Friese A7-blokkeerders hebben ruggengraat, staan gewoon voor principes, ook voor rechter

Screenshot_6

Alle 34 ‘verdachten’ laten rechtbank weten nog altijd trots te zijn op tegenhouden Zwarte Piet-haters

De 34 Friezen die deze week terechtstaan voor de blokkade van de A7 op de dag van de Sinterklaas-intocht, staan over het algemeen nog steeds vierkant achter hun actie. Een voor een lieten ze de rechtbank in Leeuwarden weten nog altijd trots te zijn op het feit dat ze zo wisten te voorkomen dat actievoerders van Kick Out Zwarte Piet Dokkum bereikten, waar Sinterklaas voet aan land zou zetten.

Post online

De 34 worden ervan verdacht dat ze drie bussen met anti-Piet-activisten hebben stilgezet op de snelweg, waardoor ze het verkeer in gevaar hebben gebracht en een demonstratie hebben gehinderd. Allen zeggen voorstander te zijn van de vrijheid van demonstreren, maar dat de burgemeester van Dokkum deze demonstratie tijdens de intocht had moeten verbieden. “Kinderen worden uitgemaakt voor slavendrijver.”

De rechter hield de verdachten voor dat ze veel mensen hadden gedupeerd, niet alleen de activisten. In een van de bussen zou iemand een hersenschudding hebben opgelopen door de noodstop die de chauffeur moest maken toen voor hem plotseling hard werd geremd. Ook in de file achter de blokkade kwamen mensen in problemen. “Een man moest met zijn vader naar het ziekenhuis, een familie was onderweg naar een crematie.”

De zaak gaat dinsdag verder met opnieuw verdachten verhoren in groepjes van drie. Donderdag wordt de vrouw gehoord die als enige ook wordt verdacht van opruiing, omdat ze via Facebook tot de blokkade had opgeroepen. Dan worden ook de benadeelde partijen gehoord. De verwachting is dat anti-Piet-activisten die dag aangrijpen om te demonstreren. Vrijdag formuleert de officier van justitie de strafeis.

Bron:
https://tpo.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Barbarisme, cultuurrelativisme, demoniseren, gezond realisme, Hypocrisie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

72 reacties op Friese A7-blokkeerders hebben ruggengraat, staan gewoon voor principes, ook voor rechter

 1. Wachteres zegt:

  FRYSLAN BOPPE!

  Geliked door 4 people

 2. Charles Martel zegt:

  Heel veel respect voor die 34 Friezen.

  Geliked door 8 people

 3. Patriot 2.0 zegt:

  2017 Slag bij Dokkum !! Geweldig.

  Geliked door 4 people

 4. Harry zegt:

  De politie, de onderste tak van het justitiële apparaat, heeft ook dergelijke acties op de snelweg georganiseerd , in hun eigen belang , nl loonsverhoging .
  Toen zat er vast niemand in de file die haast of belang had om ergens op tijd te komen .
  En hoe zit het met de hinder die het antifa-tuig opwerpt
  bij demonstraties van Pegida en dergelijke ?
  Dan zit zo’n wezenloze wereldvreemde rechter zeker met zo’n smoel van : “ nee joh, niks aan de hand “ !
  Bespottelijk toch , dat een patriot achter gesteld wordt bij acties door tuig gepleegd ?
  Waar schuilt het benul van de rechterlijke macht ?
  Pechtoldgroupies !

