Omstreden “anti-islam” boek schiet naar de top van de Duitse bestsellerlijst

Screenshot_136

(Door: Chris Tomlinson – Vertaling: “Wachteres” en “Henk V.”)

Een nieuw boek, dat zeer kritisch tegenover de islam staat, is nu het best verkopende non-fictieboek in Duitsland, met meer dan 100.000 exemplaren in minder dan twee weken na de eerste uitgave. Het boek, getiteld: “Vijandige overname: Hoe de islam de vooruitgang belemmert en de maatschappij bedreigt” is het nieuwste boek van de voormalige sociaaldemocratische politicus (SPD) en het voormalige lid van de Raad van Bestuur van de Deutsche Bundesbank, Thilo Sarrazin. “De vijandige overname” staat nu bovenaan de bestsellerlijst voor non-fictie van “Der Spiegel”.

Breitbart

Controverse is Sarrazin in Duitsland niet vreemd, nadat hij al in 2010 een boek met harde kritiek op het multiculturele experiment van het land had gepubliceerd, getiteld: “Duitsland schaft zich af”. Hij is ook een vooraanstaand denker geworden in het nieuwe rechts van Duitsland, dat grotendeels draait om het populistische Alternatief voor Duitsland (AfD).

Het nieuwe boek van de voormalige SPD-politicus heeft zelf ook problemen meegemaakt, omdat het oorspronkelijk was geaccepteerd door uitgeverij Random House, die eerder dit jaar besloot dat zij het boek niet wilde uitbrengen. De verandering dwong Sarrazin om Random House voor de rechter te dagen en het boek te publiceren bij FinanzBuch Verlag.

Tijdens een persconferentie op 30 augustus, om de verkoop van het boek aan te kondigen, zei Sarrazin: “Alles is erger geworden dan ik acht jaar geleden heb voorspeld”. Hij werd vergezeld door SPD-politicus Heinz Buschkowsky, die een van de belangrijkste stellingen van het boek beschreef, waarin het gemiddeld hogere geboortecijfer van moslims in Duitsland wordt onderzocht.

Buschkowsky beschreef ook het voorstel van Sarrazin om de asielwetten te hervormen, waarin hij aanbeveelt asielzoekers in transferzones te houden en dat een beslissing over hun claim niet later dan 30 dagen na hun aanvraag zou moeten komen en hij zegt dat de huidige asielwet “is ontaard in een poort naar illegale migratie”.

De reacties op het boek op Amazon zijn overweldigend positief, maar verdeeld: 78% van de recensies geeft het boek vijf sterren, terwijl 17% het één ster geeft. De opinie in de Duitse media is ook gemengd: De rechtse krant “Junge Freiheit” geeft het boek een lovende recensie, terwijl de meeste andere mainstream mediakanalen het boek hebben bekritiseerd en beweren dat het niet volledig op feiten gebaseerd is, of dat het feiten uit de context heeft gehaald.

In een recensie, voor omroep Deutsche Welle, bekritiseerde de “islamdeskundige” Ulrich von Schwerin  Sarrazin scherp, door te zeggen: “Zijn hele boek laat zien dat hij zich niet bezighoudt met de vorming van het vreedzaam naast elkaar bestaan, maar veeleer met  de bespreking van de strikte scheiding van volkeren en het stoppen van de immigratie van moslims”.

Bron:
www.breitbart.com
Door: Chris Tomlinson

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” en “Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "omvolking", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Duitsland, Elite, establishment, gezond realisme, Hypocrisie, Islam, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse christenen, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Moslims, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

32 reacties op Omstreden “anti-islam” boek schiet naar de top van de Duitse bestsellerlijst

 1. Charles Martel zegt:

  Een zeer lezenswaardig boek, van iemand die weet wat hij schrijft.

  Like

 2. Tistochwat zegt:

  “Zijn hele boek laat zien dat hij zich niet bezighoudt met de vorming van het vreedzaam naast elkaar bestaan, maar veeleer met de bespreking van de strikte scheiding van volkeren en het stoppen van de immigratie van moslims”.

