De AfD is de grootste partij in het oosten van Duitsland

Screenshot_124

(Vertaling: E.J. Bron)

Het volgende opinieonderzoeksinstituut ziet de AfD als sterkste kracht in het oosten van Duitsland. Uit de nieuwste peiling van EMNID blijkt dat de AfD de CDU in de nieuwe Duitse deelstaten in het oosten van het land heeft ingehaald en daar de grootste partij wordt. Ook “Die Linke” is daar groot. In het westen van het land zijn de oude partijen sterker verankerd.

Contra magazine

In de nieuwe Duitse deelstaten is de politieke situatie anders dan in het westen van het land. Dat blijkt ook uit het stemgedrag. De AfD is volgens de actuele peiling van EMNID de grootste partij in het oosten. In de “Zondagstrend”, die het opinieonderzoeksinstituut EMNID wekelijks uitvoert voor de “Bild-Zeitung”, wint de partij in vergelijking met vorige week 1% en komt in het oosten op 25%.

Zodoende haalt ze de CDU in, die deze week in de nieuwe deelstaten 1% verliest en op 24% van de stemmen uitkomt. De op twee na grootste partij in het oosten blijft “Die Linke” met 18%, daarna volgt de SPD met 14%. De FDP krijgt 7%, de Groenen en andere partijen komen elk op 6%. In heel Duitsland ziet, zoals verwacht, de verdeling van het stempercentage er anders uit.

De CDU stijgt in het hele land 1% en komt op 30%, de SPD stijgt eveneens met 1% en komt uit op 18%. De FDP blijft net als vorige week op 9% staan, “Die Linke” blijft op 10% staan. Terwijl de Groenen 1% inleveren en op 13% komen, kan de AfD haar 15% ook deze week vasthouden. De overige partijen krijgen 5% van de stemmen.

Voor het westen van het land zien de resultaten er als volgt uit: CDU/CSU komt op 31%, daarachter de SPD met 19%. De Groenen staan op de derde plaats met 14%, de AfD vlak daarachter met 13%. De FDP krijgt in het westen 10%, “Die Linke” 8%. De overige partijen krijgen 5% van de stemmen.

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland. Bookmark de permalink .

9 reacties op De AfD is de grootste partij in het oosten van Duitsland

 1. Joannes den Hollander zegt:

  Gelet op de ellende die Duitsland teistert door al dat buitenlandse geteisem is het slechts een kwestie van tijd tot de Afd de grootste partij van duitsland wordt.

  Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  Het OOSTEN zal het WESTEN wel aan het denken zetten.

  Like

 3. droevige mof zegt:

  Breaking News!
  In het bureau van de bondskanselier was ingebroken.
  De verkiezingsresultaten van 2019 en 2020 zijn gestolen.

  Maar alle gekheid op een stokje: Omdat ze sinds Chemnitz met m’n rug tegen de muur stan zullen ze liegen, bedriegen en vervalsen tot het einde.

  Liked by 1 persoon

 4. Charles Martel zegt:

  Het daghet in het oosten.

  Liked by 1 persoon

 5. rony stokart zegt:

  Zo, dit zijn geloofwaardige cijfers. Maar komt de AFD niet van 18 of 17%? Vorige week hadden ze alleszins nog 16%. Wat gezien de gebalde anti AFD propaganda van zowel pers, radio en TV (vooral het ZDF spant hier de dagelijkse kroon) nog altijd een sterke prestatie is.

  Like

 6. Cleo zegt:

  Hoopvol bericht!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s