Machtsgeilheid, grootheidswaanzin en vernietigingswoede als hoofdmotieven van Merkel

Screenshot_424

(Door: Inge Steinmetz – Vertaling: E.J. Bron)

Merkel is overal als een olifant in de porseleinkast doorheen gedenderd. Ze heeft alles verwoest wat er te verwoesten viel. Europa, Duitsland, haar partij. Uit machtsgeilheid, vernietigingswoede en grootheidswaanzin.

philosophia perennis

Wie had dat gedacht? De verkiezing van de fractievoorzitter mislukt volledig, hoewel de afgevaardigden haar toch gewaarschuwd hadden: “Zij dragen mij allemaal” en “dit moment zou het verkeerde voor een wisseling zijn’. Tja, voor deze keer geef ik u gelijk, u en de CDU´ers hebben het moment grondig gemist. Het jaar 2013 zou een goed moment geweest zijn, dan zou u nog – alhoewel u niets geweldigs gepresteerd had – positief de Duitse geschiedenis zijn ingegaan.

Helaas voorziet het Duitse recht niet in een beperking van de ambtstijd, en zodoende wordt grootheidswaanzin bevorderd, die waarschijnlijk bij een ieder die een derde en zelfs een vierde keer bondskanselier wordt, optreden. Tijd genoeg om iedereen die hinderlijk of gevaarlijk voor hen zou kunnen worden, uit de weg te ruimen, van de mentor (Helmut Kohl) tot aan de president van de Binnenlandse Veiligheidsdienst (Hans-Georg Maaßen).

Machtsgeilheid als hoofdmotief van deze kanselier

Je zou het machtsgeil kunnen noemen wanneer iemand – die behalve de politiek niets heeft – alles doet om maar in functie te blijven. Je zou het machtsgeil kunnen noemen wanneer iemand zich alleen nog maar met jaknikkers omringt. Je zou het ook machtsgeil kunnen noemen wanneer iemand niet in de gaten heeft dat zijn uur geslagen heeft en hij zelf krachtig aan de tak zaagt waarop hij zit.

Vernietigingswoede

Als een olifant in de porseleinkast bent u overal doorheen gedenderd. U hebt alles verwoest wat er te verwoesten viel. Europa, Duitsland, uw partij. Families en vrienden vliegen elkaar vanwege uw politiek in de haren. De veiligheid, dus niet de “gevoelde”, is verdwenen. U kunt nog zoveel bewakingscamera´s laten aanbrengen, nog zoveel politieagenten aanstellen, het zal niets veranderen. Onder u werd de vrijheid van meningsuiting afgeschaft, het zou toch ook te gek voor woorden zijn wanneer iemand kritiek op uw stijl van leidinggeven zou mogen hebben. Zoiets bestond ook niet in uw zo geliefde DDR! Maar goed dat u nog vrienden uit oude tijden zoals Anetta Kahane hebt, die kunnen zeer behulpzaam zijn.

Grootheidswaanzin

Er is zoveel gebeurd in de afgelopen drie jaar. Hebt u werkelijk ooit gedacht dat “wir das schaffen”? Gewoon een slogan kopiëren – nee, zelfs DAT lukt u niet alleen, ook daarvoor hebt u “adviseurs”, u bent altijd alleen maar uitvoerend orgaan – dus uit “Yes, we can” een “Wir schaffen das” creëren en dan verwachten dat de anderen als mieren gehoorzamen en de koningin ook nog huldigen!

Hoe grootheidswaanzinnig moet iemand zijn, die WERKELIJK denkt dat ZOIETS zou lukken? Miljoenen mensen in het land uitnodigen, de meesten van hen jong, mannelijk en ook nog uit een “cultuur” die niet met de onze verenigbaar is.

Inmiddels weten we dat het nooit de bedoeling was dat het ons zou lukken. We weten, dat hetgeen u bij Anne Will zei zelfs klopt. De vraag of u een plan zou hebben, beantwoordde u met “ja”, maar u kon of wilde echter niet zeggen WELK plan dat zou zijn. Nu weten we dat u geen mensen in nood wilde helpen, dat het niet om humaniteit ging. Het gaat erom HET plan uit te voeren, Duitsland, Europa af te schaffen en alles wat daarmee verband houdt. De volkeren, de veiligheid, de stabiliteit, de cultuur, ja, zelfs ons ras. Wanneer een uit zelfhaat – wellicht omdat zij zelf nooit een mooi bevredigend leven had als vrouw – gedreven persoon een gewillig werktuig van Soros & Co wordt, dan spreekt ze zelfs uitnodigingen uit als “kom hier naartoe, ook – of juist – wanneer jullie crimineel, wanneer jullie terroristen zijn.”

