ALARM!!!

Screenshot_346

(Door: “Henk V.”)

Het is altijd van belang om te onthouden dat degenen die in de EU aan de touwtjes trekken niet door het volk in de EU-landen zijn gekozen. Alleen de vertegenwoordigers van de lidstaten van deze Unie die in het Europarlement samenkomen, kwamen daar via verkiezingen. Degenen die proberen ons hun wil op te leggen, kozen feitelijk elkaar. Dat maakt deze beoogde leiding feitelijk tot een absurditeit. Dit niet verkozen zijn, verklaart wel de verregaande eigengereidheid van de zogenaamde Europese Commissie en de aanmatigende toon die men bij het uitvaardigen van zijn decreten gewoonlijk aanslaat. Men heeft slechts rekening af te leggen aan het Europarlement. De gekozen parlementariërs zijn in het algemeen zeer pro-EU gezind en zij ontvangen een zeer riant salaris (zelfs royaal aangevuld met hoog uitgevallen onkostenvergoedingen) wat hun loyaliteit versterkt. De toegewijde ”Europeanen” overtreffen in aantal de ”euro-kritische” parlementariërs.

De EU-top vreest dat bij de komende verkiezingen voor het Europarlement, het volgend jaar, zich een hoogst ongewenste ontwikkeling kan voordoen als gevolg van de toenemende ergernis in vele landen over de belabberde gevolgen van de Europese (immigratie) politiek. De leiding houdt het voor zeer wel mogelijk dat in het Europarlement het aantal tegenstanders van haar beleid het aantal jaknikkers gaat overtreffen. Dat zou de EU in een vernietigende crisis storten. Die crisis wil de EU in de kiem smoren. Dat afwenden van het gevaar moet een feit zijn VOOR de eerstvolgende Europarlementsverkiezingen!

Zo op het eerste gezicht lijkt het wel dat de EU-leiding, als het gaat om het begrijpen wat er onder de Europese burgers leeft, zich qua inlevingsvermogen bevindt op het niveau van dat van eencelligen: de groeiende onvrede onder burgers wordt aangewakkerd door populisme. De vraag waarom de (hernieuwde) vaderlandsliefde sterker en sterker wordt, lijkt niet door de machthebbers in Brussel te worden gesteld. Zij vinden dat populisme (voelt u de arrogante minachting in dat woord?) een heel naar trekje: de mensen gaan weer van hun eigen land houden en iedereen in de EU weet dat vaderlandsliefde en nationalisme tot grote ellende voeren. De EU wil verhinderen dat de landen elkaar ooit nog eens in oorlogen naar de keel grijpen. Daar MOET men van genezen, denkt de EU. De leiding van de superstaat lijkt te geloven in de heilzame uitwerking van de EU-plannen. Echter, wanneer de man of vrouw in de straat met eigen ogen kan zien hoe de ideeën van de EU in de praktijk uitwerken? De EU weet volledig wat er gebeurt , maar heeft daar geen boodschap aan.

Deze EU-benadering van het o zo normale gevoel dat mensen van hun land houden en zich daarin thuis voelen, geeft aan dat de leiding maar al te goed beseft wat de mensen feitelijk willen en daar NIETTEMIN op allerlei manieren een stokje voor wil steken: door een uitermate slinkse politiek van verzwijgen van de plannen die men in petto heeft: Aan de ”mensen op straat” wordt NOOIT voluit verteld wat men feitelijk van plan is. Alles werkt mee aan deze versluierende tactiek: de overheden verzwijgen, in de volksvertegenwoordigingen komt nagenoeg nooit een moment van keiharde ontboezeming aan de orde; de media verdoezelen alle ellende en terwijl zich langzamerhand de contouren van de barre werkelijkheid gaan aftekenen en meer en meer burgers gaan beseffen dat deze plannen louter verderf inhouden, hebben de regeringen in de EU-landen  al beperkende maatregelen getroffen om het misnoegen van het volk zeer aan banden te leggen, door het bijvoorbeeld het recht op volksraadplegingen te ontnemen, of beperkingen aan te brengen op het gebied van spreken en schrijven. Kortom: de overheden – in opdracht van de EU – muilkorven hun eigen bevolkingen. Onze overheden staan NIET meer aan ONZE kant, maar aan de kant van de genadeloze elites in Brussel.

