Wéér ophef over gebrekkig defensiematerieel: “Helmen buigen als karton”

Screenshot_368

Ook scherfvesten over datum, klachten al in 2016 ingediend

Nederlandse commando’s maken zich grote zorgen over de kogelwerende helmen en scherfvesten waarmee ze op pad worden gestuurd. Volgens de commando’s zijn sommige helmen zo makkelijk te buigen dat ze aanvoelen als ‘karton’. Scherfvesten zijn ver over de houdbaarheidsdatum. Dat meldt het AD.

Post online

De problemen met de helmen zijn al in oktober 2016 aangekaart, blijkt uit interne memo’s van de best getrainde militairen van het Nederlandse leger. Uit een steekproef bij 100 helmen bleek dat zeker 30 procent van de helmen was vervormd. Veel daarvan zijn gebruikt in Mali.

Tot op heden is met die klacht volgens de commando’s niets gedaan. Ook niet nadat de Dienst Materieel Organisatie (DMO) al in december 2016 een advies uitbracht om de helmen te vervangen. De militairen luiden nu openlijk de noodklok omdat er al jaren niets met hun klachten gebeurt, bevestigt advocaat Michael Ruperti.

Woordvoerder Thomas van den Berg van Defensie bevestigt dat de houdbaarheidsdatum van de scherfvesten is overschreden, maar volgens hem zijn militairen niet met onveilig materiaal op pad. Ook zijn er inmiddels nieuwe vesten besteld. Over de verouderde helmen kon defensie nog geen reactie geven.

Bron:
https://tpo.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Barbarisme, Krankzinnigheid, Nederland, Overheid. Bookmark de permalink .

30 reacties op Wéér ophef over gebrekkig defensiematerieel: “Helmen buigen als karton”

 1. Cathja zegt:

  Waar heeft deze regering eigenlijk NIET op bezuinigd? Alles wat met ONS volk en hun welvaart en veiligheid te maken heeft, daar werd en wordt op beknibbeld.
  Alles wat te maken heeft met de zorg om en voor de immigranten, daarvoor is eigenlijk niets te gek.
  Die worden volledig gepamperd.

  Arme ouderen, gehandicapten, mensen met een smalle beurs…; reken er maar niet op dat het beter gaat worden. Er stond vandaag weer in de krant dat de vaste lasten flink zullen stijgen.

  En Rutte maar lachen…

  Je zou hem toch een flinke klap in zijn smoelwerk willen geven?

  Cadeautjes weggeven ter waarde van 2 miljard! Hoe heeft hij het lef. ‘Gelukkig’ zal het zijn bankrekening niet schaden. En ook zijn Staatspensioen blijft buiten schot.
  Bah…, wat kots ik op dat soort mensen!

  Geliked door 4 people

 2. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Ongelofelijk! Geen handschoenen in Polen bij -20, kartonnen, gebruikte helmen uit Mali, eigen warme kleding kopen voor missie-training in Noorwegen. Dat is niet alleen onverantwoordelijk, maar pure armoede. En de miljoenen voor buitenlands gajes vliegen de deur uit.

  Geliked door 3 people

 3. IkBenHet zegt:

  Men kleedt het Nederlandse leger volledig uit (letterlijk) zodat het geen klap meer voorstelt en een EU leger nog een goede optie gaat lijken. Daarom zetten ze ook voortdurend vrouwen op dat ministerie; het móet gewoon stuk!

  Geliked door 1 persoon

 4. Leo 1 zegt:

  Onlangs is er ook internationaal onderzoek gedaan naar de veldrantsoenen van alle Europese legers.
  Over het algemeen waren de onderzoeksresultaten op kwaliteit en voedingswaarde zeer bevredigend.

  Alleen Nederland sprong er weer bijzonder uit , in de Nederlandse pakketten werd namelijk een
  verpakkinkje aangetroffen wat bij ALLE andere Europese veldrantsoenen ontbrak.

  De inhoud van dit verpakkinkje : Een witte vlag.

  Sic

  Geliked door 1 persoon

 5. scherpschutter1943 zegt:

  wie nu nog onder deze regering soldaat is of wil worden, moet zich nog eens goed achter de oren krabben of dat wel de juiste keus is. Zo te zien niet, onvoldoende en ondeugdelijk materieel en je wordt opgeofferd voor een paar grijpstuivers in een of ander apenland, zogenaamd “om de vrede daar te bewaren”. En dat in landen waar ze letterlijk elkaars bloed drinken. Kom je ongeschonden terug dan krijg je een lintje van koning willem en we gaan over tot de orde van de dag. Kom je geschonden terug dan heb je geen toekomst meer bij defensie. Roemloos afgevoerd in de wao.put.
  Dat geldt natuurlijk niet voor generaals en andere hotemetoten die in het kielzog van zijn en hare majesteit, prinsjesdag opvrolijken in fraaie uniformen met goud behangen en mooie petten met slingers en kwastjes, behangen met blikjes, gekregen tijdens staatsbezoeken van andere hotemetoten. Ik heb al jaren een boek staan, een ouwetje met als titel: “Generaals sterven in bed”.

