Zullen Polen en Hongarije weldra opnieuw Europese geschiedenis schrijven?

Screenshot_247

(Door: Dr. Viktor Heese – Vertaling: E.J. Bron)

Het rood-groene stadsbestuur van Wenen weigert een monument te plaatsen voor de Poolse koning Jan Sobieski III, die als aanvoerder van christelijke legers in 1683 de Turken voor de poorten van Wenen vernietigend verslagen had. Dit symbool zou zogenaamd het begrip tussen de culturen verstoren.

philosophia perennis

Hongarije, dat in 1989 als eerste communistische land zijn grenzen naar het Westen opende, is nog veel erger getroffen met de EU-procedure vanwege schendingen van de democratie. Polen dient als volgende aan de beurt te komen. Het EU-schip zinkt, de escalatie gaat echter door. Zullen de meest vooraanstaande opponenten van Brussel weldra opnieuw een nieuw hoofdstuk van de Europese geschiedenis schrijven?

Polen´s overwinning voor Wenen in 1683 – het begin van het einde van het Ottomaans-islamitisch imperialisme

Het jaar 1683 wordt beschouwd als het einde van de Ottomaanse expansie in Europa, die op de Balkan nog voor de verovering van Constantinopel (1453) begon. In talrijke oorlogen daarvoor hadden Polen-Litouwen en Oostenrijk-Hongarije het islamitische oprukken op het oude continent weten te verhinderen.

Vanaf de 18e eeuw verscheen toen Rusland op het toneel en droeg bij aan de definitieve verdrijving van de Turken – tot op de islamitische enclave Istanboel na – uit Europa. De Bulgaren hebben hun onafhankelijkheid te danken aan de Russische tsaar Alexander II., die hen in 1877 van de Ottomanen bevrijdde. Deze fundamentele kennis is niet bij alle politieke zuigers bekend. De westelijke multiculti´s negeren de bijdrage van Oost-Europa in de strijd tegen de agressieve islam en proberen deze als abstracte “imperium-concurrentie” af te doen.

Snel worden de kruistochten als tegenargument gebruikt of de fabel van de zogenaamde droom van Orbán van een “Groot-Hongarije” opgesteld.

Hongaarse grens 1989 – het begin van het einde van het communisme

Ook hebben Polen (1956, 1970, 1980) en Hongaren (1956) door middel van meerdere bloedige nationale opstanden beslissend bijgedragen aan de val van het communisme. Nog voordat “Glasnost” en “Perestrojka” in de Sovjet-Unie wortel schoten (1985), streed de Poolse beweging “Solidarność” al tegen de militaire dictatuur van Jaruzelski.

Misschien zou zonder dit bloedige offer de oude DDR nog steeds bestaan, waarin een zekere Angela Merkel een onbeduidend bestaan zou leiden. Miljoenen mensen herinneren zich de dramatische televisiebeelden van de vlucht van de Oost-Duitsers via Hongarije naar Oostenrijk in 1989.

Daarna volgden de gebeurtenissen elkaar in een razendsnel tempo op: de val van de Berlijnse Muur, Duitse hereniging, de ondergang van het Sovjetrijk, zonder dat er een schot werd afgevuurd. De nu in de Duitse straten opnieuw te horen strijdleuze “Wij zijn het volk!” is nog afkomstig uit deze tijd. Wie weet eigenlijk nog dat alles aan het Hongaarse grenshek begon?

Polexit en Hexit (?) – het begin van het einde van de autoritaire Brussel-EU?

Wie gelooft dat de geschiedenis zich herhaalt, zal twee parallellen met vroeger herkennen. Polen en Hongarije hebben zichzelf ongeacht hun fundamentele positionering tegenover Rusland opnieuw in gevechtsopstelling geplaatst. Deze keer tegen het machtige Brussel en zijn brutale migratiedictaat.

De moedige Visegrád-landen krijgen “populistische” ondersteuning van de Balten, de westelijke Balkan en onlangs van Oostenrijk en het EU-zwaargewicht Italië. Daartegen helpen noch de NGO-miljarden van Soros, noch belastering, noch kunstmatige massale protesten van “de fatsoenlijken” of dreigingen met het onttrekken van EU-geld.