In dit artikel komt een vijand van het populisme aan het woord, een hooggeplaatste EU-functionaris: Pierre Moscovici. En zoals wel meer van zijn mede-regenten, heeft de man een zeer linkse achtergrond. Over de EUSSR gesproken. Hij ziet het populisme als “een grote bedreiging voor onze democratieën, voor de liberale democratieën, voor de rechtsstaat en voor de Europese waarden.” De beoordeling van zijn prietpraat laat ik graag aan de kenners hier over.

Interessant is dat hij, net als de Franse president Macron, wil komen tot één Europese financiële begroting, waartoe alle EU landen uit de eurozone zich verplichten. De bedoeling is duidelijk: deze heren willen dat alle landen hun financiële middelen onder één noemer brengen, geleid door één Europese minister. Ik vraag de lezers dit gegeven maar eens op zich te laten inwerken. ALLE FINANCIËLE MIDDELEN uit handen geven? Geen controle meer over je eigen geld? Anderen besluiten wat er met ONS geld moet gebeuren? Wie profiteren daarvan? En wie kan in zo’n geval alleen maar VERLIEZEN?? Frankrijk is een verarmd land. Is het een wonder dat een eerzuchtig mannetje in het Elysée zo’n plan helemaal ziet zitten? Een goedgevulde ruif voor elk land? De meeste mensen weten wat de wet van de communicerende werking inhoudt. Dat zal precies gebeuren met onze geldmiddelen, met onze welvaart. Er komt een GEMIDDELD welvaartsniveau voor de beoogde zone en dat niveau zal ERG LAAG uitvallen voor ons.

Er zijn twee zaken waarvoor – op zeer korte termijn!!! – de ”politiek incorrecte” partijen het volk met donder en geweld moet WAKKER SCHUDDEN, voordat het met ons gedaan is: Dat is het bovenstaande suïcidale plan en het duivelse ”vluchtelingenverdrag van Marrakesh” dat men in december wil ondertekenen. Beide plannen zijn buitengewoon schadelijk voor ons land. Ik zie persoonlijk geen kans meer om veel mensen te bereiken. Daarvoor hebben wij kritische partijen nodig die NU VOLOP aan de bak moeten. Ja, ik bedoel jullie, PVV en FvD!!!

Aan de slag of je leven er van afhangt!

Door:
“Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "omvolking", "Populisme", "Weg met ons!", asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, betutteling, Communisme, cultuurrelativisme, democratie, Demografie, demoniseren, Desinformatie, Dhimmitude, dictatuur, Elite, establishment, EU-critici, Eurabië, Eurofielen, Europa, Europeanisering, Europees Parlement, Europese Commissie, EUSSR, Forum voor Democratie, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse christenen, Linkse Kerk, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Multiculti, Nationalisme, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Patriottisme, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, PVV, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, Verenigde Naties, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfbeschikking, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

42 reacties op ALARM!!!

 1. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Bravo Henk V.

  Geliked door 1 persoon

 2. Peter zegt:

  Heb vanaf dag 1 op Geert gestemd, en iedere stem op een andere partij ,is een stem op Rutte .

  Geliked door 3 people

 3. Tineke zegt:

  @ Henk V.

  Ik ben het,zo als zo vaak,helemaal met je eens!
  We worden naar de rand van de afgrond geleidt,met de snelheid van het licht.
  Die ondertekening van het verdrag van Marrakesh komt er echt wel.
  Dat betekend onbeperkte immigratie en alles legaal,Laten we dat ook even op ons inwerken.

  Desnoods moeten PVV en Forum voor democratie dan maar samenwerking aangaan.
  Die zijn (althans,dat mag ik toch hopen) voor het behoudt van Nederland.

  De klok tikt onverminderd voort.

  Het gaat er allemaal om spannen!

  Geliked door 1 persoon

  • Tineke zegt:

   Ter aanvulling:
   Is er aan de heer Bosma gevraagd vrijdagavond,of een eventuele samenwerking met FVD tot de mogelijkheden behoort in de toekomst?