  Geliked door 7 people

 6. kampersrene zegt:

  Nu nog geweren die ” Poef” doen en waabij inplaats van kogels serpentins uit de loop vliegen…Dan nog tanks met een luidspreker die als ze beschoten worden laten horen
  He zottekens hier zitten mensen in hoor !

  Geliked door 2 people

 7. ruud beijer zegt:

  Als onze soldaten een beetje zouden nadenken dan gaan ze helemaal niet op oefening.

  Geliked door 2 people

 8. Tistochwat zegt:

  Ook zijn er inmiddels nieuwe vesten besteld.

  Oh, nu al.
  ‘Defensie’ hier is toch gewoon een lachertje?

  Geliked door 2 people

 9. Eigen volk eerst zegt:

  Voor dit kabinet is dit geen prioriteit. Ze maken zich druk om buitenlanders en en hoe ze nog meer migrantenellende kunnen importeren. Dat deze mannen en vrouwen in gevaar zijn door slecht materiaal is niet belangrijk. Hoe Nederland in Brussel meedoet is pas belangrijk.
  Zouden wij nu écht dit kabinet gewild hebben? Dit kabinet dat ons discrimineert? Onze ouderen laat verrekken en liever 100 miljoen geeft aan onderwijs in een moslimland dan te zorgen dat het onderwijs inu Nederland niet steeds verder afzakt?

  Geliked door 4 people

 10. Peter Selie zegt:

  Hansworst Rutte is het schoothondje van Merkel. Let maar eens op als ze in de buurt is!

  Geliked door 3 people

 11. BertG. zegt:

  Dat van die helmen is al jaren bekend.
  Ruim 15 jaar geleden hoorde ik al van een beroeps soldaat dat er 2 soorten helmen bestaan.
  Een goede en een minder goede helm.
  Welke je meekreeg hing af van het ingeschatte risico.

  Geliked door 2 people

 12. freda110 zegt:

  Ik hou niet van Amerikanen met hun idiote gegil bij elke gelegenheid maar zij hebben tenminste WEL het besef dat soldaten hun land en zijn bewoners verdedigen.
  In Amerika worden veteranen en soldaten gerespecteerd om hun inzet voor de veiligheid van het land en zo hoort het ook!
  Hier worden soldaten als een soort goed betaald uitschot behandeld waar men zich verder niet erg druk over hoeft te maken laat staan ze met met voldoende en goed materieel uit te rusten.
  Het word tijd dat degene die hier verantwoordelijk voor is ook eens ter verantwoording word geroepen en daar zijn conclusies uit trekt.
  Maar gezien het feit dat ministers en andere regenten in ons land onschendbaarheid genieten waardoor ze blunders kunnen maken, liegen en grove fouten maken zonder dat dit verdere consequenties voor hun positie heeft.
  Als je zo flink bent om een verantwoordelijke post te bekleden hoort daar (net als in het bedrijfsleven) ook de verantwoordelijkheid bij om aansprakelijk gesteld te kunnen worden voor eventuele misstappen MET verlies van baan.
  Als je ergens niet verantwoordelijk voor kunt worden gehouden hoef je je toch verder ook nergens druk over te maken, je gaat van blunder naar blunder, je krijgt een foei vingertje er komt een lulverhaal in de kamer en klaar is kees.
  Zoiets is eigenlijk te zot voor woorden, maar ja, in bananennederland is dit blijkbaar heel normaal.

  Geliked door 4 people

  • Tineke zegt:

   Nee,maar wel goed materieel voor terroristische organisaties.
   Het gaat toch helemaal nergens meer over.

   Geliked door 5 people

  • ruud beijer zegt:

   Beste Freda het is pas sinds het aantreden van Trump dat het de veteranen wat beter gaat. Trump besteedt geld daarvoor hadden ze niets.

   Geliked door 2 people

   • Trucker zegt:

    Als er in de US iets goed draait is het wel de militaire industrie, zij hebben een goed geoliede defensie waar het budget weinig gaten vertoont.
    Dit was zelfs zo onder eender welke democraat, dus uw bewering is flauwekul.
    De huidige POTUS heeft het iets opgeschroefd en “…het is pas sinds het aantreden van Trump dat het de veteranen wat beter gaat…”, enig idee hoe uitgebreid de nazorg is voor veteranen in de US, waarschijnlijk niet.
    Er zijn wachtlijsten maar dat is dan ook normaal als u naar de aantallen manschappen kijkt die “tours” (één of meerdere) gemaakt hebben op vijandelijk terrein, en (of) gewond zijn in aktie.
    Vergelijk de zorg voor US veteranen maar met enige andere natie (informeer u bv eens hoe het gaat in het land van die smerige Canadese “people” rat Trudeau), –>of uw Nederland<–
    Dat is pas dramatisch, je zal maar op missie uitgestuurd worden, munitie ontoereikend of ergo onbetrouwbaar, kledij en ander noodzakelijke beschermmateriaal ik zie alleen die clown (getrouwd met een Argentijnse en met een borst die vol hangt met medailles uit elke bierbrouwerij die het land rijk is) die nieuwe kledij draagt.
    Over welke militaire macht zeikt u eigenlijk, informeer eerst hoe het er aan toe gaat ipv te neuzelen.

