Zwitserland keihard bij leeftijdtesten voor “minderjarige asielzoekers”

Screenshot_220

(Vertaling: E.J. Bron)

Duitsland laat zich verder om de tuin leiden

Wie heeft het bedacht? Uiteraard de Zwitsers. Die voeren landelijk medisch-forensische testen in om in twijfelgevallen de leeftijd van onbegeleide minderjarige asielzoekers te bepalen.

PI News (2)

Zodoende zouden een meer uniforme praktijk en meer rechtsgelijkheid bij de vaststelling van de leeftijd bereikt kunnen worden, zei een woordvoerder van de staatssecretaris voor Migratie tegen de “Neue Zürcher Zeitung am Sonntag”. Op grond van de asielhervorming, die in maart 2019 in werking treedt, bestaan er in het vervolg 16 standplaatsen war de staat asielprocedures verwerkt en opdracht kan geven tot de desbetreffende drie-zuilen-testen. Het staatssecretariaat voor Migratie houdt rekening met 600 tot 700 dergelijke onderzoeken per jaar, die 1,1 miljoen Zwitserse Franken (bijna € 900.000,-) kosten.

Bij de methode worden de pols, de tanden en het sleutelbeen van de betrokkene geröntgend. Eva Scheuer van het Instituut voor Rechtsgeneeskunde Basel verklaart dat deze test “de op dit moment beste methode voor jonge mensen zou zijn om hun leeftijd te bepalen”.

De methode werd al in meerdere gevallen door Zwitserse rechtbanken als legaal bevonden, het nieuwste vonnis daarover werd op 8 augustus 2018 geveld. In het testcentrum van de staat in Zürich werd de drie-zuilen-methode al toegepast. Bij 40% van de vermeende minderjarige asielzoekers kon de volwassen leeftijd vastgesteld worden.

Soortgelijke leugencijfers bestaan ook in Duitsland. Volgens officiële informatie wonen hier circa 45.000 onbegeleide minderjarige asielzoekers (2016), die jaarlijks ongeveer € 2,7 miljard kosten. Ze geniete op grond van hun leeftijd speciale beschermende rechten. Velen werden als “ankerkinderen” vooruit gestuurd om later de familie over te laten komen.

Van een landelijke vaststelling van de leeftijd kan in Duitsland echter geen sprake zijn. De omgang met de leeftijdopgave van vluchtelingen is omstreden en wordt in Duitsland niet uniform gehandhaafd. Regelmatig zijn dan dure leeftijdonderzoeken nodig wanneer een minderjarige gewelddadige migrant voor de rechter staat. In Kandel vermoordde een zogenaamd 15-jarige Afghaan zijn minderjarige Duitse ex-vriendin. Uit een expertise blijkt dat hij op het moment van de daad waarschijnlijk 20 jaar was.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", Allochtonen, asielwaanzin, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Zwitserland. Bookmark de permalink .

31 reacties op Zwitserland keihard bij leeftijdtesten voor “minderjarige asielzoekers”

 1. Peter zegt:

  Duitsland laat zich verder om de tuin leiden ???
  En wij in Nederland ?????????????

  Geliked door 2 people

 2. Statler & Waldorf zegt:

  “Keihard” zou ik het niet willen noemen.

  Gewoon realistisch en zoeken naar de feiten.
  Zou Nederland wat van kunnen leren maar ja ………..

  Geliked door 2 people

 3. ronald zegt:

  Deze methode in heel Europa invoeren!!! Wie heeft gelogen, meteen uitzetten!!!!!!!!

  Geliked door 2 people

 4. Ronald zegt:

  En dat zijn er heeeeeeeeeel veel…….gelukszoekers!!! Eruit trappen dit ongedierte!!!

  Geliked door 3 people

 5. ruud zegt:

  Nou nog de hersenbeschadiging bij de linksen vaststellen.

  Geliked door 4 people

 6. Mary zegt:

  “Onbegeleide “minderjarige” “asielzoekers” moeten weer netjes in het land van herkomst afgeleverd worden en wel per ommegaande, ze zullen hun familie toch eens gaan missen……, nee dat schept alleen maar verwarde mannen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Blaffertje zegt:

  Die Zwitsers hebben tenmiste ballen, maar ja die luisteren ook naar hun bevolking middels bindende referenda.
  Daar kunnen wij alleen maar van dromen met die linkse ballen troep in de regering.

  Geliked door 1 persoon

 8. boorzalf zegt:

  De leeftijd is makkelijk vast te stellen, even een hete soldeerbout in de reet van een gelukzoeker steken en gelijk vragen wat is je leeftijd? Reken maar dat ze allemaal roepen AUchttien.

  Geliked door 1 persoon

 9. voor het geld, besteed aan de leeftijdsvaststelling van asielzoekers/gelukszoekers, kan men beter munitie kopen want dat zullen we in de toekomst hard nodig hebben om ons tegen dat gespuis t e verweren

  Like

 10. Dat is nou jammer voor dat joch, vindt dat ie zelf 24 jaar is…….maar test geeft 16 jaar aan……..zo en wat nu?……..Simpel…even ID controleren en die blijkt dan ook vals…….dus weg ermee.

  Eindelijk een land dat even scherp uit de hoek komt. Nu dagelijks toepassen en zien hoeveel er met valse voorwendsel en misleiden de staat bedriegen. Goed voorbeeld voor andere landen.
  En………mensenrechten pipo´s……..bek houden nu.

  Like

 11. Pietersen zegt:

  Ik word zo moe van deze berichten, maar meer nog het feit dat men dit niet eerder gedaan heeft wegens politieke correctheid, integriteit van het lichaam, en al dat soort smoezen. In de jaren ’90 was men al met dit gegeven bezig, maar natuurlijk nooit in praktijk gebracht wegens bovengenoemde smoezen.
  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/leeftijd-jonge-asielzoeker-bepaald-met-rontgenfoto~b4ed90fc/

  Like

  • Frans Brassens zegt:

   Zelfs in de jaren ’80 al. Destijds kende ik een arts die zogenaamde AMA’s (alleen staande minderjarige asielzoekers) keurde. Hij kon in verrassend veel gevallen vaststellen dat het geen minderjarigen, maar volwassenen waren. Van reacties op die feiten door ‘hogerhand’, laat staan maatregelen, heb ik nooit mogen horen.

   Like

 12. Thom zegt:

  De Zwitsers doen net of ze iets met die lui te maken hebben. Ze kunnen beter luisteren naar wat Orban ervan zegt: “Ze niet binnen laten en die binnen zijn eruit zetten”.

  Geliked door 1 persoon

 13. Republikein zegt:

  Lekker met je zoon als vader meegaan naar voetbal, zoon moet rukken nog leren, tegenstander komt per auto, geen vaders, allemaal zelfstandig vervoer want pa ligt te krikken met vrouw vriendin of buurvrouw.
  Pardon, ik heb het allemaal al es eerder verteld.

  Like

 14. Oud-Commando zegt:

  Toch onbegrijpelijk dat wij als hoogstaande technische natie, ons laten ringeloren door die zwarte analfabete apen? Opsouten met dat ongedierte.

  Geliked door 2 people

 15. kampersrene zegt:

  Het viel de Zwitserse autoriteiten op dat vele asielers zich aanboden met een fopspeen (tutter) in hun mond , inplaats van een lange broek ….pampers….maar O ramp een ervan vergat zich te scheren…. wat de autoriteiten deden beslissen een strengere controle uit te voeren !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s