De opponenten denken – in tegenstelling tot huidige (Griekenland, Bulgarije, Roemenië) en toekomstige EU-lichtgewichten (Macedonië, Albanië, Kosovo) – er niet aan voor een paar miljard euro hun soevereiniteit te verkopen en houden consequent stand tegen de aanvallen. Niet in de laatste plaats, omdat de sterke regeringen weten dat de volksmeerderheden achter hen staan.

Polexit en Hexit

Bij een escalatie met Brussel, aan het einde waarvan de uittreding uit het EU-paradijs zou staan, Polexit en Hexit, zouden Polen en Hongarije nauwelijks economische nadelen te vrezen hebben. Europese concerns willen geen afzetmarkten aan China kwijtraken en zouden sterke druk op Brussel uitoefenen.

Integendeel, de gedemonstreerde machteloosheid van de EU, waarvan niet alleen de sterke Britten afscheid nemen, zou voor nieuwe kandidaten kunnen zorgen. Net zoals bij het domino-effect in het Oostblok in 1989.

De tijd voor een politiek-economische ommekeer in Europa is gunstig

Op dit moment is de tijd voor een politiek-economische ommekeer in Europa gunstig. De machtswisseling zou de grote broer uit Washington, die op dit moment nadenkt over zijn relatie met het oude continent en die een handelsoorlog met China dreigt, (vermoedelijk?) nauwelijks storen. Wanneer deze ommekeer zou intreden, dan zou Boedapest in plaats van Brussel de zetel van het Europees Parlement moeten worden en dan zou het Europees Gerechtshof niet meer in Straatsburg, maar in Warschau zitting moeten houden.

Nog een slotwoord: vermeende crises blijken achteraf vaak kansen te zijn – dat weten niet alleen de mensen van de beurs. Wat utopisch klinkt, kan weldra realiteit worden – denk maar eens aan het geval van het tot de tanden gewapende Sovjet-communisme.

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: Dr. Viktor Heese

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, demoniseren, dictatuur, EU-critici, Europa, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, Nationalisme, Patriottisme, Polen, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, verloedering, Verzet, Visegrad-landen, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

19 reacties op Zullen Polen en Hongarije weldra opnieuw Europese geschiedenis schrijven?

 1. VarAway zegt:

  Uitstekende gedachtengang en conclusies.
  Trotse volkeren daar in de Visegrad regio.
  Die EU windbuilen en zakkenvullers in Brussel zullen onrustige
  nachtjes hebben als hun baantjes in gevaar komen.
  Let the Games begin!

  Geliked door 2 people

  • Yvonne zegt:

   Die onrustige nachten zullen wel meevallen, ze hebben genoeg hun zakken gevuld en beslist vette bankrekeningen hebben
   Voor mij mag die hele vieze geldverslindende nu EU in elkaar zakken
   Dikke pluim voor Hongarije en de andere landen daar

   Geliked door 1 persoon

  • scherpschutter1943 zegt:

   Laten we onze eigen kruistocht beginnen tegen de islam. Nemen we direct ook even brussel c.s. mee, die zijn net zo gevaarlijk als de islamitische haatpredikers in de moskeeën.

   Geliked door 2 people

 2. Patriot 2.0 zegt:

  De kruistochten waren legitiem. Dat is het verschil.
  Niet alles over 1 kam scheren, heren (policor) politici!

  Het gebrek aan culturele en historische kennis, is inderdaad schrijnend.

  Geliked door 2 people

  • Charles Martel zegt:

   100% correct; de grote fout van de kruistochten is dat de christenen uiteindelijk verloren hebben. In 635 heeft bisschop Sophronius de sleutels van Jerusalem aan Arabische roversbendes moeten afgeven. De eerste kruistocht kwam eerst 300 jaar later in beweging.

   Like

 3. …en vergeet geen Russen en Serviërs.

  Like

 4. Peter Bontenius zegt:

  Zonder islam zouden er nooit kruistochten zijn gweest!