   Geliked door 1 persoon

   • E.J. Bron zegt:

    Ik heb hem die vraag gesteld en hij staat hier niet afwijzend tegenover.

    Webmaster

    Geliked door 7 people

   • Tistochwat zegt:

    @ E.J. Bron 30 september 2018 om 18:22

    En dan maar hopen dat Wilders en Baudet geen onenigheid krijgen over o.a. het nogal merkwaardige Turkije-standpunt van Baudet.

    Geliked door 3 people

   • Tineke zegt:

    @TTW

    Daar heb jij inderdaad een punt.
    Das de reden waarom de heer Wilders uit de VVD is gestapt.
    En FVD steunde als enige DENK om de banden met Turkije aan te halen.
    Das zeker geen klein dingetje die we over het hoofd moeten zien,zeg ik nu ook even via jou aan onze @Henk.V.

    Geliked door 1 persoon

 4. Tineke zegt:

  @ Heer Bronwebster. 18.22
  Dank u wel.

  Ik zou die vraag namelijk ook gesteld hebben,als ik erbij was
  Helaas ,helaas, helaas.

  Maar zoals u heeft kunnen lezen,logeer ik de volgende keer bij de heer en mevrouw Tistochwat.
  Ik zou zeggen “maak uw borst maar nat” 🙂

  Geliked door 2 people

 5. Tistochwat zegt:

  Ik weet nu al zeker dat dat ‘vluchtelingenverdrag’ zal worden ondertekend.
  We zullen letterlijk en figuurlijk vertrapt worden door de ‘kleurrijke’, zwarte, mohammedaanse ‘verrijkers’.
  Nu nog voor elke geïmporteerde mohammedaan een windmolen planten, en we zijn ‘groener dan groen’ bezig.

  Martin Bosma had het vrijdag j.l. ook over die betonnen fundering van elke windmolen.
  Ik heb weleens aan de voet van zo’n kreng gestaan; je kan er een woonkamer in kwijt.
  Reken maar dat dat betonblok in de grond enorm groot is.
  Ik denk dat zo’n betonblok heel handig is om onze straten te ‘beveiligen’ tegen mohammedaanse terreuraanslagen.

  *OMG*

  Geliked door 3 people

  • Nemesis zegt:

   Ze staan hier vlakbij, loopt een smal landbouweggetje langs, meer een zandpaadje. Is daar lekker rustig (nou ja rustig, die krengen maken behoorlijk lawaai) zelfs wandelaars zie je daar amper. Was toek ik het nog kon, heel prettig om een buitenritje te maken. Die betonfundamenten zijn werkelijk enorm. Die molenwieken overigens ook.

   Geliked door 1 persoon

 6. Harry zegt:

  Compliment voor je visie , Henk , en de “doorkijkjes” .
  En de kunst van het verwoorden .

  Ik denk ook dat eventuele samenwerking met het FvD onvermijdelijk zal zijn .
  Ze zijn er nou eenmaal , spreken mensen aan die niet op de PVV willen stemmen , dus worden ze een soort onmisbaar .
  Dat de PVV 76 zetels zou trekken is voorlopig geen realiteit .
  En wellicht nooit .
  Het barst nou eenmaal van de halve zachten in ons land .
  Misschien kunnen ze samen het verschil maken .
  Voor mij blijft het PVV !
  En het moet al gek gaan wil dat nog veranderen .
  Maar men moet ook een beetje praktisch zijn .
  Beter een half ei dan een lege dop .
  Het FvD slaat de plank niet zo ver mis toch ?
  En hun gebrek aan weerstand tegen de islam zou zó maar tactiek kunnen zijn om niet metéén in de hoek gezet te worden door het linkse gepeupel , of bij voorbaat een cordon sanitaire opdoen .
  Het zijn in ieder geval geen domoren bij het FvD .

