Een van de laatste kansen

Screenshot_246

(Door: Thorsten Hinz – Vertaling: E.J. Bron)

Het Europees Parlement heeft met een twee derde meerderheid een procedure tegen Hongarije besloten met het doel om op EU-niveau het stemrecht te onttrekken aan de Hongaarse regering. Als motivering worden de “systematische bedreiging van de democratie, van de rechtsstaat en van de fundamentele rechten in Hongarije” opgevoerd. Maar iedereen weet waarom het in werkelijkheid gaat: Hongarije en de andere Visegrád-landen weigeren hetzelfde te doen als de West-Europeanen en hun grenzen te openen voor een massa-immigratie uit de Derde, voornamelijk islamitische wereld.

Junge Freiheit

In de praktijk zal het initiatief uit Straatsburg met een sisser aflopen, want het onttrekken van het stemrecht vereist een unaniem besluit in de Europese Raad, en Polen heeft al aangekondigd hier tegen te stemmen. Desondanks gaat het om een schandaal, want wanneer van een regering, die meermaals door middel van vrije verkiezingen het vertrouwen van het volk heeft gekregen, het tevredenheidsvermogen wordt betwist, devalueert men de staat symbolisch tot een protectoraat.

Minister-president Viktor Orbán wees het Europees Parlement in Straatsburg erop dat zijn land “al duizend jaar lid is van de familie van de christelijke Europese volkeren”, het communisme het hoofd heeft geboden en in 1989 “zijn grenzen voor zijn Oost-Duitse lotgenoten” geopend heeft. Hij appelleerde aan het historisch bewustzijn, dat bij de meeste parlementariërs al lang ontbreekt.

EU als agentschap van het globalisme

Dit Europees Parlement en de EU-bureaucratie staan niet voor de historische, geestelijke en culturele waardigheid van het continent, maar voor de totale heerschappij van een heden, waarin de volkssoevereiniteit, de democratie en de machtenscheiding zijn gekrompen tot strijdbegrippen zoals diversiteit, deelname, antidiscriminatie.

Een belangrijke rol speelt daarbij het globale migratieakkoord, dat door meer dan 190 VN-lidstaten aan het eind van het jaar ondertekend zal worden. De VS en Hongarije willen niet ondertekenen. Hongarije verklaarde dat het akkoord tegenstrijdig zou zijn aan de landsbelangen. Het akkoord voorziet in humanitaire visa en vestigingsprogramma´s voor migranten, die hun thuisland vanwege milieuverwoesting en klimaatverandering moeten verlaten. Ze dienen in de doellanden toegang te krijgen tot gezondheidszorg, wonen, onderwijs en het rechtssysteem en via de wet tegen discriminatie beschermd te worden. Gezinsherenigingen zullen gemakkelijker gemaakt worden.

Terwijl de Hongaren pochen op hun recht om binnen de eigen grenzen in zelfbeschikking te leven, is de EU werkzaam als agentschap van het globalisme en beschouwt zij het als haar taak om van de natiestaten ook het recht op existentiële zelfbeschikking af te pakken en het continent richting Afrika en Voor-Azië grenzeloos te maken.

Nieuw West-Oost-conflict

De politieke wetenschapper Yascha Mounk verklaarde voor de publiekrechtelijke omroep over de lopende agenda “dat we een historisch uniek experiment wagen, en wel om een mono-etnische en mono-culturele democratie te veranderen in een multi-etnische. Dat kan lukken, (…) daarbij komt het uiteraard ook tot veel verwerpingen.” Wanneer iemand zich hiertegen zou verzetten, dan zou “heel duidelijk” getoond moeten worden “dat de staat in staat is om de mensen, die zich daartegen uit haat verzetten, goed te bestraffen.”

