Hollandse soep

Screenshot_122

(Door: “Guardia Angel”)

Mijn oma kon vroeger heerlijke soep maken. Een van mijn lievelingssoepen was en is erwtensoep of snert.  Zij deed er een halve varkenskop in, althans daar begon ze mee, helemaal leeg trekken zodat je de lekkerste basis had, en nadien ging de rest erbij en als laatste de erwten, die nog op ouderwetse  wijze een nacht in de week hadden gestaan. Mijn moeder deed zoals de dochter het van haar moeder leert, weer met kopvlees en klapstuk, want voor een halve varkenskop was haar pan te klein. Ook de dagen erna kon ik er volop van genieten.

Nu geniet ik niet meer. Dan heb ik het over andere soep. Jaren terug had ik nog geen énkel probleem met het toelaten en vermengen. In de jaren ´60 zat ik zelfs in diverse bandjes die uit verschillende leden bestonden; Surinamer, Indonesiër, paar Nederlanders. En was het heerlijk om te jammen, Rock en Roll muziek te spelen, of gewoon te improviseren en zien waar we uitkwamen, altijd feest in de bollenschuur waar we oefenden, geen overlast voor de buren.

Nu is diversiteit bedacht

En terwijl dit werd bedacht, kwamen er uit alle uithoeken van de wereld mensen en families naar ons land. Op het eerste gezicht was het kleurrijk, waren er zelfs cultuurfestivals met alles er op en er aan. Want ons land met zijn driekleur is gastvrij en zorgt goed voor zijn/haar gasten. En verdomme, zo ben ik ook opgevoed, goed zijn voor anderen. Ik nam zelfs tijdens mijn huwelijk een Foster Parents kindje uit Chili aan.

Maar met de tijd veranderde dit en werd het politiek gekleurd en kwamen bepaalde termen naar voren die ons eerst nog niet bezighielden. Tot er plots iemand werd opgepakt op grond van een van die termen die met de mond gebruikt werd of  met de hand geschreven als leus of graffiti. Vanaf dat moment werd de cultuur grimmig, onze eigen gewoontes werden en worden verdrukt door de opdringerigheid van al die anderen.

Er komt geweld bij te pas, er vallen slachtoffers die ernstig gewond raken, er vallen doden en nog veel meer gewonden en doden erna. De fout gekozen overheid die deze soep heeft bereid… zwaar gekruid… en van alles erin geplempt… zodat ze niet meer te pruimen is, dient dit op als hoofdmaaltijd… elke dag krijgen we dit voorgeschoteld en moeten we er nota bene nog zwaar voor betalen ook. Deze soep… deze DIVERSITEIT, is LINKE SOEP geworden!

Door:
“Guardia Angel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "omvolking", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Barbarisme, betutteling, Censuur, cultuurrelativisme, discriminatie, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse christenen, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

51 reacties op Hollandse soep

 1. Jules Vismale zegt:

  De soep wordt meestal niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend en soms kan zelfs een andere traktatie ook verkeerde gevolgen hebben naar aanleiding van een verhaal dat ik over Oma Duck schreef:

  Oma Duck is het pronotype van een ouderwetse agrarier die zich steeds afzet tegen de vooruitgang en modernisatie van de maatschappij maar er zijn helaas jeugdige betweters (generatieconflicten zullen er altijd wel zijn op dit gebied) die haar steeds de les willen lezen over wat zij wel goed doet of fout.
  In de eerste verhalen behandelde Oma Duck haar kleinzoon Donald en zelfs Gijs als grote kinderen die ze letterlijk de nek waste en probeerde Oma om haar achterkleinkinderen Kwik, Kwak, Kwek, Lizzy, Juultje en Babetje zodanig met allerlei spelletjes te verleiden dat deze haast al het werk op haar boerderij voltooiden omdat Gijs Gans daar altijd te lui voor was! soms was Oma net zo ijdel als Katrien Duck, die spijtig genoeg om de liefde en ijdelheid veel slechtere eigenschappen bezit.
  Zo werd Oma ook een aantal keren door Dagobert (in sommige verhalen zou hij haar jongste broer zijn geweest maar had Dagobert later wel een zus die, net als Oma, Dora heette) benaderd om landbouwgrond en recepten voor taarten (of Oma trouwens erg gek was op het maken van soep weet ik niet) van haar te bemachtigen of het opdringen van moderne snufjes. In een enkel verhaal was Dagobert wel vrijgevig naar Oma toe om haar een televisie te schenken waar zij alleen niets aan had omdat ze nauwelijks over electriciteit beschikte maar eigenwijs als Dagobert was luisterde hij niet naar Oma Duck omdat hij alles beter dacht te weten. En de uitvindingen van Willie Wortel (bedoeld om het haar gemakkelijker te maken) bleken bij Oma evenmin een erg lang leven te hebben omdat ze hierdoor ooit bijna werkloos raakte.
  Soms vroeg ik me af of Oma Duck niet gewoon, in plaats van boerin, die ontzettend veel van haar dieren houdt en ze niet wil consumeren, taartenbakster kon worden (dan kon ze daarmee meteen alle inwoners van duckstad gaan trakteren) omdat ze graag taart bakt al is het alleen voornamelijk Gijs die dit gebak, vrijwillig of door diefstal, consumeert! En Oma werd meestal ook horensdol van haar wantrouwende en slecht gehumeurde buurman: Boer Bietstra!
  De muizen Tom en Pieter uit Assepoester hadden daarentegen meer kijk op allerlei dingen die bij Oma fout gingen, zij ontmaskerden talloze bedriegers, oplichters, dieven, klaplopers en ander gespuis die de naïviteit van Oma steeds misbruiken uit eigengewin en zij stalen ook liever kaas en koekjes uit het paleis van Assepoester in plaats van taart bij Oma.
  En nou even naar Gijs Gans toe: ik had vroeger, na het lezen van een strip met 14 stroken uit de jaren ’70 waarbij Gijs twee weken logeerde bij Donald Duck (gelijk aan de enigste tekenfilm uit 1939 waar Gijs in voorkwam) een gruwelijke hekel aan Gijs gekregen om zijn enorme vraatzucht, onsympatiekheid naar Donald Duck en zijn omgeving toe en het feit dat Gijs toen net zo’n geluksvogel was als Guus Geluk. Beiden zijn alletwee ganzen en dus ook aartslui, klaploperig, vraatzuchtig en soms een ware plaag voor hun familie, kennissen en andere inwoners van Duckstad!
  Niettemin lijkt zelfs een stad als Duckstad heel af en toe bijna een soort van Sodom en Gomorra te wezen daar de inwoners zich vaak genoeg aan allerlei foute dingen bezondigen in de vorm van eigenliefde, overspel, agressie, vandalisme, leugens, bedrog, oplichting, diefstal, softheid, linkse correctie, rivaliteit, slechte of falende bestuurders enz., enz.!
  En dat is al vrijwel net zo erg als onze hedendaagse maatschappij die al in een gigantische puinhoop is veranderd!

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Wat heeft de familie van Donald Duck, Gijs Gans, Assepoester nou met erwtensoep te maken.

   Like

   • Jules Vismale zegt:

    Je kunt anders net zo goed vragen waarom, tijdens de depressiejaren rond de jaren ’30, het Rode Kruis in ‘s-Hertogenbosch toen geen erwtensoep meer aan de armen schonken omdat velen van hen dit namelijk aan hun honden te eten gaven! Blijkbaar kwam die soep de armen opeens danig de neus uit!

    Like

   • BertG. zegt:

    Donald Duck heeft net zoveel met erwtensoep te maken als Lucky Luck met Trump.

    Like

   • Jules Vismale zegt:

    Ik weet zelfs niet eens of Donald Duck erwtensoep lust daar ik al jarenlang ben gestopt met het kopen van die strips! En Lucky Luke werd vaak in zijn jacht op desperado’s en ander geboefte tegengewerkt door de laffe inwoners van steden in het Wilde Westen tegengewerkt! De desbetreffende volwassen daarginder (gelijk aan dat oerstomme personeel van Dagobert Duck) waren zelfs nog erger dan kinderen!

    Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @BertG: 11.09. uur. Hahahaha, zat ik mij ook al af te vragen….

    Like

  • Republikein zegt:

   Je hebt domme en slimme ganzen,de slimmen gaan naar het GAK, de dommen bewaken have en goed, beter dan een waakhond op het erf, en wie niet steelt of erft zal werken tot hij sterft.

   Geliked door 1 persoon

  • Ik denk dat Dagobert toen al figurant stond voor Wall street.

   Like

 2. BertG. zegt:

  Wat toevallig, ik zit hier net aan de erwtensoep als ontbijt.
  Alleen niet vers, maar uit een blik.

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik ben nou eenmaal een hele rare eter.
   Ik eet waar ik op dat moment zin in heb, niet vanwege een bepaald tijdstip.

