De vele inzichten die het antisemitismedebat van de Britse Labour Party biedt

Screenshot_224

(Door: Dr. Manfred Gerstenfeld – Vertaling: E.J. Bron)

In de loop van de afgelopen twee en een half jaar heeft zich in de Britse Labour Party een belangrijk debat over antisemitisme ontwikkeld. Dit heeft andere uiterst problematische opvattingen van Jeremy Corbyn overschaduwd, die sinds september 2015 partijchef is. Inmiddels zijn er talrijke bewijzen van zijn foute gedrag.

Corbyn ondersteunt moorddadige en zelfs genocidale terroristen. Veel van hen noemt hij “vrienden” en “broeders”. Hij is een ondersteuner van Holocaust-ontkenners en Holocaust-verdraaiers. Bovendien is Corbyn een anti-Israëlische ophitser en deeltijdantisemiet.

Uit het lang voortdurende debat over antisemitisme in de Labour Party kunnen veel verschillende inzichten worden ontleend. Meerdere daarvan zijn van beslissende betekenis voor het Verenigd Koninkrijk en de westelijke wereld in zijn geheel. Desondanks kregen ze van de media en het publiek zeer weinig aandacht. Hieronder volgt een opsomming van belangrijke feiten die tot nu toe uit de discussie kwamen:

 1. Corbyn´s extreem foute gedrag is voor veel Britten geen reden om Labour niet te ondersteunen. Uit enkele actuele peilingen blijkt: wanneer er nu parlementsverkiezingen zouden plaatsvinden, dan zou de Labour Party een goede kan maken om deze te winnen.
 2. Als de ondersteuner van terroristen Corbyn premier van het Verenigd koninkrijk zou worden, zou dat westerse inspanningen ondermijnen om het wereldwijde terrorisme aan te pakken, inclusief en in de eerste plaats het terrorisme dat afkomstig is uit islamitische samenlevingen. Het zou bijna onmogelijk zijn om Corbyn en enkele van zijn pro-terroristische medewerkers al die vertrouwelijke informatie ter beschikking te stellen, die Groot-Brittannië over terrorisme en diegenen die het plegen bezit. Daartoe behoort informatie van geheime diensten, die in andere landen verzameld werd. Corbyn en enkele van zijn partners zin voor de strijd van het Westen tegen de terreur een potentieel paard van Troje. Het feit dat het toekomstige terreurrisico in de media van Groot-Brittannië of elders weinig aandacht heeft gekregen, is een onderwerp voor een aparte analyse.
 3. Mocht Corbyn in Groot-Brittannië premier worden, dan zou dit voor verschillende westelijke landen aanleiding kunnen zijn om er heel goed over na te denken welke vertrouwelijke informatie zij toegankelijk maken voor de Britse geheime diensten.
 4. Voormalige vooraanstaande socialistische politici, zoals de overleden Zweedse minister-president Olaf Palme, de Griekse minister-president Andreas Papandreou en de Franse president François Mitterand, hebben zich extreem antisemitisch over Israël uitgelaten. Antisemitisme bestaat ook in een groot aantal Europese socialistische partijen. Maar nog nooit eerder sinds de Tweede Wereldoorlog heeft er ook maar in beginsel zo´n veelomvattende onthulling van antisemitisme in een westelijke socialistische partij plaatsgevonden dan op dit moment in de Labour Party bestaat.
 5. Het spectrum van argumenten van diegenen die Labour verdedigen en Corbyn en de antisemieten van Labour schoon praten, biedt unieke inzichten in het Britse antisemitisme. Dat zou ook de betere ontcijfering van het antisemitisme in het overige Europa mogelijk maken, vooral in socialistische partijen. Een belangrijk deel van de partijleden van Labour ondersteunt dit schoon praten.
 6. Al onder de voorganger van Corbyn, Ed Miliband, waren er extreem antisemitische uitspraken van een serie gekozen vertegenwoordigers van Labour. Deze uitlatingen kregen niet echt veel aandacht in de partij of de Britse media. Het aandeel islamitische daders was veel groter dan hun presentie in de Britse samenleving of waarschijnlijk ook in de Labour Party zelf.
 7. Links antisemitisme komt meestal tot uitdrukking als anti-Israëlisme. Het debat in de Labour Party heeft aangetoond in welke breedte klassiek antisemitisme zich zelfs in een sociaaldemocratische partij kan manifesteren.
 8. Het totaal aantal klachten over het feit dat leden van Labour zich sinds Corbyn aantrad als partijchef antisemitisch uiten, is waarschijnlijk al meer dan duizend. Zelfs het feit dat de definitie van antisemitisme van de International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) door de nationale partijleiding van de Labour-leiding werd geaccepteerd, zal vermoedelijk nog steeds niet volstaan dat er gepast wordt omgegaan met d eklachten over antisemitische uitlatingen door leden van Labour. Het probleem zou wel eens structureel kunnen zijn.
 9. Meerdere joodse parlementariërs van Labour en een niet-joods parlementslid waren blootgesteld aan aanvallen door linksen, die in de regel worden toegeschreven aan rechts-extremen, neofascisten of neonazi´s.
 10. De joodse gemeenschap van Groot-Brittannië, die slechts 0,4% van de Britse burgers vertegenwoordigt, heeft in de regel geprobeerd om directe conflicten met machten van de Britse samenleving te vermijden. Ze heeft ernaar gestreefd om haar belangen via de ontwikkeling van goede contacten met de autoriteiten en andere machtige organisaties te bevorderen.

