Einde aan de Rusland-sancties van de EU? Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken tegen automatische verlenging

Screenshot_233

(Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Peter Szijjártó, heeft zich uitgesproken tegen een automatische verlenging van de sancties tegen Rusland door de EU. In een interview met de Russische nieuwssite RT verklaarde de minister:

Duits - Zuerst

“We hebben de noodzakelijkheid van een dialoog, een eerlijke en directe discussie over de successen en mislukkingen van de sanctiepolitiek verduidelijkt. Laten we naar de feiten kijken – of de sancties de Europese economie geholpen hebben, of ze de Russische economie ondersteunen of bijgedragen hebben aan haar teloorgang, of ze de vervulling van het Akkoord van Minsk vergemakkelijkt hebben, enz. (…) Pas nadat we eerlijke antwoorden op eerlijke vragen hebben gegeven, dienen we over onze toekomst te beslissen.”

De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken wees er ook op dat de regering van Italië eveneens een automatische verlenging van de sancties tegen Rusland zou afwijzen: “Ook de huidige Italiaanse regering vertegenwoordigt blijkbaar deze opvatting – men moet geen automatische verlenging, maar een dialoog hebben. En omdat Italië een sterk en groot G7-land is, zal het voor de kleinere EU-landen veel eenvoudiger zijn om deze opvatting samen met een groot land te vertegenwoordigen”, aldus Szijjártó.

Op 18 september hadden de Russische president Poetin en de Hongaarse minister-president Viktor Orbán gesprekken gevoerd in Moskou. Daarvoor had de Italiaanse minister-president Conte laten doorschemeren dat de verlenging van de Europese strafmaatregelen tegen Rusland niet automatisch zou moeten plaatsvinden.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Italië, Rusland. Bookmark de permalink .

8 reacties op Einde aan de Rusland-sancties van de EU? Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken tegen automatische verlenging

 1. VarAway zegt:

  JUISTE opstelling!
  ( Wèl oproepen om zaken te blijven doen met die zieke mullah regering in Iran,
  zeggen onze EU facisten in Brussel )

  Geliked door 4 people

 2. orelius zegt:

  Klinkt als serene muziek in de oren . Geweldig dit zijn sinalen die heel zeer doen in Brussel.
  Zie verhofstad , macron ,en fransje al tenenkromment achter hun bureau zitten hahahaha . Ga zo door.

  Like

 3. Alphons Mantel zegt:

  sancties zijn nergens op gebaseerd

  Like

 4. scherpschutter1943 zegt:

  Oud spreekwoord: “Wie zijn vijand niet kan overwinnen moet hem tot vriend maken”. Ik neem aan dat de lezers van E.J. Bron hier geen verdere uitleg over nodig hebben. Hongarije en Italië in elk geval niet.

  Geliked door 1 persoon

 5. Qvic zegt:

  Elke sanctie tegen een bepaald land is eigenlijk absurd. Omdat enkele mensen daar niet hun eigen politieke voordeel vanuit kunnen putten ( puur uit egoïstische eigen gewin van macht en geld en niemand anders iets te gunnen. Alleen hun eigen ego te kunnen strelen, ten koste van alles en iedereen). Daar geen enkele politieke leider(s) zelf deel uitmaken van de handelswaren met andere ondernemingen in andere landen. Export levert altijd winst op en dat zorgt voor meer verdiensten en werkgelegenheid op voor de exporterende landen. Daar kan eigenlijk geen enkele politieke leider(s) tegen op zijn. Want zij moeten er juist voor zorgen dat zij hun land stimuleren en de economie draait houden en het volk tevreden houden. Dat doe je niet door sancties op te leggen waardoor bedrijven failliet gaan en delen van het volk werkeloos te maken, omdat de politieke leider(s) van andere mening zijn. Hiermee werken de politieke leider(s) juist tegen het volk, die zij zogenaamd zouden vertegenwoordigen. Tegelijk halen de politieke leider(s) miljoenen immigranten op die cultuur gericht juist tegen het autochtonen bevolking gericht zijn en ook nog eens miljarden aan belastinginkomsten kost. Dit beleid zorgt er juist voor dat de economie van het land wordt vernietigd op ten duur. Dan zijn deze politieke leider(s) geen volksvertegenwoordigers, maar volksverraders. De politieke leider(s) werken voor een andere machthebbers, die ten doel hebben om ons te vernietigen van binnen uit om ons ooit opgebouwde economie en welzijn.

  Geliked door 1 persoon

  • Walter Borgers zegt:

   Beter had je het niet kunnen verwoorden, de eu dictatuur is heel Europa willens en wetens aan het om volken met een volk dat er een idiote ideologie op na houden. Die dictators denken alleen aan hun eigen gewin, en vooral geld, en houden totaal geen rekening met wat het volk wil, terwijl zij eigenlijk volksvertegenwoordigers zouden horen te zijn.

   Like

 6. Cathja zegt:

  Sancties worden meestal opgelegd om iets af te dwingen als gesprekken niet (meer) helpen.
  De sancties tegen Rusland hadden nooit opgelegd mogen worden.
  Het was en is niets anders dan de Russen irriteren en treiteren.

  Stop daarmee!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s