  Gelukkig wel, want het gaat tenslotte om het stoppen van de mohammedaneninvasie.
  Hoe bestaat het dat er nog steeds idioten zijn die beweren dat het mogelijk is om vreedzaam samen te leven met mohammedanen!

  Liked by 4 people

 3. Tom Hendrix zegt:

  Het is de waarheid, en niets dan de waarheid, over de islam en de volgers van deze waanzin.

  Liked by 2 people

 4. jungleelephant zegt:

  Hoe meer ogen er open gaan hoe beter!

  Liked by 1 persoon

 5. Marc zegt:

  Ik zou het op prijs stellen als een uitgeverij de boeken van Sarazzin zou vertalen

  Liked by 1 persoon

 6. koddebeier zegt:

  “islamdeskundige” Ulrich von Schwerin Jammer dat we zo veel van dat soort NEP deskundigen hebben ook in Nederland. 1400 Jaar ellende daar hoef je toch geen deskundige voor te zijn.
  ! simpele vraag : Wijs een islamitische democrate aan !
  Die is op de hele wereld niet te vinden en dat zegt al genoeg !!!

  Liked by 1 persoon

 7. Cathja zegt:

  “Vreedzaam naast elkaar bestaan” (Ulrich von Schwerin)….??

  Van welke kant komt dag na dag het geweld? Van de Duitsers? Nee, van de ‘bescherming zoekenden’.
  Het zal NOOIT lukken om Arabieren en Europeanen vreedzaam en met respect voor elkaar in één land samen te laten leven. Moslims accepteren geen gezag over hen, behalve dat wat er in de koran beschreven staat. Daar leven ze strikt naar.
  Vandaar de vele, vele geweldsdelicten, verkrachtingen, steekpartijen en moorden, gericht tegen ‘heidenen’.

  Deportatie van illegalen en allen die zich niet aan wensen te passen, is de enige oplossing om Duitsland weer leefbaar en veilig te maken.

  Liked by 2 people

 8. Henk.V zegt:

  Sarazzin is een man die heel methodisch denkt. Hij maakt altijd doordachte opmerkingen, dus dit boek zal goed in elkaar steken qua boodschap. Zijn eerste boek ,”Duitsland schaft zichzelf af” deed het land al op haar grondvesten schudden, en de twee kampen (politiek correct”) en kritisch denkende Duitsers stonden ook toen tegenover elkaar. Interessant daarbij was dat Angela Merkel, gevraagd naar haar mening over Sarazzins boek zich daar erg negatief over uitliet. Op de vraag wat haar het meeste had gestoord kon ze geen duidelijk antwoord geven. Ze had het boek zelf niet gelezen, gaf zij toe, maar de reacties van haar aanhangers hadden haar doen inzien dat het boek niet klopte.
  En let eens op de reactie van de “islamdeskundige” Ulrich von Schwerin , een man die zich behoort te verdiepen in het karakter van de islam en de inhoud van de boodschap die de islam verkondigt:

  Hij zegt: “Zijn hele boek laat zien dat hij zich niet bezighoudt met de vorming van het vreedzaam naast elkaar bestaan, maar veeleer met de bespreking van de strikte scheiding van volkeren en het stoppen van de immigratie van moslims”. Zien jullie iets van een meningsvorming VANUIT de islam in zijn reactie?
  De man verkondigt gewoon politiek correcte propaganda: vreedzaam naast elkaar bestaan, geen scheiding aanbrengen tussen volkeren, immigratie van moslims tostaan. Hij neemt niet eens de moeite om het volk een leugen voor te houden: westers denken en islamitisch denken gaan heel goed samen.. Einde van mijn betoog. Deze man zakt door het ijs. Wanneer men de feilen die Sarazzin ongetwijfeld zijn boek zal hebben verwerkt niet kan ontzenuwen, vervalt men tot zwak gepraat. Ook politiek correct zou kunnen weten hoe de geschiedenis van de islam zich heeft ontwikkeld en hoe de islam zich opstelt tegenover iedereen die deze ideologie als ”ongelovige” beschouwt..

