CSU enkele dagen voor de verkiezingen nog maar op 33%

Screenshot_412

(Vertaling: E.J. Bron)

Dat de Beierse regering na de komende deelstaatverkiezingen alleen nog maar uit de CSU bestaat, is uitgesloten. Het percentage is gewoon te laag. Zelfs een coalitie van twee partijen wordt steeds onwaarschijnlijker.

Die Freie Welt

De CSU bevindt zich enkele dagen voor de deelstaatverkiezingen in Beieren in de peilingen in een vrije val. In actuele peilingen staat ze op dit moment op 33%. Bij de vorige deelstaatverkiezingen op 15 september 2013 haalde ze nog 47,7% – en beschouwde dat toen al als een slecht resultaat. De permanente slinger- en zigzagkoers van zowel de partij als een van haar bekendste vertegenwoordigers in voor de burgers zeer belangrijke zaken zorgt er echter blijkbaar voor dat het optimisme en vertrouwen in de CSU minder worden.

Markus Söder, die zijn voorganger op minstens discutabele wijze naar Berlijn en in de functie van minister van Binnenlandse Zaken heeft “weggepromoveerd”, zal dus na de verkiezingen het slechtst behaalde resultaat ooit bij een deelstaatverkiezing in Beieren te verantwoorden hebben. We kunnen er nu al nieuwsgierig naar zijn welke consequenties Söder daar dan uit zal trekken.

Ook de speurtocht naar slechts één coalitiegenoot om een krachtdadige regering te vormen, zal helemaal niet eenvoudig worden. Enerzijds is de CSU en haar vertegenwoordigers een zekere arrogantie eigen, die gesprekken met de andere partijen wel eens moeilijker zouden kunnen maken. Anderzijds is het bij de huidige peiling-resultaten zeer waarschijnlijk dat er een coalitie van drie partijen nodig is om een krachtdadige regering te vormen.

Wiskundig zou het op dit moment alleen maar, en dan ook nog heel nipt, voldoende zijn voor een CSU/Groenen-coalitie. Als het verlies van de CSU echter in dezelfde snelheid doorgaat als in de afgelopen weken, dan is deze variant ook niet mogelijk.

AfD, Freie Wähler en SPD liggen in de peilingen op hetzelfde niveau en zullen alle drie zeer zeker in het Beierse parlement vertegenwoordigd zijn. Voor de FDP zou het moeilijk kunnen worden, maar waarschijnlijk zal ze het net redden; voor de postcommunisten van de meermaals van naam veranderde SED (nu: Die Linke) rest ook de komende regeerperiode slechts een plaats op de toeschouwer-tribune.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland. Bookmark de permalink .

Een reactie op CSU enkele dagen voor de verkiezingen nog maar op 33%

  1. droevige mof zegt:

    Dit zijn de resultaten die freiewelt.net niet rapporteert: Grüne 18%, AfD 10%.
    Misschien zal er iets veranderen ten gunste van de AfD, maar ik denk dat het niet zal komen tot een aardverschuivende overwinning.
    https://www.epochtimes.de/politik/deutschland/absturz-auf-33-prozent-bayern-koalition-ohne-csu-moeglich-a2664586.html

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s