Zweden: Multicultureel Malmö maakt de ster van de kerstprocessie genderneutraal

Screenshot_407

(Door: Victoria Friedman – Vertaling: “Wachteres”)

De op twee na grootste stad van Zweden, Malmö, heeft de nominaties voor de hoofdrol in de christelijke Sint-Lucia-processie opengesteld voor mannen, omdat “mensen zich niet altijd identificeren met een geslacht”. De website van de multiculturele stad kondigde aan dat de nominaties voor degenen die de Sint-Lucia koorprocessie, die traditioneel op 13 december in de Adventstijd wordt gevierd, zullen leiden, niet “gekozen zouden worden op basis van hun uiterlijk of vocaal vermogen”, maar het zal iemand zijn die “een grote betrokkenheid bij de stad en zijn medemensen heeft getoond”.

Breitbart

“Vroeger hebben we altijd om een vrouw gevraagd, maar we hebben besloten dat dit jaar niet te doen. We realiseren ons nu namelijk dat mensen zich niet altijd identificeren met een geslacht”, zei Viveca Byhr Lindén, organisator van de ceremonie, tegen “The Local”.

Byhr Lindén merkte op dat geslacht, zangcapaciteiten en uitstraling er niet toe doen en zij voegde daaraan toe: “We zijn er trots op dat dit geen schoonheidswedstrijd is. We willen geen foto’s van de mensen die zich aanmelden, en het kan ons niets schelen of je kunt zingen,” zei ze. “We willen niet vastroesten in de traditionele Lucia.”

In heel Scandinavië hebben steden en kerkgemeenschappen van oudsher een jonge vrouw of een meisje uitgekozen om de heilige Lucia te spelen, de Siciliaanse martelares uit de vierde eeuw, waarvan men dacht dat zij tijdens de Diocletianic vervolging [de vervolging van christenen onder keizer Diocletianus] was vermoord, omdat zij voedsel had gebracht naar christenen die zich in de catacomben verstopten.

Ze draagt een kroon van kaarsen en is in het wit gekleed met een rode sjerp en zij wordt aangekondigd als een brengster van licht tijdens de lange, noordelijke wintermaanden.  Het evenement wordt geïnterpreteerd als een teken van de komst van Jezus Christus op [eerste] Kerstdag.

Breitbart Londen meldde in 2016 dat de processie aan het uitsterven was, mogelijk als gevolg van de vervreemding van de jongere generatie van de Zweedse cultuur, waarbij sommige scholen zelfs afstand namen van de viering van het christendom door de processie te herdopen in een ‘festival van licht’ om haar meer inclusief te maken.

De etnoloog van het Nordic Museum, Jonas Engman, suggereerde dat de afnemende populariteit van het festival ook te wijten kan zijn aan het feit dat het wordt ervaren als niet verwelkomend voor migranten. “Moet het beeld van Lucia een blonde vrouw zijn? Het is een beeld van wat ‘Zweeds zijn’ is, waarin veel mensen zichzelf niet herkennen. Als je het gevoel hebt dat je niet in het plaatje past, is het gemakkelijk om je minder welkom te voelen om er aan deel te nemen”, zei Engman.

Bron:
www.breitbart.com
Door: Victoria Friedman

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "gender", "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, Christendom, cultuurrelativisme, demoniseren, Desinformatie, establishment, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur, Zweden. Bookmark de permalink .

14 reacties op Zweden: Multicultureel Malmö maakt de ster van de kerstprocessie genderneutraal

 1. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Het eind is volledig zoek.

  Like

 2. Trucker zegt:

  De tradities moeten er aan geloven, ik las in ElsevierNL dat de multikul ratten al hun messen slijpen om het grote kinderfeest om zeep te helpen, er worden zelfs al mensen (die dat uit liefde voor de kinderen organiseren) bedreigd en organisaties gaan overstag.
  Geen Zwarte Piet meer uit schrik… de wereld is echt naar de kloten aan het draaien en daar komen bovenop nog die racisme zeikers die kinderen hun feest willen verstoren, Pasen hebben ze ook al in het vizier.

  Geliked door 2 people

 3. Republikein zegt:

  Je moet met de tijd mee gaan hoor.
  Beetje gek vind ik, soort doorgeslagen leipenboel.
  https://re-act.be/2018/10/04/overheid-dringt-lhbt-propaganda-ook-aan-sporters-op/

  Like

 4. Guus Velraeds zegt:

  Ga er gerust vanuit dat deze traditie een van de mooiste van Europa zal sneuvelen.

  Probeer St. Lucia eens voor te stellen als de een of andere drag queen.

  Like

  • Wachteres zegt:

   Wat denk je van een moslim met baard en in vol ornaat,, Guus?

   Ook dat is mogelijk als men iedereen die “een grote betrokkenheid bij de stad en zijn medemensen heeft getoond”. aan bod wil laten komen.

   Like

 5. delamontagne zegt:

  Zweedse Multi-Kulti WODKA………….
  * * *
  Een Zweeds Wodka-merk wekt schandaal in Slowakije.
  Men heeft gebruik gemaakt van een zangeres met een Congolese vader en een Slowaakse moeder om het Multi-Kulti te promoten.
  Dit in een wereld die ontmenselijkt is, transhumanistisch en transseksueel.
  De tekst luidt als volgt:
  “Hoewel wij een andere huidskleur hebben, zijn ook wij Slowaken.
  Dus drijf de spot met vooroordelen en geniet van het leven.”
  ABSOLUT ondersteunt tolerantie en menselijkheid om dat we er van overtuigd zijn dat diversiteit en met name diversiteit van kleuren op aarde bestaat en we zijn er ook van overtuigd dat het op dit moment belangrijk is om positieve signalen naar de samenleving te verspreiden en een dialoog tot stand te brengen die begrip bevordert.”

  Like

 6. David zegt:

  Als mijn tante een snor had dan was ze mijn oom

  Like

 7. Erik zegt:

  He Jonas doe niet zo Engman. Ik denk dat het een 72 jarige maagdelijke zwarte moslima wordt.
  En Marlies het einde is zoek, totdat alles kapot is dan staat het einde als een gaapende stinkende wond voor ons. Ontneem hen de natie, ontneem hen de familie, ontneem hen het gezin, ontneem hen alles wat ooit zwaar bevochten is en alle zijn inclusief gelijk, onderworpen de NWO als werkvee gewee, verloren land de eenzaamheid tegemoet.

  Of we gaan eens flink rotzooi trappen!

  Like

 8. kampersrene zegt:

  Ik stel me vragen over de geaardheid van Jezus ….hij is nooit gehuwd geweest ….In het evangelie staat niets vermeld dat Jezus ooit een vrouw heeft geneukt….Integendeel hij werd altijd gezien met mannen , die hij apostelen noemde …was jezus misschien een ……..?

  Like

 9. scherpschutter1943 zegt:

  Ik stel dat het lucia-comite de leider van de Nigeriaanse maffia in Malmö vraagt om de heilige Lucia uit te beelden, liefst in een uiterst brandbaar pak, voorzien van een bomgordel waarmee we de heilige Lucia op een veilige plek op kunnen blazen en uit laten branden. Hebben we er allemaal wat aan.

  Geliked door 1 persoon

 10. Wolf zegt:

  Zweden is het walhalla voor zieke linkse geestjes. Sturen we beter de hele soepzooi van gr.l tot en met het zuur linkse CU maar beter naar toe en waag het niet terug te komen TUIG!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s