Israëlisch masochisme en Nederlandse huichelarij

Screenshot_317

(Door: Dr. Manfred Gerstenfeld – Vertaling: E.J. Bron)

Er bestaan radicale verschillen in de manier waarop landen, ook democratieën, hun geschiedenis doceren. Ik kwam op school in Nederland veel te weten over Nederlands-Indië – het latere Indonesië – dat destijds nog een kolonie was. Maar ons werd niets geleerd over de Java-oorlog in het midden van de 19e eeuw, toen het Nederlandse leger 200.000 autochtonen doodde, waarvan tienduizenden burgers waren.

Daartegenover bezocht mijn oudste kleinkind een school in Jeruzalem en kreeg de opdracht om te schrijven over het bloedbad van Deir Yassin. De officiële versie luidt dat tijdens intensieve gevechten ongeveer 200 Arabieren, waaronder burgers, door strijders van de Irgun Zwai Leumi werden gedood. Het daadwerkelijke aantal is ongeveer de helft. De gruwelen werden om politieke redenen door zowel Joden als Arabieren overdreven. Waarom kreeg mijn kleinkind deze opdracht? Deir Yassin was niet kenmerkend voor de manier waarop Israël een oorlog voerde om te overleven.

Veel extreme Nederlandse oorlogsmisdaden werden in het geschiedenisonderwijs in Nederland verzwegen of gebagatelliseerd. Ik kwam een beetje te weten over de oorlog van 1873-1914 in Atjeh in Nederlands-Indië. De kolonisators doodden naar schatting honderdduizend autochtonen.

Hendrik Colijn was daar als luitenant. Hij zou later vijf maal minister-president van Nederland worden. In november 1894 schreef hij aan zijn vrouw dat hij in overeenstemming met de algemene politiek zijn soldaten bevolen had om negen vrouwen en drie kinderen te doden, die smeekten gespaard te worden. Dat is slechts één van de vele voorbeelden.

In 2017 publiceerde de Nederlands-Zwitserse historicus Rémy Limpach een 870 pagina´s dik boek over Nederlandse oorlogsmisdaden, die gepleegd werden in de twee zogenaamde “politionele acties” in 1947 en 1948 in Nederlands-Indië op onafhankelijkheidsstrijders en criminele bendes. Hij kwam tot de conclusie dat Nederlandse oorlogsmisdaden van structurele aard waren en niet toevallig plaatsvonden, zoals tot dan toe werd beweerd. Het boek noemt veel voorbeelden van Nederlanders, die brandstichting, marteling en executie van gevangenen pleegden, en ook vrouwen en kinderen doodden. Het boek werd meerdere malen gerecenseerd, maar er waren geen grotere reacties in de Nederlandse samenleving.

In de late jaren-60 kreeg de officiële historicus van Nederland, Cees Fasseur, de opdracht om deze “politionele acties” te onderzoeken. Hij gaf later toe dat het onderzoek van oppervlakkige aard was. Nu pas, nu alle Nederlandse daders dood of heel oud zijn, is men begonnen aan een belangrijk onderzoek over de periode van de dekolonisering.

Tientallen jaren lang interesseerde niemand zich voor Nederlandse oorlogsmisdaden. De Nederlandse kapitein Raymond Westerling had de opdracht om delen van het eiland Sulawesi “tot rust te brengen”. In 1974 vertelde hij aan een journalist onder het genot van een glas verdunde whisky dat hij persoonlijk rechter van 350 gevangenen voor een oorlogstribunaal was, die hij later executeerde. Sinds 1971 was Dries van Agt, die later minister-president van Nederland zou worden, minister van Justitie. Er werd niets ondernomen tegen Westerling. Van Agt is in Nederland de belangrijkste ophitser tegen Israël.

In 1969 werd een interview, waarin hij oorlogsmisdaden toegaf, gefilmd. Alle Nederlandse tv-zenders weigerden de film uit te zenden. Men liet hem uiteindelijk in 2012 zien.

In 1987 schreef de historicus Ad van Liempt een artikel over een massamoord tijdens de politionele acties in Nederlands-Indië met 364 doden. Hij vertelde me dat er geen reacties zouden zijn geweest. In 1997 schreef hij het boek “De trein van de lijken”, waarin wordt beschreven hoe de Nederlanders bijna de helft van de Nederlands-Indische gevangenen liet verhongeren die in een trein werden vervoerd. Van Liempt vertelde me dat veel mensen het schandalig vonden dat hij daar een boek over schreef. Een filmmaker die ik ken, maakte in 1995 een film over de massamoord op honderd mannen in het dorp Rawagade door het Nederlandse leger. Hij vertelde me dat de autochtonen zich herinnerden dat ook in nabijgelegen dorpen zulke misdaden plaatsvonden.

