Europese Commissie: De EU moet de nationale soevereiniteit inperken om het populisme te vernietigen

Screenshot_322

(Door: Virginia Hale – Vertaling: “Wachteres” en “Henk V.”)

De Europese Unie (EU) moet een einde maken aan de nationale zeggenschap over de [eigen] financiën door een “eurozone begroting” op te stellen om de populistische politiek binnen de eurozone te vernietigen, aldus de Commissie. Pierre Moscovici (foto), hoofd Economische Zaken van de niet-gekozen uitvoerende macht van de EU, zei dat “meer vooruitgang in de Europese integratie” nodig is om het populisme, dat hij beschreef als “een grote bedreiging voor onze democratieën, voor de liberale democratieën, voor de rechtsstaat en voor de Europese waarden”, de kop in te drukken.

Breitbart

“Het hebben van een begroting voor de eurozone is absoluut van doorslaggevend belang als we de populistische uitdaging, de brandende kwestie van de bestaande verschillen, willen aanpakken”, zei hij in een interview met “Euractiv”.

Na een gesprek in de Europese Amerikaanse Kamer van Koophandel van New York zei Moscovici: “De Europese crisis is niet langer een economische crisis. Het gaat om een ongelijkheidscrisis. Het is een politieke crisis. Het is een leveringscrisis. We moeten meer resultaten boeken. Dat is waar het bij de hervorming van de eurozone om draait. Het is niet technisch. Het is zeer politiek”.

Wat Italië betreft, waar de burgers eerder dit jaar een coalitie hebben gekozen tussen de eurosceptische, anti-establishment Vijfsterrenbeweging en de anti-massamigratie Lega, waarschuwde Moscovici tegen het gegeven dat de regering de EU-voorschriften, die een strakke beteugeling van de overheidsuitgaven eisen, met voeten treedt.

De in Parijs geboren commissaris, die zijn politieke carrière begon in de Franse Revolutionaire Communistische Liga, verklaarde: “Mijn boodschap is dat het niet alleen om hun plicht [jegens de EU] gaat, maar dat het ook in hun belang is om het structurele tekort te verminderen en daarbij hun overheidsschuld te verminderen, zodat zij de investeringen in de economie kunnen doen groeien”.

Tijdens een andere aanval van hem eerder deze maand op Italië, die ging over het falen van de regering om met een voorstel te komen voor wat hij zou accepteren als een “geloofwaardige begroting”, haalde Moscovici uit naar het populisme in Europa met de woorden “kleine Mussolini’s” en “een klimaat dat veel lijkt op de jaren dertig”.

In 2015, toen Italië werd geregeerd door niet-gekozen technocraten, drong de toenmalige minister van Economische Zaken, Pier Carlo Padoan – een globalistische IMF-zetbaas voor Italië, die als adjunct-secretaris-generaal van de OESO [Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling] fungeerde – aan op een verdergaande integratie van de eurozone, om ervoor te zorgen dat geen enkel land ooit de eenheidsmunt kon verlaten.

De Franse president Emmanuel Macron is een van de belangrijkste voorstanders hiervan: Hij heeft een “grondige transformatie” van de eurozone geëist, waarbij de 19 leden zouden worden samengesmeed en een gezamenlijke minister van Financiën zouden krijgen, met een gezamenlijke begroting en een parlement.

Volgens “Euractiv” hebben de ultra-globalistische Franse leider en zijn binnenlands economisch team dit jaar “de druk opgevoerd” om verder te gaan met een onomkeerbare omzetting [van de EU] voor de Europese Parlementsverkiezingen van het volgende jaar, uit angst dat de opkomst van soevereiniteitsbewegingen het “project” van een federale EU-superstaat in gevaar zou brengen.

Bron:
www.breitbart.com
Door: Virginia Hale

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” en “Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", "Weg met ons!", Barbarisme, belangenverstrengeling, Communisme, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, dictatuur, Elite, establishment, EU-critici, Eurofielen, Europa, Europeanisering, Europese Commissie, EUSSR, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Nationalisme, nieuw fascisme, Patriottisme, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

19 reacties op Europese Commissie: De EU moet de nationale soevereiniteit inperken om het populisme te vernietigen

 1. Cathja zegt:

  Wat een vuile rat!!
  Ik ken hem niet, velen kennen hem niet, en hij is door niemand met gezond verstand gekozen voor de post waarop hij zit.
  Mond dicht, ouwe communist! Wij houden de vrijheid van meningsuiting hoog, en hebben geen boodschap aan dat gewauwel van jou.

  Geliked door 3 people

 2. koosv8 zegt:

  Er werd juist gezegd jaren geleden, ook door Merkeltje, dat WE samen moesten gaan om toekomstige oorlogen te vermijden. Het is juist de EVOLUTIE UNION die deze tweespalt zaait, niet tussen landen, maar tussen Vaderlandsliefde, en Globalisten. Of wel LINKS & RECHTS . Dan wel vluchtelingen of niet.

