Jean-Claude Juncker roept openlijk op tot minder persvrijheid, vooral bij de Britse pers

Screenshot_430

(Door: Bert Brussen)

Want Britse pers is kwetsend over Juncker, zijn (waarschijnlijke) alcoholisme en zijn vader die voor de nazi’s vocht

Jean-Claude Juncker benadrukte dat er grenzen moeten zijn aan persvrijheid nadat hij de Britse media er van beschuldigde dat ze de “mensenrechten van politici” aanvallen.

“De Britse pers zal ik niet missen”, zei Juncker. “Het is zo dat ze totaal geen respect hebben voor de mensenrechten van politici. Persvrijheid heeft ook zijn grenzen. Het kan niet zo zijn dat mensen er privé door in problemen worden gebracht.”

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, betutteling, Censuur, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, dictatuur, Elite, establishment, EUSSR, hersenspoeling, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, Persvrijheid, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

13 reacties op Jean-Claude Juncker roept openlijk op tot minder persvrijheid, vooral bij de Britse pers

 1. Harry zegt:

  “Het kan niet zo zijn dat mensen er door in de problemen worden gebracht ” ???
  Als je niks op je kerfstok hebt , dan valt er ook niks te melden , juncker .
  Als je uit een onbevuild nest komt evenmin .
  Maar ja , als je boter op je hoofd hebt , dan laten ze het smelten .
  En dan zit je er helemaal onder , na verloop van tijd .
  En dan word je een vies, klef oud mannetje .

  Maar we gaan de pers muilkorven ?
  Dit geldt dan zeker enkel voor het EU-tuig , die beperking ?

  Of geldt dit ook voor Wilders , Orbán en Salvini , om maar een paar voorbeelden te noemen .

  Maar eigenlijk is het toch van de zotte , dat er nazaten zijn van volksverraders, die een belangrijke functie hebben en nog steeds het gedachtengoed van hun voorouders proberen te implementeren .

  En dan zijn “onze” Asscher en Cohen nog niet eens de allerergsten .

  Ik snap wel waarom juncker zo drinkt .
  Dat is om moed in te drinken om zich in het openbaar te durven tonen .

  Als ik in zijn schoenen stond , was ik allang ondergedoken !

  Geliked door 4 people

 2. Ruud zegt:

  We weten nu hoe de EU over democratie denkt als dat al niet duidelijk genoeg was. Voor het overige verraderlijk gebrabbel van een verslaafde. En daar bouwen wij onze toekomst op.

  Geliked door 3 people

 3. Wolf zegt:

  Dat smerige eurofiele drankorgel roeptoetert abortus penthouse pecgdrol na , met zijn privé gezemel.

  Geliked door 1 persoon

 4. Wolf zegt:

  Herstel;pechdrol [ expres zonder Hoofdletter natuurlijk].

  Like

 5. Tistochwat zegt:

  Neem nog een neut, graaiende zuiplap!

  Verschijn dan ook eens een keer nuchter op het toneel, crypto-nazi!
  Je hebt je reputatie als drankorgel aan jezelf te danken.

  Geliked door 4 people

 6. Michael Rolf zegt:

  rot op vent!! met je gelul als een dronken aardbei!!

  Geliked door 2 people

 7. Michael Rolf zegt:

  doe jou job 10x beter voor de helft van je salaris!!

  Like

 8. Jean zegt:

  Toch raar dat het politiek gespuis steeds spreekt over “mensenrechten” maar nooit of te nimmer over “mensenplichten”????? Hoe zou dat nu toch komen?????
  Voor alle duidelijkheid: vreemdelingen die afzakken naar hier hebben enkel ‘mensenplichten’ na te komen en wij moeten stoppen met er geld aan te verknoeien, kunnen ze niet voor zichzelf zorgen dat krassen ze maar op want wij hebben ze echt niet nodig, nergens.

  Geliked door 2 people

 9. koddebeier zegt:

  Juncker z’n fascistische trekjes komen toch iedere keer weer bovendrijven !!

  Geliked door 1 persoon

 10. fleckie zegt:

