Na verzet: Gigantisch vluchtelingenmonument in centrum van Kassel gedemonteerd

Screenshot_423

(Vertaling: E.J. Bron)

Wat de Brandenburger Tor voor Berlijn en de Sint-Michielskerk voor Hamburg zijn, zou de vluchtelingen-obelisk voor Kassel moeten worden. Het 16 meter hoge gedenkteken op de centrale Königsplatz van de stad in de deelstaat Hessen stuitte echter niet echt op wederliefde van de inwoners van Kassel. Nu werd het heimelijk weer gedemonteerd.

journalistenwatch

Alleen al bij de planning voor het zogenaamde gedenkteken voor de opname van gevluchte personen” waren veel mensen in de stad al furieus. Ondanks de onvrede van de inwoners kreeg Kassel op zijn Köningsplatz in de binnenstad nu de welkomstcultuur in steen gebeiteld. Op de obelisk staat: “I was a stranger and you took me in”.

Nu heeft de stad het gigantische bouwsel, dat boven alle omringende gebouwen uitstak, in een geheim gehouden actie gedemonteerd en de stenen zuil naar een opslagplaats gebracht. De kunstenaar Olu Oguibe dient nu te beslissen wat er met de obelisk moet gebeuren. Die eist echter het tegenovergestelde: zijn Berlijnse galeriehouder, Alexander Koch vindt dat de stad de plicht zou hebben de Nigeriaan tegemoet te komen.

De “documenta”, ter gelegenheid waarvan de kolos werd opgebouwd, is pisnijdig. De demontage zou zwaarwegende gevolgen voor de relatie tussen kunstenaars en de stad hebben, zegt de voorzitter van het “documenta”-forum, Jörg Sperling. “Wat er is gebeurd, is niet meer goed te maken”, wordt hij door “Die Welt” geciteerd.

Oorspronkelijk wilde de stad de obelisk voor € 126.000,- kopen. De gemeenteraad van de stad stemde er echter met grote meerderheid voor om het vluchtelingen-gedenkteken van de Königsplatz te verwijderen. Oguibe zou de obelisk op een andere plaats weer kunnen opbouwen. Maar die wees dit af: hij zou de obelisk speciaal voor de centrale Königsplatz gemaakt hebben. Hoe dan ook: de meeste inwoners van Kassel zijn waarschijnlijk opgelucht dat het monument voor Merkel´s gasten uit het centrum is verdwenen.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Duitsland, Elite, establishment, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, islamappeasement, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, meningsdictatuur, moralisme, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, provoceren, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

35 reacties op Na verzet: Gigantisch vluchtelingenmonument in centrum van Kassel gedemonteerd

 1. Otto von Braackenssieck zegt:

  Gewoon een fallussymbool dus. Verder komt deze nigeriaanse cultuur niet. Volkomen terecht opgeruimd dus.

  Geliked door 2 people

  • Elisah zegt:

   Inderdaad, het is een ordinair fallussymbool, en wie heeft de grootste….?

   Geliked door 3 people

  • Inge zegt:

   Rond de 7de eeuw bekeerde het Khazaarse volk uit Khazaria onder koning Bulan massaal van fallus aanbidding naar de Babylonische Talmoed (het Europese Jodendom). Vandaag de dag zien we daar nog de erfenis van in de vorm van de obelisk.

   Geliked door 3 people

   • ronjaspers zegt:

    Inge.Deze khazaarse “nepjoden” zorgen voor nagenoeg alle ellende op deze wereld,en de “echte” joden krijgen daar de schuld van.

    Geliked door 1 persoon

  • Oeps zegt:

   @ Otto von Braackenssieck (5 oktober 2018 om 22:28)

   Dames en Heren.

   De obelisk is een satanisch symbool dat graag wordt gebezigd door de illuminati/vrijmetselaars.Het roept sterke associaties op met de fallus. Kassel wordt wel beschouwd als zijnde het middelpunt van Duitsland. Voor de kenner spreekt een en ander boekdelen. Je zou het kunnen beschouwen als een zelfverheerlijking van het vluchtelingenbeleid van Krengela, de Merkelse heks.

