Vrijspraak voor “sharia-agenten” in Wuppertal

Screenshot_279

(Vertaling: E.J. Bron)

Het optreden van de zelfbenoemde zedenwachters in Wuppertal had in 2014 voor verontwaardiging gezorgd. Daarop werden zeven mannen aangeklaagd. Maar volgens de rechtbank hebben ze geen wet overtreden.

News for Friends.de

Het optreden van radicale islamieten als “sharia-politie” in Wuppertal was volgens de arrondissementsrechtbank niet strafbaar. De rechtbank sprak alle zeven aangeklaagden vrij. Zelfs de politie zou in het begin geen enkele verdenking tegen de mannen hebben gezien, motiveerde de voorzittende rechter de beslissing. “Er bestaat geen wet die hiervoor van toepassing is”. Een veroordeling zou een fout zijn.

De zeven mannen waren aangeklaagd wegens overtreding van het uniformverbod of medeplichtigheid. Vijf van hen zouden in september 2014 in oranje hesjes met het opschrift “Shariah Police” door Wuppertal gepatrouilleerd hebben. Het optreden van de zelfbenoemde zedenwachters had in heel Duitsland voor verontwaardiging gezorgd. Vertegenwoordigers van de Duitse regering en van de deelstaatregering hadden de hardheid van de wet geëist.

De vestjes zouden echter niet als uniformen beoordeeld kunnen worden. Van hen zou ook geen intimiderend effect zijn uitgegaan, vond de rechtbank. Een getuige had verklaard dat hij er van uitgegaan zou zijn dat het om een vrijgezellenfeest gegaan zou zijn.

Verdediging zag inbreuk op de vrijheid van meningsuiting

Waarschuwingsvesten worden in het donker gedragen door verschillende groepen, bijvoorbeeld met de opdruk van een vakbond, hadden de verdedigers geargumenteerd. Een veroordeling zou een inbreuk op de vrijheid van meningsuiting zijn.

Het openbaar ministerie had vergeefs om geldboetes voor de aangeklaagden verzocht. Het zou hen er als deel van de salafistische scene om gegaan zijn het rechtssysteem van de Bondsrepubliek af te schaffen. Het openbaar ministerie kan niet tegen het vonnis in beroep gaan bij het hoogste federaal gerechtshof.

De radicale islamieten hadden hun optreden zelf gefilmd en op internet gezet. Dezelfde kamer van de rechtbank had de toelating van de aanklacht al afgewezen. Die beslissing werd na een bezwaar van het openbaar ministerie door het hoogste gerechtshof van Nordrhein-Westfalen in Düsseldorf opgeheven.

De vermoedelijke initiator van de actie, Sven Lau, ontbrak in Wuppertal in de beklaagdenbank. Tegen hem wordt op dit moment een proces gevoerd voor het hoogste gerechtshof van Nordrhein-Westfalen in Düsseldorf wegens terreurverdenking. Daarom werd het proces tegen hem voorlopig geschorst. Lau had, toen de actie voor ophef zorgde, ingebonden: “De naam was wellicht heel provocatief. Misschien was het ook een fout van ons”, zei hij destijds in een videoboodschap.

De groep werd destijds aangesproken door politieagenten. Ze mochten hun hesjes houden. Destijds deden gele flyers met de tekst “Shariah Controlled Zone” de ronde. Ze zijn ook te zien in de video van de radicale islamieten. Daarop staan gedragsregels van de radicale moslims: geen alcohol, niet gokken, geen muziek en concerten, geen pornografie en prostitutie, geen drugs.

Bron:
https://news-for-friends.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Duitsland, Eurabië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, Rotzakken, Salafisten, Sharia, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

20 reacties op Vrijspraak voor “sharia-agenten” in Wuppertal

 1. Trucker zegt:

  islamieten kunnen zich alles permiteren, geen rechter of politicus die daar een probleem in ziet… tot ze er aan gaan (dat vergeten die ratten of weten het niet) maar de verrader zijn kop rolt steeds als eerste.

  Like

 2. paulzwueste zegt:

  Ik zou hun overschot in hun “hesjes” begraven hebben.

  Like

 3. delamontagne zegt:

  De autoriteiten werken wel in de hand dat ze steeds brutaler worden.
  Zo nemen ze in München de openbare ruimte in beslag voor hun “Avondgebedje”.
  Een Duitse journalist die ’t wil filmen wordt AFGEBEKT.

  BRON:
  http://www.politikversagen.net/allahu-akbar-am-muenchner-stachus

  Like

 4. droevige mof zegt:

  Hoe komen deze politiek gemotiveerde rechterlijke uitspraken tot stand? In elk geval, door linkse, ideologisch gemotiveerde rechters maar ook door een andere factor: angst.
  Een rechter, en in dit geval drie, die zich openlijk verzet tegen de islamitische machtsuitoefening, leeft gevaarlijk. Hij en zijn familie.