  Geliked door 7 people

 5. Lot zegt:

  ruim10 jaar geleden ongeveer ben ik in hilversum eens gaan kijken naar sinterklaas en zwarte piet. Wat een kabaal was er. Overal stonden mensen met ratels en drummen en te schreeuwen en het orkest kon ik bijna niet meer horen. Ik dacht dat ken ik helemaal niet en ik dacht ik denk dat ik niet weer ga. Toen kende ik de demonstraties nog niet.
  Voor mij was een man met een ratel op heup hoogte en boog naar een kind en stond te schreeuwen en aan de overkant waren hier en daar mensen die schreeuwden en ik hoordde iets van slavendrijver. De kleine kinderen keken streng naar alles en het lawaai. Het deed pijn aan mijn oren. Ik dacht als ik de moeder was dan had die man een knuist in zijn gezicht gegeven om mijn kinderen te intimideren. Maar de ouders waren druk aan het kijken naar de sinterklaas en zagen het denk ik niet zo.
  Later hoordde ik over intimidaties en hoorschade voor de kinderen. En daar kon ik goed inkomen want ik heb het zelf meegemaakt en gezien. Ratels en schreeuwen voorovergebogen dicht bij de hoofden van de kinderen. Vandaag wat reacties gelezen op youtube over de rechtszaak. En ik lees hierover nergens iets. Ik hoor alleen niet over de ruggen van onze kinderen. Echter die demonstranten schreeuwen hard en maken veel lawaai en je hoort de stoet met pieten en muziek bijna niet meer. Ze staan misschien nu wel in een vak. Maar in (dorpje in friesland) Grou liepen ze ook zo door het publiek. Ik vind dat niet kunnen. Als ze dat doen bij een kind van mij, dan kunnen ze een knuist krijgen.
  Ik denk dat er geen andere pieten komen. Het kan zijn dat het feest over 20 jaar er niet meer is. Ik denk dat de verhoudingen met donkere mensen dan ook anders is. Wat doen die mensen hier dan. Het is ons land. Wij wonen ook niet in nigeria goudkust, india, china, midden amerika. Waarom zouden wij ons land opgeven. Daar wel een over nagedacht? Je moet wel met ONS leven.
  Je ouders hebben je gebracht in een tocht over de oceaan. Nou dan kun je zelf ook een tocht terug maken naar suriname in een reis en daar een leven opbouwen. Hier ben je niet tevreden en voel je je niet thuis tussen dit volk, in meerdere manieren maken zwarten in het westen dat duidelijk. Trek dan weg naar een betere plek zoals je ouders dat ook deden. Meer dan genoeg ruimte en hout om huizen te bouwen in suriname. Zo wie zo gek om je bij een hoofdras, een van de drie, in het druk bevolkste deel van de wereld, hier naar toe te komen. Daar denk je zeker nooit over na, dat hier ook volk woont. Wel demonstreren voor de chinezen indiers en tibetanen.

  Geliked door 6 people

 6. Daan Kranenburg zegt:

  Wat een slap gelul en kutsmoezen van die rechter, noodstop hersenschudding, met vader naar het ziekenhuis, op weg naar crematie, om er maar een zaak van te maken tegenover de blokkeerders. Onbegrijpelijk dat het OM en de rechtelijke macht hier tijd, geld en aandacht aan besteed een blamage voor gezond verstand! Dit is een politiek zaakje dat stinkt. Hulde voor de Friesen, die dat werkeloze, uitkeringstrekker tuig verhinderd hebben ons sinterklaasfeest voor de kinderen te verkloten!

  Geliked door 6 people

  • scherpschutter1943 zegt:

   politieke rechtspraak in nederland. Mijn mening geachte rechters: “Uw recht is het mijne niet”. citaat van de provobeweging uit de jaren 60 van de vorige eeuw. Helaas, nog steeds springlevend. Doet me denken aan de rechtspraak in duitsland in de jaren 1930-1945.

   Geliked door 3 people

   • Jules Vismale zegt:

    Als de rechters daar in Friesland echter van het kaliber waren geweest van het beruchte Volksgerichtshof en het Reichskriegsgericht dan was er van die demonstranten, die voor Zwarte Piet demonstreerden, vast en zeker niemand meer in leven gebleven!

    Geliked door 1 persoon

  • Peter zegt:

   Mee eens !
   Hulde voor de Friesen, die dat werkeloze, uitkeringstrekker tuig verhinderd hebben ons sinterklaasfeest voor de kinderen te verkloten!

   Geliked door 2 people

  • Lot zegt:

   Gaat om veel lawaai, schreeuwen vlak bij de gezichten van de kinderen en de muziek en pieten het feest zelf niet meer kunnen horen. Dit duurt al heel veel jaren. Dat zouden ze moeten zeggen en niet een feestje wordt verpest en met alleen deze woorden, dat is te netjes. Beschrijf het met woorden hoe het werkelijk is. In Grou liepen ze ook door het publiek heen.

   Geliked door 4 people

  • scherpschutter1943 zegt:

   Ik zou al die lui direct onder politiebegeleiding voorrang geven als ze op weg waren naar hun eigen crematie. (Dat komt misschien nog wel als hier de moslims volledig de baas zijn. Wordt u per brief uitgenodigd u met een schone handdoek te melden bij oven 4 van het crematorium)

   Geliked door 1 persoon

 7. Elisah zegt:

  http://www.spreekbuis.nl/onderzoek-70-van-de-nederlanders-wil-enkel-zwarte-pieten-in-sinterklaasjournaal

  Onderzoek: ’70% van de Nederlanders wil enkel Zwarte Pieten in Sinterklaasjournaal’

  Geliked door 4 people

 8. koosv8 zegt:

  Correcte politiek en criminele actievoerders, tweehanden op één buik van die zg. Onpartijdige
  Rechtelijke macht. Waar een klein land door naar zijn moer gaat.