   Geliked door 1 persoon

 2. Klaas zegt:

  Like

 3. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  De obelisk, de piramide, het pentagram (vijfpuntige ster), het pentagon (gelijkzijdige vijfhoek), het alziend oog en passer en winkelhaak zijn typische symbolen voor de vrijmetselarij. Je zou het kunnen opvatten als een handtekening voor bepaalde activiteiten en/of valse vlag operaties.

  Met de obelisk in Kassel wordt dus duidelijk aangegeven, dat de vrijmetselarij achter het migrantenprobleem zit. Maar dat wisten we toch eigenlijk al lang.

  Enkele voorbeelden van aanslagen, waarbij piramide en obelisk een rol speelden:

  1. Aanslag koninginnedag (30-04-2009) in Apeldoorn had plaats bij de obelisk.
  https://www.ellaster.nl/2018/04/24/koninginnedag-2009-in-apeldoorn-was-een-valse-vlag-aanslag-deel-1/
  https://www.ellaster.nl/2018/04/27/aanslag-koninginnedag-2009-zit-vol-met-occulte-symbolen-deel-2/

  2. Anne Faber werd ontvoerd (29-09-2017) op korte afstand van de piramide van Austerlitz met obelisk er bovenop.
  http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=12326:anne-faber-verdween-op-de-dag-van-mensenoffers-aan-baal&catid=69:occult&Itemid=81
  http://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/resultaat-anne-faber-zaak-zoals-voorspeld-meer-tbs-zonder-psychiatrisch-onderzoek/

  3. Aanslag Las Vegas (1-10-2017) had plaats voor het luxor hotel (piramide met obelisk er voor).
  https://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=12289:schietpartij-las-vegas-vertoont-kenmerken-false-flag-operatie&catid=20:het-complot&Itemid=33

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Ik fietsen gisteren nog langs een obelisk, en ik moest meteen pissen.
   Wat een invloed hebben die dingen toch, daar moet haast wel de duivel achter zitten.
   Want ik dacht dat ik helemaal niet moest pissen.
   Eng hoor zo’n obelisk.

   Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Maar nou even serieus.
   Ik zag ook dat bij alle 3 de plekken waar wat gebeurt is ,dat daar ook bushaltes zijn.
   Dus ik denk dat de vervoersmaatschappijen achter al die aanslagen zitten.
   Maar ik sluit ook andere nuts bedrijven niet uit.
   Je kan het toeval noemen, maar op alle 3 die plekken stonden ook straatlantaarns.

   Daar heb jij zeker weer niet aan gedacht, dat het ook wel eens anders in mekaar kan zitten.

   Like

  • BertG. zegt:

   Of dacht jij dat jij het alleen recht had om hier complete onzin op de site achter te laten.
   Ik dacht het toch niet.
   Dan had je nog niet op mij gerekend, ik kan er ook wat van.

   Like

  • Thomasson zegt:

   @Oeps. Uw theorie is zeer interessant. Ik heb lang geleden een boek gelezen, die begin jaren ’70 was uitgegeven: “De Lans van het Lot” van Trevor Ravenscroft. In dit boek worden ook de Vrije Metselaars besproken. Aan de andere kant, iedere keer als er iets gebeurt, krijgen de Vrije Metselaars direct van alles te schuld. Ook in de Tweede Wereldoorlog werden ze heel snel op treinen gezet richting concentratiekampen. Dus, waarom zouden zij zich in de vingers snijden en rottigheden uitvreten? Dat zij iets misterieus over zich hebben, maakt van hen niet direct mensen die betrokken zijn bij obscure handelingen. Bijvoorbeeld: in Den Haag is, iets buiten het centrum, een Lodge van de Vrije Metjselaars. De tram richting Scheveningen rijdt daar al tientallen jaren langs. Tijdens Monumentendag is de Logde voor het publiek geopend (of was tot voor kort geopend). Nu de laatste keer dat ik daar met de tram langs reed, zag ik tot mijn verbijstering dat de ramen waren met luiken beschut. Alles wijst erop dat de vrede en zorgeloosheid voor hen is voorbij. Ook zij moeten zich voor de buitenwereld beschermen.

