Geen einde aan de chaos: Libië roept de VN te hulp

Screenshot_235

(Vertaling: E.J. Bron)

Libië, dat sinds de door het westen geënsceneerde val van de langjarige machthebber Gaddafi in het jaar 2011 in chaos en burgeroorlog verzinkt, heeft nu de Verenigde Naties om hulp gevraagd tegen het voortdurende geweld in de hoofdstedelijke regio Tripoli. De VN zou “concrete en effectieve” maatregelen tegen de gevechten moeten nemen, opdat “het leven en het eigendom van burgers” beschermd zouden kunnen worden, verklaarde de regering van Nationale Eenheid.

Duits - Zuerst

De VN-missie in Libië (UNSMIL) zou de VN-veiligheidsraad “de realiteit van de bloedige gebeurtenissen in Libië voor ogen moeten voeren”, zegt men verder. Vrijdag werden bij botsingen 15 mensen gedood en raakten er tientallen gewond, zoals een woordvoerster van het ministerie van Gezondheid meedeelde. Zaterdag namen de gevechten om Tripoli tijdelijk iets af. Het aantal doden sinds het begin van de gevechten op 26 augustus in de zuidelijke voorsteden van de hoofdstad steeg naar over de 100.

Ondanks een op 4 september door UNSMIL uitonderhandelde wapenstilstand wordt er nog steeds gevochten. De secretaris-generaal van de VN, Antonio Guterres, zou “verontrust zijn over het toenemend aantal schendingen van de wapenstilstand”, verklaarde zijn woordvoerder.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Libië, praatjesmakers, Rotzakken, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

21 reacties op Geen einde aan de chaos: Libië roept de VN te hulp

 1. scherpschutter1943 zegt:

  Daar gaan we weer. Natuurlijk zal de nl.regering als braafste jongetje van de klas, ons leger op”vredesmissie” sturen met een lichte bewapening en onvoldoende middelen. Mijn mening is dat ze het daar in Libië maar moeten uitvechten. De overlevenden daar komen toch wel massaal naar Europa. Dus hoe minder hoe beter.

  Geliked door 2 people

  • Bezorgde burger zegt:

   Ehh even niet vergeten dat de oorlog daar niet door de Libische bevolking, maar door Clinton, Sarkozy en (daar is ze weer!) Merkel is aangewakkerd. Natuurlijk met ondersteuning van de fantastische Nederlandse politiek! Dankzij de “moedige” inzet van linkse Westerse leiders is de machtsfactor weggehaald die het land stabiel hield.
   Dit alles om de, volgens NOS, geweldige Arabische lente te ondersteunen!
   Dus Nederland is net als Frankrijk, Duitsland, Engeland en Amerika medeverantwoordelijk voor de chaos die er nu in het land heerst.

   Like

   • Eric zegt:

    Volledig mee eens. Ik ben Vlaming. Ook België heeft aan de bombardementen deelgenomen. Minister van Defensie toen was De Crem, een christen-democraat. Eerste minister was Leterme (ook christen-democraat), nadien baas van OESO. Wellicht heeft hij die topjob gekregen omdat hij Libië zo mooi heeft helpen destabiliseren. Alle namen zouden naar boven moeten komen, waarna een rechtszaak en een veroordeling kan volgen. Dat zou gebeuren in een logische, correcte wereld. In de huidige wereld echter ontsnappen de grootste boeven steeds aan het schavot.

    Geliked door 1 persoon

 2. Eric zegt:

  Die Libische regering dwaalt. Je gaat toch niet van iemand die willens wetens en uit criminele motieven je auto kapot rijdt en in brand steekt verwachten dat hij je uit gewetensnood daarvoor gaat vergoeden? Criminelen vergoeden niks, en vooral de VN doet dat niet. De Libiërs zullen hun eigen boontjes mogen doppen terwijl Hillary the Killary en Sarkozy grote sier mogen blijven houden. Er wordt hen geen haar gekrenkt. Dat is dus de wereld waarin we leven.

  Geliked door 1 persoon

 3. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Oh ja,de VN. Goeie oplossing.