Kijk maar, mij overkomst immers ook niets, hoewel ik al meerdere meineden heb gepleegd

Kijk maar, mij overkomst immers ook niets, hoewel ik al meerdere meineden heb gepleegd, kom dus allemaal hier naartoe, jullie kunnen Duitsland net zo verneuken (ik verontschuldig me hier niet voor deze uitdrukking!) als ik doe. Gooi je paspoorten weg, geef valse informatie op, zorg voor meerdere identiteiten voor jezelf. Er zal jullie niets overkomen, ik heb aanwijzingen gegeven dat de Duitse wetten buiten werking gesteld worden. Kom hier naartoe, hier kunnen jullie goed en graag leven.”

Bij de parlementsverkiezingen van 2017 wist u niet wat men beter zou hebben kunnen doen. Fouten zocht u alleen maar in de verkiezingscampagne, niet in uw politiek! Ook nu – in de zaak Maaßen – wordt niet het probleem zelf gezien, dus dat er iemand moet vertrekken omdat hij de waarheid spreekt, nee, dat u hem een hogere functie had gegeven zou de fout geweest zijn.

Ze zal niet diep vallen

Hoogmoed komt voor de val! Dat zegt een Duits spreekwoord. Dat kan wel zo zijn dat u niet diep zult vallen. Men zal u dus binnenkort in een beter betaalde functie benoemen, waar u geen schade aan kunt richten.

De chef van de kantine van het Duitse parlement schijnt het bestek al vervangen te hebben door plastic, een plek als overbetaalde keukenhulp zou er dus in kunnen zitten.

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: Inge Steinmetz

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Europa, Merkel. Bookmark de permalink .

16 reacties op Machtsgeilheid, grootheidswaanzin en vernietigingswoede als hoofdmotieven van Merkel

 1. Pingback: Machtsgeilheid, grootheidswaanzin en vernietigingswoede als hoofdmotieven van Merkel! | eunmask

 2. Republikein zegt:

  Niks in de kantine, in een dwangbuis met dat kreng.

  Geliked door 2 people

 3. Juanito zegt:

  Kortom, net als de vorige keer, weer een psychopaat aan het roer in Duitsland. En ja, het duurt even voordat de gezagstrouwe Duitsers erachter zijn wat ze in huis hebben. Ondertussen gaat het sloopwerk door.

  Like

 4. BertG. zegt:

  Hoogmoed komt voor de val!
  Dat hebben ze van ons gepikt, dat spreekwoord.

  Like

 5. freda110 zegt:

  Machtsgeilheid, grootheidswaanzin en vernietigingswoede als hoofdmotieven van Merkel zou net zo goed kunnen zijn van Rutte want die is uit hetzelfde laken gesneden.
  De kern van het verhaal is ook van toepassing op ons land want we mogen niet weten hoeveel de z.g, immigratie ons jaarlijks kost en hoeveel van deze vaklieden jaarlijks uit de sociale ruif eten,
  Gelukkig is ons eigen Pinokkio vreselijk op z’n bek gegaan en ik hoop dat bij een hele hoop mensen hierdoor de ogen geopend zijn.
  Pinokkio zelf is een psychopaat en een narcist dus die legt het gewoon naast zich neer en is alleen maar boos op alles en iedereen dat zijn plannetje niet gelukt is en gaat vrolijk lachend verder.
  Als er iets moet veranderen dan moet dat uit de bevolking zelf komen want al staan ze nu nog zo hard te schreeuwen de politieke slapjanussen zullen heus niet teveel tegengas geven want toekomstige baantjes en zo.

  Geliked door 4 people

 6. Thom zegt:

  Feit is en blijft dat terwijl de Duitsers in de grote steden niet in bepaalde wijken die bekend staan als no-go area’s durven te komen, dat ze desondanks toch diverse keren opnieuw op Merkel hebben gestemd. Ze kunnen de linkse pers niet de schuld geven voor verkeerde voorlichting, want ze hebben zelf ook ogen om te zien en benul om zelf te oordelen.
  Wat Duitsland nog kan redden is een opstand en leiders als Orban, Trump of Salvini.