De mensen en volkeren ten oosten van de Elbe zijn al eerder eens de objecten van een “uniek experiment” geweest, dat duurde van 1945 tot 1989. Het zit diep in hen en in de herinnering van hun nakomelingen gegrift. Het nieuwe West-Oost-conflict, dat ontbrandt met de behandeling van Hongarije door de EU, gaat dus veel verder dan hetgeen de theoretici van de postdemocratie omschrijven als neoliberaal dieptepunt van het liberale systeem. De Poolse filosoof Ryszard Legutko, die op dit moment zijn land in het Europees Parlement vertegenwoordigt, ziet in het multi-etnische en multiculturele project een met het communistische experiment in tendentie te vergelijken totalitaire energie aan het werk.

Ook nu worden de zogenaamde goeden, die onder vrijheid de instemming met het uiteindelijke doel verstaan, door de staat van de vermeende slechten gescheiden, wier “verzet in het belang van allen gebroken moet worden”. Omdat men op zakelijk niveau niet tegen hen op kan, worden ze moreel als racisten en fascisten gestigmatiseerd. De tweede parallel is de politisering van alle levensterreinen tot aan de schoolse opleiding, de taal en zelfs private relaties toe.

Het Oosten doorziet de mechanismen van de indoctrinatie

Het nieuwe West-Oost-conflict scheurt in de Bondsrepubliek Duitsland een kloof binnen de staat open. Terwijl de politieke en mediale discussie bijna volledig instemt met de multi-etnische transformatie en de bevolking in het Westen tot nu toe alleen maar punctueel durft tegen te spreken, doorzien de mensen in het Oosten uit historische ervaring de mechanismen van de indoctrinatie en weigeren deze grotendeels.

Het gaat om een verzet van onderen. Er bestaan nauwelijks traditionele politici, academici of journalisten die als woordvoerder zouden kunnen fungeren, omdat de onderwerping onder de West-discussie voor carrière georiënteerde Oost-Duitsers het toegangsticket tot promotie vormde. De media nemen de vaak onhandige articulatie van de protesten tot aanleiding om zich aaneen te sluiten tot ophitsende meute van de ware gelovigen en de demonstranten als “gepeupel” te bespotten.

De agressie doet radeloosheid, onderdrukte twijfel en zelfhaat vermoeden. Ook daarom is de huidige West-Oost-controverse voor Duitsland en Europa een van de laatste kansen om zich te bevrijden uit de maalstroom van de zelf-afschaffing.

Bron:
https://jungefreiheit.de
Door: Thorsten Hinz

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "omvolking", "Weg met ons!", Barbarisme, Communisme, cultuurrelativisme, democratie, dictatuur, Europa, EUSSR, Globalisering, hersenspoeling, Hongarije, Hypocrisie, Indoctrinatie, Links fascisme, Marxisme, Midden-Europa, Nationalisme, nieuw fascisme, Oost-Europa, Patriottisme, propaganda, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, verloedering, Verzet, Visegrad-landen, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

15 reacties op Een van de laatste kansen

 1. VarAway zegt:

  Hoe zo 2/3 meerderheid?
  De stemonthoudingen dan?
  Vergeten we die gemakshalve maar?

  Strafmaatregelen tegen een land moeten unaniem zijn,
  Polen zal tegen stemmen, dus wat is deze hele charade?
  Beetje Orban bashen?

  Geliked door 2 people

 2. Jean zegt:

  Laten we massaal dbr Orban steunen en massaal die EU misdadigers uitschakelen want het is reeds 15 over 12 met die aanwezige troep islamieten op ons grondgebied.

  Geliked door 4 people

 3. Williaan zegt:

  “Iedereen weet waarom het in werkelijkheid gaat: Hongarije en de andere Visegrád-landen weigeren hetzelfde te doen als de West-Europeanen en hun grenzen te openen voor een massa-immigratie uit de Derde, voornamelijk islamitische wereld” Hier draait het echt om maar niemand durft dat hard op te zeggen, bang voor de “mode kreet” Racist en erger uitgemaakt te worden.
  Erdogan is oppermachtig met o.a. zijn dreigingen de vluchtelingen op het Westen los te laten, waar de westerse slappe politici geen idee hebben hoe dat te keren.

