OPEN BRIEF AAN SANDER DEKKER

Screenshot_359

(Door: Michel Mulder)

Beste Sander Dekker,

Deze week kwam ik er door het zoveelste VVD-proefballonnetje in het nieuws achter dat jij minister bent in het kabinet Rutte, want door daadwerkelijke prestaties was je mij nog niet opgevallen. In navolging van partijgenoot, en mede griezel, Klaas Dijkhoff besloot jij ook je fifteen minutes of fame te pakken in de verderfelijkheidsshow genaamd “regeren vanuit de VVD” door de kaasschaaf nog even over het laatste stukje recht van de Nederlander in kwetsbare positie te halen.

In navolging van eerder genoemde vleesgeworden onbeschoftheid Klaas Dijkhof, die vanuit zijn ivoren toren en met zijn € 100.000,- plus salaris het wel een kekke idee vond om bijstandsgerechtigden van nog minder dan € 947,- per maand te laten rondkomen, is het volgens jou een goed idee om te gaan snijden in het recht op een pro deo advocaat voor de Nederlanders met de laagste inkomens, oftewel je ontzegt deze grote groep de toegang tot ons rechtssysteem.

Screenshot_358Nu weet ik uiteraard, net zo goed als jij dat weet, dat de proefballonnetjes, en dus het regeren van de VVD, geschiedt bij de waan van de dag, want voorstellen als deze worden door jouw partij vaak vakkundig naar de pers gelekt om te kijken of er grote maatschappelijke ophef over ontstaat, en mocht dit niet het geval zijn, dan worden het wetsvoorstellen.

Dat dit proefballonnetje weer van een weerzinwekkend, discriminerend en schofferend niveau is t.o.v. de arme kwetsbare Nederlanders moge duidelijk zijn, want de bezuiniging treft uiteraard niet het strafrecht en asielzaken, daar waar de groep die getroffen gaat worden juist niet in vertegenwoordigd is.

Nee Sander, uiteraard vind jij de kosten voor een “pak ‘m beet” uitzettrajectje van Lili en Howick, dat bijna een miljoen gekost heeft, geen probleem, maar als een arme sloeber, in jouw ogen, een pro deo advocaat behoeft die € 1000,- per casus mag schrijven, dan gaat de geldkraan dicht, want tja, voor deze in de Hollandse klei geboren Nederlander zijn de subsidiepotjes uiteraard niet, of zou hij misschien even terug moeten duiken in die klei voor een iets andere teint?

Maar laten we nu even inhoudelijk ingaan op je bezwaar, althans zo verpak je het, maar jij en ik weten beide dat dit enkel de volgende stap is in het afpakken van de rechten van de gewone Nederlander, tegen de te hoge kosten die jaarlijks oplopen tot € 400 miljoen,- Zowaar een fors bedrag, maar bezien in welk licht? Sigrid Kaag geeft net zo 100 miljoen weg aan “onderwijs” in het buitenland, geld dat nooit op de goede plekken aan gaat komen en totaal geen effect zal hebben, maar heee dat is voor de pr-show van het kabinet Rutte en je kan gelijk Rihanna tot je BFF rekenen, dus dan is het gerechtvaardigd. En hoe staat die 400 miljoen, maar meer de noodzaak voor juridische ondersteuning voor miljoenen Nederlanders, in verhouding tot de € 2,5 miljard die jouw opperhoofd Rutte jaarlijks aan zijn vriendjes bij (S)hell en Unilever geeft?

Screenshot_360Heel Nederland weet onderhand dat je voor een positie bij de VVD je fatsoen, empathisch vermogen, eerlijkheid en moreel kompas bij aantreden achterlaat in de garderobe, maar je komt toch ook een keer thuis Sander?  Je weet wel, dat ouderlijk huis waar je vader en moeder misschien nog wonen, de mensen die alles gedaan hebben wat in hun vermogen lag om jou normen en waarden bij te brengen, respect voor je medemens en zo nog wat van die normale zaken die de “normale Nederlander”, zoals de VVD hem of haar vaak benoemt, bezit en naar leeft.En dan besluit je VVD’er te worden en werkelijk je reet af te vegen met alles wat je ouders je ooit bijgebracht hebben, en uit pure machtswellust, en gewoon omdat het kan bij de VVD, miljoenen Nederlanders te schofferen, hun basale rechten te ontnemen en verder de ellende in te storten. Ik snap nu wel waar de slogan “gewoon doen” voor staat bij de Vereniging Voor Delinquenten, want net als bij dat dividendgedrocht van Mark Rutte gaan jullie deze volgende walgelijke VVD-daad… GEWOON DOEN.

Door:
Michel Mulder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, democratie, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, VVD. Bookmark de permalink .

21 reacties op OPEN BRIEF AAN SANDER DEKKER

 1. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Oh, dat wordt wel wet hoor. Kun je gif op innemen. En daar werken die Judassen gewoon lekker Christus verloochenend aan mee. Je houdt het niet voor mogelijk, die asocialiteit.

  Geliked door 3 people

 2. ildiko zegt:

  je maag laat je weten wanneer leeg is, je hoofd niet.

  Geliked door 2 people

 3. Tineke zegt:

  Als ik me niet vergis,was Fred Teeven hier al mee begonnen.
  Dit zal de VVD stemmer van harte ondersteunen natuurlijk,daar speelt geld geen enkele rol!