  Like

 3. Perfide Albion zegt:

  Deze ongekozen crimineel is daarom dus een bedreiging voor de territoriale integriteit van ONS land. Deze crimineel heeft het recht niet zich uit te laten over ONS grondgebied. Iedere Nederlander heeft de plicht om deze vent op alle mogelijke manieren te stoppen.

  Dat onze vijanden het ditmaal niet doen met de hulp van de Wehrmacht en de SS wil nog niet zeggen dat deze poging tot inname van Nederland met hulp van die maffia bende EU geen aanval op Nederland is…

  Geliked door 2 people

 4. Williaan zegt:

  Ze zijn zelf de oorzaak van het populisme maar dat willen ze niet weten.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Ze kunnen trouwens het populisme in de EU niet eens vernietigen omdat er overal hier teveel wantrouwen, afkeer en verdeeldheid heerst in dit vervloekte wangedrocht en daarmee bedoel ik inderdaad de gehate EU die dadelijk alsnog ten gronde gaat!

   Like

 5. Qvic zegt:

  De EU zelf heeft nog nooit sinds haar bestaan een kloppende begroting gehad, zij kwamen altijd mega veel geld te kort. Zolang zij zelf de financiële zaken niet op orde kunnen krijgen, moeten zij niet klagen over de lidstaten. Daar het democratie gehalte in de EU 0,0 is, kunnen we het woord populisme beter vertalen naar democratie. Door met woorden de werkelijkheid te verdraaien, denken zij echt dat zij dat recht hebben om alle macht van de lidstaten op te eisen. Het is allang bekent dat 99,99% van politici niet met geld om kunnen gaan en hoe langer zij in de politiek zitten of een overheidsfunctie hebben (gehad), dat het tot 100% is. Macht corrupteerd altijd en van hoe meer macht, hoe meer men corrupter zal worden. Zij teren allemaal maximum op de belastinginkomsten en gunnen werkelijk andere helemaal niets, enkel hun eigen ego moet gestreeld worden. Als we met zijn alle meer democratie willen, dan moeten we de politieke levenslange loopbanen afschaffen en zo ook alle politieke partijen. Zodat er met elke verkiezing het gehele kabinet/provincie/gemeente raden uit nieuwe kandidaten bestaan en met de rechtelijke macht ook zo iets dergelijks. Zodat het volk zelf kan beslissen en er zelf deel van uit maken wat er in hun land gebeurt. Dan verkrijg je een actieve democratie in het land en je bevordert ook de belangstelling en samenhang in je eigen land. Want wat de EU wil is allemaal tegen ons als autochtonen bevolking gericht, alleen dat beseft helaas nog niet iedereen. Je zelf terug trekken in je eigen droomwereld los je het probleem van het land niet mee op. Je verergert juist het probleem, waar jij je voor afsluit. Want de kwaadwillende gaan net zolang door tot dat zij hun zin hebben en dan is het te laat voor jou om het terug te draaien. Want jij hebt inmiddels alles verloren wat jij liefhebt. Het enige wat nog over is, is jou eigen gefantaseerde droomwereld, waar je in kan terug trekken. Is dat wat wij allemaal volgens jou moeten doen? Of hoop je dat andere het wel voor jou op willen nemen, zonder dat jij maar iets behoeft te doen. Dan krijg je het spreekwoord van de beste stuurlui staan aan wal.

  Geliked door 1 persoon

 6. koddebeier zegt:

  Het zou beter zijn als de Europese Unie vernietigd werd !

  Geliked door 3 people

  • Henk.V zegt:

   Dat is zeker waar, koddebeier! Ik ben van mening dat van deze Unie geen spaan heel moet blijven, omdat ”Brussel” haar waarde als positieve, bindende kracht totaal niet heeft bewezen.Sterker nog: het is een alles vernietigend bestuursorgaan geworden dat onze verworvenheden naar de bliksem helpt en ons van onze vrijheden berooft, om maar te zwijgen van de onmetelijke vloedgolven van incompatibel ethniciteiten die men over ons wil uit storten.
   Er is maar een oplossing: in plaats van deze EU komt er een verbond van Europese bevriende, samenwerkende landen die vrijhandel bedrijven en elkaar op allerlei manieren bijstaan. In dit Europa van (zelfstandige) Vaderlanden is UiTERAARD- elk land zelfstandig, baas in eigen huis (zoals het hoort). Voor ex-EU mensen zijn in deze constructie geen banen beschikbaar.