  Like

 4. Nemesis zegt:

  Mijn reactie hierop, was een heel verhaal, een stuk geschiedenis. Was bijna klaar, toen was mijn je-weet-wel kater zo vriendelijk was om over het toetsenbord te banjeren en dus was alles foetsie. Maar alles over Libie kun je ook terugvinden op diverse pagina’s op internet en de boeken van diverse geschiedschrijvers. Heel interessant.
  Waar ging het nu uiteindelijk om? De president van Frankrijk, zo roddelt men, (ik schrijf expres geroddel, want bij mijn weten is het nooit echt bewezen) had veel geld van Gadhafi aangenomen waarmee hij steun kon kopen om opnieuw de verkiezingen te winnen. Echter dat dreigde bekend te worden en zo werd Frankrijk de opstoker en aanstichter van de oorlog tegen Libie. De USA was er ook niet vies van, want Gadhafi had gedreigd de petrodollar te verlaten en de goudstandaard in te voeren. Dat was tegen het zere been van de VS.
  Hetzelfde spel als in Irak, die ook de petrodollar wilde opgeven en de goudstandaard wilde invoeren.
  Daarvoor zijn dus duizenden onschuldige mensen en soldaten gesneuveld en zitten we tot op heden met de ellende. Alleen voor de pecunia van de machtigen en de toch al schandalig rijken.

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Nemesis, elk land wat de petrodollar wilde verlaten kreeg te maken met de Amerikanen, lees deep state, want de Rothschild bankiers willen dat niet omdat ze de macht willen houden en hebben over de gehele wereld.

   Geliked door 1 persoon

  • Eric zegt:

   Zelfs al heeft Sarkozy geen geld van Khaddafi aangenomen, feit blijft dat hij zeer actief was in het bombarderen en vernietigen van het Libische regime. Sarkozy, Killary en Obama zouden omwille van dat Libische scenario voor het Internationaal Strafhof moeten gebracht worden. Wat hun motieven waren doet er niet toe. Maar we kennen wel de gevolgen van hun beslissingen en die volstaan om hen te doen hangen.

   Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Ben er van overtuigd, dat hij wel zeker geld, en niet zo weinig ok heeft aangenomen. Ze waren toen goede vriendjes.

    Like

  • Bezorgde burger zegt:

   Geen roddels, Sarkozy zit er nu voor in de bak.
   Moet je die Fransen toch nageven, ze pakken corrupte politici gewoon op. Wij laten ze fractieleider of minister president worden.

   Geliked door 1 persoon

 5. Piet Karbiet zegt:

  Laat het Vreemdelingenlegioen de kuststrook van Libie maar bezetten en de mensensmokkelaars op hun donder geven.

  Like

 6. Anneke zegt:

  Schreeuw maar naar die NEP god allah….Hij is toch zo almachtig…Ga maar hulp halen in Mekka…

  Geliked door 1 persoon

 7. Elisah zegt:

  Ondertussen in congo,
  https://tpo.nl/2018/09/23/islamitische-rebellen-ebolagebied/

  Doden door aanval islamitische rebellen in Congolees ebolagebied
  ‘Geweldsuitbraak zal bestrijding van het virus compliceren’

  Zeker veertien burgers zijn om het leven gekomen door een aanval van rebellen in Congolees ebolagebied. De gevechten bij de oostelijke stad Beni duurden ongeveer zes uur, zeggen lokale functionarissen tegen persbureau Reuters. Tientallen burgers raakten gewond. De aanval is vermoedelijk uitgevoerd door strijders van de islamitische rebellengroep ADF.

  Like

 8. Erik zegt:

  Als die Libische stambaarden nu eens volwassen worden en zelf uit de stront komen hebben ze de mogelijkheid nog iets van hun land te maken. Doch ik vrees dat de hebzucht naar macht en geld de kogels nog wel wat eeuwen zullen vliegen. De jonge mensheid lijkt soms wel een kleuterklas.

  Like

 9. Republikein zegt:

  Vrijdagavondgebed, en daarna uit je dak.
  https://www.destentor.nl/buitenland/deze-foto-s-moet-je-gezien-hebben~a996a3cb/114216469/
  Ikzelf hoor altijd dit en heb er een gedachte bij, zouden die luitjes het ook horen?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s