In zijn boek “My Promised Land” uit het jaar 2013 bericht Ari Shavit het verhaal van een vermeende opzettelijke moord op Arabische burgers door Israëlische strijdkrachten in juli 1948 in Lod. Drie Israëlische academici – Martin Kramer, Efraim Karsh en Benny Morris – onderzochten de beweringen van Shavit. Geen van de drie beschouwt diens versie als correct. De “New Yorker” publiceerde enkele jaren geleden een ingekorte versie van de hoofdstukken van Shavit. De redacteur zou de edities van zijn krant een heel jaar lang met moorddadige Nederlandse oorlogsmisdaden hebben kunnen vullen, die ongeveer in dezelfde periode plaatsvonden in Indonesië.

In 1995 vluchtten Nederlandse VN-soldaten naar de Kroatische hoofdstad Zagreb; ze kwamen uit de Bosnisch-islamitische stad Srebrenica, die zij beschermden. In een volkerenmoord door de bezetter doodden Bosnische Serviërs 8000 moslims. Een Nederlandse rechtbank oordeelde dat de Nederlandse kant verantwoordelijk was voor honderden moorden. De Nederlandse historicus Henri Beunders schreef dat Nederlandse soldaten, terwijl de Bosniërs tot de knieën in het bloed stonden, in Zagreb tot de enkels in het bier stonden en applaus kregen van hun kroonprins, de minister-president en de minister van Defensie, die allemaal afwisten van het bloed tot aan de knieën.

Tijdens een slag in Afghanistan in de buurt van Chora doodden Nederlandse soldaten in 2007 naar schatting 50 tot 100 burgers. De Nederlandse regering geeft toe niet te weten hoeveel burgers er in de periode van 2006 tot 2010 door haar vliegtuigen en helikopters in de Afghaanse provincie Uruzgan werden gedood.

In 2018 gaf de Nederlandse regering toe dat haar vliegtuigen in de oorlog tegen ISIS in Irak en Syrië burgers doodden. Terwijl de VS, Groot-Brittannië en Australië informatie gaven over het doden van burgers in deze oorlog, wijzen de Nederlanders het af dit te doen.

De Nederlandse schijnheilige cultuur van de omgang met de eigen zwarte vlekken van het verleden steekt af tegen de masochistische Israëlische cultuur van het benadrukken van datgene wat men fout gedaan heeft – de daden van de Israëli´s verbleken naast de Nederlandse misdaden. Het past in deze cultuur dat elkaar opvolgende regeringen het koppig hebben afgewezen om het enorme falen van hun regering in ballingschap in Londen tijdens de Tweede Wereldoorlog tegenover de vervolgde en vermoorde Nederlandse Joden toe te geven. Alle andere West-Europese landen, inclusief Monaco en Luxemburg, hebben dat gedaan. Meerdere daarvan hebben zich bovendien bij hun joodse staatsburgers verontschuldigd.

Bron:
https://heplev.wordpress.com
Door: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Historie, Hypocrisie, Israël, Nederland. Bookmark de permalink .

45 reacties op Israëlisch masochisme en Nederlandse huichelarij

 1. Guus Velraeds zegt:

  Nederland zal zich niet verontschuldigen voor haar collaboratie met de Duitse bezetter om haar Joodse medeburgers te verraden en uit te leveren.

  Integendeel.

  Het handjevol teruggekeerde Joden na de oorlog kreeg van de gemeente Amsterdam een rekening voor niet betaalde erfpacht belasting voor die jaren dat ze in een Duits KZ verbleven hadden.

  Dat is nog eens een verontschuldiging.

  In Nederland werd met hulp van de Nederlandse politie en de Nederlandse NS ongeveer 80.000 Joden overgegeven aan de Duitse bezetter.

  Dat is hoe Nederland omgaat met zijn burgers laat staan hoe ze zijn omgegaan met “ook Nederlandse burgers” in de voormalige koloniën.

  https://www.parool.nl/binnenland/gemeente-eiste-erfpacht-op-van-teruggekeerde-joden~a3418015/

  Geliked door 1 persoon

 2. aad zegt:

  Wat een prachtig gedocumenteerd stuk. Chronoloog aan uw schrijven zal er naar verwachting geen diep uit hout gesneden persoon reageren. De Nederlandse politieke verdoezelpraktijken zijn klaarblijkelijk evenredig als een voorloper van de bekende sjoemelsoftware uit de auto industrie, want als uiteindelijk de dreiging van openbaring aan de oppervlakte komt is het opwerpen van een Haags tribunaal een schild als bescherming met een stavast als een enorm rotsblok de beste beschermengel. Door het zelf te bepalen of onderwerpen die tegen eigen politiek vervelend uit kunnen pakken wel of niet ontvankelijk te verklaren en buiten de publiciteit te houden, zolang dat kan zal geen enkele discussie aanvallend zijn. Zoiets groeit uit tot een doofpot van millennium grootte, en is het wachten tot de laatst betrokkenen, dement als een deur of altijd nog het zwijgen kan worden opgelegd door beschuldigingen met nauwelijks tastbaar bewijs, die van hun functie worden ontheven waardoor tijd en feiten uit elkaar groeien en tijd meestal de winnaar is en de feiten, de verliezer!. En vanzelfsprekend is een natuurlijk sterfgeval het succes van de onderneming, zelfs als zuster spuitjedood in de deuropening staat in het verzorgingsritueel. U heeft helemaal gelijk! Als er bijna of geen getuigen meer over is, en de restanten van het kalf in de bekende put verloren dreigen te gaan, is er altijd nog iemand die roept dat het recht moet zegevieren.

  Like

 3. Republikein zegt:

  Een roofstaat aan de Noordzee……
  dat spoorwegen bouwt van gestolen geld en tot
  betaling de bestolene bedwelmt met
  opium, Evangelie en jenever…

  Aan U durf ik met vertrouwen te vragen of het
  Uw wil is dat daarginds Uw meer dan dertig
  millioenen onderdanen worden mishandeld en
  uitgezogen in UWEN naam?

  Multatuli [1860] …aan Nederland…Koning Willem III

  Like

 4. andre zegt:

  Op school leer je niets, je wordt gekneed in een model dat weer in een soort matrix moet passen. Leren (begrijpen) doe je pas als je in het leven stapt na je opleiding en dan blijkt niets te zijn wat het is. Maar die Nederlandse schijnheilge cultuur staat al wel 200 jaar overeind.

  Geliked door 1 persoon

 5. Anneke zegt:

  En elk jaar op de derde dinsdag van september, gaat de politieke bende, na het laten voorlezen van de troonrede, staan en roepen ze, drie werf hoera nadat de ceremonie meester “leve de Koning” heeft geroepen. (een soort biecht om schoon geweten)

  Like

 6. Patriot 2.0 zegt:

  Hoe zit het met het Britse Rijk, Romeinse Rijk? Aantal slachtoffers….

  Geliked door 1 persoon

 7. Klaas zegt:

  Like

 8. Ongeacht wat andere landen op hun geweten hebben, ik schaam me nadat ik dit gelezen heb ! Wat een huichelarij !

  Geliked door 1 persoon

 9. Theo Prinse zegt:

  Nederland vocht al in de 19e eeuw terecht tegen de moslim jihad in Nederlands Indie

  Geliked door 2 people

  • Nemesis zegt:

   Theo Prinse, de mensen die weten over het waarom en hoezo, die mensen die erbij waren en die alles mee beleefd hebben, die liggen ondertussen allemaal te verrotten in hun graf. De laatsten zullen er binnenkort ook niet meer zijn. Ondertussen worden de drieste leugenverhalen steeds meer en steeds groter. Wel de nagedachtenis van de Indo’s, Indo-Nederlandse en Nederlandse militairen, die als leeuwen hebben gevochten om de bevolking tegen de opgehitste socialistische, moslim opstandelingen die met klewangs en geweren rondreden en iedereen de kop afsloegen die ze pakken konden krijgen, te beschermen. Iedereen, kinderen, ouderen en gewone mensen.
   Niemand die nu die sterke verhalen schrijft waren er ooit zelf bij. Inderdaad zaten er in Nederland, toentertijd zonder uitzondering “heren”, de elite, met hoge hoed, die de smerige opdrachten naar de Oost stuurden.

   Men schrijft hier over de oorlog in Atjeh (weet de heer die dit schrijft wel, waar deze altijd al opstandige, moorddadige moslim provincie ligt?) waar zelfs de normale autochtone Indo als de dood voor was.

   En wie waren dan helemaal mensen zoals Multatuli, wat dus niet zijn echte naam was. Een bleekschetige sozi jongling, die in Nederland ook al niks deugde en dus een trap onder zijn bleke reet kreeg van de familie en naar de Oost werd gestuurd. Maar hij kon wel mooie verhaaltjes schrijven, net als die watjes heden ten dage, die dit niet hebben meegemaakt noch de ww2 hebben meegemaakt, maar iedereen weet er werkelijk alles van. Ik word er kotsmisselijk van.
   Maar schaam jullie maar fijn verder, is toch zo een goed gevoel niet waar. Dat goede gevoel van jullie gaat wel over als hier de pleuris uitbreekt en jullie, omdat het softies en watjes zijn niks kunnen uitrichten als je alleen maar onderwerpen.

   Geliked door 4 people

   • Republikein zegt:

    Op Sumatra knepen ze in mijn arm, of ik wel exht was, aan het Tobimeee waren zelfs de olifanten bang voor mij.
    Atjeh is goed voor een doodwens, niet doen.

    Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Zo is het.

    Like

   • Republikein zegt:

    Wel erg van die tsunami, hulp niet nodig, ze bezaten niks en dat blijft zo, alla heeft beslist.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Aardbevingen en tsunami. Alla kan de pot op, het zijn nog altijd mensen. Maar ik heb nog geen spotje gezien met een rekening nummer voor donaties. Nu hebben donaties toch geen zin, want dat geld blijft aan de strijkstok hangen. In zoverre heb je gelijk.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Nenesis, juiste reactie van u en ik laat me geen schuldgevoel aanpraten door mensen die geen flauw idee hebben wat er werkelijk is gebeurd. Dat schuldgevoel aanpraten kunnen de cultureel marxisten heel erg goed zodat we ons stil houden en betalen om het schuldgevoel af te kopen zoals vandaag de dag steeds gebeurd.

    De schrijver van het artikel zou ik willen zeggen dat hij van de Dutchbatters af moet blijven want zij hebben niks fout gedaan. Ze zijn er ingeluisd door Frankrijk en de U.S.A.

    Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    @Petra DeBoer, dank je. Ook ik of beter gezegd wij (mijn man en ik) laten ons geen schuldgevoel aanpraten. Mijn man en zijn oudere zus hebben de jappenkampen overleefd, maar vraag niet hoe. Mijn schoonvader heeft wonder boven wonder ook het krijgsgevangenenkamp overleefd met nog een paar Nederlanders en Nederlands Indiers en vraag ook maar niet hoe.

    En ja, ook van de Dutchbatters moet deze smeerschrijverling afblijven, die hebben helemaal niks fout gedaan. Ik heb enkele van hen kennen geleerd door een goede vriend die een aantal van heb bijstond. Deze vriend wist schijnbaar ook te veel en is op een bijzonder lafhartige en afschuwelijke manier in zijn eigen huis vermoord. De moordenaars zijn overigens wel gepakt uiteindelijk. Een aantal Dutchbatters waren ook op de begrafenis.

    Like

   • Theo Prinse zegt:

    Nemesis – Dank

    Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Theo Prinse – geen dank

    Like

   • Patriot 2.0 zegt:

    @PetradeBoer
    Die marxisten verzinnen van alles om hun argumenten kracht bij te zetten. Ik ben eens in een grote bijeenkomst geweest waar gezegd werd dat we het aan ons zelf te danken hebben dat al die immigranten het nu zelf hier “komen halen”, omdat we ze hebben uitgebuit. Er ontstond gejubel in de zaal. Ik moest bijna kotsen.
    Wat denken je wat o.a. de Britten en Fransen aan cultivering (ziekenhuizen, onderwijs en VEEL meer) hebben gebracht?!

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Oh wat ’n heerlijk artikel van die meneer Gerstenveld!
    Ik heb het driemaal overgelezen zo goed vond ik het.
    Ik kon er geen genoeg van krijgen.
    Meneer Gerstenveld is zelfs intellectueel.
    Dus hij moet het weten.
    Ja Nederland heeft wat afgemoord!
    Nederlanders staan er om bekend.
    Als je ze op visite krijgt en ze vertrekken weer, tel ik altijd mijn hele familie na of iedereen er nog is, want ze zijn in staat om alles uit te moorden.
    Ook op de camping.
    Laats nog, ’n hele camping vol met campingvolk, gewoon uitgemoord!
    Vandaar dat ik me zo schaam dat ik Nederlander ben.
    Gelukkig dat Doktor Gerstenveld het allemaal heeft bijgehouden.
    Hoe durft dat Nederland eigenlijk te bestaan?
    Het schijnt zelfs ’n héél land te zijn!
    En dan hebben we het nog niet over al die mensen die zich Nederlander durven te noemen en die daar gewoon rondlopen!
    Walgelijk!
    Nu ik dit artikel van Dr. Gerstenveld heb gelezen ben ik weer helemaal vol getankt met schaamte.
    Ik had het ècht nodig.

    Gerstenveld moet zich helemaal rot schamen om juist in een tijd dat we onze oude normen en waarden terug moeten winnen, en we onze rijke en heldhaftige historie moeten koesteren om onszelf te redden en te bevrijden van die vervloekte EU en al dat ongedierte dat ons overspoelt, zo’n kutverhaal over ons en onze voorouders te schrijven!!!
    Het is verdomme zelfs een uiterst villijne manier om ons nog dieper in de ellende te trappen!
    Uiterst jammer dat ik deze meneer niet op ’n afstand van ca een meter tegenover me heb,
    wat zou m’n dag geweldig zijn!

    Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Van mij kan deze “heer” dokter in de ik weet niet wat kunde, Gerstenveld met genoegen een nekschot krijgen.
    En dank je Paulzwueste, zeer goed geschreven !!!

