Ravensburg: Afghaanse “asielzoeker” steekt op drie mensen in

Screenshot_294

(Vertaling: E.J. Bron)

Het is een zonnige herfstdag, wanneer er plotseling geschreeuw in de binnenstad van Ravensburg opklinkt. Mensen rennen in het rond, op zoek naar hulp – aldus vertelt burgemeester Daniel Rapp (CDU) een dag later. Dan is de situatie weer iets gekalmeerd. Dat zag er ´s middags nog anders uit: op de Marienplatz trekt een man een mes. Daarmee verwondt hij drie mensen zwaar, eentje van hen levensgevaarlijk.

PI News (2)

Zijn motief? Dat is ´s avonds nog absoluut onduidelijk, zoals de onderzoekers benadrukken. Men zou een terroristische achtergrond eerst uitsluiten, zei een woordvoerder van de politie. Behalve dat zegt hij niet veel. Dat de vermoedelijke dader snel gearresteerd kan worden, heeft de stad vermoedelijk aan zijn burgemeester te danken: naar men zegt, was hij het zelf die de man aanhield.

“Ik was toevallig in de buurt”, zegt de 46-jarige tegen de Deutsche Presse-Agentur. Omdat getuigen “helemaal in paniek” in zijn richting gerend zouden zijn, zou hij naar de plaats delict, de Marienplatz, zijn gegaan. “toen stond de dader vlak voor me met een bebloed mes en heeft me bedreigd. Toen heb ik gezegd dat hij het mes op de grond moest leggen.” Dat zou de man hebben gedaan. “Het was zo´n handeling uit instinct.”

Even later zou de politie zijn gearriveerd en de man hebben gearresteerd. Een agent zou zijn mobilofoon hebben laten vallen, herinnert Rapp zich: “Ik heb hem opgepakt, erin gepraat en gezegd: ´We hebben versterking nodig, we hebben meer mensen nodig´.” En die versterking komt: volgens informatie van de politie in Ravensburg zijn uiteindelijk alle ter beschikking staande agenten op de plaats delict. De drie gewonden worden naar het ziekenhuis gebracht. In het begin is over hen net zo weinig bekend als over de dader.

 

Ook burgemeester Rapp kan daar niet veel over zeggen. Hij kent noch de dader noch de slachtoffers. Hij omschrijft de aanvaller als “jonge, nogal slanke man”. Ook de politie spreekt van een jongere man. “Hij maakte een onzeker indruk op me”, zegt Rapp. Het wapen is volgens hem een soort vleesmes.

Een van de slachtoffers werd volgens informatie van de politie ongeveer 50 meter verwijderd van de anderen gevonden. In het begin was het niet duidelijk of diegene daar werd aangevallen of wellicht gewond wegliep. Rapp herinnert zich dat een gewonde later nog naar de gearresteerde man liep om hem “eentje te verkopen”. Maar dan is de politie al ter plaatse om meer agressie te voorkomen.

 

Die was er de afgelopen tijd vaak aan de noordkant van de Marienplatz, volgens burgemeester Rapp. Al voor de bloedige aanval zou het daar steeds tot agressie en ordeverstoringen zijn gekomen. Daarom zou er in de zomer meer politie zijn ingezet, zegt Rapp. Dat heeft weinig opgeleverd in het actuele geval. “toen ik kwam, was er geen politieagent te zien”.

De recherche doet vroeg in de avond sporenonderzoek op de plaats delict. Ook worden getuigen ondervraagt. Meer details geeft de politie eerst niet. Zij geeft ook informatie op Twitter over de gebeurtenis. “De plaats delict werd afgesloten en we verzoeken de bevolking achter de linten te blijven”, staat daar bijvoorbeeld. En: “als we dingen zeker weten, informeren we u tijdig.”

Volgens een mededeling laat in de avond gaat het bij de slachtoffers om twee jonge Syrische “asielzoekers” van 19 en 20 jaar en een 52-jarige Duitse staatsburger.

Dader blijkbaar “psychisch gestoorde asielzoeker”

Zoals uit kringen van rechercheurs was te horen, zou het bij de dader om een 19-jarige “asielzoeker” uit Afghanistan gaan. De “Stern” bericht dat de aanvaller al onder psychiatrische behandeling zou zijn geweest. Mogelijk zou hij zijn medicatie niet hebben ingenomen, zegt men.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Incidenten", "Integratie", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Barbarisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Duitsland, Eurabië, Illegalen, Immigratie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op Ravensburg: Afghaanse “asielzoeker” steekt op drie mensen in

 1. Statler & Waldorf zegt:

  Heeft zoals gewoonlijk niks met de islam te maken.
  Gelukkig maar, anders komt de religie van de vrede nog in een slecht daglicht te staan en dat moeten we niet willen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hans Parcival zegt:

  Website NOS “Jonge immigrant verwondt asielzoekers met mes in Duitse stad” NOS berichtte met haar gangbare framing dat de man andere asielzoekers neerstak. Uit filmbeelden blijkt dat ook een autochtone Duitser werd neergestoken.