Screenshot_225

Het grote aantal facetten van het Labour-antisemitisme en hoe daarmee wordt omgegaan in de partij, heeft de joodse gemeenschap gedwongen tot een openlijk conflict met deze machtige organisaties. De ontbrekende ervaring van het Britse Jodendom met dit soort van confrontatie heeft het haar onmogelijk gemaakt een duidelijke strategie te ontwikkelen. Daarmee werd het antisemitisme voor Labour het belangrijkste probleem waarover in de Britse publieke opinie een tijdlang gediscussieerd werd.

 1. Als de joodse gemeenschap een strategie gehad zou hebben, dan zou een belangrijk doel daarvan de nadruk moeten krijgen dat antisemitisme een deel van een veel groter spectrum van fout gedrag van de Labour Party is, waarbij het meest beslissende is gelegen in de Corbyn´s vriendschap met en ondersteuning van terroristen. De blamage van de partij zou op deze manier tot een veel bredere discussie over Corbyn in de Britse publieke opinie hebben geleid.
 2. De Britse joodse gemeenschap zou in de toekomst wel degelijk een prijs voor haar confrontatie met de machtige Labour-leiding moeten kunnen gaan betalen. Deze prijs zal vermoedelijk hoger worden, mocht Corbyn premier worden. Maar zelfs als hij dit doel niet bereikt, zou zijn partijleiding altijd nog tot een aanzienlijke invloed op het Britse Jodendom kunnen leiden. Enkele indicatoren zijn te herkennen aan de reacties van sympathisanten van Corbyn op een artikel van de voormalige Britse opperrabbijn Lord Sacks, waarin deze verklaarde dat Corbyn een antisemiet is.
 3. In de joodse gemeenschap vindt een belangrijke discussie plaats over het feit of Joden in Groot-Brittannië kunnen blijven als Corbyn premier mocht worden. Deze ontwikkeling is uniek. Desondanks is het onduidelijk of een premierschap van Corbyn daadwerkelijk tot een significante joodse emigratie uit het Verenigd Koninkrijk zou leiden.
 4. Sociaaldemocratische partijen in het buitenland hebben weinig aandacht geschonken aan de antisemitische ontwikkeling in de Labour Party. De Nederlandse Partij van de Arbeid (PvdA) heeft haar openlijk genegeerd. Partijleider Lodewijk Asscher werd in een open brief van de pro-Israëlische organisatie CIDI gewaarschuwd voor het antisemitisme van Corbyn. Hij gaf een irrelevant antwoord. Op uitnodiging van Asscher bezocht Corbyn Nederland en sprak op een bijeenkomst van de PvdA. Er vond een gewelddadige hetze tegen een joodse demonstrant plaats. De voorzitter Nelleke Vedelaar is een verklaard aanhanger van Corbyn.

Screenshot_223

Bron:
https://heplev.wordpress.com
Door: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Barbarisme, demoniseren, Groot-Brittannië, islam-collaboratie, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme. Bookmark de permalink .

