Frankfurter Buchmesse stopt ongemakkelijke uitgeverijen in het getto

Screenshot_310

(Vertaling: E.J. Bron)

De beursleiding wil op de Frankfurter Buchmesse 2018 “rechtse uitgeverijen” in een getto onderbrengen. De beursleiding laat daarvoor in de hoek van een hal een ongeveer 30 meter lange en vijf meter breed doodlopend stuk voor de stand van de “Junge Freiheit” opbouwen.

philosophia perennis

Zo dient de uitgeverij “beter gecontroleerd” te worden, citeert de Deutsche Presse-Agentur een woordvoerster van de beursleiding. “Heel Duitsland klaagt over de toenemende polarisatie en splijting van onze samenleving. En wat doet de Frankfurter Buchmesse? Zij sluit uitgeverijen met ongemakkelijke auteurs, onderwerpen en publicaties buiten – dat is een schandaal”, verklaart Dieter Stein, hoofdredacteur van de “Junge Freiheit”.

Campagne tegen het succes van de conservatieven

Verleden jaar al had de beursleiding rondom directeur Jürgen Boos een politiek eenzijdig standpunt ingenomen en uitgeverijen met conservatieve en libertaire auteurs gediscrimineerd. Desondanks kwamen er veel bezoekers bij de stand van de “Junge Freiheit”- dit wil de beursleiding nu met de isolering en een regelrechte campagne verhinderen. “De leiding van de boekenbeurs is verplicht zich politiek neutraal op te stellen. Het eenzijdige optreden van de beursleiding was in 2017 al onverantwoordelijk en heeft tot escalaties geleid”, aldus Stein.

Screenshot_311

Doodlopend stuk in het getto, waarin de beursleiding ongemakkelijke uitgeverijen wil “controleren”.

De “Junge Freiheit” is al 25 jaar lang met een stand aanwezig op de Frankfurter Buchmesse met prominente gepsrekspartners en auteurs, zoals Peter Scholl-Latour, Matthias Matussek, Birgit Kelle, Martin van Creveld. “Een dergelijke benadeling hebben we in al die 25 jaar nog niet meegemaakt”, herinnert Stein zich.

Stein: Buchmesse moet terugkeren naar de openbare discussie

De hoofdredacteur van de “Junge Freiheit” roept de leiding van de boekenbeurs ertoe op om terug te keren naar een openbare discussie en ervoor te zorgen dat de beurs “een marktplaats blijft voor vele ideeën en meningen in een democratie”.

De “Junge Freiheit” is het grootste conservatieve weekblad van Duitsland. Het verschijnt sinds 1994 in Berlijn en behoort tot de heel weinige kranten die hun verkochte oplage, tegen de branchetrend in, continu verhogen.

“De ‘Junge Freiheit´ levert een belangrijke bijdrage aan meer verscheidenheid, meer scepsis en zodoende aan meer democratie in Duitsland”, verklaarde Roger Köppel, hoofdredacteur van de Zwitserse “Weltwoche”.

Bron:
https://philosophia-perennis.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, establishment, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

6 reacties op Frankfurter Buchmesse stopt ongemakkelijke uitgeverijen in het getto

 1. Sabeltant zegt:

  DDR2.

  Mijn remedie? Aanpakken zoals ze anderen aanpakken. Huur 500 man in, kleedt ze aan als linkse boekenwurmen en laat ze extreem linkse (marxistische) pamfletten verspreiden en aanstonds alle standjes met boeken in elkaar trappen. Het hoeft niet langer dan twee minuten te duren en het effect is maximaal.

  Geliked door 2 people

 2. ReaGluurder zegt:

  Vorig jaar waren er ook al incidenten. De Buchmesse is ook een afspiegeling van het Duitsland van Merkel. Na de Kerstmarkt, Oktoberfeest, vraag je jezelf ook af of je wel weer heelhuids van de Frankfurter Buchmesse komt! Het is allemaal verpest!

  Like

 3. Tistochwat zegt:

  Ik denk dat ik een roman ga schrijven over een zielig ‘vluchtelingenkindje’ van een jaar of dertig met een baard van een halve meter. En dan schilder ik de blanken af als verschrikkelijk boze, ‘witte’, ‘fascistische’ mannen.
  Dat wordt een bestseller, wedden?
  Ik weet zeker dat het dan ook verfilmd gaat worden.

  Of wacht: het verhaal kan beter gaan over een zielig, aangespoeld, door onze schuld verdronken, mohammedaans ‘vluchtelingenjongetje’ wiens pappie hierheen kwam voor gratis nieuwe tandjes.
  Maar dat laatste zet ik er dan niet bij, van die gratis tandjes, anders wordt het te ‘racistisch’.

  *tjongejongejonge*

  Geliked door 2 people

 4. Ik ken dat, in Vlaanderen hebben de ratten dat vele tientallen jaren gedaan met de uitgeverij Egmont die boeken uitgaf van het Vlaams Blok (later Belang).
  De opperrat die voorzitter is van dat boekenbeurs gedoe is Geysels Jos, geen onbekende bij DE partij want die rat was in een eerder leven partijsecretaris (als bij de communisten) van agalev (later verworden tot groen) de uitverkoren partij van de mainstream ratten bij de openbare omroep BRT.
  Ik peins soms dat de groenen bellen naar de BRT en zeggen ik wil een scheet laten en de ambtenaren-journalisten zeggen dan wacht kom ze maar in de ether laten en wij maken er een strikje rond.
  Die Geysels Jos was de “uitvinder” van het beruchte “cordon sanitaire” (schutskring) om DE partij uit te sluiten van democratische samenwerking met anderen, tot vandaag bestaat dat nog altijd en de openbare omroep BRT en de rest van de mainstream in Vlaanderen noemt DE partij “extreem rechts”…
  Ondertussen is de uitgeverij Egmont toegelaten op de boekenbeurs en moet de rat Geysels en consoorten knarsentandend toezien dat Vlaams Belang prominenten op de stand aanwezig zijn.

  Like

 5. droevige mof zegt:

  Maakt toch niet uit, de karavaan trekt verder. Het ongenoegen en de woede over Merkel en haar systeem zijn niet te stoppen.
  Een mooi voorbeeld: Yahoo.de rapporteert over Merkel en vergeet de commentatiefunctie te sluiten. Resultaat is een geweldige shitstorm. Hier kunt u Duitse woede uitbaarstingen leren kennen.
  Dat stopt niet, dat is zeker. Venceremos, zoals de linksen zeiden.

  https://de.nachrichten.yahoo.com/angela-merkel-erneut-f-r-073016447.html?bcmt=1

  Geliked door 1 persoon

 6. ieznogoedh zegt:

  Nou ja, ze mogen niet klagen. Er had immers ook een boekverbranding georganiseerd kunnen zijn.
  Maar … wellicht komt dat later nog. In merkel’s Deutschland is inmiddels zo ongeveer alles mogelijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s