Viktor Orbán: Europa bevindt zich in een cultuurstrijd

Screenshot_417

(Vertaling: E.J. Bron)

Naar aanleiding van de inwijding van het gerenoveerde cultuurcentrum Budai Vigadó in het eerste district van Boedapest verklaarde de Hongaarse minister-president Viktor Orbán (foto) dat Europa en niet Hongarije in een culturele oorlog verwikkeld zou zijn. “De Europese cultuuroorlog is de strijd voor onze eigen cultuur”, zei de minister-president.

Mitteleuropa

“Af en toe hoor ik dat er in Hongarije een cultuuroorlog plaatsvindt”, zei Orbán. “Ik vermoed dat de worsteling om positie en de debatten in de kranten tussen de verschillende cultuur-filosofieën deel uitmaken van de natuurlijke orde van het moderne leven.” Orbán zei dat de culturele situatie in Hongarije beter “cultuurvrede” genoemd zou kunnen worden.

“Weldra zal er volledige overeenstemming over bestaan dat onze toekomst moet opbouwen op familie, werk en de hereniging van de natie”, zei Orbán. Hij zei dat de Europeanen andere culturen en hun vertegenwoordigers zouden respecteren, maar “niemand kan ons dwingen om dit te beschouwen als het afzien van onze eigen cultuur en de onderwerping onder een andere cultuur.”

“In ons eigen land – en dat geldt zowel voor Europa als voor Hongarije – willen we graag leven volgens de regels en waarden van onze eigen cultuur”, ze de minister-president. Hij argumenteerde dat, wanneer de historische en culturele fundamenten van Hongarije zouden verdwijnen, “wanneer we de culturele basis vervangen” Europa “als een kaartenhuis in elkaar zou storten”.

De Hongaren kunnen dit gevaar voelen, zei hij. “Wij zullen dus opstaan en uitleggen wie wij zijn en wat we vinden van God, het vaderland en de familie en welke effecten de Hongaren op het Europese leven hebben”, zei Orbán. “Zo niet, dan zullen we ten prooi vallen aan een sluipende pan-Europese culturele zelfverloochening.”

Hij zei dat de toekomst van een land niet alleen door zijn economische en militaire kracht en zijn politieke invloed bepaald zou worden, maar ook door zijn “culturele prestatie”. Orbán argumenteerde dat iedere voor de cultuur uitgegeven Forint een “investering in een Hongaarse en christelijke, met andere woorden, een Europese toekomst” zou zijn. Orbán zei dat de regering 7,5 miljard Forint (€ 23,2 miljoen) aan de renovatie van het Budai Vigadó zou hebben gespendeerd, dat dient als zetel van het Huis van het Hongaarse culturele erfgoed.

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, Brussel, Christendom, cultuurrelativisme, Eurabië, Europa, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, Naïviteit, Nationalisme, Patriottisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

10 reacties op Viktor Orbán: Europa bevindt zich in een cultuurstrijd

 1. Patriot 2.0 zegt:

  Wat is dit sterk van Orban. Geweldig.

  Geliked door 1 persoon

 2. kampersrene zegt:

  Niet alleen een cultuurstrijd…Ook een strijd tegen een vreemde overheersing…een strijd tegen moorden.. terrorisme…verkrachtingen…het onveiligheidsgevoel, onze tradities en levenswijze .Onze taal en alles wat ons lief is….ook een strijd tegen groen linkse islamneukers en moskeen .Het wordt een strijd tussen de beschaving en de middeleeuwen…tussen het Christendom en de Islam

  Geliked door 1 persoon

 3. Asgard zegt:

  De zionisten zitten hier achter!

  Like

 4. Ruud zegt:

  Dat weet nagenoeg iedereen behalve die ons menen te mogen regeren (met leugens en dwaalsporen).

  Geliked door 1 persoon

 5. Jan zegt:

  Péter Szijjártó geïnterviewd door geestelijke gestoorde van CNN: “Waarom maken jullie je land niet kapot?”

  Like

 6. Jan zegt:

  Duitsers, Nederlanders, Fransen vluchten naar Hongarije, zat als zij zijn van de multiculturele shit in hun land

  To escape from the failed dream of multiculturalism numerous western Europeans are moving to Hungary. The Dutch, the Belgians and the Germans have ‘fled from Islam’ to set up colonies in the country of Viktor Orban.

  https://voiceofeurope.com/2018/10/french-citizens-flee-to-hungary-to-escape-from-criminal-migrant-suburbs/

  Like

 7. Jan zegt:

  Roemeense politicus Laurentiu Rebega: “Europa wordt kapot gemaakt door eco-freaks en andere linkse, groene gekken.”

  To date, ecologists dominate only in Northern Europe, but a well-run campaign could win massive voters in France and the Central European countries.

  The serious problem is not the “Green vote”, but a possible “Green power” that would be installed as a result

  Ecological policies are limited to preserving or restoring natural ecosystems.

  But, in terms of solutions for serious human development, the Greens are either naive or totally helpless. They could destroy Europe and market-based capitalism in the process.

  The general application of green policies would, at least in the short term, block development levers, lower the standard of living and, globally, accentuate the discrepancies between the North and the South.

  I don’t want to be alarmist but there is now a scenario where the Greens and a Green Cage come to dominate Europe—for the worse.

  https://www.thegatewaypundit.com/2018/12/laurentiu-rebega-the-eus-green-cage/

  Like

 8. Jan zegt:

  Orban: Wij zijn nu de slechten want wij willen van ons land geen tweede Afrika laten maken en ons aan de regels houden

  Orbán im Interview: ‘Wir sind jetzt die Bad Boys …’

  https://www.oe24.at/welt/Orban-im-Exklusiv-Interview-Wir-sind-jetzt-die-Bad-Boys/360897953

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s