   Hoe dan ook bedankt voor de links. Ik zal ze zeker lezen.

   Like

   • Wolf zegt:

    Vrijmetselaars …………… waren dat vroeger dan de kruisridders??? Nooit helemaal begrepen hoe dat in elkaar zit.

    Like

   • Oeps zegt:

    @ Thomasson (6 oktober 2018 om 12:29)

    Vrijmetselaars behoren tot de illuminati (verlichtten). Ze worden vaak als een vriendenclubje voorgesteld. Maar dat zijn ze niet echt. Het zijn organisaties, die vooral “hogere belangen” behartigen. Ze opereren vanuit het duister. Ze hechten veel waarde aan numerologie, symbolen en rituelen. Ze hebben daarvan een heel arsenaal tot hun beschikking. Ze maken ook veel gebruik van (zwarte) magie en andere occulte zaken. Ze beschikken ook over oude en geheime kennis (esoterie). Alles is omgeven met een waas van geheimzinnigheid. Er wordt wel beweerd, dat de architect, die de eerste tempel van Salomo bouwde (ca. 1000 v.Chr.), de eerste vrijmetselaar was. Je kunt je niet echt aanmelden als lid. Over het algemeen worden nieuwe leden aangezocht. Aspirant leden worden uiteraard eerst goed geïnstrueerd en voorbereid, alvorens ze worden geïnitieerd. Dat zou je een brainwashing kunnen noemen. Dat heeft een verregaand effect op de menselijke gevoelens en emoties. Het is zelfs mogelijk dat die worden geblokkeerd. Er kunnen ook zekere obsessies, al dan niet met triggers, worden ingebracht. Dat is een vorm van mind control. Bij Merkel, Junkert, Rutte en Timmernans is dat overduidelijk waarneembaar. Na de initiatie is de betrokken persoon een heel ander mens. Lucifer, de gevallen engel, oftewel duivel, ook wel lichtbrenger genoemd, wordt vereerd. En daarmee is de relatie met het satanisme en niet-menselijke en niet-aardse wezens gelegd. De vrijmetselarij kent 33 graden (rangen). In principe zijn de diverse loges onafhankelijk van elkaar. De vrijmetselarij kent enkele rites (richtingen), die onderling al eeuwenlang vetes uitvechten. De Schotse rite is momenteel de belangrijkste en meest invloedrijke. De vrijmetselarij heeft een enorme invloed op alles wat er in de wereld gebeurt. Van vrijmetselaars wordt verwacht, dat ze af en toe een bouwwerk (proeve van bekwaamheid) leveren. De aanslag op de koninginnedag 2009 in Apeldoorn wordt wel eens als een bouwwerk van hare majesteit beschouwd.

    De genoemde Haagse loge is mij bekend. Ik ben een paar keer in de gelegenheid geweest deze te bezoeken. Ik ben enkele keren in de blauwe zaal geweest en zelfs een keer in de rode. De vrijmetselaars, die ik daar ontmoet heb, waren zeer aimabele mensen, maar hadden toch iets over zich, dat mij niet aan stond. Ik ben tot 3 keer toe gevraagd, om lid te worden, maar ik heb, om mij moverende redenen, bedankt.

    Waarom de Nazi’s de vrijmetselaars vervolgden is mij nooit echt duidelijk geworden. Dit temeer daar de Nazi’s en dan met name de SS zich met allerlei (occulte) zaken bezig hielden, waar ook de vrijmetselaars interesse in hadden. Er wordt wel beweerd, dat Hitler de vrijmetselaars als een werktuig zag voor Joodse belangen. Wellicht heeft het iets te maken met de Chazaren. (???)

    Advies, ga wat googelen op illuminati en/of vrijmetselaars eventueel gevolgd door een naam (bijv. illuminati Friso). Schrik niet wat je te zien krijgt.