  Like

 5. Elisah zegt:

  https://fenixx.org/2018/09/23/pools-regerend-parlementslid-merkel-kan-haar-migranten-houden-wij-nemen-niet-de-verantwoordelijkheid-voor-haar-waanzin/

  Pools regerend parlementslid: Merkel kan haar migranten houden, wij nemen niet de verantwoordelijkheid voor haar waanzin

  De Britse journaliste Katie Hopkins interviewt de rijzende populistische held Dominik Tarczyński van de Poolse Recht en Rechtvaardigheid partij in het Poolse parlement.

  Geliked door 1 persoon

  • Lot zegt:

   Ik dacht dat zij alleen christenen wilden. Nu mag iedereen komen? Vreemd. Het ging er toch om dat zij geen derde wereld en islamieten en ziekten en vreemden wilden in hun samenleving?

   Like

 6. john van antwerpen zegt:

  What about the Greeks ? Ook zei hebben flink geleden onder de Ottomanen
  maar sloegen krachtig terug met de Griekse opstand, ik geloof omtrent 1826.
  Kreta was zelfs tot en met de 1e W.O. nog Ottomaans. Vanaf de jaren 20 waren we
  voor hrt grootste deel bevrijd van vele moslims in Europa, om ze 150 jaar later weer binnen te halen.
  Begin jaren 70 woonde er maar 1 moslimgezin in onze wijk. Oude glorie.

  Like

 7. Bob Koster zegt:

  Het ware indertijd beter geweest de Turken terug over de Bosporus te trappen. Helaas waren de W-Europese landen te zeer verdeeld en bezig met hun eigen machtsspelletjes om een “grote schoonmaak” te organiseren. De oppermachtige Roomse paus verwachtte zelfs dat de Turkse barbaren zich op den duur tot het christendom zouden bekeren. Er is in 500 jaar niet veel veranderd.

  Like

 8. Anneke zegt:

  De EU-plumpudding staat te schudden op de dienbladen vn Brusssel en Straatsburg.
  Laten wij burgers de ogen maar richten, naar de Oosterse regionen van Europa.
  Rusland en Israel zijn (momenteel) eveneens belangrijke pionnen op het globale schaakbord.

  Like

 9. ieznogoedh zegt:

  tot op de islamitische enclave Istanboel na

  Dat …. was een grote fout!
  Ze hadden allemaal de Bospurus overgejaagd moeten worden.

  Like

 10. Republikein zegt:

  “K hoop zo van niet, dan moet dit blog opgeheven.
  Satire, moet kunnen, ja toch, niet dan?

  Like

 11. Nemesis zegt:

  Kleine opmerking nog over Wenen. Wenen kun je vergelijken met Amsterdam. Het linkse gepeupel maakt daar de dienst uit. Wenen, hoewel de hoofdstad en de moeite waard te bezichtigen, maar verder ook niet. Wenen is niet Oostenrijk, net zo min als Amsterdam Nederland is.

  Like

 12. Jan zegt:

  Polen is zat van het communisme en de verheerlijking

  Sloop van monumenten
  The authorities have started dismantling the Monument of Gratitude to the Soldiers of the Red Army in #Warsaw. The conservative government has introduced new #Decommunization laws, making it illegal to promote communism through street names, names of public buildings & monuments

  video/1

  De Brusselse communisten kunnen dus vergeten dat de oude communistenkliek weer geïnstalleerd wordt:

  Hof EU: Poolse regering moet ontslag hoge rechters terugdraaien
  Het Europees Hof heeft vrijdag geoordeeld dat de Poolse regering de verlaagde pensioenleeftijd voor rechters van het hooggerechtshof moet terugdraaien. De rechters die als gevolg van de nieuwe regelgeving ontslagen waren, zouden hiermee hun positie moeten terugkrijgen.

  Door de verlaging van de pensioenleeftijd van 70 naar 65 jaar, zijn 27 van de 72 rechters van het hoogste Poolse hof vervangen. Onder hen is ook de eerste voorzitter, Malgorzata Gersdorf.(1)

  https://www.nu.nl/buitenland/5522948/hof-eu-poolse-regering-moet-ontslag-hoge-rechters-terugdraaien.html

  1.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s