  Geliked door 6 people

  • Tineke zegt:

   @ Harry

   Van Hiddema is al jaren bekend dat hij een PVV stemmer is.
   Het zou inderdaad zo kunnen zijn wat jij zegt dat het een strategie is van FVD.
   Ieder voor zich hebben we niets aan.
   Al zou ik persoonlijk nooit op FVD stemmen,zie ik dit toch als de beste optie.
   PVV is niet afwijzend,zo lazen we net in een reactie van heer Bron.
   Het is pompen of verzuipen…..de tijd dringt…..!

   Geliked door 3 people

  • Tistochwat zegt:

   @ Harry 30 september 2018 om 19:17

   Ik denk ook dat eventuele samenwerking met het FvD onvermijdelijk zal zijn .

   Ik loop niet over van enthousiasme, maar er is geen tijd te verliezen.

   Geliked door 2 people

  • Henk.V zegt:

   Jouw redenering is prima te volgen, Harry. Op dit kritieke moment in onze geschiedenis zullen de twee partijen wel MOETEN samenwerken om gezamenlijk iets heel belangrijks over het zoeklicht te brengen.
   Ik spiegel de mogelijkheden die deze twee hebben, altijd aan de indrukwekkende opmars van de AfD in Duitsland en zelfs daar zou, helaas, het lot van Duitsland uiteindelijk wel eens ”op straat” gaan worden beslecht, vrees ik.
   Het zou mooi zijn wanneer het gezonde verstand altijd zou winnen, maar het is mij niet duidelijk of dat in de gelederen van de aanhangers van ”politiek correct” nog wordt aangetroffen.

   Like

 7. Elisah zegt:

  Over alarm gesproken…dit is onacceptabel!
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/09/terrorisme-expert-luidt-de-noodklok-bij-buitenhof-de-jihadistische-scene-is-groter-dan-ooit/

  Terrorisme-expert luidt de noodklok bij Buitenhof: “De jihadistische scene is groter dan ooit”

  Er zijn meer wannabe terroristen én sympathisanten dan ooit in ons land.

  Er is weleens een inschatting gedaan door de AIVD. Die had het over duizenden sympathisanten, honderden activisten en driehonderd mensen ongeveer die naar Syrië gegaan zijn.”

  Geliked door 2 people

  • Anneke zegt:

   Wie hadden en hebben het bij het rechte end??? Pim F. en Geert W.; incl: hun volgelingen!!! Realisme, is al decennia feitelijk ‘verboden’, door de politieke 666-genieën!!! Máár men oogst NU wat men 5-decennia heeft gezaaid!!! VERDERF…van Europa is HYPER-ACTIEF aan het worden!!! Vaarwel vrijheid en welvaart….als men zo door blijft gaan in de 666-politieke arena.

   Like

 8. BigLJohn zegt:

  Die E.U. is een enorme grote Maffia organisatie, georganiseerde misdaad dus, waar de gewone burger altijd het nakijken bij zal hebben. De politiek steunt deze, terwijl Wilders word ondergesneeuwd. Door stembusfraude blijven de Euro gezinde politieke partijen altijd in de meerderheid, terwijl er bijna al jacht word gemaakt op degenen die de E.U. willen laten verdwijnen.
  Een Europees leger en geheime dienst zijn al in wording om ingezet te worden tegen tegenstribbelende Europeanen. In December word er weer eens een verdrag ondertekent dat de – immigrant – verregaande rechten geeft die veel groter zijn als van de autochtone bevolkingen van Europa. U betaalt, want de immigrant bepaalt (voortaan). Alles bij elkaar genomen een verloren zaak voor ons. En die veel genoemde burgeroorlog, eigenlijk de enige echte oplossing, komt er maar niet. Echte helden uit het verleden maakten plaats voor verwijfde venters. En anders is er ook nog het grote leger der na-ievelingen. Dit word niets meer….

  Geliked door 3 people

 9. M.A.L. Sion zegt:

  Het is ongetwijfeld heel sympathiek bedoeld maar een politieke, democratische oplossing zal er vrijwel zeker niet komen. PVV en FvD samen zullen toch te klein zijn tegenover het cordon sanitair. Er zal naar buitenparlementaire acties gewerkt moeten worden. Helaas, het is niet anders.
  De comments op deze site zijn wel gezellig maar worden aan elkaar gegeven terwijl we al glijden op het hellend vlak.
  Wordt wakker en zorg dat u op het moment dat het er op aankomt meer in uw hand hebt dan een zakdoek.

