachtende?), rebellengroeperingen ‘hulp’ ontvingen. Anders hoef je er toch niet zo moeilijk over te doen?

  Er is trouwens al een en ander bekend geraakt omdat Nieuwsuur en Trouw onthulden dat onder de ontvangers van Nederlandse hulp ook jihadisten en mensenrechtenschenders waren. En bij die onthullingen zal het niet blijven. Er komt ongetwijfeld nog meer vuile was aan het licht. Dus…’staatsgeheim’ ???

  De ontstellend kortzichtige domheid en het slechte geweten van kabinet Rutte III komen hiermee weer eens duidelijk uit.
  Ook nog de vraag: Wie gaf Nederland opdracht of toestemming voor die ‘hulp’?

  Maar dan dít nog:
  “Blok erkent dat de onafhankelijke adviseur DIE IS AANGESTELD (!) om te voorkomen dat Nederland daarin uitglijders maakt, en DIE HEEL KRITISCH WAS (!) over hulp aan de rebellen, niet is geraadpleegd. Maar dat is ook niet verplicht”…..
  Goede, ZELFGEVRAAGDE, onafhankelijke raad/informatie werd dus genegeerd door Rutte III.
  En daarbij dan ook nog de -niet te geloven- k*tsmoes:….. ‘Raadplegen niet verplicht’…….?
  Ze zijn nu echt in paniek daar in Den Haag en stapelen fout op fout, domheid op domheid.

  Geliked door 1 persoon

 11. Wim zegt:

  Zo zo, als het kabinet open kaart zou spelen brengt het de ontvangers in gevaar? Wel, en is dan zo erg dat die “ontvangers” in gevaar worden gebracht? Als dat al het geval zou zijn, want het is me niet duidelijk waarom die “ontvangers” extra gevaar zouden lopen als bekend zou worden dat ze steun vanuit Nederland hebben gekregen.

  Like

 12. Ze staan alvast niet geseind op de internationale terroristen lijst, en daarmee denkt dit sloopkabinet dat ze op safe spelen.
  De vraag is hoe safe……..niets is safe als blijkt na enig onderzoek dat ook deze rebellen betrokken zijn bij misdaden tegen burgers, martelpraktijken bijvoorbeeld om aan gegevens te komen over andere rebellen, betrokken zijn bij liquidaties van tegenstanders, oorlog of niet, ook dat is een misdrijf, al maakt mij dit niets uit….elkaar uitmoorden scheelt weer een paar terroristen die later naar Europa zouden kunnen komen, echter het gaat hier om het principe van financiële en materiële ondersteuning van rebellen. En daar komt dit kabinet, ik hoop dat ze meer verdachte zaken vinden bij die bewuste rebellen, niet mee weg.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s