  Like

 5. OphEUffen zegt:

  Dat kunnen 7 Christenen in Saudi Arabie, of bijna ieder willekeurig moslimland, beter niet proberen.

  Like

 6. Elisah zegt:

  Ondertussen,
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/09/duitse-politie-is-3151-politiek-gemotiveerde-criminelen-uit-het-oog-verloren/

  Duitse politie is 3151 ‘politiek gemotiveerde criminelen’ uit het oog verloren!

  Is dat even balen, tussen al dat schaffen door zijn de Duitsers zomaar 368 radicale moslims in eigen land uit het oog verloren! In totaal is men daar 3151 ‘politiek gemotiveerde criminelen’ kwijt! Dat meldt The Post Online.

  Like

 7. koosv8 zegt:

  Dan mag ik aannemen dat de rechtbank het ook goed vindt als er hesjes komen met het opschrift,, ARISCHE POLITIE,,

  Geliked door 2 people

 8. Thom zegt:

  De site is zeer onbetrouwbaar en verkoopt dikwijls gewoon onzin of heeft de klok horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt.
  De site beweert dat ieder land miljarden meebetaalt aan chemtrails om ons te vergiftigen.

  https://news-for-friends.de/category/chemtrails/

  aan mijn hoela en vertel dat maar aan Tante Pollewop.

  Het kan waar zijn wat ze beweren over de nieuwe vrijspraak in Wuppertal, maar het kan ook dat ze het over een eerdere uitspraak hebben. Op internet wordt namelijk gezegd dat in januari 2018 het gerechtshof in Karlsruhe de zaak terugverwezen heeft naar Wuppertal. In het artikel hebben ze het over het hooggerechtshof in Düsseldorf!

  Ik kan me niet voorstellen hoe het gegaan is.
  Rechtbank Wuppertal vrijspraak november 2016. Dan gerechtshof Karlsruhe januari 2018 terugverwijzen naar de rechtbank in Wuppertal. Hoe kunnen ze bij het hooggerechtshof in Düsseldorf terecht komen? Dat kan toch volgens mij alleen maar als de aangeklaagden het niet eens zijn met de uitspraak in Karlsruhe en daar beroep tegen aantekenen?
  Een vreemd verhaal.

  Like

 9. Elisah zegt:

  Off topic, maar absurd onrecht in canada…
  https://fenixx.org/2018/09/26/tot-levenslang-veroordeelde-politiemoordenaar-krijgt-financiele-compensatie-voor-de-stress-die-hij-door-het-vermoorden-kreeg/

  Tot levenslang veroordeelde politiemoordenaar krijgt financiële compensatie voor de stress die hij door het vermoorden kreeg

  Politiemoordenaar Christopher Garnier ontvangt na zijn moord financiële bijdragen. De Canadese liberale premier Justin Trudeau geeft Garnier zijn steun.
  Een man die nooit in het Canadese leger heeft gediend, Christopher Garnier, wordt vergoed uit het Canadese Veteranenfonds, omdat hij naar verluidt aan posttraumatische stress lijdt na zijn moord op een politieagente, Catherine Campbell – diens dode lichaam hij vervolgens misbruikte, in een vuilnisbak stopte en onder een brug smeet.

  Like

 10. Republikein zegt:

  Wel zorgen dat je een poepzakje meeneemt.

  Like

 11. Elisah zegt:

  Dom, dommer, domste…
  https://fenixx.org/2018/09/27/vluchtelingvereniging-is-er-met-de-subsidie-vandoor/

  Vluchtelingvereniging is er met de subsidie vandoor

  Like

 12. Elisah zegt:

  https://fenixx.org/2018/09/27/vluchtelingvereniging-is-er-met-de-subsidie-vandoor/

  Vluchtelingvereniging is er met de subsidie vandoor

  De Thuringse deelstaatregering wil meer dan 120.000 euro aan subsidies terugvorderen van een vluchtelingenvereniging. De reden: er werd geen bewijs van gebruik van het geld geleverd. Het is niet de eerste keer dat de vereniging Akzeptanz! uit Gera schandalige krantenkoppen produceert.
  Zelfs de landsadvocaat doet nu onderzoek.

  Like

 13. Aegolius cs zegt:

  Slappe bestuurlijke hap: wetgeving aanpassen!

  Like

 14. Ronald zegt:

  Dit gebeurt ook in Den Haag!!! Van Aartzen vond dit wel best…….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s