27 reacties op De vele inzichten die het antisemitismedebat van de Britse Labour Party biedt

 1. dus is de pvda antijoods. ik z ie ze nog staan, de kopstukken van de pvda, met een keppeltje, bij een joodse ceremonie. Hypocriete smeerkezen.

  Like

  • fleckie zegt:

   De ‘oprichting’ van de PvdA was niet antisemitisch, ( voorheen dan) in loop der JAREN kwamen er lLEDEN bij met een ‘andere ‘ mening over Joden, en tegenwoordig, nu de PvdA ‘gehalveerd’ is, viert HET antisemitisme ( waarschijnlijk) ‘hoogtij, ook al door…….

   Like

 2. Guus Velraeds zegt:

  Nooit PvdA gestemd. Had daar altijd meerdere redenen voor. Maar de belangrijkste was het sluimerende antisemitisme binnen die partij dat nooit weg is geweest. Bij lang niet alle sociaal democraten hebben antisemitische neigingen maar ze zijn altijd slap geweest duidelijk stelling te nemen. Geen antisemitische gevoelens had in elk geval toenmalig PvdA minister van defensie (1973 Henk Vredeling) deze heeft tijdens de yom kippur oorlog op eigen houtje zonder overleg met Den Uyl en andere partij bonzen Israël in het geheim bijgestaan met het leveren van wapens en ander ondersteunend materiaal. Het was voor Israël erop of eronder. De motivatie van Henk Vredeling dit in stilte te doen was ingegeven omdat hij anders bang was een neen te ontvangen als hij de normaal gangbare weg was gevolgd. Hij als insider kende zijn mede PvdA pappenheimers.

  https://www.nrc.nl/nieuws/1993/10/27/vredeling-rechtvaardigt-zijn-solo-actie-voor-israel-7200868-a1227791

  Like

  • Republikein zegt:

   Henk, de man van de vliegende asbak, was zijn tijd ver vooruit.

   Like

  • Asgard zegt:

   Soms weet ik ff niet wat ik er van moet denken,..gisteravond op visite geweest bij goeie vriend van mij.hij is Joods, we bespraken de rassen kwestie wat best wel hoog op liep tijdens de discussie, hij heeft meer angst voor de Europese christelijke blanken dan voor de mossels die Europa aandoen,..dat begreep ik toch echt niet, en het werd nog gekker daarna, hij beschermde alles wat niet blank was, want zo zegt ie, dat de zwarte afrikaanse bevolking dom word gehouden omdat je geen scholing krijgen van kinds af aan en zodoende niet in staat zijn het land te kunnen opbouwen,..de genocide op afrikaanse boeren deed ie af boontje komt op zn loontje,..blanken hebben landje pik gedaan en zwarte bevolking is daar nu klaar mee,…alles is in zijn ogen de schuld van het volk wat niet stemt, en de multionationals wat al die landen leegtrekken aan grondstoffen,..de somalische piraten gaf ie gelijk dat ze schepen kaapten en gijzelden omdat Europees afval daar word gedumpt en de zee word leeg gevist door Europeanen, dat ze hier na Europa komen is de schuld van het westen zelf omdat ze hier huisvesting krijgen en gratis geld, dat ze niet gaan werken deed hem niets, ook dat het jaren kost om hen in geburgerd te hebben,…ik zat gisteren even in een andere wereld, wist er even geen raad mee, ook werd ik naief genoemd, en scheerde alles over een kant,..ik zag het allemaal verkeerd en was een racist,…zo iemand heb ik van de dood gered, eigenlijk zou ie niet meer geleefd moeten hebben volgens wereldse regels,…ging met een rare nasmaak naar huis.///zat in de auto nog te denken zie ik het dan zo verkeerd,..nee absoluut niet.

   Geliked door 2 people

   • scherpschutter1943 zegt:

    Asgard, uw joodse vriend lijdt aan het Stockholmsyndroom. Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig. Kappen met die vriendschap of het zal u in de toekomst de kop kosten. Uw joodse vriend brengt u als eerste naar de islamitische slachtbank om daar zonder verdoving het leven te laten.

    Like

   • Asgard zegt:

    Scherpschutter,…ik moet je gelijk geven,…totaal wereldvreemd, hoewel ie ook wel goeie dingen heeft, maar geeft mij toch een gevoel van verbijstering,…ooit door hem gezeten (niet lang), alle schuld op mij genomen en hem gevrijwaard waardoor mijn eigen leven gevaar liep,..een mens leer je nooit kennen!