   Geliked door 4 people

   • Nemesis zegt:

    Men moet zich maar eens afvragen wat is de EU nu helemaal, hoe is die ontstaan. Het is toch een feit, dat deze hotemetoten door niemand gekozen zijn. Goed er was de EEG die ook van tijd zich uitbreidde. Maar van de EU as zodanig, heb ik het misschien wel idiote idee, dat er zich een paar heren en7of dames bij een gezellig dineetje getroffen hebben en daar een paar ideetje besproken hebben. Ze waren het eens met elkaar en er werden op die manier nog enige personen erbij betrokken geraakt en zie daar plotseling hadden we een EU, nog altijd nimmer gekozen door wie dan ook. Schijnbaar zagen de diverse regeringen het wel zitten en lieten ze hun gang gaan. Het geval EU werd groter en groter en plotseling werden er een hele zwik nieuwe gebouwen neer gezet. Hoe het dan verder ging neem ik aan dat dat bekend is. De ongekozen moloch die ons Europese burgers onder de duim houdt. En dat het hoogste tijd wordt dat die verdwijnt en dat we terug gaan naar een continent Europa met zelfstandige autonome landen, wat we voordien waren is een feit en kan onze redding betekenen. Voordien waren de landen in staat verdragen met elkaar te sluiten. Elkaar te helpen indien nodig als het verantwooord is. Maar een moloch die ons vertelt dat de frietjes niet te bruin gebakken mogen worden en de komkommer niet krom mogen zijn (alsof ze daar anders door zouden smaken) hebben we absoluut niet nodig, nee, het is zelfs meer dan schadelijk. Weg ermee ! We gaan voor de oplossing van Henk.V. Die ex-EU lui die moeten worden verbannen, nooit maar dan ook nooit meer een baan met enige zeggenschap in een van onze nationale, zelfstandige staten.

    Like

 7. Petra DeBoer zegt:

  De schuldigen wijzen de onschuldigen aan als dader, zo kennen we dictators want ze willen de macht houden. Het zogenaamde populisme is een gevolg van de EU dictatuur en zijn gewoon bezorgde burgers die niet in een dictatuur van cultureel marxisme, communisme of socialisme willen leven. De voormalige DDR burgers weten als geen ander hoe het is om in een dictatuur te moeten leven en dat geld ook voor de voormalige Oost blok landen zoals Hongarije die onder het communisme hebben geleefd.

  Laat het deze man maar dun door de broek lopen want de EU loopt op zijn laatste benen. Bovendien hoe meer van zulke uitspraken ze doen, hoe meer mensen wakker worden en ze vergeten dat meer dan de helft van de Nederlanders en de Fransen tegen de EU grondwet hebben gestemd in 2005. Dat de dictators van de EU daarna de grondwet met enige aanpassingen in het verdrag van Lissabon ons toch door de strot hebben geduwd is walgelijk. Hoezo democratie!

  Daarnaast vind ik deze EU dictators en hun aanhangers zoals GroenLinks ongelofelijk dom want ze willen met het cultureel marxisme het kapitalisme weg hebben maar de 300 rijkste families (onderdeel van de deep state) op deze wereld zullen er alleen maar rijker van worden en steunen ze dus juist het hyper kapitalisme. Met het kapitalisme is niks mis maar het hyper kapitalisme wat alleen voor de 300 rijkste families goed is, is heel fout. Stop er mee zou ik de socialisten e.d. willen zeggen om figuren als Al Gore, George Soros, de Rothschild familie e.a. te steunen middels het cultureel marxisme van de EU want zij hebben niks goeds voor de mensheid over. Hun plan is het om eerst het Kalergi plan uit te voeren zodat de EU overspoeld word met mensen uit het Midden Oosten en Afrika, met als gevolg burgeroorlogen zodat we elkaar uitroeien en de deep state aan de financiering van wapentuig verdiend. Hoe minder mensen op deze wereld hoe meer macht de deep state uit kan oefenen want zij hebben het geld en anderen moeten bij hun lenen. De deep state wil een veel kleinere wereldbevolking en zet iedereen al jaren tegen elkaar op middels het cultureel marxisme. Zwart tegen blank zoals in Zuid-Afrika het meest duidelijk is, schuld gevoelens aanpraten middels de holocaust, kolonialisme e.d. zodat we geld geven aan Afrika maar het grootste gedeelte van wat we geven verdwijnt in de zakken van de deep state zoals met de gelden voor Haïti. Oorlogen voeren met genocides als gevolg maar de deep state verdiend aan de wapenhandel en er zijn weer vele mensen dood want daar hebben ze geen problemen mee. Uranium verkopen zoals Hillary Clinton deed aan Iran en Rusland en hun dan als vijand betitelen zodat er oorlogen komen en de EU een atoombom op zijn nek krijgt want vooral de christenen moeten dood omdat zij zich als het goed is niet inlaten met ideologieën. Helaas behoort ook het Vaticaan tot de deep state en zijn er christenen die wel ideologieën aanhangen zoals het cultureel marxisme of communisme en socialisme.