  ..

  Liked by 5 people

  • Tom Hendrix zegt:

   @Hen V.: 20.00. uur, op 16/9. Niets aan toe te voegen.

   Like

  • Henk.V zegt:

   Het boek van Sarazzin is zeker nog verkrijgbaar op deze Britse site: http://www.amazon.co.uk/
   De levering vanuit Engeland verloopt zeer snel. Binnen een paar dagen wordt zo’n boek bezorgd.. 🙂

   Like

  • delamontagne zegt:

   Hoeveel Duitsers geloven de Kritiek uit hun Duitse Kranten over dit boek ? ? ?
   Reacties Cosmopolitan Duitsers ! !
   / /
   Uit de Krant “die Zeit”!:
   George Seeszlen: Voor de populistische pamfletten van Rechts en de Flut-romannnetjes geldt ’t zelfde principe als eerste “Je moet precies dat opschrijven wat ’t lezerspubliek graag wil horen, dit is wat een grote schare van publiek rechts van ’t centrum van je verwacht.
   En je moet ’t zodanig zeggen dat er geen ruimte overblijft voor misverstand of twijfel.
   Maar je ware intenties verborgen houden.
   * *
   “Judith Görs”: Heeft een artikel geschreven dat verontrustend is.
   Sarrazin tegen de Koran:”Een boek dat alleen verwoestend werkt”.

   Pour Focus Online:
   Bestemd om angst op te wekken, zwakke argumentatie, van een aard om haat te veroorzaken

   Voor de “Tagesspiegel”: Thilo Sarrazin slaat terug, op ’t randje van racisme en erg manipulatief.

   En als kers op de taart “Süddeutsche Zeitung”: Duitsland heeft dat boek net zo hard nodig als een Epidemie van Ebola…………

   https://www.polemia.com/opa-hostile-islam-nouveau-livre-thilo-sarrazin/

   Like

 9. Joannes den Hollander zegt:

  Klaarblijkelijk is het boek in Nederland ook erg populair. Ik heb het in Duitsland moeten bestellen want vorige week was het bij bol.com en diverse andere boekenzaken in Nederland niet meer leverbaar.

  Like

 10. Pietersen zegt:

  Ik geef het boek ongelezen vijf sterren. We moeten blij zijn dat zo’n boek geschreven wordt, want van de linkse kliek en christelijke landverraders krijg je die informatie niet.

  Liked by 3 people

 11. droevige mof zegt:

  Natuurlijk kun je in Keulen, het Mekka en de Medina van de beste Gutmenschen alleen Sarrazin-boeken kopen als je ze eerst bestelt. Ze worden niet aangeboden in de grote boekwinkels (b. v. Mayersche Buchhandlung) Domme opmerkingen bij het bestellen inbegrepen.

  Liked by 2 people

 12. Ronald zegt:

  Hopelijk zullen hierdoor nog meer mensen voor de AfD stemmen!!! AfD moet de grootste partij worden!!!

  Like

  • Tineke zegt:

   Toch wil de AFD ook 200.000 immigranten per jaar.
   Tel daar de gezinshereniging bij op………
   Ik weet het ,meer keus is er niet.
   Maar ik schrok daar wel van,beetje teleurstellend zal ik maar zeggen.

   Liked by 1 persoon

   • Roni zegt:

    200.000 Vind ik ook niet prettig maar wie zegt dat ze daar moslims mee bedoelen?

    Like

   • jack black zegt:

    Emigranten ja !
    Maar geen Moslims en geen Economie Parasiten !
    We hebben ja per slot van rekening al jaar en dag
    europese emigranten die Christelijk en vol integreert zijn !
    En Buiten Europa zijn Chinezen Boedisten Enz. ook
    naar Europa gekomen en hebben sich alle aangepast !
    Ergo ! De moslim behoort niet naar Europa !
    Hij brengt dood en verderf en we moeten ze met
    alle middelen eruit trappen !