  Ik wens alle reaguurders bij Bron een lang en prettig leven maar vrees het ergste, ternzij ……..

  malsion@orange.fr

  Geliked door 4 people

  • Henk.V zegt:

   Uw reactie is glashelder, M.A.L.Sion en ik denk dat u de spijker op de kop slaat. Mijn oproep aan de PVV en FvD was bedoeld om OP ZEER KORTE TERMIJN aan het volk duidelijk te maken wat er momenteel speelt en gaat spelen in de politiek.
   Nederland is helaas een verlinkst land (dank zij de jarenlange beïnvloedingsstrategie die wij omschrijven als de Frankfurter Schule.) Daarover heb ik vaak genoeg geschreven. Feit is ,dat over bijna de hele linie in de politiek, de media, in het onderwijs en in het overheidsapparaat behoorlijk links wordt gedacht en van daaruit gehandeld..
   ”Links” heeft ons tot dusverre nog NOOIT op de ernstige gevolgen van de EU politiek gewezen.Niet in de politiek, niet in de pers en overige media. Het is zelfs zo dat de meeste linkse partijen geen grote bezwaren hebben tegen de geplande grote instroom van niet-blanke migranten
   De algemene sfeer in ons land blijft daarom nog steeds ” dat het ons goed gaat”, terwijl degenen die zich al decennia geleden hebben bevrijd van de kortzichtigheid van links (waaronder ik zelf) hun ogen wijd hebben geopend en dingen waarnemen die absoluut niet mogen gebeuren, omdat die een wereld creëren waarin ik onder geen beding wens te leven.
   Het kan zijn dat door ” het valt wel mee”-gevoel de bevolking moeilijk bij de les is te krijgen Maar hoe dan ook: er is ONHEIL onderweg naar Europa en dat MOET men weten.

   Vandaar mijn oproep aan de twee partijen. Ik deel uw pessimisme: de ”elites” zal het een rotzorg zijn dat er velen onder ons de dupe gaan worden van de voorgenomen politiek
   De overheden zullen waarschijnlijk niet willen luisteren. Vergaande buitenparlementaire acties zullen dan helaas niet meer zijn te vermijden. Het was beter geweest wanneer het gezonde verstand had kunnen winnen.

   Geliked door 2 people

 10. scherpschutter1943 zegt:

  Aardige mensen bij de FvD, ook een goed verkiezingsprogramma maar ze zijn te aardig en douwen niet door. Dus blijft het bij praten, praten en nog eens praten. Stem niet op de FvD want daarmee verzwak je de PVV. De kartelpartijen lachen zich een deuk. Verdeeldheid binnnen de FvD en de PVV. gelederen daar spinnen ze garen bij.

  Like

 11. Jules Vismale zegt:

  De vreselijke partij D66, waarin de gehate Alexander Pechtold zijn macht verliest, heeft niettemin een aantal linkse figuren die werklijk alle anti-Eu-gezinde Nederlanders en Europeanen zouden willen verdelgen! Lees maar wat dat stomme wijf van een Sigrid Kaag (zij droeg tijdens een bezoek in Iran zelfs een hoofddoek!) thans durft te verkondigen:

  D66-minister Sigrid Kaag waarschuwt Nederland voor FVD en PVV: er heerst ‘een donkere en dreigende stilte’ over populisme

  Het populisme van Forum voor Democratie en de PVV is het nieuwe kwaad. Aldus D66-minister Sigrid Kaag die helaas zo Oostindisch doof, stom en blind is dat ze totaal niet meer beseft wie nou het werkelijke kwaad vertegenwoordigd!

  Dat D66’ers niet zo veel op hebben met de democratie wisten we al langer, maar minister Sigrid Kaag maakt het nu wel héél bont. In de Abel Herzberglezing, die ze vandaag hield in Amsterdam, haalt mevrouw de minister (wat een stom kutwijf zeg!) namelijk op ongekend harde wijze uit naar Forum voor Democratie en de PVV, partijen die volgens haar levensgevaarlijk want populistisch zijn.
  Willen die anders soms een Verenigd Europa hebben met hun ideeën? Mooi niet dus!