  Procesnieuws 119, juli 2019, , van Tribunaal. voor. de. Vrede( advocaten tegen kernwapens) etc.
  http://Www.tribunaalvoordevrede.nl. Pag 15…….Daniël Ellsberg: ARRESTATIE. JULIEN. ASSANGE. einde persvrijheid. Henk van der Keur. .Sinds de arrestatie v.d. Oprichter van WikiLeaks julian Assange, spreekt Daniël Ellsberg in een reeks interviews zich fel uit tegen zijn gevangenneming. Ellsberg zegt dat hijzowel woedend als diep bezorgd is over de impact van dezezaak op de vrije pers. “ Zonder klokkenluiders”, zegt Ellsberg, “ zouden we geen democratie hebben”.
  Het Amerikaanse ministerie van justitie belast Julien Assangemet 17 overtredingen van de spionagenet . Klokkenluider Daniël Ellsberg werd in 1971 beschuldigd van het overtreden v.d.spionagewt voor het lekken van topgeheim rapport over betrokkenheid v.d,VSin Vietnam ( PENTAGON Papers) bij THE New York Times en andere publicaties. Hij was de eerstenournalistieke bron die werd aangeklaagd in de VS. Sindsdien zijn er. een. dozijn. geweest, waarvan negen onder president. Obama. Maar Julian Assange is de eerste journalist die daadwerkelijk gerechtelijk wordt vervolgd. Als hij wordt uitgeleverd aan de Verenigde Staten en veroordeeld,zal hij. volgens Ellsberg niet de laatste zijn. Ellsberg zegt dat er sinds zijn zaak in 1971 niet zo’n grote aanval is geweest op de persvrijheid.
  “Dit is duidelijk een onderdeel van president Trump’s oorlog tegen de pers,die hij de vijand van de staat noemt. En als hij erin slaagt om Julian Assange in de gevangenis te stoppen, zal de eerste beschuldiging tegen hem waarschijnlijk een paar jaargevangenis opleveren. Maar dat is,naar ik vermoed,nog maar het begin van een lange gevangenisstraf. In mijn geval werd ik eerst aangeklaagd voor drie misdrijven .zdat werd later uitgebreid tot 12 misdrijven, voor een mogelijke straf van 115 jaar. Dus ik denk dat dit een waarschuwing is voor elke redacteur en uitgever in de
  VS. …………..”Een van de beschuldigingen is dat hij. Chelsea Manning en Bradley Manning aanmoedigde om hem documenten en meer documenten te geven, nadat ze hem al honderdduizenden bestanden hadden gegeven. Wel als,dat een misdaad is, dan is journalistiek een misdaad., omdat ik bij talloze gelegenheden door journalisten ben lastiggevallen voor documenten of. voor. meer documenten dan ik ze tot nu toe had gegeven. Geen van hen is tot nu toe berecht. Maar in dit geval,als dat alles is, is geen enkele journalist veilig. De vrijheid van de pets is niet veilig. Het is voorbij. En ik denk dat onze republiek in zijn laatste dagen is, omdat dit soort ongeoorloofde onthullingen het levensbloed van een republiek zijn”.
  De steun van Daniël Ellsbergvoor Julian Assange is belangrijk,omdat in de Amerikaanse MAINSTREAM MEDIA beide klokkenluiders herhaaldelijk met elkaar worden vergeleken., en Assange daarbij wordt zwartgemaakt. In tegenstelling tot Ellsberg zou Assange geen journalist zijn. “ Noch politici, noch de media zullen het tij doen keren, tenzij er sprake is van aanhoudende. publieke. druk, en mijn angst is datniet genoeg mensen voor Assange zullen worden gemobiliseerd om effectief te zijn in deze taak. Rijsel alle Amerikaanse politici nemen deel aan de demonisering. van. Assange. Hun haatcampagne tegen Assange werkt en dat zal niet van de ene op deandere dag veranderen. Het is aan activisten om deze strijd levendig te houden. en. Onophoudelijk. zowel. besluitvormers. als. smaakmakers. lastig. te. vallen”.
  Ook. de. strijd. tegen. kernwapens. kan NIET. ZONDER. KLOKKENKUIDERS , zoals. Ellsberg heeft laten zien.
  Bronnen: http://www.democracynow.org/2019/5/24/daniel .ellsberg_ espionage. charges_ against_ A
  assange http://www.commondreams.org/ views/2019/04/23/ daniel- Ellsberg- Spears- put- arrest- julian – Assange. .therealnews.com/ stories/ daniel – Ellsberg- on- Assange- arrest- the- bezinning- of- the- end- for- press- freedom. ~<~<~<~<~<<~<~<~<~<~<~<~~>~>~>~>~>~>~>~>~>~>~>~>~>

  Like

  • fleckie zegt:

   ‘VEAR. THE. REAPER’. ……. Procesnieuws j 119, juli 2019, .CLINGENDAEL.ORG
   Door de toenemende inzet van droneaanvallen door de Verenigde Staten voor zogenaamde TARGETED. KILLINGS en de drastische toename van de wereldwijde productie, export. en. inzet. van. militaire droneaanvallen zijn de onbemande vliegtuigen weer actueel. Een tiental landen beschikken nu over. bewapende droneaanvallen. en. de. VS ziet haar koploperpositie verdwijnen met de. opkomst van producenten in. CHINA, TURKIJE, ZUID-AFRIKA . Nederland ging in 2017over tot. aanschaf van 4 onbewapende MQ-9. REAPERS. die als onbemenste,op afstand bestuurbare vliegtuigen met sterke camera’s en sensoren moeten bijdragen. aan de ogen en oren van de Luchtmacht. Tijd voor een korte terugblik op het debat over droneaanvallen, een analyse v.d. huidige praktijken en een blik vooruit op wat toenemende aanschaf van droneaanvallen betekent voor de toekomst van. oorlogvoering,maar ook voorzet Nederlands en Europees buitenlands beleid. .Het beleid van droneaanvallen als vliegende. Executiemacines. blijven plakken en bepaalt nog steeds de discussie. Sinds de eerste inzet zijn volgens onderzoekers. ruim. 6.780 doelgerichte. executies uitgevoerd., waarbij mogelijk tussen de 8.000 en. 12.000. personen werden gedood, waarvan tussen 700. en. 1.200 burgers. …………………
   INTERNATIONAAL. DEBAT…………..De bovengenoemde zorgen. zijn. binnen. diverse. fora. van de Europese. Unie. en. de. Verenigde. Naties. besproken, waarop. de. VN
   … een. zeer. duidelijke. oproep heeft gedaan aan staten om duidelijkheid te verschaffen. over. hun. positie. ten. opzichte. van. de. inzet. van. bewapende. Droneaanvallen. buiten. het. slagveld. VN-organisaties. brachten. diplomaten, experts en het maatschappelijk middenveld bij elkaar om te verkennen. wat. de. mogelijkheden. waren. om. heldere. internationale. kaders. en. afspraken. te. maken. over. inzet. en. verspreiding van militaire dronetechnologie. .Ook in de Europese Unie was er debat over droneaanvallen, met in 2014 een breed. gesteunde. motie. in. het. Europees. Parlement, en. een. draaft. Gemeenschappelijk Standpunt in 2017 van de subcommissie mensenrechten. waaruit blijkt dat. deze. zorgen. EU- breed bestaan. In de VS. kwam. de. regering. van Obama. in. 2016 nog met. een. zogenaamde JOINT. DECLARATION. on. USE. and. EXPORT. of. ARMED. UAVs . Met veel druk wisten de VS 54 landen de verklaring te laten ondertekenen, en. momenteel. is. een. kleine. kerngroep van landen waaronder Nederland, onder leiding v.d.VS. bezig om over. internationale. standaarden over. inzet en export van bewapende droneaanvallen te onderhandelen. Gezien de initiatiefnemers en. samenstelling v.d. groep, is er een grote kans dat dit proces als een schaamlap wordt gebruikt door de VS. en andere landen. die. over. bewapende. droneaanvallen. Beschikken……..
   …HET. DEBAT. OVER. DRONES. ACHTER. DE. DIJKEN. .Het pad dat leidde tot de aanschaf v.d. MQ-9. REAPER in Nederland was er een met vele hobbels,zowel intern. door. bezuinigingen. binnen. Defensie, maar ook politiek, aangezien de aandacht ook tot kritiek en vragen leidde van zowel parlement als maatschappelijke. organisaties. Met een rapport uit 2013 v.d. COMMISSIE. ADVIES. VOLKENRECHTELIJKE. VRAAGSTUKKEN. (CAVV). over bewapende drones hoopte de toenmalige regering. de. kou. uit. de. lucht. te. nemen. door te stellen. dat. voor. drones, net. als. elk. ander. wapen, het reguliere. oorlogsrecht. geldt. in. conflicten. Echter, zoals het rapport zelf aangaf , ging het advies niet in op problematische buitenechtelijke inzet. van. drones. buiten. het. slagveld. Niet veel later bleek dat Nederland door het delen van data via. de. MILITAIRE. INLICHTINGEN- en. VEILIGHEIDSDIENST ( MIVD) mogelijk betrokken was geweest bij Amerikaanse droneaanvallen. In. SOMALIË. Dit was een v.d. aanleidingen voor de COMMISSIE. van. TOEZICHT. op de INLICHTINGEN- en. VEILIGHEIDSDIENSTEN ( CTIVD) om een kritisch rapport. uit. te. brengen. waarin. werd. opgeroepen. tot. meer. controle. op. het. delen. van. data. en. Het. vragen. van. garanties. van. partnerlanden. dat data die gedeeld worden, niet gebruikt wordt voor het uitvoeren van buitenechtelijke executies.
   Daarnaast. was. het. beeld. van. de. drone. als. middel. voor. buitenechtelijke. executies. ook. aanleiding. tot. vragen. aan het kabinet. of. de. Nederlandse. REAPER ook bewapend zou. worden. Het ministerie.van Defensie is vaag over bewapening: eerst was bewapening ‘ voorlopig niet aan de orde’, vervolgens zou het pas na 5 jaar overwogen worden, en in 2018 gaf de Luchtmacht aan al gereed te zijn om de drone te bewapenen. De inschatting is dat de beslissing tot bewapening al gemaakt is, aangezien de REAPER officieel is ontworpen als. veelzijdig. wapendrager. .Met die gedachte in het achterhoofd is het toestel aangeschaft, en diende het voorstel voor een onbewapende versie enkel als een tactische zet om het debat over mogelijke bewapende inzet uit de weg te gaan. Daarbij speelde ook de negatieven associatie met een clandestien. CIA- programma een grote rol om het debat niet toevoeren over bewapende drones. De enige bestaande hobbel is dat het parlement zich nu nog moet uitspreken. over mogelijke bewapening. en. dat de. minister. het voorstel moet voorleggen aan de. Tweede. Kamer.
   De uitkomst van het debat in Nederland is dat er een CAVV-advies en een kritisch CTIVD- rapport zijn uitgebracht, en dat het ministerie van Buitenlandse Zaken een actieve rol speelt in de multilaterale discussies. Daarmee is Nederland een van de weinige landen die dit onderwerp serieus en constructief heeft opgepakt. …>~>~>~>~>~>~>~>~>~>~>~>~>~>~>