    Geliked door 1 persoon

   • Patriot 2.0 zegt:

    @Petra de Boer
    De toenmalige Minister van Defensie, Joris Voorhoeve (VVD) had in de gaten dat het mis ging: zoals u zegt, geen steun van de USA en Frankrijk, zoals was afgesproken. Hij belde des nachts zijn premier, de heer Kok (PvdA), en gaf zijn zorgen weer. Hij vond bij Kok geen gehoor, want Kok zei dat hij het, als Minister van Defensie, zelf maar op moest knappen. (Kok besefte natuurlijk dat hij eventueel zou moeten aftreden als er ZO veel stront aan de knikker was).

    Enfin, Voorhoeve nam het op zich en zou er later aan onder door gaan: hij was een intellectueel en een zachtmoedige (te ?) man. Later zei hij dat hij, na dat bewuste telefoontje onmiddellijk had moeten aftreden. Voorhoeve is later nog terug geweest in Srebrenica. Ik heb respect voor hem, maar hij is naief geweest.

    Pim Fortuin wilde Kok ter verantwoording roepen, maar werd voordat het zover was, vermoord! Dutchbat was verraden.

    Geliked door 1 persoon

   • Petra DeBoer zegt:

    @Patriot 2.0, ze verzinnen inderdaad van alles om ons een schuldgevoel te geven want dat is in Duitsland ook zo goed gelukt vanwege de holocaust, die werkelijk verschrikkelijk was maar de jonge generatie Duitsers heeft daar niks mee te maken maar deze indoctrinatie van Duitsers gaat maar door zodat ze zich heel slecht gaan voelen en alle moslims en Afrikanen opnemen. De Nederlanders word een schuldgevoel aangepraat vanwege koloniën en natuurlijk door de tegenstanders van zwarte Piet en hun vazallen van de cultuur marxisten. Het hypocriete is dat ze tegen koloniën zijn maar voor imperialisme. Deze lui zijn echt zum kotzen.

    Dat wij de mensen in koloniën hebben uitgebuit is een hele grote leugen want ook nu kunnen de mensen in Indonesië nootmuskaat oogsten van de muskaatboom.

    Geliked door 2 people

   • Patriot 2.0 zegt:

    @Petra
    Als wij ze niet hadden geholpen reden ze nog op kamelen….

    Geliked door 1 persoon

   • Petra DeBoer zegt:

    @Patriot 2.0, Wim Kok is van de PvdA en zij doen gewoon wat de deep state van de U.S.A. willen want ze hebben hetzelfde doel. Zo ging het ook met Bert Koenders zijn financiering aan Jihadisten. Dutchbat is op een vreselijke manier verraden en ik zal het ten allen tijde voor hen opnemen. Er was inderdaad luchtsteun van Frankrijk en de U.S.A. afgesproken en dat hebben ze om de één of andere reden niet gedaan en hebben een NAVO bondgenoot gruwelijk laten zitten. Echt walgelijk! Dat ook Joris Voorhoeve de dupe werd wist ik niet. Bedankt voor deze info want ik denk dat de VVD inmiddels heel goed weet wie er in Nederland meewerken met de deep state want ik heb steeds meer redenen om te denken dat zij daar niks van moeten hebben maar het “spel” meespelen om uiteindelijk van de deep state bevrijd te worden. Het was namelijk ook Rutte die geen kritiek op Trump had toen hij de U.S.A. president werd. Op de website Valkyries waar militairen bijna hopeloos berichten plaatsten wat er allemaal mis is, was hun laat bericht dat nu Trump aan de macht was er het één en ander ten goede zou veranderen. Ze hadden weer hoop.

    Like

   • Patriot 2.0 zegt:

    @Petra
    Uit een documentaire op de Nederlandse tv van enige jaren geleden (“Andere tijden”, dacht ik) heb ik begrepen dat “Sebrenica” is “weggegeven” uit politiek-militaire-strategische redenen om een evenwicht et bereiken. Dat was dan de reden waarom de USA en Fransen niet de beloofde steun gaven.

    Dat Rutte geen kritiek op de benoeming had van Trump, was natuurlijk weer zijn bekende “handigheid”.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Patriot 2.0., bedankt voor de informatie maar het ging er de Amerikanen ook om, om de Balkan op te delen in kleinere landen en natuurlijk om maar weer een oorlog te hebben zodat hun wapenindustrie er wel bij vaarde. In elk geval is Dutchbat vreselijk in de steek gelaten.

    Wat Rutte aangaat ben ik er nog niet over uit wat zijn rol werkelijk is.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Rol van Rutte is Nederland naar de knoppen te helpen, wat overblijft is voor de zogenaamde “elite”

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Nemesis, geen dank en u bedankt voor uw persoonlijke reactie want ik heb diep respect voor de mensen die de Jappenkampen hebben overleefd. Helaas zijn hun verhalen, waarvan ik er veel van heb gelezen, te veel én te vaak onderbelicht in de Nederlandse media en in de rest van Europa al helemaal.