   Like

   • Wolf zegt:

    Geeft niet. Dat is de vraag van het lichaam naar iets waar je zin aan hebt. bijv. ineens weken achter elkaar pindakaas of appelstroop op brood, Salmajak, Noten, scherp eten, mierzoete snoep,hagelslag, knoflook, zoute haring, of zure haring ineens s.avonds laat ,etc.etc.

    Geliked door 1 persoon

   • hendrikush zegt:

    Volle melk mag opeens ook weer van de “voedingsdeskundigen”.

    Trek je dus vooral niets aan van voedingsadviezen. Alles wat ze verbieden wordt een poosje later weer aangeraden.

    Geliked door 2 people

 3. Statler & Waldorf zegt:

  Zonder die halve varkenskop is de soep halal geworden.
  Zelfs de erwtensoep is geïslamiseerd.

  Like

  • BertG. zegt:

   Niks daarvan. Niet een blik soep van de Plus.
   Mijn erwtensoep hier zit vol met allerlei varkensvlees, vet, enz.

   Like

  • Marlies zegt:

   Welnee, er kunnen ook schouderkarbonades of ribkarbonades in: varkensvlees hóórt bij erwtensoep. En de rookworst moet ook varkensvlees zijn, anders is ie veel te droog.

   Geliked door 4 people

  • Roni zegt:

   Ik ben zo blij dat wij als burgers hier in Nederland bewust VEEL niet te horen krijgen en toch is ons land al zo verkankert door de islam en overige criminele allochtonen. Wat als we wel VEEL MEER te horen zouden krijgen over hoe wij, inheemse echte Europeanen, verkocht worden als bijna 2e hands “slaven” in ONS WestEuropa aan die ongelovigen? Wat dan? Bekeringsloketten opgezet vanuit de socialistische en liberale continent-verraderspartijen?
   Wat gaan we het te stellen krijgen de komende jaren…..nog meer, ppfffttttt…

   Geliked door 1 persoon

   • annah zegt:

    binnenkort geen erwtensoep meer, de Afrikaanse …. varkenspest is weer op komst …

    Like

   • Wolf zegt:

    @ Annah ,u bedoelt de islam varkens hun pest of de pest die er voor zorgt dat we MINDER minder minder varkensvlees kunnen kopen omdat het te duur gaat worden? Ze hebben BEWUST weer die pest ingeschakeld [ Eurofielen] net als gekke koeien ziekte ,komkommer pest, varkens pest, vis pest, geiten ziekte ,etc. etc.

    Like

 4. Frerik zegt:

  Ziet er Heeerlijk uit. Als alles goed gemongen is is de kleur overwegend groen. En de smaak zoals je moeder dat bereid is overheerlijk. Inderdaad wat ons nu door de politiek ons door de strot wordt geduwd is niet te pruimen en is ook niet de groene kleur meer te handhaven. Ondertussen ben ik er door zwaar aan de diarree geraakt en de dokterskosten moet ik natuurlijk via mijn eigen risico betalen. Al met al gaan we er volgend jaar op vooruit volgens de uitgelekte informatie. Nog meer link(s)e soep natuurlijk.

  Like

 5. scherpschutter zegt:

  Beste Roni, het is nu niet wat we niet weten maar wat we wel weten. Wat we wel weten is dat nederland al volledig naar de kloten is, met dank aan de lieden die zich onze regering noemen en die BEWUST, WILLENS EN WETENS. nederland naar de verdommenis helpen. . Rutte en zijn companen zijn bezig om het karwei af te maken, dit op last van de wandelende jajem fles en zijn compaan in het kwaad, frans timmermans uit brussel.

  Geliked door 1 persoon

 6. Tistochwat zegt:

  Parbleu zàg! Doe mij maer un toastje kàviàr.

  Groetjàs,
  Beatrix

  Like

 7. droevige mof zegt:

  Het aandeel moslims in Duitsland is 5 – 6%. Niettemin slagen ze erin hun eetstoornis aan ons op te leggen.
  In een school in Hamburg is niet alleen varkensvlees verboden, nu moeten rundvlees en kip “halal” zijn. Halal betekent dat de dieren doodbloeden.
  Hier is een rapport van het regionale deel van de krant Die Welt. Geweldige reacties van de lezers.
  Wat een puinmhoop, hier!
  https://www.welt.de/regionales/hamburg/article181456908/Hamburg-Streit-ueber-halales-Mittagessen-an-Grundschule.html

  Like

 8. Elisah zegt:

  Ondertussen,
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/09/meerderheid-van-nederlanders-is-tegen-het-verruimen-van-het-kinderpardon/

  Meerderheid van Nederlanders is tegen het verruimen van het Kinderpardon

  Nu alle heisa rondom Lili en Howick is afgelopen, kunnen we even rustig reflecteren op wat er is gebeurd en wat de Nederlanders daarvan vinden. We weten nu dat de ambtenaren rondom staatssecretaris Harbers zich in hun hemd gezet voelen en dat Harbers een gevaarlijk precedent heeft geschapen. Naast het feit dat hij verschillende doodsbedreigingen heeft gekregen en moest onderduiken.