    Geliked door 1 persoon

 4. kampersrene zegt:

  Monument voor asielzoekers ….volledig akkoord…als onderaan de namen te lezen zijn van slachtoffers …terrorisme , verkrachtingen , moorden , geweldplegingen , diefstallen ..dat zou het monument meer kleur geven….dan weten de fans van dat monument ook , waarom ze zogezegd zijn gevlucht

  Geliked door 3 people

 5. dolphin zegt:

  een obelisk nog wel , een vuilere dekmantel voor zo’n ding kan je ook weer niet bedenken als kunstenaar , bovendien eigen roem stinkt , als de vluchtelingen dit nu hadden bekokstooft , maar dus weer dat leugenachtige achterbakse volkje met de passer en de winkelhaak

  Geliked door 2 people

 6. Republikein zegt:

  Laat die lamstraal met kutwerkje oppleuren, en alle betrokkenen meenemen.

  Geliked door 4 people

 7. Jade zegt:

  Nog 11 nachtjes slapen, en dan krijgen wij
  ongevraagd ook iets geplaatst in Den Haag…
  Wat worden we er wijzer van???

  http://www.leiden-delft-erasmus.nl/en/agenda/2018-10-16-symposium-future-heritage-and-disclosure-palmyra-arch

  Geliked door 1 persoon

 8. droevige mof zegt:

  Kassel is het geografische hart van Duitsland. In die zin is de oprichting en verwijdering van dit symbool een teken dat niet moet worden onderschat.

  Geliked door 2 people

 9. Thomasson zegt:

  De obelisk in het Königsplatz van Kassel mag best staan, maar op een voorwaarde: de burgers mogen aan de tekst: “I was a stranger and you took me in” een eigen bijdrage leveren. Per slot van rekening ze zijn degenen die via hen belastinggeld voor dit project moeten betalen. Ik zou er graag willen zien wat de mensen naast de originele tekst zouden schrijven? Ik ben overtuigd dat Angela Merkel en de verradersmaffia die haar omringd, zou het zwart voor ogen krijgen.

  Geliked door 2 people

 10. koddebeier zegt:

  “Alexander Koch vindt dat de stad de plicht zou hebben de Nigeriaan tegemoet te komen.”
  OK ram die obelisk maar bij die Nigeriaan ze reet in !!

  Geliked door 2 people

 11. F1802 zegt:

  Over 50 jaar had deze plek met kunstwerk waarschijnlijk dienst gedaan als excecutie plaats voor afvalligen. Onder het mom van “hoe het allemaal begon”. Prima dit. Weg met die onzinnige teringzooi!

  Geliked door 1 persoon

 12. Elisabeth zegt:

  Ik ben daar 2 jaar terug geweest, de tekst staat er in het Engels, Duits, Turks en arabisch op alle vier de zijden van de obelisk. Veel mensen wilden dat ding niet, er zijn daar veel “vluchtelingen” tot in de kleinste dorpjes kom je ze tegen. Heel veel jonge zwarte mannen, dat viel gelijk op.

  Like

  • ronjaspers zegt:

   Elisabeth.Welke (vluchtelingen) illegalen die stelen,verkrachten en moorden.Het zijn bijna allemaal moslims,het is kwade opzet dat dit genetisch afval wordt binnengehaald om de oorspronkelijke europeese bewoners te terroriseren en af te slachten.

   Geliked door 1 persoon

   • Elisabeth zegt:

    Daarom had ik “vluchtelingen” tussen aanhaaltekens geplaatst. Schreef ook dat er veel jonge zwarte mannen waren. Kun je wel nagaan wat ze hier komen doen. Trouwens even over de obelisk, volgens mij staat het voor nieuwe energie om pertinent een nieuw volk te planten in Europa. Heeft te maken met metafysica, zoals de meeste symbolen die gebruikt worden bij rituelen van een ultiem elite groepje.

    Geliked door 1 persoon

 13. zijlstra zegt:

  @ droevige mof
  Volgens Nostradamus en de zieners wordt Duitsland in de toekomst weer een machtige
  natie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s