    Like

 13. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  wat rest ’t Volk nu nog te doen binnen de grenzen van fatsoen ?
  .

  Like

 14. Heniusz zegt:

  Als heel links draaiend Duitsland ongeveer een rolberoerte krijgt van dit boek, moet het haast wel weer een uitstekend boek zijn. Binnenkort maar bestellen dus. Ook zijn andere 3 boeken staan op een prominente plek op mijn boekenplank, deze past er uitstekend bij. Lezen uiteraard ook doet!

  Liked by 2 people

 15. bigljohn zegt:

  Dit boek is een tijdelijke opsteker voor de Duitsers. Ook leuk voor in de boekenkast voor degenen die het Duits machtig zijn. Maar de islamisatie-trein blijft gestaag verder denderen. Geen boek of demonstratie zal er iets aan kunnen veranderen. De moslims blijven immers al 1400 jaar lang trouw aan dat andere boek; de Koran. Voor de derde keer proberen de muzelmannen Europa te veroveren. Zoals nu hebben ze het nog nooit meegemaakt. Europa word ze op een presenteerblaadje aangeboden. Hun bedje is gespreid, ze hoeven er alleen maar in te stappen !

  Liked by 2 people

 16. Ruud zegt:

  Elk extra geopend oog voor deze absurde ideologie is winst.

  Like

 17. kampersrene zegt:

  Spijtig dat ik geen Duits kan lezen .Ik hoop op een Nederlandse vertaling ….misschien met een meer toepasselijke tittel “””terug naar de middeleeuwen”””

  Liked by 1 persoon

 18. boorzalf zegt:

  Er zal wel weer fata worden uitgeroepen 🔊over de schrijver. Want de maan aanbidders zijn dan weer beledigt.

  Liked by 1 persoon

  • boorzalf zegt:

   Fatwa.

   Like

   • fleckie zegt:

    Een FATWA!?door GHOMINI, ( Iranier, uitgevaardigd) Net als bij de schrijver van het boek’de DUIVELSVERZEN’. roman Van Salman RUSHDIE, uitg.Van veen,uitgevers,isbn 90.204.2363.0. CIP- gegevens Kon Bibliotheekn,Den Haag…………………………Alg. Dagblad 2.2.1998: ‘ De Britse regering zal 9. Iraniërs uitwijzen omwille v.d nationale veiligheid. Bijzonderheden over hun activiteiten wetdenniet gegeven ,maar zijzouden deschrijver SalmanRushdie hebben willen vermoorden*~*~*~~*~

    Like

   • fleckie zegt:

    ‘DIt is de tweede !! keer dat ik dit breng op interne!!!…..FATWA’ …..uitgevaardigd door de ISLAMIET ayatollah GHOMINI, tegen de schrijver v.h.boek ‘DE DUIVELSVERZEN’, SALMAN. Rushdie. , uitg, VEEN, uitgevers b.v.Utrecht/ Antwerpen. .isbn.90.204.2363.0 .>>>>>>>>>>>>>>>>………………………… krantenknipsel uit het
    Algemeen Dagblad 2.2.1990”de Britse regering zal 9 Iraniërs uitwijzen omwille v.d nationale veiligheid. Bijzonderheden over hun activiteiten werden niet gegeven, maar zij zouden de schrijver hebben willen vermoorden.’ *~*~*~

    Like

 19. Elisah zegt:

  Ondertussen in Denemarken
  https://fenixx.org/2018/09/16/elke-vierde-deen-is-van-mening-dat-religieuze-moslims-het-staatsburgerschap-moet-worden-geweigerd/

  Elke vierde Deen is van mening dat religieuze moslims het staatsburgerschap moet worden geweigerd

  Als je een gelovige en religieuze moslim bent, moet je geen Deens staatsburgerschap krijgen. Dit is de wens van 27 procent van de Denen – iets meer dan elke vierde – volgens een opiniepeiling dat Yougov voor B.T. heeft uitgevoerd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s