  Verward of niet, het blijft opvallend dat islamitische asielzoekers anderen aanvallen en niet bij voorbeeld alleen zichzelf van het leven beroven. Volledig geindoctrineerd door de islam en door jihadisten. In de Islam is immers het doden van ongelovigen een grote deugd waardoor ook de grootste boeven die zelf ook het loodje leggen bij een aanslag direct in het paradijs der moslims belanden. Daar zal het vast een gezellige boel zijn met al die IS-ers, palestijnen en andere jihadisten.

  De islam is een zeer boosaardig geloof. Direct stoppen met de import ervan. En wanneer stopt de NOS eens een keer met het verspreiden van nepnieuws en halve waarheden?

  Like

 3. BertG. zegt:

  Dat we daar nu zelf niet aan gedacht hebben.
  Hij was gewoon ze pilletjes vergeten in te nemen, meer niet.

  Like

 4. Charles Martel zegt:

  Nog maar een lichtelijk gestoorde. Of vegat hij te roepen?

  Like

 5. Pietersen zegt:

  Motief…motief ?
  Hij liep op straat met een groot mes zijn gekwetste tribale eer te verdedigen, begrijp dat dan.

  Like

 6. droevige mof zegt:

  Als ik lees dat de dader geestelijk ziek is en zelfs klinisch is behandeld, dan vraag ik me als arts af wat de diagnose is.
  In de afgelopen decennia heeft de medische ‘wetenschap’ bepaalde vormen van gedissocieerd en agressief gedrag verklaard als een mentale stoornis.
  Op deze manier wordt crimineel gedrag een symptoom van een persoonlijkheidsstoornis.
  Opvallend is de ‘rechte’ of niet islamitische dader, b.v. Breivik, kreeg bijna nooit een diagnose. Ze zijn kerngezond.

  Als je het niet gelooft, is hier een link naar een ‘wetenschappelijk’ artikel. Helaas in het Duits.

  https://www.neurologen-und-psychiater-im-netz.org/psychiatrie-psychosomatik-psychotherapie/ratgeber-archiv/meldungen/article/uebersteigerte-aggressionen-und-abgestumpfte-gefuehle-koennen-auf-persoenlichkeitsstoerung-hinweisen/

  Geliked door 1 persoon

  • Wachteres zegt:

   In de vorige eeuw zeiden gevangenisboefjes al: “Wat ik gedaan heb, is niet mijn schuld, maar de schuld van mijn ouders”. En dan grinnikten ze erbij.

   Die boodschap kregen ze van hun linkse psychologische begeleiders.

   Dit ‘zelf niet verantwoordelijk zijn voor je gedrag’ is nu overgewaaid naar de islam.

   Geliked door 1 persoon

 7. Sabeltant zegt:

  Wat de pers ook zegt.
  Dit is gewoon jihad, niets meer en niets minder. Het hoeft er af en toe maar een te zijn voor het gewenste effect.
  Het is waanzinnig om de dagelijkse jihad terreursteekpartijen “door een verwarde man” te noemen.
  Zo gaat de islam nou eenmaal om met ongelovigen, het is voor een moslim een heilige plicht en wij halen dit volk binnen alsof ze de redding van onze natie zijn.
  Maar de enige redding van onze natie zou moeten zijn het stoppen en terugsturen van de islam.
  Zonder islam geen steekpartijen, zonder islam geen massa verkrachtingen, zonder islam geen no-go zones, zonder islam geen integratie problematiek, zonder islam geen terreur, zonder islam geen autobranden, zonder islam geen plofkraken, zonder islam geen derde wereld straatbeeld, zonder islam geen burka’s en hoofddoeken. Zonder islam geen gezeik, dus stoppen met liegen over de islam. Er is NIETS moois aan de islam, het veroorzaakt wereldwijd ellende, terreur, en de dood.
  We moeten er gewoon vanaf willen we het leefbaar houden in Europa.

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Natuurlijk verward….niets met de islam te maken. Vreemd toch dat het altijd islamieten zijn !

  Like

 9. freda110 zegt:

  Ik krijg steeds meer de indruk dat de psychiatrie de laatste jaren sterk veranderd is, als je iemand zonder aanleiding met een mes neersteekt ben je verward, kun je er niets aan doen, komt door je vreselijke oorlogsverleden.
  Nog niet zo heel lang geleden werd dit als een misdaad beschouwt waar je jaren voor achter de tralies belande, maar nu krijg je een paar pilletjes die je tijdens je taakstrafje dan kun nuttigen en na afloop kun je dan gewoon weer de straat op als zijnde genezen verklaard.
  Misschien is het tijd voor een grondige evaluatie in de psychiatrie.

  Like

 10. Pingback: Afghaanse messentrekker van Ravensburg is niet toerekeningsvatbaar | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s