    Like

   • fleckie zegt:

    Wat ‘het’ leegvissen’ betreft, klopt, ( als )’ tegenprestatie’ verschenen er ‘kaper-vissers ‘ wier ‘visgronden ‘ ‘ door …’fabrieksschepen’ …werden leeggevist. Men heeft zogenaamd ontwikkelingsgeld maar laten stromen? , naar landen, waar met ‘kleverige’ handen, het merendeel werd opgevangen, door ‘liefhebbers van ‘het slijk der aarde’, tja, hoe het er aan toeging met het verbod! op anticonceptie—-middelen, kan men zelf bedenken!!( was het niet de Poolse paus, die een vlammend betoog hield tegen ‘anticonceptie, in Afrika, (tijdens de inzegening van een basiliek in Ivoorkust? .)?….
    Alg.Dagblad, .26.1.1990, DUUR ‘VATICAAN van AFRI KA WACHT NOG STEEDS OP. DE PAUS. Kritiek
    op basiliek in Ivoorkust. ‘:Yamoussoukro (REUTER)– Elke dag worden de kerkbanken en de marmeren vloer geboend,maar er komen geen gelovigen naar de grootste kerk in Afrika,midden in het oerwoud.
    Binnen, achter de gebrandschilderde ramen ,verstoort alleen het gezoem van. de. Air-
    Conditioning de stilte. in. ” het Vaticaan van Afrika”. …….Buiten woedt een discussie over de kosten van dit grote gebouw in een van de armste delen van de wereld. De basiliek,gebouwd naar het model van de St.Pieter in. Rome,staat leeg, omringd door kokospalmen , wachtend op een bezoek van de paus. ……………..Zesde reis……………..
    Meer. dan. 1.500 handwerkslieden werkten 7 dagen per week om de basiliek van. Onze
    Lieve. Vrouwe. van de Vrede. in Yamoussoukro. , de hoofdstad van Ivoorkust ,vorig jaar. september. op tijd klaar te krijgen voor het bezoek van de paus. Maar de paus kwam niet. …………..Paus. Johannes. Paulus ll. Is gisteren vertrokken voor zijn zesde reis door Afrika. Hij bezoekt de Kaapverdische eilanden, Guinee- Brisau, MALI, Burkina Fas, en Tchad. …………..Ivoorkust zit er. weer. niet. bij………….,,Felix Houphouet- Boigny, de leider van Ivoorkust , heeft. de. paus. de basiliek, die plaatsbiedt aan 17.000 mensen , vorig jaar april ten. geschenke gegeven. Het duurde 3 maanden voor
    er een antwoord kwam. Het Vaticaan accepteerde het. geschenk. ” in beginsel ” en wilde nog antwoord op vragen over het. eigendomsrecht. ,onderhoud en de pastorale status. Deze. lauwe reactie. bedroefde. de. 84- jarige Houphouet- Boigny, die de
    basiliek zag als de kroon op zijn 30- jarig bestuur van de voormalige. Franse. . kolonie. De autoriteiten in Ivoorkust hopen dat de paus misschien later dit jaar de basiliek zal bezoeken. …………..GECONTROLEERD…………..Kritiek op. de. basiliek werd gesmoord in Ivoorkust,aangezien de media worden gecontroleerd door de staat. Het. was. de. buitenlandse. pers, vooral de Franse, die geen goed woord over had voor de bouw van de kerk. …….Houphouet- Boigny zegt dat hij. de bouw financierde met zijn. eigen. geld, maar hij weigerde te. zeggen. hoeveel. de. kosten. bedroegen. ” Als ik de middelen had zou ik een basiliek bouwen. die nog twee keer zo mooi en. zo. groot was”, zei hij tegen het blad FIGARO……,,…….Volgens onofficiële schattingen worden de kosten geraamd. op. 300 miljoen gulden. ” Ivoorkust moet. een. dergelijk. gebouw niet. neerzetten. in. een. tijd. van. economische. crisis”, zegt een inwoner. …………..Prijsval…………..Cacao. heeft Ivoorkust in de jaren zeventig rijk gemaakt,maar de prijsval van de laatste jaren heeft dit land van elf miljoen inwoners in armoede gestort. ” Europeanen hebben hun kathedralen ook gebouwd in een tijd van armoede”, zegt een aanhanger van Houphouet-Boigny. ” De westerse pers zegt eigenlijk dat Afrika niet zulke mooie gebouwen mag hebben”. *~*~*~*~*~*~*~