    Geliked door 1 persoon

   • ruud beijer zegt:

    Trucker je gebruikt weer veel woorden.Toch zou je eens wat vaker een krant moeten lezen.Sinds het aantreden van Trump is er aandacht voor de vele veteranen en is er geld .Dat geld komt uit de pot van de uitgaven aan illegalen. Trump heeft dit geld afgenomen en verdeeld dit over de veteranen. Eigen volk eerst. Fantastische president.

    Geliked door 1 persoon

   • Eigen volk eerst zegt:

    Trump is top. Hadden wij hem maar. De economie is weer goed. Er zijn banen én hij is tegen migranten ellende importeren. Alleen het laatste is al super. EIGEN VOLK EERST!

    Geliked door 1 persoon

   • Trucker zegt:

    “…vaker een krant moeten lezen…”

    dat is pas gezeik van de bovenste plank niet moeilijk dat u (zal beleef blijven) minder goed geinformeerd bent.
    Ik lees al TWINTIG jaar geen krant meer reden teveel GEZEIK, POCO geneuzel én niet te vergeten overheids propaganda..
    Lees maar lekker leuk uw krantje blijf je inderdaad op de hoogte van wat de overheid wil dat je weet én (BELANGRIJK) niet mag weten.

    Geliked door 2 people

 13. Aegolius cs zegt:

  Gelukkig mag je als “oorlogswerknemer” door de overheid beschermd achten. Nietwaar?

  Geliked door 4 people

 14. reageerbuis zegt:

  In de jaren 50 kreeg minister van defensie Kees Staf (Christelijk Historische Unie) grote problemen, toen bleek dat aangeschafte helmen indeukten als ze op de grond vielen. Het ministerie heeft niets geleerd.

  Geliked door 3 people

 15. ruud beijer zegt:

  Trucker u geeft toe geen kranten te lezen.Toch een mening?Heeft u soms de wijsheid in pacht ?

  Like

  • Eigen volk eerst zegt:

   Ik lees al jaren de leugens in de kranten niet meer en ook kijk ik niet naar de Propaganda Zenders NPO 1, 2 en 3. Ik denk ook prima op de hoogte te zijn van het belangrijkste nieuws en ongecensureerd. Ik denk dat u zich blijkbaar nog steeds laat voorliegen door onze overheid. Heel veel sterkte zou ik zeggen.

   Geliked door 2 people

   • ruud beijer zegt:

    Beste meneer waar heeft u het over.?Pas sinds Trump aan de macht is gekomen hebben de veteranen het beter gekregen.

    Outlook voor Android downloaden

    ________________________________

    Like

  • Trucker zegt:

   HAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

   Geliked door 1 persoon

   • Trucker zegt:

    hier natuurlijk moet dit staan

    @ ruud beijer 3 oktober 2018 om 21:21

    HAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

    Like

 16. Met het aantreden van de nieuwe generaal voor onze strijdkrachten zou er na met de minister rond de tafel te hebben gezeten, heel veel in het voordeel veranderen. De nieuwe man ging optimistisch naar huis.
  Daarna kwam Vlissingen in beeld en de velen die uit dienst traden met als gevolg een groot tekort.
  De fatale missie in Mali werd besproken en er zou gedegen onderzoek zijn en betere controle op granaten en kogels, voldoende logistiek om bij volgende missies alles beter te laten verlopen.
  We zijn pas op 1/3 met alle verbeteringen.
  Er zouden direct een paar miljard euro beschikbaar gesteld worden, die zijn inmiddels al bijna op aan achterstallig onderhoud bij de Marine.
  Maar we doen het prima zegt de grote misleider Mp.

  Like

 17. henk zegt:

  Maar als er een Nepvluchteling lees Gelukszoeker uit Afrika hier heen komt met “zoekgeraakt” paspoort, krijgt hij met voorrang een woning, terwijl starters al 8 jaar op een wachtlijst staan. en 10.000 euro om zijn huis in te richtten, ( en een bijstandsuitkering en grais med. zorg enz,enz. daar is allemaal wel geld voor. Wat een regering hebben we hier toch pffffffffffff

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik las gisteren dat ze in Amsterdam 18 jaar moeten wachten voordat de Nederlander daar een huis kan krijgen.
   Hier in mijn gemeente is het inmiddels al 8 jaar.
   Dat was ooit voor mij 2 weken, daarna had ik een woning op mijn 19de.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s