    Het artikel van deze meneer Gerstenfeld streek mij gelijk tegen de haren in want het staat vol leugens. Zoals ik al schreef ga ik me niet schuldig voelen want de werkelijkheid is heel anders dan de cultuur marxisten ons willen doen geloven omdat ze steeds weer de feiten verdraaien. Ik vind het walgelijk wat ze doen en het is ook nog eens wéér onrecht doen aan de mensen die in Nederlands – Indië gevochten hebben, in Jappenkampen zaten en de Dutchbatters die zich ingezet hebben. Ze krijgen allemaal nog even een schop na en dat is gewoon schandalig.

    De Dutchbatters kan ik niet vergelijken met de mensen die in Jappenkampen hebben gezeten maar beide groepen van mensen zijn héél erg veel onrecht aangedaan.

    De U.S.A en Frankrijk, beide van de deep state, die Gerstenfeld duidelijk aanhangt met het cultuur marxisme, hebben zoveel ellende op hun geweten, dat is ongekend….en de deep state in Amerika heeft zich destijds ook bemoeid met Nederlands-Indië want zij wilden dat Nederlands-Indië onafhankelijk zou worden met als gevolg een dictator aan de macht en dat er geen terugkeer van KNIL militairen mogelijk was.

    Ik ben deels samen met kinderen van KNIL militairen van Ambon opgegroeid en ook voor hun heb ik veel respect, ook al wist ik destijds als kind niet wat hun ouders hadden meegemaakt.

    Like

   • Nemesis zegt:

    @Petra DeBoer, dank je wel uit naam van mijn man en zijn familie. Mijn man moest mee maken, dat zijn moeder in dat kamp op ellendige manier om het leven is gekomen. De details wil ik je besparen.
    Nee, aan de verhalen werd, die heel weinig waren, werd aandacht geschonken. De mensen die terug konden komen uit Ned. Indie zwegen meestal over alle ellende die ze meegemaakt hebben. Als ze al wilden praten hierover, dan werd de herinnering aan al die gruwelijkheden oppermachtig. Het is een een verdringingsproces.
    Er konden wel KNIL militairen terugkeren naar Nederland tot een gewissen tijdpunt, toen waren er dus geen boten meer om ze mee te nemen naar Europa. Wat wel heel bijzonder erg was, was dat van de KNILLERS vooral van de Molukse, dat ze hun kinderen moesten achterlaten en zijzelf gedwongen werden op de boot te stappen. Ook min man en zijn zus weten niet eens of al hun broers en zussen daadwerkelijk mee terug gekomen zijn. Dit leed is met geen pen te beschrijven, met dank aan het Koninkrijk der Nederlanden (sarc.). En de ontvangst in Nederland was een verschrikking, ze konden niks meenemen, buiten wat ze aanhadden en een tasje misschien met schoon ondergoed, dus in zomerkleding in de winter. Ze werden verdeeld op slechte pensions en in barakken die van de Duitsers nog waren, geen inrichting, alleen een potkacheltje en een wasbak met o wonder daadwerkelijk stromend water uit de kraan. Die in de pensions zaten, hadden het wat dat betreft ietsje beter. Mijn schoonvader kreeg pas midden van de jaren 70 een huisje toegewezen. Geen soldij, nog pensioengeld tot op heden. En ja, Amerika heeft Nederland gedwongen om Ned. Indie onafhankelijk te verklaren, daarna kwam Papoea Nieuw Guinea aan de beurt die helemaal niet Onder het Indonesische dictatorschap wilden.

    Ik denk dat ik die Gerstenfeld niet tegen moet komen, de aartsleugenaar en smerige sprookjesverteller, mag hij stomen in de hel hier al op aarde.

    Doordat ik gelegenheid had met een paar Dutchbatters te praten over hun tijd in Jugoslavie, ben ik meer aan de weet gekomen en weet dus hoe verschrikkelijk veel onrecht hun is aangedaan, dat is ook met geen pen te beschrijven, Ook zij lijden er tot op heden nog onder. En ook zij worden in een hoek gezet, Schandalig.

    Nee Petra, jij en velen met jou, hoeven zich absoluut niet schuldig te voelen. Het zijn anderen die dat zouden moeten doen, maar deze lui, Deep state en volgelingen, plus nog ook de huidige regering. Maar deze, tja voor mij zijn het geen mensen, hebben geen geweten nog empathie of rechtvaardigheidsgevoel.

    Ik wil hier dan ook nog eens om wat meer begrip vragen, zowel voor de Ned.-Indiers daarbij ingesloten zijn van zelfsprekend de Molukkers, wat dus ook Ned.-Indiers zijn en onze Dutchbatters die naar Jugoslavie moesten.

