Berlijnse SPD-politici willen Buschkowsky uit de partij gooien

Screenshot_366

(Vertaling: E.J. Bron)

Heinz Buschkowsly (foto) behaalde nog in dit decennium als burgemeester van Berlin-Neukölln SPD-resultaten die 14% boven het landelijk gemiddelde lagen. Nu eisen SPD-leden in Neukölln zijn uitsluiting uit de partij, omdat hij zich “rechts-populistisch” zou uitlaten.

Die Freie Welt

De sociaaldemocraten zijn ingestort naar 16% en velen zijn van plan om dit percentage nog naar beneden bij te stellen. Hun voormalige districtsburgemeester Heinz Buschkowsky, die bij de verkiezingen in 2011 in Berlin-Neukölln nog op grond van zijn betrokkenheid op de mensen een bovengemiddelde 42,8% van de stemmen haalde, terwijl de SPD in heel Berlijn 14% lager scoorde, is hen een doorn in het oog.

Een groep sociaaldemocraten uit Neukölln wil de 70-jarige voormalige burgemeester na ruim een halve eeuw partijlidmaatschap uit de partij gooien. De ledenvergadering van de SPD-arbeidsgemeenschap Migratie en Verscheidenheid besloot unaniem om een uitsluitingsprocedure op te starten en wil het desbetreffende plan doorgeven aan de landelijke partij, zoals de Berlijnse “Tagesspiegel” bericht.

“Heinz Buschkowsky laat zich herhaaldelijk ´rechts-populistisch´ uit in het integratie- en migratiedebat”, staat er in het besluit. Daarom zou de partij een “disciplinaire procedure met het doel van een partijuitsluiting” tegen de ex-burgemeester moeten beginnen. Timo Schramm, de districtsvoorzitter van de SPD-arbeidsgemeenschap Migratie en Verscheidenheid in Neukölln, is optimistisch dat dit standpunt een meerderheid vindt in de Berlijnse SPD.

“De uitspraken van Buschkowsky splijten en zijn racistisch van aard”, zegt Schramm. “hij plaatst zichzelf tegenover de waarden van de sociaaldemocratie en misbruikt zijn positie als voormalig districtsburgemeester om zichzelf te presenteren.” Als veroorzaker wordt een optreden van Buschkowsky eind augustus tijdens de presentatie van het boek “Vijandige overname” van de voormalige Berlijnse Senator van financiën, Thilo Sarrazin, genomen.

Buschkowsky zei daar tijdens de boekpresentatie dat het “praktische leven van de moslims” in Duitsland bepaald zou worden door “falen in het onderwijs, werkloosheid, sociale uitkeringen en een absoluut absurd beeld van vrouwen en een sterke neiging tot criminaliteit”. Dat zou volgens Schramm een ontoelaatbare generalisatie en reden genoeg voor een partijuitsluiting zijn. “Wie sociale en structurele problemen herleidt tot één enkele religie, legt het fundament voor rechts-extreem gedachtegoed”, staat er in de aanvraag van Schramm.

Schramm wil de huidige deskundigencommissie, die in opdracht van de partij een nieuwe uitsluitingsprocedure tegen Sarrazin onderzoekt, als stimulans nemen om Buschkowsky kwijt te raken. Om de procedure via het eigen district op te starten, durft Schramm echter niet. Buschkowsky is als iemand die meer dan 15 jaar lang districtsburgemeester was gewoon nog te populair in Berlin-Neukölln.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Populisme", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, Berlijn, betutteling, Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, dictatuur, Duitsland, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islamkritiek, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

20 reacties op Berlijnse SPD-politici willen Buschkowsky uit de partij gooien

 1. Henk Beije zegt:

  De waarheid mag van het linkse klootjes volk niet gezegd worden !!

  Geliked door 5 people

  • ronjaspers zegt:

   Henk beije.Het linse nageboorte, nazi,s (want socialisten) facisten (afa) racisten (anti blank) geestelijk gestoord, suicidaal en landverraders.

   Like

 2. Peter zegt:

  Idioterie ten top ???
  Drag queens lezen voor aan kinderen voor meer acceptatie
  Te gek voor woorden !!
  https://nos.nl/artikel/2252926-drag-queens-lezen-voor-aan-kinderen-voor-meer-acceptatie.html

  Geliked door 2 people

 3. Zo’n man kan op termijn worden binnengehaald voor de redding van de natiestaat en haar cultuur. Hij komt er vanzelf achter dat dit kennelijk minder en minder binnen de oude politieke structuren kan die hem de vrijheid van spreken en denken trachten te benemen door een politiekcorrect slot op de mond.