  Geliked door 2 people

 4. roberta zegt:

  Er is ook een andere kant aan deze zaak. Wanneer je in aanmerking komt voor vergoeding van je advocaatskosten kun je ongelimiteerd procederen. Kom je uit de middenklasse, dan kost 1 proces je al zoveel, dat het je vermogen te boven gaat, dus komt het er op neer dat je dat niet kunt opbrengen, terwijl je tegenstander zich door niets hoeft te laten tegenhouden, omdat alle kosten worden vergoed. Is dat dan wel rechtvaardig?

  Geliked door 4 people

 5. Dirk Stam zegt:

  Is het misschien een goed idee dit kabinet in de afvalbak te deponeren??
  Ook zomaar een proef ballon maar dan wel een grote!!!

  Geliked door 1 persoon

 6. Pieter zegt:

  Ooit zou ik het met je eens geweest zijn.
  Nu echter heb ik de bittere en peperdure ervaring achter de rug dat iemand, bijna tot in het oneindige, met NL rechtshulp ons zelfs tot in Duitsland met rechtszaken kon blijven stalken.
  Dit hield pas op nadat nota bene zijn eigen pro deo advocaat uit Nederland het 1e vonnis van de duitse rechter onder aandacht bracht van de soc.dienst waar meneer zn bijstandsuitkering en gratis rechtshulp kreeg.

  Dus sorry, mijnheer Mulder, ik kan dit voorstel wel waarderen

  Geliked door 1 persoon

 7. Guus Velraeds zegt:

  En dan besluit je VVD’er te worden en werkelijk je reet af te vegen met alles wat je ouders je ooit bijgebracht hebben,

  Als hij P.v.d.A’er, Groenlinkser, D66 tiger of CDA’er was geworden was het dan beter geweest?

  Like

 8. wauso zegt:

  Er zitten enkel in de 2e kamer al 130 Landverraders die kotsen op Eigen Volk. Dus als schrijver heb je nog wat Hoeren na te gaan ! He meelezend Politiemannetje. Heb je gelezen wat ik daarnet schreef. Hoer i.p.v. 2e kamerlid. Als je nu morgen bij me aan de deur komt bellen en me gaat zeggen dat ik dit niet mag zeggen dan neem wel je moeder mee als ze er tenminste nog goed uitziet ! Dan kan zij bij mij goedmaken wat jij aan het verknallen bent hier in dit land ! Of begrijp je het niet meelezend gluiperig Politiemannetje !

  Like

  • BertG. zegt:

   Makkelijk praten vanuit Thailand weer.
   Als je morgen bij mij aan de deur komt, neem dan wel je moeder mee.
   Hoe groot schat je het zelf in dat ze jou op komen halen in Thailand.

   Like

 9. freda110 zegt:

  Het is een beetje dubbel,aan de ene kant moet iedereen de mogelijkheid hebben om te procederen maar als daar misbruik van word gemaakt en men gaat voor alle mogelijke flauwekul op kosten van de gemeenschap naar de rechter moet er gezocht worden naar een mogelijkheid om dit binnen de perken te houden.
  Overigens kan iedereen voor een paar euro ik meen 5 euro per maand een rechtsbijstandsverzekering afsluiten waarmee je ook gratis een rechtszaak kunt beginnen alleen liggen daar de criteria wel iets hoger.
  Maar iedereen met een laag inkomen gelijk maar afserveren omdat het zoveel kost is de ongelijkheid in dit land alleen maar groter maken en dan hebben mensen met een kleine beurs helemaal niets meer om hun recht te halen.

  Like

 10. Eigen volk eerst zegt:

  Ze zijn toch zó ASOCIAAL die VVDers…

  Like

 11. Ruud zegt:

  De kunst bestaat hierin dat je jezelf als beleidsmaker steeds moet willen afvragen hoe je het zou ervaren als de getroffen maatregel jezelf treft. Dat is de basis om de voorgenomen maatregel al dan niet te willen invoeren.

  Like

 12. BertG. zegt:

  Meer mensen zullen er dan voor kiezen om voor eigen rechter te spelen als je je recht niet meer kan halen.
  Een andere oplossing heb je dan niet meer.

  Geliked door 1 persoon

 13. ildiko zegt:

  krankzinnige leiders leiden Europa. Deze moeten weg, en dat zonder een totale revolutie zal niet meer lukken. Stemmen heeft geen zin meer.

  Like

 14. Republikein zegt:

  Toen deze snotneus voor het eerst op de voorgrond trad vroeg ik aan een hoog opgeleide of hij wel droog achter de oren was.
  Ik denk het wel want heeft kinderen, serieus echt.
  De zzp’er moet zich verplicht gaan verzekeren, dan gaat de premie omlaag en het salaris van Bobo omhoog.
  Pardon.

  Like

 15. ReaGluurder zegt:

  Ondertussen in Ruttelandje; (onderhoud miljoenen Zielenpieten / Goudstukken mag wat kosten!!)
  https://www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/vaste-lasten-stijgen-volgend-jaar-met-honderden-euros/ar-BBNOSS3?li=BBoPOOe&ocid=mailsignout

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s