    Like

   • Patriot 2.0 zegt:

    @PetradeBoer

    – Is die deep state van u werkelijk zo ’n goed georganiseerde organisatie, of maakt u het toch een beetje te bont.

    -U denkt dat de motieven van de USA in het voormalige Joegoslavie op hun belangen in de wapenindustrie gericht waren. Ook wel wat kort door de bocht, dunkt me.
    Ik wijs er op dat Europa machteloos en vergaderend toekeek toen de volken in Joegoslavie elkaar kapot maakten. De USA nam weer eens de verantwoording. Zie ook Kosovo. En dan hebben ze vuile handen, die Europa (zie Minister Van den Broek) niet aandurfde of wilde. En da achteraf krijgen ze weer de schuld van alles., en Europa gaat door met OH-en en niets doen.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Toen president Tito overleden was, brak er tussen de verschillende volken van Jugoslawien een burgeroorlog uit. Er was geen opvolger, die zoals Tito de boel bij elkaar kon houden. In de veel volker staten op de Balkan was het altijd al een probleem. Tito regeerde met harde hand. Toen dus de burgeroorlog uitbrak, moesten zich enige landen, om welke redenen dan ook, zich er mee bemoeien. Het resultaat was dan ook niet om naar huis te schrijven, om het maar netjes te zeggen.

    Like

   • Republikein zegt:

    Jawel hoor giro 555, alweer.
    Mijn schoonvader bleef er in, zakte in elkaar, officieus Jappenkamp, officieel niet te bewijzen.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Er is, was officieel het meeste niet te bewijzen, zogenaamd.
    Maar wel de meest afgelegen dessa’s afstropen en met de belofte van een zak met geld een paar hele oude mannetjes en vrouwtjes er toe brengen te vertellen hoe kwaadaardig de KNILLERS hun man, vrouw en kinderen zouden hebben vermoord. Die zak met geld hebben ze dus van de Nederlandse staat gekregen met dank aan dat verschrikkelijke mens die advocaat van de duivel speelt. Ze was er nog niet klaar mee, ze ging verder zoeken daar.

    Ik krijg acuut buikloop als ik die kop van haar op TV zie (nu gaat ze keer tegen de zigaretten industrie)

    Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Patriot 2.0., het is niet “mijn” deep state maar zoals elke Nederlander, Europeaan, Amerikaan, wereldburger heb ik er wel last van.

   De deep state is inderdaad zeer goed georganiseerd want ze hebben vrijwel alle staatsbanken in de wereld in hun macht en staatsbanken van landen die ze nog niet in hun macht hebben, dat zijn er nog maar een paar, willen ze ook in hun macht hebben. In vele gevallen is dat middels regime change gebeurd want ook de militaire industrie hebben ze in hun macht.

   Luister maar naar de ex CIA agent Kevin Shipp in het eerste deel van een uitleg van hem over de deep state. De andere delen zijn ook op youtube te vinden. Er is naast de deep state ook nog een schaduw regering in Amerika en beide bezorgen en bezorgden alleen maar ellende in de U.S.A. en de wereld. J.F. Kennedy heeft geprobeerd de deep state op te rollen maar moest dat met de dood bekopen. Ronald Reagan heeft het ook geprobeerd en overleefde een aanslag en nu is Trump bezig om de deep state op te rollen met een team wat al langer dan 20 jaar bezig is om bewijzen te verzamelen. Dat team word ondersteund door bondgenoten van Amerika.

   De deep state zet altijd mensen tegen elkaar op zoals nu duidelijk in de U.S.A. en de EU met hun cultureel marxisme maar in Joegoslavië hebben ze dat ook gedaan. Veder beschuldigen ze regimes vaak van zaken die niet waar zijn zoals in Irak en nu is vooral Rusland de gebeten hond.

   In onderstaande video ziet u het één en ander over de deep state en hoe hun op te rollen.
   Verdiep u er in en tevens in de geopolitiek en het globalisme.
   Deze maand staat er het één en ander te gebeuren in de U.S.A. en schrik niet.

   Like

 10. jack black zegt:

  Gaan we dat nu met de aktuele gebeurtenissen
  die ons de moslims brengen mee evalueren ?
  Oorlogsmisdaden zijn niet goed te praten, maar
  wat heeft dat nu met de aanslagen na de 9/11
  die overal in Europa plaats vinden en nog in
  planning zijn daarmee te doen ?
  We moeten ons met de toekomst bevatten,
  om te voorkomen dat zich dit zwarte verleden
  zich niet herhaalt !

  Like

 11. Die Marten Gerstenfeld, is dat niet dezelfde die een pleidooi geschreven heeft om Goede Vrijdag af te schaffen, als zijnde anti- ………….! !

