Slavernij in de islam: Een heilige tegen de ontmanteling van de bolwerken

Screenshot_168

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

De foto van de week komt deze keer uit de stad Meran in Zuid-Tirol. En heeft – hoewel het de foto van een historische schildering uit de 15e eeuw is – betrekking op de actualiteit: de slavernij in de door de islam gedomineerde landen.

philosophia perennis

Onder de toren van de stadsparochiekerk (“Duomo”) van Meran is een in Wikipedia goed beschreven doorgang met een kruisgewelf uit de periode 1360 tot 1370 te zien.

In de doorgang is vooral “een muurschildering van meester Wenceslas bijzonder de moeite waard (foto), die een boslandschap met twee voor het kruis knielende mannen van de Orde van de Allerheiligste Drie-eenheid (Trinitariërs) voorstelt, vermoedelijk de beide heiligen Johannes van Matha en Felix van Valois.”

Vrijkopen van christelijke gevangenen uit islamitische slavernij

Felix (Ordenaam), gedoopt als Hugo van Valois, was de zoon van graaf Rudolf, regent van Frankrijk, die in 1152 zijn vader als heerser opvolgde. Hugo legde echter al 8 jaar later al zijn functies neer om zich eerst in volledige eenzaamheid terug te trekken. Totdat hij samen met Johannes van Matha in 1198 de Orde van de Allerheiligste Drie-eenheid oprichtte om gevangenen vrij te kopen.

De Orde was uit actuele aanleiding ontstaan: in de tijd van de kruistochten hadden de moslims bijzonder veel christelijke gevangenen gemaakt en als slaven verkocht. De Orde maakte het tot zijn taak om deze christenen uit de slavernij vrij te kopen.

Symbool voor een weerbaar katholicisme

Samen met de kruisridders zijn de beide afgebeelde heiligen zodoende een symbool voor een weerbaar katholicisme, die zich moedig, maar ook pragmatisch, verzetten tegen de islamisering en haar tragische gevolgen (zoals de slavernij, die tot op de dag van vandaag voortduurt in de islam).

Wat een weldaad tegenover een door paus Franciscus en andere kerkelijke islam-appeasers misvormd katholicisme, dat de ontmanteling van de bolwerken en het binnenlaten van de vijand tot de hoogste deugd van een christen verklaart!

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Eurabië, Europa, gezond realisme, hersenspoeling, Historie, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Marxisme, Moslims, Multiculti, New World Order, nieuw fascisme, onwetendheid, Paus Franciscus, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

6 reacties op Slavernij in de islam: Een heilige tegen de ontmanteling van de bolwerken

 1. Jules Vismale zegt:

  Dat links tegenwoordig goede maatjes met de islam wil blijven en daarmee zichzelf gaat vernietigen bewijst dit artikel:

  Wat pijnlijk… GroenLinks Amsterdam: ‘Moskeeën zijn onze bondgenoten’
  Ik zit nu zo’n beetje heel de dag de Algemene Politieke Beschouwingen te bekijken maar verreweg het meest interessante vindt plaats op Twitter. Zo vliegt vandaag GroenLinks behoorlijk uit de bocht met een onzinnige Tweet.

  “Moskeeën voorkomen radicalisering vaak. Zij zijn onze bondgenoten,” luidt de Tweet van GroenLinks Amsterdam.

  Hoe je het voor elkaar krijgt om zo’n kronkel in je hersenen te ontwikkelen GroenLinks gedraagt zich precies zoals de nazi’s diet tijdens WO II ook graag de ilsam als bondgenoot zag!) is waarschijnlijk voldoende materiaal voor een hele studie. Het is toch een hele prestatie om zo te durven denken, tegen alle feiten en statistieken in.
  Daaruit blijkt namelijk dat radicalisering in veruit de meeste gevallen ontstaat IN EEN MOSKEE. Tsjah, wie had dat gedacht? GroenLinks Amsterdam blijft hoop houden en dat kunnen ze in hun r..t steken omdat die hoop allang is verloren!

  En ja, er zullen vast hier en daar wat imams zijn die jonge Mohammed een draai om de oren gaven toen hij over Syrië en jihad begon, maar laten we nou niet doen alsof de moskeeën (wie dat geloofd is echt van de ratten besnuffeld!) een noemenswaardige bijdrage leveren aan het voorkomen van radicalisering. Dan ben je wel echt totaal de weg kwijt en kun je nog beter beweren dat je Twitter-account is gehackt door een troll.

  Eigenlijk is dit een beetje zeggen alsof de kerk heeft bijgedragen aan het ontmaskeren van pedofiele geestelijken. Wellicht proberen ze kiezers te snoepen van DENK (dat die partij HEEL gauw hier Nederland wordt uitgeschopt!) of wat er van de PvdA over is, ik weet het niet.
  Het zal wel niet lang meer duren voor ze de mensensmokkelaars (gelijk aan de valse koetsier uit Pinokkio) in Libië en Syrië gaan eren met de benoeming van ‘voorvechter voor de Mensenrechten’ of iets dergelijks. Dit is toch te absurd voor woorden?

  En het is NOG absurder om te beweren dat de moslims zo dol op links zijn en dat zij, sarcastisch genoeg, zelfs de linkse dwazen dadelijk nog tot de islam bekeren! Ga toch gewoon op het dak zitten in een hevige onweersbui, akelige klootzakken van GroenLinks!

  Like

 2. kampersrene zegt:

  Slavernij is gedwongen werk verrichten voor een meester…als ge zou weigeren hangt er een straf boven je hoofd .Het woordje slavernij werd vervangen door “”Belastingen”” Wij worden gedwongen een hoop krapuul en niksnutten te onderhouden….Als ge weigert belastingen te betalen krijgt ge een deurwaarder op uw kot…..als straf

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s