  Wat er wereldwijd gaande is, veroorzaakt door de deep state, treft vrijwel iedereen, ook politici van goede wil, en ik ben heel blij dat er een team is van militairen en landen die Trump gevraagd hebben zich verkiesbaar te stellen als president en dat dit ook gelukt is. Deze deep state moet opgeruimd worden en daar word aan gewerkt maar de deep state geeft zomaar niet op en spelen een heel vals en vies spel want morele waarden hebben ze niet want ze hangen de duivel aan en willen de de tien geboden die in veel landen de leidraad zijn vervangen met hun eigen tien geboden waarbij pedofilie is toegestaan, kinderen vanaf de geboorte door de staat worden opgevoed, organen van mensen van de staat zijn, de staat beslist wanneer iemand zijn levenseinde is enz.
  Ziek, ziek en nog eens ziek dat er zulke mensen op deze wereld zijn en dan heb ik nog niet eens geschreven dat ze leer maken van mensenhuid. Het gaat mijn voorstellingsvermogen te buiten waarmee de deep state zich bezig houd want het heeft niks maar dan ook niks met morele waarden van doen. Alle goede mensen zoals politici worden in gijzeling gehouden door de deep state want doen ze niet wat de deep state wil dan worden ze bedreigd, gechanteerd e.d.

  Wie weet wat er echt speelt op deze wereld ziet ook dat de plannen van de deep state uitgevoerd worden door hun vazallen. Nu Trump aan de macht is en de deep state aan het oprollen is met een team militairen en bondgenoten zijn er mensen die nu ineens een ander geluid laten horen zoals Lindsey Graham.

  De deep state is het die ons Nederlanders en alle andere burgers op deze wereld alleen maar ellende hebben gebracht en die moeten allemaal berecht en financieel geplukt worden evenals hun vazallen van de EU, het Vaticaan en vele foute politici.
  In hoeverre Nederland de deep state aanhangt daar ben ik nog niet over uit behalve dan dat de PvdA en D’66 er wel bij horen.

  Geliked door 1 persoon

 8. Patriot 2.0 zegt:

  Populisme vernietigen… dus alles wat je niet bevalt populisme noemen en vernietigen ?!
  Dan ben je gek!!!

  Like

 9. Marc zegt:

  De Vereniging van Nationale Burgers (VNB) moet een einde maken aan de supra-nationale zeggenschap over de [andermans] financiën door “nationale begrotingen” op te stellen om de populistische onderbuikpolitiek binnen Europa te vernietigen, aldus Marc.

  Marc haalde uit naar het populisme in Europa met de woorden “kleine Erdogan’s” en “een klimaat dat veel lijkt op dat van de jaren 1914/1915 (Armeense Genocide)”.

  Marc dringt aan op een verdergaande desintegratie van de eurozone, om er voor te zorgen dat geen enkel land nog aan de munt gebonden zou zijn. Dit ten behoeve van het oplossen van de grote werkloosheid in de mediterrane landen.

  Volgens “Pro-euractiv” hebben de ultra-reactionaire Franse leider en zijn desintegratie-team ingezet op verdere ontmanteling van Europa door alle macht in Brussel te willen concentreren.
  Uit angst voor dit Europees totalitair supra-nationalisme stelt Marc voor nieuwe “parlementsverkiezingen” te boycotten.

  Marc vind gewapende actie tegen dit schorem niet werkelijk een ongepaste reactie. Want voor je het weet zit je in een dictatoriale politiestaat. Iets wat ze in Oost-Europa maar al te goed begrijpen.

  Geliked door 1 persoon

 10. Pingback: ALARM!!! | E.J. Bron

 11. RWB51 zegt:

  Waar blijft het vuur peloton voor deze maffia??

  Like

 12. Wachteres zegt:

  De EU wil er alles aan doen om bij een voor haar negatieve uitkomst van de verkiezingen het volgende jaar zo min mogelijk schade op te lopen.

  Het liefst zou zij a.s.a.p. de volledige macht in handen hebben.

  Like

 13. Peter zegt:

  Wat is er mis met populisme ????
  Populisme (van het Latijnse populus, “volk”) is een politieke stijl (soms een ideologie genoemd) waarin de centrale tegenstelling die tussen “het volk” en “de elite” is, en waarbij de populist de kant van “het volk” kiest

  Like

  • Nemesis zegt:

   Met populisme is helemaal niks mis, het is wat je hierboven zegt. Ik denk dat in de laatste reacties hier iets verkeerd begrepen werd. Schrijftaal is soms wat verwarrend.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s