  Like

  • scherpschutter zegt:

   deze staatssecretaris kan nog onderduiken vanwege zijn, in mijn ogen, foute beslissing.
   Helaas kunnen wij, belastingbetalers, dat niet. Wij gaan dagelijks gebukt onder de staatsterreur en daarbij behorende bedreigingen. Alweer worden op mijn kosten mensen in dit land toegelaten om te blijven, terwijl ze eigenlijk al jaren geleden hadden moeten vertrekken. Ik betaal niet alleen mee aan het levensonderhoud van deze zogenaamde vluchtelingen maar ik financier ook mijn eigen ondergang door mijn belastinggeld te gebruiken om asieladvocaten te betalen

   Geliked door 2 people

  • Heniusz zegt:

   Zouden diezelfde ambtenaren zich ook zo vreselijk in hun hemd gezet voelen over de verblijfsvergunning van de “heer” Khalid Jone? Dat loopt al 16 !! jaar te parasiteren en in tegenstelling tot deze kinderen zal DAT niet wijzigen.

   Like

 9. Elisah zegt:

  Meisjes die willen integreren…

  https://tpook.nl/2018/09/16/vrouw-legt-man-het-probleem-van-de-hoofddoek-en-familiedwang-uit/

  Vrouw legt man hét probleem van de hoofddoek en familiedwang uit.

  Ook is aan mij nooit gevraagd of ik aan alle mannelijke moslims wilde gehoorzamen.
  Ik moest het doen. Omdat als ik het niet deed zou ik veel woede op mij afroepen. Zowel mentaal als als fysiek.
  Net als alle meisjes MOESTEN.

  Like

 10. Trucker zegt:

  Godverdomme, zit hier een halve pagina commentaar te pennen druk verkeerde toets en alles naar de filistijnen godverdomme dat is echt balen

  Like

 11. Elisah zegt:

  Linke soep…
  https://tpo.nl/2018/09/16/illegalen-kraken-pand-in-amsterdam-sp-wethouder-prijst-net-briefje-van-nieuwe-buren/

  Illegalen kraken pand in Amsterdam, SP-wethouder prijst ‘net briefje’ van nieuwe ‘buren’
  Illegalen ontevreden met gratis 24-uursopvang en bed bad brood, wethouder vindt het prima

  Opmerkelijk is de reactie van SP-wethouder Laurens Ivens, die zelf in Noord woont. Hij vindt het kraken van andermans vastgoed, getuige onderstaande tweet en deze video, gewoon helemaal prima.

  Like

  • Las ergens bericht dat migrant in gemeentehuis vroeg om een huis, kreeg zijn zin niet en sloeg vervolgens een vaas en meubilair stuk, werd daarna gearresteerd wegens vernieling.

   Like

   • scherpschutter1943 zegt:

    Guardia Angel. Als je dan daarna ook nog de wethouder van de volkshuisvesting thuis bedreigt, krijg je alsnog een woning toegewezen, maar mondje dicht want het publiek mag het niet weten. (deed Aleid Wulfsen, pvda.burgemeester van Utrecht ook met de roma’s. Gaf ze een villa cadeau met alles erop en eraan, als ze maar rustig bleven en……mondje dicht. enz)

    Like

 12. Republikein zegt:

  Soep met sliertjes, echt snert.

  Like

 13. Nog even terug naar de diversiteit, Engeland is al een poos gevallen voor de islam, daar staan dagelijks de Daily Express vol mee met berichten. Nu is er in Birmingham weer een video opgedoken over een mishandeling van een verkeersregelaar, die wordt flink in zijn gezicht getrapt.
  België heeft een groot probleem met al die gelukszoekers die op vrachtwagens springen om naar Engeland te gaan om hun broeders te helpen. Politiechef wordt ontslagen omdat hij zegt dat het fout gaat.
  https://www.hln.be/nieuws/buitenland/parkeerwachter-zwaar-mishandeld-en-beroofd-van-scooter-in-birmingham-opgelucht-dat-ik-nog-leef~aa024142/

  Like

 14. En dan deze video van Brussel Eu

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s