Bulgarije: Afgelopen met de gender-waanzin

Screenshot_312

(Vertaling: E.J. Bron)

Net als de Hongaarse regering heeft nu ook de Bulgaarse leiding besloten afscheid te nemen van de gender-ideologie en kondigde aan zogenaamde gender-studies te willen stopzetten.

journalistenwatch

Daar hebben rechters van het constitutioneel gerechtshof vastgesteld dat de “Istanboel Convention” uit het jaar 2011, waarop de gender-ideologen zich beroepen, niet met de grondwet te verenigen is, aldus het magazine “BalkanInsight”. De Bulgaarse “genderisten” zouden op dit moment het gender-netwerk mobiliseren en in heel Europa ondersteunende groepen ertoe oproepen om door middel van brieven het Bulgaarse ministerie van Onderwijs en wetenschappen ertoe te bewegen de beslissing terug te draaien.

Al in midden augustus kregen de Hongaarse door de staat gefinancierde universiteiten de oproep om te reageren op de wijzigingsvoorstellen van het Hongaarse ministerie voor Menselijke Capaciteiten (EMMI), die erop gericht zijn geen gender-studies meer aan te bieden. Reden voor de eis: op de Hongaarse arbeidsmarkt zou geen vraag zijn naar afgestudeerden in gender studies. EMMI voegde er aan toe dat de studie economisch irrationeel zou zijn en dat er niets in het leven werd geroepen om nuttige kennis op de studenten over te dragen, maar “andere belangen” dient. Volgens het ministerie onttrekken gender studies studenten aan andere studierichtingen en schaden zij de economische stabiliteit van de universiteiten.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "gender", Bulgarije, gezond realisme. Bookmark de permalink .

17 reacties op Bulgarije: Afgelopen met de gender-waanzin

 1. Ruud zegt:

  De wijsheid komt weer eens uit het Oosten; hopelijk begint het herstel van de soevereiniteit van de Europeesche naties daar ook. Goddank……………

  Like

 2. Statler & Waldorf zegt:

  Hier nog zo’n rare ……………

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Gloria_Wekker

  Like

  • ieznogoedh zegt:

   Zij is emeritus hoogleraar sociale en culturele antropologie aan de Universiteit Utrecht.
   En dan via dat clubje gefrustreerden in de politiek willen?
   Kan niet anders betekenen dan dat ze elke keer als ze in de spiegel kijkt, ze heel ontevreden is met wat ze ziet.
   Als iemand zichzelf niet kan accepteren hoe kan die dan verwachten dat anderen wel accepteren?

   Like

  • Blaffertje zegt:

   Ja maar dat is een echte engerd.

   Like

 3. Guus Velraeds zegt:

  Als de gender studies (proest!) vervallen blijven nog genoeg maatschappelijk weinig zinvolle studies over.

  Zoals:

  Vrijetijdsstudies.
  Milieusociologie.
  Theater”wetenschappen”.
  Lifestyle”wetenschappen”.
  Vrije kunsten en wetenschappen.
  Internationale studies.
  Creatieve studies.

  Like

 4. Peter zegt:

  Afgelopen met de gender-waanzin ??
  Ik zie uit naar de dag dat deze gekte ook in Nederland is afgelopen !!
  Een paar malloten in ons land zorgen voor het in stand houden van deze flauwekul.
  100 % eens met Antoine Bodar:
  Als je vindt dat je in het verkeerde lichaam zit, moet je niet naar een psycholoog, maar naar een psychiater. Ik was afgelopen winter in Ethiopië. Daar hebben ze geen last van mensen die omgebouwd moeten worden”, was afgelopen weekend te lezen in De Volkskrant.

  Like

 5. Juanito zegt:

  Goed dat ook de jeugd in Bulgarije gevrijwaard wordt van vergiftiging van deze, voor een gezonde samenleving, vernietigende flauwekul ideologie.
  In Nederland zie ik dat, onder onzijdige warhoofden als Rutte, Pechtold of Klaver, niet gebeuren.

  Like

 6. Elisah zegt:

  Dat iemand geboren is in een “verkeerd” lichaam kan ik begrijpen en die mensen hebben hulp en begeleiding nodig om te kunnen transformeren.
  Echter, die absurde en vaak perverse verkleedpartijen, waar mannen zich grotesk proberen uit te dossen als “vrouw”, vind ik persoonlijk een belediging voor en het belachelijk maken van vrouwen.

  Like

 7. Statler & Waldorf zegt:

  @Elisah

  “Dat iemand geboren is in een “verkeerd” lichaam kan ik begrijpen.”

  Ik zou het toch willen omdraaien.
  Aan het lichaam is niks verkeerd, het probleem zit in de bovenkamer.

  Like

 8. Williaan zegt:

  Ik mag al ras echte hetero niet eens misselijk worden van het in het openbaar overdreven geflikflooi van die…….. voel me zwaar gediscrimineerd. Je bent wie je bent oké maar aanstoot geven is wat anders, maar de tijden veranderen. Foutjes in de schepping mogen niet meer als foutjes worden gezien. Ik heb die goden toch al nooit vertrouwd.

  Like

 9. Jan zegt:

  Drietal spookschrijvers leidt genderstudies om de tuin met wetenschappelijke nepartikelen over ‘hondenverkrachting’ en ‘fat studies’

  Heteroseksuele mannen zijn misschien wel minder ‘homofoob en anti-feministisch’ als ze anale speeltjes gebruiken. Plekken om je hond uit te laten zouden een ‘verkrachtingscultuur’ voor viervoeters in stand houden. Wetenschappelijke artikelen met die strekking werden gepubliceerd door bloedserieuze wetenschappelijke tijdschriften, die nu in verlegenheid zijn gebracht na de onthulling dat het onzinstudies betreffen.

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/drietal-spookschrijvers-leidt-genderstudies-om-de-tuin-met-wetenschappelijke-nepartikelen-over-hondenverkrachting-en-fat-studies-~bd6cfd16/

  Like

 10. Jan zegt:

  Geen satire

  Man komt bij schoonheidssalon en zegt dat hij vrouw is. Wil Braziliaans onthaard worden. Moslimse weigert. De verknipte ‘tranny’ in alle staten. “Er is niets mis met mij, ik heb gewoon een vrouwelijk penis”
  De volgende gek meldt zich en vraagt een ‘manzillian’ ontharing. Noteert allen die weigeren en is van mening dat zijn ‘mensenrecht’ ontnomen wordt door de vrouwen. Commentaar verder van deze eikel: “Dat die vrouwen mijn ballen niet willen ontharen doet….pijn”.
  Volgende stap. De gek stapt naar justitie met als gevolg dat de vrouwen, 16 in totaal, ieder $20.000 dienen neer te tellen om zich te verdedigen tegen de imbeciel. Geen rechter wil zijn vingers aan deze idiotie branden, bang dat zij zijn voor ‘mensnrechten’ of ‘discriminatie’.

  Canadian man claiming to be ‘female’ sues 16 women for refusing to wax his genitals
  https://www.lifesitenews.com/blogs/canadian-man-claiming-to-be-female-sues-16-women-for-refusing-to-wax-his-ge

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s