  Like

 12. vanhetgoor zegt:

  Over Srebrenica het volgende. In de geschiedschrijving wordt alleen opgeschreven wat met de overwinnaars is gebeurd, niet met de verliezers. De moslimse bevolking van Srebrenica leidde een dubbelleven. Zielig overdag en moorddadig in de nacht. Overdag zat men veilig in het door Nederlanders bewaakte kamp en in de nacht voerde men charges uit op de beschaafde inwoners van voormalig Joegoslavië. Dit zinde de Serviërs niet, en zij waren vastbesloten om hier een eind aan te maken.

  Die godverdomde idioot Karremans die voor Nederland het bevel voerde die begreep dit niet. Hij dacht werkelijk dat hij met zielige slachtoffers te maken had die veilig waren onder zijn bescherming.

  Op dit moment is er iets zelfde gaande in Myanmar (het voormalige Birma) alwaar de zielige moslims op de vlucht zijn geslagen voor die moorddadige Boeddhisten. Overal ter wereld zijn Boeddhisten vredelievend, maar in Myanmar zijn ze dat niet meer. De strooptochten en verkrachtingen die vanuit de Rohingya-woongebieden werden georganiseerd hebben zelfs de meest vredelievende mensen op aarde tot wanhoop gedreven, nu moeten ze weg. En terecht!

  De vrouwen uit Srebrenica zijn afgevoerd, de kinderen ook. De mannen zijn allemaal terechtgesteld. En om die reden is het geen genocide geweest van de Serven. Ik heb mij er destijds ook kwaad om gemaakt, maar nu weet ik beter. Het zijn altijd weer de moslims die een maatschappij naar de verdommenis helpen. En dat wordt niet altijd gewaardeerd. Dit aspect is destijds nooit onder de aandacht gebracht door de pers of radio & tv.

  Wat Gerstenfeld vergeet is dat Atjeh altijd al een moslimse bevolking heeft gehad. Altijd is natuurlijk een understatement, voor de islam daar kwam had men wel beschaving, net als andere eilanden in de archipel. De Nederlanders konden Atjeh nooit onder controle krijgen. Honderd jaar geleden niet, tweehonderd jaar geleden niet en ook driehonderd jaar geleden niet. Het is er altijd klote geweest. Overdag was er orde en gezag, maar om de zoveel tijd laaide op Atjeh de onlusten weer op en kwam het weer tot wanorde, net zo lang tot alles kapot is. Nu het Indonesië heet is nog steeds Atjeh de opstandige provincie en dat ligt niet aan de Europese koloniaal of de Javaanse overheerser. De moslimse inwoners van Atjeh willen alleen terreur om op die manier te komen tot een samenleving die gestoeld is op een extreme islam.

  Het jammere van dit verhaal is dat bepaalde aspecten van de geschiedenis nooit op papier komen, zoals waarom Luitenant Hendrik Colijn besloot om de gevangen genomen jihadstrijders op Atjeh geen genade te geven maar af te maken lijkt een raadsel, maar met enig denkwerk is dat het niet.

  Israël heeft vrijwel geen last van de moslim bevolking, heel soms krijgt er eentje last van Sudden Jihad, maar dat komt slecht een paar keer per jaar voor. De reden hiervoor is omdat elke Israëlische commandant weet dat als hij een jihad strijder laat leven dat hij dan een paar maanden later het weer opnieuw probeert. Hendrik Colijn wist dat ook, alleen heeft hij dit nooit opgeschreven.

  Ik heb veel respect voor Dr. Manfred Gerstenfeld, echter in deze zaak is hij toch echt abuis. Jihad-strijders vechten niet als normale soldaten, overdag zijn ze zielig, en bij nacht zijn ze moorddadig en gewetenloos. Geen enkele conventie mbt oorlogsrecht of moraal wordt door moslimse jihad-strijders gevolgd, elke smerige streek wordt uitgehaald. Omdat ze niet kunnen winnen!

  Ja, omdat moslims niet kunnen winnen, omdat de moslimse strijd geen rechtvaardige strijd is. Het gaat altijd om macht en geld, altijd worden de burgers uitgemergeld en tot slaaf gemaakt, altijd is er een kleine groep islamitische geleerden die de macht krijgt, de luxe, de slaven en de kleine meisjes. Overal waar de islam komt kijken daar wordt de waarheid onrecht aan gedaan, dat was zo in Srebrenica en ook op Atjeh, overal waar de islam is daar kankert het voort, vreten en vernielen. Alles moet kapot, en alles gaat kapot. Dat zou Dr. Manfred Gerstenfeld toch moeten weten!

  Like

 13. Republikein zegt:

  Nou zeg allemaal, the last post van Joris was niet slecht, Karremans speelde een valse piano.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s