Welkom in het heiligdom Zweden

Screenshot_442

(Door: Judith Bergman – Vertaling: E.J. Bron)

Je bent illegaal in een Europees land, je trekt je niks aan van je uitzettingsbevel en je pleegt brandstichting? Geen probleem. Wanneer het land, waarnaar je teruggebracht zou moeten worden, jou wellicht schade zou kunnen berokkenen, kun je in plaats daarvan met alle plezier in Zweden blijven, meer misdaden plegen en Zweden schade toebrengen.

Gatestone Institute

Een Zweeds hof van beroep hief onlangs het uitzettingsvonnis tegen een van de drie veroordeelde daders van een brandaanslag op de synagoge van Göteborg in december 2017 op met de motivering dat het zijn “fundamentele mensenrechten” zou schenden.

De 22-jarige Arabier uit Gaza, bekend als Feras, was illegaal in Zweden toen hij de brandaanslag pleegde. Zijn asielaanvraag was door de Zweedse migratieautoriteit (“Migrationsverket”) afgewezen; tegen hem werd duidelijk gezegd dat hij het land zou moeten verlaten, maar dat deed hij niet. Om onduidelijke redenen werd hij niet gearresteerd, maar loopt hij nog steeds vrij rond in Zweden.

Feras maakte gebruik van deze vrijheid door mee te doen aan een aanval op de synagoge van Göteborg. Ongeveer 10 tot 15 andere jonge mannen, van wie slechts drie werden aangeklaagd, sloten zich bij hem aan. Feras en zijn vrienden zouden, terwijl jonge Joden bijeengekomen waren voor een feest in een naburig gebouw, Molotovcocktails naar auto´s hebben gegooid, die binnen het hek van de synagoge geparkeerd stonden. Er raakte niemand gewond en de branden werden snel door de regen geblust, zodat er slechts geringe materiële schade ontstond. De rechtbank weigerde echter de misdaad als poging tot moord te kwalificeren, zoals door het openbaar ministerie werd geëist. Zowel de lagere rechtbank als het hof van beroep stelden echter vast dat de brandaanslag een antisemitische haatmisdaad was.

Daarvoor had de rechtbank Feras wegens “grove illegale dreigingen en de poging tot het toebrengen van zware schade” veroordeeld en hem veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf met daaropvolgende uitzetting. Het hof van beroep zei echter dat Feras “…zwaarwegende illegale dreigingen had gepleegd met de bedoeling om leden van de joodse gemeente te verwonden, dat de daad echter ook als een zwaarwegende politieke misdaad tegen andere Joden waargenomen kan worden.”

“Gezien de mogelijke belangen van Israël aan de zaak en de onzekere situatie aan de grensovergangen naar Gaza en op de ´Westelijke Jordaanoever´ evenals in de Palestijnse gebieden zelf beschouwt het hof van beroep de vrees als terecht dat de fundamentele mensenrechten van NN niet in acht genomen zouden worden wanneer hij naar Palestina zou worden uitgewezen. Het hof van beroep wijst daarom het verzoek van het openbaar ministerie af…”

De rechtbank verwees ook naar berichten van het Zweedse ministerie van Buitenlandse Zaken over mensenrechten en democratie in Israël en “Palestina”.

Met andere woorden, de rechtbank speculeerde dat Israël er een veiligheidsbelang bij heeft om hem te ondervragen, omdat Feras had geprobeerd Joden in brand te steken, wat “ook als een zware politieke misdaad tegen andere joden waargenomen kan worden.” Alleen om deze reden – zonder bewijzen of details – zou de repatriëring naar de regio Israël en Gaza zogenaamd een schending van zijn “fundamentele mensenrechten” zijn.

Het vonnis van het hof van beroep betekent dat Feras, een illegale buitenlander en veroordeelde misdadiger, eerst in Zweden mag blijven, alleen omdat hij een gewelddadige haatmisdaad tegen Zweden Joden heeft begaan. Dit ondanks het feit dat Zweden zijn asielaanvraag had afgewezen en dat hij daarom elk recht tot verblijf in het land ontbeert. Na zijn twee jaar gevangenisstraf zal hij vrij man zijn om mogelijk nieuwe haatmisdaden tegen joodse burgers in Zweden te begaan.

Het precedent dat deze zaak schept – wanneer de zaak niet door het Hoogste Gerechtshof aangevochten en ongedaan gemaakt wordt – is verontrustend: wanneer zij misdaden tegen Joden plegen, die “als een zware politieke misdaad tegen andere joden waargenomen kunnen worden”, dan hebben ze wellicht aanspraak op asiel in Zweden. De rechten van de kwetsbare Joden schijnen geen rol meer te spelen.

Daadwerkelijk schijnen in het Zweedse rechtssysteem Zweedse burgerrechten niet meer van belang te zijn. Uit een bericht uit het jaar 2017 bleek dat 75% van de buitenlanders die wegens zware misdaden tot gevangenisstraf met daaropvolgende uitzetting werd veroordeeld, desondanks na het uitzitten van hun straf werden vrijgelaten en om verschillende redenen in Zweden mochten blijven. In de jaren 2000-2014 veroordeelden Zweedse rechtbanken niet eens 20% van de veroordeelde buitenlandse verkrachters, die op hetzelfde adres in Zweden geregistreerd stonden, tot uitzetting. Bij pedofiele verkrachters was dit percentage nog lager: 17%. Volgens nieuwere statistieken worden 9 van de 10 veroordeelde buitenlanders in Zweden niet uitgezet.