  Het eerste en grootste probleem is, aldus Kaag, dat er hier een “donkere en dreigende stilte” in Nederland heerst als het gaat over het populisme ‘en de bedreigingen daarvan voor de democratische rechtsstaat,’ aldus Trouw in een samenvatting van de woorden van de minister. Ze wil dat de politiek én de samenleving (wij hebben hier al jaren geen echte democratie meer omdat we al tijden worden zoetgehouden met loze beloftes die de regering alleen NOOIT wist waar te maken!) duidelijk weerwoord geven op “het kabaal van de stem van de angst.” En die stem is dan dus het populisme en natuurlijk weer NIET die akelige islam!

  Niet alleen moeten de PVV en de FVD als partijen het ontgelden, en het populisme als beweging, ook kiezers van die partijen kwamen aan bod. Volgens Kaag is het namelijk “onverteerbaar dat delen van de samenleving vatbaar zijn voor halve waarheden, manipulatie, fake news, die de internationale orde typeert als ‘cultuur-marxistisch project’.”
  Dat laatste is natuurlijk een directe verwijzing naar Thierry Baudet. En die andere opmerkingen waarschijnlijk óók maar die afschuwelijke Kaag heeft, gelijk aan haar linkse soortgenoten zo vreselijk lang in een voren toren geleefd dat zij niets begrijpt van alle ellende in Europa!.
  Toch wat apart aangezien D66 zich zelf aan de lopende band schuldig maakt aan manipulatie en leugenachtigheid, maar hé, blijkbaar mogen ‘mainstream partijen’ dat probleemloos doen daar zij de splinter in andermans ogen niet zien maar de ontelbare balken in hun eigen ogen totaal niet!

  Zonder de PVV en Forum voor Democratie bij naam te noemen, kritiseert de minister daarbij de ideeën van Geert Wilders en Thierry Baudet. Die ideeën krijgen te weinig repliek, vindt Kaag. “Er heerst een bepaalde stilte in de samenleving, in de politiek. De stilte van wel horen wat er geroepen wordt, maar het er niet over hebben, en er ook niet echt iets aan doen”, aldus Kaag.
  Dat is trouwens onmogelijk daar de overgrote meerderheid van de Nederlanders allang niet meer naar het ondemocratische links meer luistert!

  Nou heeft ze gelijk met haar kritiek op het achterlijke voorstel van de PVV om de koran te verbieden, maar haar waarschuwing inzake FVD (“mensen worden verleid met een bedrieglijke notie van een romantisch 19de-eeuwse nationalisme”) is volstrekt onzinnig. Want Baudet is er helemaal NIET op uit om Europa te overheersen!

  Afijn, Baudet en Wilders weten het dus: wat een minister betreft (en naar we mogen hopen luistert dadelijk toch niemand meer naar dat kreng!) zijn zij en hun partijen levensgevaarlijk. De enige vraag is: wil mevrouw binnenkort met een verbod komen op dat soort ‘populistische’ bewegingen of laat ze de democratie toch maar haar gang gaan?
  Daar heeft ze de middelen niet eens voor daar voor haar en vele anderen geldt: veel geschreeuw en weinig wol!

  Like

  • Wachteres zegt:

   https://www.trouw.nl/samenleving/sigrid-kaag-stilzwijgen-over-populisme-is-gevaarlijk~a662c2c5/

   Sigrid Kaag: stilzwijgen over populisme is gevaarlijk

   Minister Sigrid Kaag voor buitenlandse handel vindt dat de democratische rechtsstaat in Nederland veel luider verdedigd moet worden. Ook als weerwoord op PVV en Forum voor Democratie.

   Er heerst in Nederland een ‘donkere en dreigende stilte’ als het gaat over het opkomend populisme en de bedreigingen daarvan voor de democratische rechtsstaat. Dat vindt D66-minister Sigrid Kaag voor buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking. Politiek en samenleving moeten volgens haar duidelijker weerwoord geven op ‘het kabaal van de stem van de angst’.