   Like

 11. fleckie zegt:

  Vervolg op ‘Daarmee is Nederland een v.d. Weinige landen die dit onderwerp serieus en constructief heeft opgepakt’…… …………EUROPESE. SAMENWERKING………………….
  Een duidelijk Nederlandse positie is ook. …belangrijk in de Europese context. Door de geopolitieke aardschokken. die. momenteel. plaatsvinden. is. de. rol. van Europa vis-a- vis de. VS ook saillanter geworden, en helemaal als het Verenigd Koninkrijk. de. Brexit. doorzet. Dan is een sterke onafhankelijke rol v.d. EU op het wereldtoneel meer dan nodig. Deze ontwikkeling. is. binnen. de. EU. steeds duidelijker. aan het worden, en er worden steeds meer beslissingen op Europees niveau genomen die ook defensie raken.
  Ook de gezamenlijke ontwikkeling van capaciteiten door middel van het Europees Defensie Fonds – met onbemenste. technologieën. als. prioriteit – is een. nieuwe stap. Om samenwerking. van zowel militaire industrieën. als strijdkrachten. te. promoten. Hiermee. Positioneert de. EU. zich in toenemende mate als een platform voor het scala aan vredes- en crisisoperaties. waar. conventionele. oorlogvoering. zich. niet. voor laat lenen, zoals missies in. Noord- Afrika. of. ondersteuning van landen in hun strijd tegen bewapende groepen in het. Midden-Oosten.
  …….CONCLUSIE…………..De ontwikkeling, aanschaf. en. export. van onbemenste systemen. groeit snel. Nederland. en. EU/NAVO-bondgenoten, maar ook andere, minder democratischer landen. beschikken steeds vaker over beeapendedrones, die doorgaans worden ingezet in geheime of weinig transparante operaties. Operaties tegen gewapende groepen in zwakke staten. zullen waarschijnlijk. alleen. maar. toenemen. in de nabije toekomst, waardoor de dreiging ontstaat dat er een precedent wordt geschept. Om zowel het internationaal recht. als. internationale veiligheid te waarborgen, is het noodzakelijk dat landen duidelijk kaders voor het gebruik. van. dodelijk geweld met drones opstellen. en. uitdragen. Dit niet alleen om het huidige internationaal recht te bestendigen, maar ook om te kijken hoe opkomende militaire technologieën de aard van militaire operaties kunnen veranderen.
  Met de komst van de. REAPER. is er voor Nederland een gelegenheid om zowel op Europees. als. mondiaal niveau. een. heldere. eigen. positie. in. te. nemen., waarin het aangeeft wat. de. mogelijkheden. EN. de grenzen. van dit. geweldstype. zijn, met name in het kader van contra- terrorisme. en. COUNTERINSURGENCY operaties. NECERLAND kan daarmee, gezamenlijk met gelijkgezinde landen die ook over ( bewapende) drones beschikken, een proactieve rol spelen om internationaal. sterke. standaarden. rondom. geweldsgebruik met drones te entameren. Hiervoor is een multikateraal. en. inclusief proces het beste en het juiste pad om te bewandelen door robuuste standaarden opstellen en hier vervolgens aan te committeren, wat aansluit bij de oproep van de secretaris- generaal van de VN in zijn AGENDA for DISARMAMENT en groeiende steun in de Algemene. Vergadering van de VN.
  spectator.clingendael.org/ no/ publicatie/ fear- reaper- wie- geeft- richting- aan- het drone- debat
  ( ingekort door redactie). <~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s