Het probleem strekt zich ook uit tot terroristen. Zo werd bijvoorbeeld in 2017 een Syriër, die in 2015 als “vluchteling” naar Zweden kwam, door de rechtbank vrijgesproken, omdat hij sjiitische moslims met brandbommen had aangevallen. Nadat hij echter in afgeluisterde gesprekken had gezegd dat hij zichzelf als jihadist zag, die martelaar wilde worden, en wanneer je bedenkt dat hij contact onderhield met ISIS, beschouwde de Zweedse geheime dienst hem blijkbaar als te gevaarlijk om in Zweden te blijven. De immigratieautoriteiten hebben geprobeerd hem naar Syrië uit te zetten, maar dat is ze niet gelukt. Het schijnt dat de wet zijn uitzetting naar Syrië niet toelaat: hij zou riskeren daar gearresteerd of terechtgesteld te worden. In plaats daarvan werd ook hij vrijgelaten, en loopt hij vrij rond in Malmö.

In Zweden en wellicht ook op andere plaatsen lijk het erop dat de “mensenrechten” van buitenlandse moordenaars belangrijker zijn dan de mensenrechten van burgers die trouw zijn aan de wet.

Bron:
https://de.gatestoneinstitute.org
Door: Judith Bergman

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", "Westelijke Jordaanoever", Allochtonen, antisemitisme, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, Communisme, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël-vijandigheid, Jihad, Jodenhaat, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur, Zweden. Bookmark de permalink .

13 reacties op Welkom in het heiligdom Zweden

 1. T.Troubadour zegt:

  Zweden het eerste land dat ten onder zal gaan in Europa wie volgt?

  Like

  • Anneke zegt:

   Zweden al decennia lang een super socialistisch land, wat nu oogst wat er gezaaid is. Denk nu terug naar de jaren-60. Toen was Zweden al géén ‘christen’ land meer…In de andere Nrd-Wst Europese landen heersten toen de CHU-clubjes nog volop…

   Like

 2. Statler & Waldorf zegt:

  Zweden is naar de kl*ten.
  Wat ik afvraag is of Nederland wel bijtijds gaat wakker worden?

  Ik betwijfel het ……..

  Like

 3. Elisah zegt:

  https://voiceofeurope.com/2018/10/isis-recruiter-runs-two-schools-in-sweden-and-will-open-a-third-next-year-the-government-does-nothing/
  Isis ronselaar geeft leiding aan twee scholen in zweden en zal een derde openen, maar de regering doet niks….

  ISIS recruiter runs two schools in Sweden and will open a third next year – the government does nothing
  As it happens, ISIS recruiter operates a free school in Sweden. Years ago the thought of it would have been scandalous. Today’s Sweden, it will likely barely raise an eyebrow.

  Like

 4. Peter zegt:

  Ik zou dit soort lieden persoonlijk graag willen afschieten…………….
  Dit dan weer niet figuurlijk, maar LETTERLIJK !!
  Wellicht een geheime Mossad-operatie ??

  Like

 5. Jean zegt:

  Is dat geïmporteerd zootje gecontroleerd op een strafblad? Het zijn misschien gezochte misdadigers in eigen land?? Nu grenzen sluiten en starten met terugsturen, liefst 5.000 per week.

  Like

 6. Marijke zegt:

  De Zweden hebben verkiezingen gehad. Hopelijk gaat het tij daar nu keren.

  Like

 7. Jules Vismale zegt:

  Zouden veel mensen soms ook weten dat de Duitsers al eeuwenlang massaal naar hun buurlanden zijn getrokken waar ze hun cultuur, taal, wetenschap, kunst etc. meenamen en erin slaagden bloeiende gemeenschappen op te bouwen? Vooral in Oost-Europa wisten deze zogeheten Volksduitsers zich tot miljoenen mensen te vermenigvuldigen al waren ze lang niet overal even welkom!
  Na WO I voelden veel Volksduitsers zich zo benadeeld door hun thuislanden dat ze in WO II Adolf Hitler als hun bevrijder zagen en meestal massaal dienst namen in de Wehrmacht of de Waffen-SS! Jozef Stalin deporteerde echter 650.000 Wolga-Duitsers naar Siberie opdat ze nooit met de nazi’s gingen collaborateren!
  Helaas hebben in Noorwegen en Zweden ook honderden mensen dienst gedaan in de Waffen-SS en de ooms van de jodenredder Wallenberg (beiden bankiers) kochten goud van de nazi’s dat van miljoenen vermoorde joden afkomstig was! Heinrich Himmler, het hoofd van de SS, was zelfs een groot moslimliefhebber die in de oorlog duizenden moslims inlijfde bij de Waffen-SS en het is maar de vraag of hij een Duitsland had goedgekeurd waar de islam de baas was geweest.
  Hopelijk zullen Noorwegen en Zweden zichzelf nooit verder blijven uitleveren aan die akelige moslimextremisten want dan kunnen ze inderdaad net zo goed hun eigen cultuur gaan verkopen en haast voor een bord linzensoep!

  Like

 8. Jan zegt:

  Parasiet met peperdure Samsung en gouden horloge klaagt over financiële steun: “Ik wordt getreiterd door de regering, krijg niet waar ik recht op heb”

  Sweden’s benefits rules upset the 19-year-old Hossein, tabloid Aftonbladet reports. The ‘child refugee’ who has a Samsung Galaxy Note 9 and a gold watch, feels bullied by the Swedish authorities.


  https://voiceofeurope.com/2018/10/child-refugee-with-flagship-samsung-phone-and-gold-watch-complains-about-swedish-benefits-rules/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s