   In de Abel Herzberglezing, vandaag gehouden in Amsterdam, zegt de minister dat ook in Nederland de democratische waarden worden bedreigd. Mensenrechten en internationale samenwerking staan wereldwijd onder druk. Kaag noemt het “onverteerbaar dat delen van de samenleving vatbaar zijn voor halve waarheden, manipulatie, fake news, die de internationale orde typeert als ‘cultuur-marxistisch project”.

   Like

  • scherpschutter1943 zegt:

   wat net zo erg is, is dat mevrouw Kaag, (een erkende palestijnknuffelaarster), door de zittende regering gevraagd is om minister te worden. Van wie was dat waanzinnige idee? Daar hoor je niemand over. Ik zie het als collectieve schuld van al die haagse schooiers, ook in de 2e kamer. Behalve Geert natuurlijk

   Geliked door 1 persoon

   • Wachteres zegt:

    Ik veronderstel dat elke meeregerende partij zijn eigen mensen voor mag dragen.

    Zo ook D66.

    Like

 12. Wachteres zegt:

  https://vladtepesblog.com/2018/09/30/the-dumbing-down-of-the-dutch-population/

  De ineenstorting van Holland. De val van de Nederlandse academische wereld.

  Engels ondertiteld. Zeer de moeite waard!

  Like

 13. Wachteres zegt:

  https://www.trouw.nl/samenleving/abel-herzberglezing-door-sigrid-kaag-wees-niet-stil-onze-stem-is-nodig~a9451790/

  Abel Herzberglezing door Sigrid Kaag: Wees niet stil, onze stem is nodig

  Een heel doortrapte toespraak. De tegenstanders van de EU-droom en van politiekcorrect worden zonder woord zonder wijs met hun opvattinbgen in het verdomdhoekje geplaatst:

  “Ons land bevindt zich op alle lijsten die kwaliteit van leven meten gelukkig nog in de absolute wereldtop. Maar dit Nederland staat ook onder druk, horen wij met enige regelmaat in het publieke debat. Omdat een grotendeels onbenoemde ‘elite’ het land in de uitverkoop zou hebben gedaan. Omdat Brusselse dictaten bepalen wat er in Nederland gebeurt. Omdat Nederlandse rechters niet meer dan marionetten zouden zijn van een bepaalde politieke partij. Omdat zogeheten ‘linkse academici’ een ‘politiek correcte’ versie van de werkelijkheid aan hun studenten zouden onderwijzen. Wij worden gewaarschuwd dat we worden aangevallen door een atypische vijand, die ons eigen uniform draagt.

  We zien de roep om een sterke man, die redding zal brengen. Feiten zijn geen feiten meer. De pers is een tegenstander. Het tribale identiteitsdenken wint terrein. Het denken waarin mensen niet worden beschouwd als de complexe wezens die zij zijn”.

  Ontzettend handig, zij hoeft zelfs niet met tegenargumenten te komen. Zet hen met hun opvattingen plompverloren neer waar ze thuis horen, in de hoek van de “niet-deugers”.

  Geliked door 2 people

 14. Ik wil elke dag optimistisch zijn en toch heb ik het idee, wat Nederland betreft, dat ik al met beide poten in drijfzand sta en er is geen politieker in de buurt om een hand toe te steken.

  Like

 15. Ad bos zegt:

  Krijg het niet gedeeld op fb.

  Like

 16. Ad bos zegt:

  Ook een alarm !!!!!!

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   “E.J. Bron” wordt sinds kort gecensureerd door Facebook!

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ E.J. Bron 2 oktober 2018 om 21:20

    Nog even, en we worden allemaal van ons bed gelicht en opgesloten in een inrichting.
    Net zo lang tot we ‘vrijwillig inzien’ dat twee plus twee vijf is.

    Geliked door 1 persoon

   • Ad bos zegt:

    Andere berichten doen het wel .ook berichten van ej bron . Maar dit stuk , wat over die tyfus eu gaat lukt ineens niet . Geeft dat niet te denken dan ? Gr. Ad

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s