    Like

 3. Marc zegt:

  “Het zou bijna onmogelijk zijn om Corbyn en enkele van zijn pro-terroristische medewerkers al die vertrouwelijke informatie ter beschikking te stellen,…”

  In aansluiting hierop: kan iemand mij vertellen hoe het met vertrouwelijke informatie in ons parlement omgegaan zal worden, wanneer de Denk-handlangers van Erdogan in commissies van Binnenlandse zaken, Justitie en Defensie gewoon aan de beraadslagingen kunnen deelnemen?

  Like

 4. Hans Parcival zegt:

  Prima stuk weer van dhr Gerstenfeld. Engeland is in feite een tweepartijen land. Corbyn vist nu wel in het heel troebele water van het (inter-) nationale socialisme samen met het internationale islamisme. So ‘He is there again.’ De NL sociaal democraten hebben het veel moeilijker en kunnen niet goed meer hun plaats vinden in het NL politieke landschap. Kwakkel Samsom is alleen door een andere kwakkel Asscher vervangen. Asscher heeft het charisma van een ‘natte dweil’. Misschien moet hij eens een stoppelbaardje laten staan. Het antizionisme en antisemitisme in Nederland is al geclaimd door de SP en Denk.

  Like

 5. droevige mof zegt:

  Jeremy Corbyn en de Britse Labour Party zijn in de traditie van het stalinistische anti-judaïsme.
  In Praag werden 1952 de voormalige algemeen secretaris van de KP, Rudolf Slánský, en tien andere verdachten van bijna alle joodse afkomst tijdens een showproces ter dood veroordeeld voor “Zionistisch-imperialistische agentactiviteit”. Kort daarna meldden de kranten de ontdekking van een ‘artsenconspiracy’ in Moskou: verschillende Kremlin-artsen, allemaal van Joodse afkomst, werden gearresteerd op beschuldiging van het vermoorden van hoge functionarissen van de CPSU.
  Zoals je kunt zien, was (en is?) het niet alleen anti-zionisme, maar eerder primitief anti-judaïsme.
  De Jood die als arts niet redt maar doodt.
  De Jood als Untermensch.
  En dat zeven jaar na het officiële einde van de pogroms in Duitsland.

  Geliked door 1 persoon

  • fleckie zegt:

   ‘Men’ kan zeggen, en beweren, wat men wil, het antisemitisme ‘ zit’ er ‘ ingebakken’, in. ‘genetisch overerfbaar’?. ( als men het ‘uitprobeert’ ! voelt men meteen de afweer, terwijl men uberhaupt niets negatiefs weet, betreffende Joden, en men hen helemaal niet kent.

   Like

 6. koddebeier zegt:

  Labour zou zich moeten ontdoen van de extreem linkse fascist Jeremy Corbyn als ze het stempel van Nazie partij tenminste willen vermijden !

  Like

 7. Jesus is King of Kings! (John 3 : 16 ) zegt:

  De Joden zijn het volk van God. Door middel van het joodse volk heeft God zich weer bekend gemaakt aan de mensheid. Door het joodse volk heen is er een Redder opgestaan. Jezus (Yeshua) Christus. Yeshua betekent God redt. Jezus is De vlees geworden God. (John 3 : 16 ). Wie zich tegen God’s volk keert zal vervloekt worden en wie het volk van God steunt zal gezegend worden. Genesis 12 : 2-3 ” IK zal zegenen wie u zegenen en wie u vervloekt zal IK vervloeken. Dat is een statement van God onze Vader. En dit gaat over het originele Joodse Volk. Mensen zoals Corbyn kunnen hun borst nat maken voor God’s oordeel. De tijd is kort keer je naar Jezus en wees gered. Johannes 3:16.

  Like

 8. Jesus is King of Kings! (John 3 : 16 ) zegt:

  Genesis 12 : 2-4 “IK zal zegenen wie u zegenen, en wie u vervloekt , zal IK vervloeken. Een statement van GOD onze Vader. Mensen als Corbyn gaan de Hel (Gehenna) in voor eeuwig. Uit de Joden komt God’s redding voor de wereld. Johannes 3 : 16.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s