  Like

 4. droevige mof zegt:

  Er waren ook eerdere pogingen om Buschkowsky en Sarazin uit de SPD te gooien. Dat zal niet lukken, daar is de SPD veel te zwak voor.
  Het is echter interessant dat de critici van het Merkel-systeem nu vaak worden vermeld in de ‘officiële’ media. Het kondigt de vervanging van Merkel aan en betrouwbare mensen zoals Buschkowsky, Sarazin en Maaßen zijn dringend nodig voor een regering zonder AfD.
  Het is gewoon een nieuwe poging om het schip te redden van zinken en daarmee zijn eigen carrière. Tevergeefs. Merkel heeft alle reddingsboten overboord gegooid.

  Geliked door 2 people

  • Wachteres zegt:

   Het is voor mij een raadsel waarom deze mensen in de SPD blijven hangen.

   Terwijl ik jaren PVDA heb bestemd, maakte ik dat ik daar weg kwam, toen ik door kreeg welke [nieuwe] opvattingen zij hadden.

   Men is toch lid van een partij omdat men het [grotendeels] eens is met de visie van die partij.

   Of zie ik dat verkeerd?

   Like

   • droevige mof zegt:

    Heinz Buschkowsky is 70 jaar oud. In zijn jeugd was de SPD nog de partij voor de arbeiders en de minder belangrijke mensen. En zij was een partij die nationale belangen vertegenwoordigde.
    De gezegde van Kurt Schumacher, voorzitter van de SPD na de oprichting van de Bondsrepubliek Duitsland, in de richting van Konrad Adenauer is bekend: “U bent de kanselier van de geallieerden.” Alleen de Reichsdeutschen, die bekend staan als gevaarlijke mensen, zouden dat vandaag zeggen.

    Geliked door 1 persoon

   • Wim zegt:

    Het is toch wel begrijpelijk. Voor Sarrazin is de SPD nog de partij van Helmut Schmidt. Stel dat hij overgaat naar de AfD, dan kunnen zijn tegenstanders hem veel makkelijker doodzwijgen, want dan hoort hij volgens hen bij de “neo-nazi’s”, “extreem rechts” etc., groepen die je dan natuurlijk niet serieus kan nemen.

    Nu is hij een echte luis in de pels van de SPD. Ze zouden hem er natuurlijk maar al te graag uitgooien, maar zo eenvoudig zal dat niet zijn. Wat ze uiteraard niet kunnen uitstaan is dat hij geen hysterische schreeuwer is, maar dat hij rustig en zakelijk argumenteert, en zijn argumenten zorgvuldig met cijfers en statistieken onderbouwt. Typerend is ook dat Merkel zijn eerste boek “niet behulpzaam” vond, terwijl ze het nog nooit had gelezen. Intussen is gebleken dat de situatie nu nog veel slechter is dan hij destijds had voorspeld, en dat zijn gegevens die niet eenvoudig weg te moffelen zijn. Tenslotte staat zijn boek alweer een tijdje in de top-tien van de bestseller lijst.

    Ook kenmerkend dat zijn nieuwe boek in grote boekketens in Duitsland geboycot wordt. Tot mijn vreugde zag ik vandaag dat de lokale boekhandel waar ik woon wél een hele stapel van dit werk in voorraad heeft.

    Like

 5. Elisah zegt:

  https://fenixx.org/2018/10/02/de-bertelsmann-stichting-en-merkel-in-shock-een-op-de-drie-duitsers-is-al-populist/

  De Bertelsmann Stichting en Merkel in shock: één op de drie Duitsers is al populist

  De “Populismebarometer”, gepubliceerd door de regeringsgetrouwe stichting Bertelsmann, is opgezet om het “gevaarlijke denken” van de Duitsers op te sporen. En vanuit het oogpunt van Merkel, Steinmeier Maas en Co. leidt dit tot alarmerende resultaten. In 2018 was 30,4 procent van alle kiezers “populisten” – een lichte stijging ten opzichte van het niveau van 2017. Aan de andere kant is de groep “duidelijk niet populistische kiezers” gedaald van 36,9 naar 32,8 procent.