  Geliked door 1 persoon

  • Anneke zegt:

   Ja, oppermachtig in de beleving van zijn sympathisanten met de dubbele nationaliteiten, her en der verspreid in het EurAbische Westen.

   Like

  • Nemesis zegt:

   Nou en, ze mogen mij een fascist , rascist , nazi en rechts extreem noemen. Zal me een zware zorg zijn. En dat ben je in hun ogen al heel snel, bliksemsnel zelfs. Al weten die blaters niet eens wat het nu werkelijk betekent.

   Geliked door 1 persoon

 4. scherpschutter1943 zegt:

  weg met erdogan.

  Like

  • Guus Velraeds zegt:

   Weg met Erdogan?
   Wat mij betreft mag die Turk daar best blijven zitten zolang de meerderheid van Turken hem blijven pruimen. Als hij maar geen invloed krijgt in Europa. Als de bende in Brussel (daar zit het echte gevaar) opgeruimd is dan is Erdogan nog slechts een voor Europa machteloze dictator aan de rand van haar grenzen.

   Geliked door 3 people

   • Jean zegt:

    Westerlingen die pro Turkse dictator zijn zijn Anti Westerlingen en moeten dus uitgeschakeld worden te beginnen met murkel, macronnetje, jancker, timmerfrans, verrotstad enz. wat neerkomt op het sluiten van die EU verradersbunker.
    Turkije mag NOOIT als Europa beschouwd worden want Turkije is islamitisch en islam is de grootste bedreiging voor onze veiligheid.

    Geliked door 3 people

  • Anneke zegt:

   Inderdaad weg met die OttomaNische gek. Noem hem inmiddels gekscherend, de islamitische Hitler.

   Like

 5. Jean zegt:

  Wij Europeanen die strijden voor een veilig en leefbaar Europa moeten ons verzamelen en opkomen voor Hongarije en Polen, ook wij moeten onze grenzen potdicht afsluiten voor islamitische barbaren want met dat barbaars zootje ongeregeld is het onleefbaar geworden.
  Wij willen nergens kopvodden of baardapen in vodden gewikkeld zien rondlopen en niet zien parasiteren op onze kosten.
  Geen enkele binnen laten maar wel duizenden buiten zetten is ons doel.

  Like

 6. Hovawart zegt:

  Het was Mogherini die wauwelde over de overeenkomst tussen politieke dialoog en samenwerking tussen de EU en andere landen, een nieuw wettelijk kader voor bilaterale relaties, met onder meer een verbeterde politieke dialoog, samenwerking en gemeenschappelijke actie op multilaterale fora.
  Haar betoog begon met, “Tegenover zij die muren willen optrekken en deuren sluiten, willen wij Europeanen bruggen bouwen en deuren openen via samenwerking en dialoog.”………..
  En daar steekt nu de intrinsieke gedachte achter de EU-politiek, het sluiten van akkoorden, het wettelijk regelen van gemaakte afspraken, het vastleggen van dwingende maatregelen, een tirannieke manier van “je zin doordrijven, het afnemen van bevoegdheden, steeds meer beslissingen worden genomen in Brussel, de afzonderlijke lidstaten hebben hier weinig invloed op, deze beslissingen hebben echter wel grote gevolgen voor de beleidsvrijheid en de vrijheid van ‘this ship and all who/that sail in her.’ en zo rolt de EU….
  De groeiende invloed van de Brusselse zucht naar internationale dominantie gaat ten koste van de macht van de nationale staat. De afnemende macht gaat gepaard met het groeiende bewustzijn voor het nationale gevoel, en is een steen des aanstoots in de ogen van de Linksche Looney Brigade in Brussel.
  Als ik de verschillende visies aanschouw over het hegemonistisch streven als voorbereiding op de komende veroveringsoorlog, staan de geschiedenisboeken vol met verschillende voorbeelden die op gelijke wijze en met schrijnende methodes streefden naar totalitaire regimes en Isolationisme.

  Like

 7. Republikein zegt:

  Eerder aan de orde geweest, straks tellen de meeste stemmen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s