  Like

  • droevige mof zegt:

   Wij Duitsers hebben nog nooit een revolutie teweeggebracht, noch 1918, noch 1945, noch 1989. Het was altijd externe factoren of buitenlandse machten.
   Duitsers worden sinds het einde van de oorlog intern en extern bepaald door invloeden en krachten die het zelfstandige opereeren zeer moeilijk maken.
   Dit mag geen excuus zijn, want er zijn niettemin behoorlijk moedige mensen die weerstand bieden.

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @droevige mof, dat klopt voor de West-Duitsers, maar niet voor de Oost-Duitsers want dat was in 1989 een vreedzame revolutie.

    Dat Duitsers altijd weer in propaganda tuinen en gewoon maar doen wat de “chef” zegt komt me de strot uit. Vele Merkel stemmers die haar niet meer kunnen zien stemden desondanks de laatste keer toch weer op de CDU omdat ze niks van de AfD (dat zijn immers nazi’s volgens hun) moeten hebben want “we hebben al een Hitler gehad” zo werd me een aantal weken geleden gezegd. Ik gaf als antwoord dat Hitler een socialist was, en toen was het stil.

    Like

   • droevige mof zegt:

    Commentaar op de “vreedzame revolutie” in de DDR in 1989: de DDR stortte in met instemming van de Sovjetunie en de Verenigde Staten. Zonder deze overeenkomst zou het net zo goed gegaan zijn als de opstand in Oost-Berlijn 1953 of 1968 in Tsjechoslowakije.
    De Volkspolizei en de Volksarmee gebruikten in 1989 geen wapens omdat de Sovjets geen bevelen uitvaardigden. En niet omdat de demonstranten riepen: “Wij zijn het volk. Geen geweld. ”
    De DDR werd zoals gepland gesloopt en de BRD (,,Duitsland” genoemd) zal weldra ook onder een nieuw opperbevel worden geplaatst.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @droevige mof, dat ben ik niet met u eens want het waren de burgers in de DDR die er voor zorgden dat de “muur” viel. Pas later kwamen de VS en Sovjet unie in beeld met een overeenkomst. Er gingen alleen al in Leipzig 70.000 mensen de straat op omdat ze hervormingen wilden. Klikt ook even op Friedlichen Revolution in onderstaande artikel.

    https://www.leipzig.de/buergerservice-und-verwaltung/unsere-stadt/stadtgeschichte/historisches-aus-1000-jahren/nikolaikirche-ausgangspunkt-der-friedlichen-revolution/

    Like

 7. ruud beijer zegt:

  Ach in Duitsland lopen ze achter Merkel aan.In Nederland achter rutte.Het is over en uit met Nederland.Die tweehonderdzoveel duizend allochtonen gaan nooit meer weg. Vreten alles kaal en de Nederlanders kijken weg.Onze kleinkinderen gaan een vreselijke tijd tegemoet. Zij zullen hun vrijheid kwijtraken en hun hoofd moeten buigen voor alla.Later zullen zij hun ouders en hun grootouders vervloeken omdat zij de islam hebben toegelaten.

  Geliked door 2 people

  • BertG. zegt:

   Maak van die 200.000 maar 2 tot 3 miljoen, als het al niet meer zijn.
   Elk jaar komen er al 50.000 bij.

   Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Maar waarschijnlijk lees jij dan ook geen enkele krant of andere media.
    Dan ben je ook niet zo goed op de hoogte hoe erg het al is.
    Of je leest ze juist wel en denkt daardoor dat het er nog maar 200.000 zijn.

    Heeft Trucker toch nog gelijk, jij weet niet zo veel.

    Like

   • ruud beijer zegt:

    Twee miljoen lullo.

    Like

  • ronjaspers zegt:

   ruud beijer.Dit heeft ook te maken met de feminazi,s,heel veel nederlandse mannen zijn gedresseerd tot half man, half mietje,oftewel gestript van hun mannelijkheid.Ze bezitten geen agressie of vechtlust om hun land vrouw of kinderen te verdedigen,dan is ieder land op voorhand al verloren.

   Geliked door 1 persoon

 8. Jan zegt:

  Merkel en de vernietiging van het internet

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s