  Like

 6. Texel zegt:

  Geheel met je eens “Droevige mof”. Mijn zoon heeft veel vrienden uit Duitsland die hier regelmatig komen. Voorheen kon je geen woord verkeerd zeggen over Merkel en de toestand in Duitsland tegen ze. Nu beginnen deze mensen ook te praten. Het is om je rot te schrikken als je hoort dat vele zwegen om hun baan niet kwijt te raken, om hun vrienden/kennissen niet kwijt te raken, om verraden te worden omdat je er anders over denkt. Gewoon griezelig. Als ze tegen je zeggen dat ze gewoon uit angst om verlinkt te worden maar hebben gezwegen en weggekeken dan is daar in Duitsland heel veel mis gegaan en word het tijd dat Merkel en haar trawanten worden verwijderd en hopelijk ook gestraft.

  Like

  • droevige mof zegt:

   Als er zoiets bestaat als een volksaard, maakt onderdanigheid deel uit van de Duitse volksaard. Heinrich Mann, de broer van Thomas Mann, heeft deze belabberde eigenschap treffend beschreven in zijn roman Der Untertan.
   En nu in de post-Merkel-fase zien we hoe plotseling de voormalige sympathisanten critici worden. Merkel-grappen zijn opeens geweldig. En wie Merkel nog steeds goed vindt, ”hat den Knall nicht gehört” (hoorde de knal niet), zoals ze hier zeggen.
   Gewoon walgelijk.

   Geliked door 1 persoon

 7. bozeoudeman zegt:

  Ja, ja luister toch vooral nooit naar rede SPD en laten we straks allemaal braaf bij het kruisje tekenen in december. Immigratie wordt dan een mensenrecht! Dit betekent dat twee miljard islamieten overal mogen binnenwandelen om ons te ‘bekeren’ tot het ‘enige echte ware’ geloof. Opkomen voor je eigen rechten is uit den boze, dat mag niet van de VN klonen en andere met name EU fascisten, Lang leve de EU islam/DDR versie die ons allen te wachten staat, met dank aan vooral de ‘vredesengel’ Obama en zijn op hem verliefde oudere demente bakvis Merkel maar ook de vele miljoenen idioten die niet zelf lijken te kunnen denken.

  Like

 8. Republikein zegt:

  “Wie sociale en structurele problemen herleidt tot één enkele religie, legt het fundament voor rechts-extreem gedachtegoed”, staat er in de aanvraag van Schramm.

  Wat je er ook onder verstaat, en wat je gelooft, ben er zeker van dat een computerprogrammeur niet in zijn computer woont.
  Hersenspoeling.

  Like

 9. aquarius4422 zegt:

  Een land waar het spreken van de waarheid verboden wordt is per definitie een dictatuur.

  Geliked door 1 persoon

 10. Theo Prinse zegt:

  Jullie weten dat Facebook EJ Bron artikelen blokkeert maar je kan gewoon de titel en inhoud van elk EJBron artikel integraal op Facebook sharen ZONDER de EJBron link naar het artikel

  Geliked door 1 persoon

 11. J. C. Th. Köhler zegt:

  Er staat Buschkowsky maar één ding te doen: lidmaatschap van de SPD opzeggen en niet gaan zitten afwachten wat de minkukels met hem denken te doen. Vervolgens aanmelden bij de AfD. Gezien zijn gewraakte uitspraken tijdens de boekbespreking van Thilo Sarrazin zal hij zich daar best thuis voelen. Hij sprak er de waarheid en dat mag van Links niet in het 1984 van vandaag de dag, maar bij de AfD zal het gewaardeerd worden.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

  • Harry zegt:

   Aan de andere kant zou het misschien ook wel fraai zou zijn , als hij blijft zitten en die partij van binnenuit zou kunnen omkatten .
   Of uithollen .
   En hun stemmers aan het denken zetten , of richting AFD dirigeren .
   Ook twee aardige opties , toch ?

   Geliked door 1 persoon

 12. kampersrene zegt:

  Uit niet betrouwen media bron vernam ik dar Buschkowsky enkel zou gezegd hebben dat de regering toch moet voorzichtig zijn met meer islamieten op te nemen en hij verwees naar de verkrachtingen en moorden en het onveiligheidsgevoel bij vele van zijn landgenoten .Hij verwees ook dat meer dan de helft vastzat in de gevangenissen….Uiteraard kreeg hij de stempel van rechtse populist…..hoe durft hij…zulke wartaal uitspreken

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s