  Geliked door 5 people

 9. Hovawart zegt:

  En wanneer begint het schijnproces tegen de enkele honderden Turkjes die op 16-7-2016 liepen van het Wilhelminaplein op de Kop van Zuid over de Erasmusbrug naar het Willemsplein. ..het verkeer ook ernstig hinderde en zich gedroegen als een buitenlandse bezettingsmacht.

  Geliked door 4 people

 10. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Fryslán boppe!

  Like

 11. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Het is een hele goede zaak, wat die jongens uit Dokkum vorig jaar gedaan hebben. Ze hebben gestreden voor onze Nederlandse cultuur. Het is een schande, dat ze zich daarvoor voor de rechter moeten verantwoorden. Die jongens hebben voorkomen, dat een bussen met relschoppers uit de randstand de sinterklaasintocht konden verstoren. De burgemeester had trouwens een aktie tegen Zwarte Piet verboden. Die jongens hebben het typisch Nederlandse kinderfeest gered. Ze verdienen een lintje !!!

  In het 6-uur-journaal op NPO-1 werd uitgebreid aandacht besteed aan de openingsrede van het Openbaar Ministerie. De Officier van Justitie probeerde kennelijk de aandacht af te leiden van de kern van de zaak, Zwarte Piet, naar meer algemeenheden. Schande !!!

  Dokkumse jongens, die voor het Nederlandse cultuurgoed van Zwarte Piet opkomen, mogen kennelijk geen aktie voeren op de snelweg, terwijl politieagenten, die hun salariseisen kracht widlen bijzetten, dat wel ongestraft mochten, zonder vervolgd te worden. Wabedoelu met klassejustitie ???

  De berichtgeving in de media staat bol van de propaganda tegen Zwarte Piet. De commentaren zijn zeer suggestief. De media met NPO-1 journaal voorop zijn heel erg stout !!!
  Foei, foei, foei !!!

  Zwarte Piet is oeroude Nederlandse cultuur. Zwarte Piet moet zwart blijven !!! Zwarte Piet heeft rode lippen en gouden oorringen, een grote jute zak bij zich en een roe. Een roetveeg piet is GEEN ECHTE Zwarte Piet, maar een VALSE piet, een NEP piet.

  Zwarte Piet heeft helemaal niets met een slavernijverleden te maken. De zogenaamde politiek correcte deugmensen van de extreem linkse WegMetOns-maffia zoeken spijkers op laag water.

  Ik roep hier iedereen op, om winkels, die NEP Pieten in de winkel hebben, te boycotten !!! Leg een volle winkelwagen boodschappen op de band bij de kassa en loop dan gewoon weg met de boodschap: “Jullie doen het met valse pieten, met nep pieten, dus heb ik vandaag niets nodig !!!”.

  https://nl-nl.facebook.com/ActieGroepProZwartePiet/

  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4443251/rechter-onwel-zaak-zwarte-piet-demonstranten-stilgelegd

  https://nos.nl/artikel/2253879-proces-zwarte-piet-blokkade-geen-gekke-dingen-gebeurd.html

  https://www.metronieuws.nl/binnenland/2015/03/politie-rijdt-uit-protest-langzaam-op-snelwegen

  Geliked door 3 people

 12. Cefas zegt:

  Bonifatius leed ook al een nederlaag in Dokkum vanwege de vrijheidsdrang van de Friezen. Bravo.

  Geliked door 3 people

  • ieznogoedh zegt:

   Precies! Dus die Zwarte-Pieten-haters moeten blij zijn dat de Friezen, anders dan zij zelf, zich wel hebben ontwikkeld.
   Ook al blijft de vraag natuurlijk of dat in dit geval als positief beoordeeld moet worden.
   Zouden ze nog op het niveau van de tijd van Bonifatius geweest zijn, had het wel een flinke schoonmaak geweest zijn.
   Maar goed, je moet tegenwoordig dus heeeeel erg goed oppassen met wat je zegt want voordat je het weet sta je voor het hekje wegens opruiing. De dame die dat nu moet ondergaan is een werktuig van het OM/linkse staatsmacht om toekomstige onwilligen de mond te snoeren.

   Geliked door 1 persoon

  • Thomasson zegt:

   @Cefas. En de Moffen hebben op 8 december 1944 van de Friezen ook een harde trap in hun ballen gekregen. Dat gebeurde tijdens de bevrijding van 150 verzetstrijders uit de gevangenis van Leeuwarden. Het verzetmuseum in Leeuwarden laat zien dat deze mensen zijn geen watjes. Toen niet en nu niet!.

   Geliked door 1 persoon

   • Petra DeBoer zegt:

    @Thomassen, dat verzet is verfilmd en heet “De overval”. Daarnaast hebben de Friezen nog veel meer verzetsdaden gedaan.

    Geliked door 1 persoon

 13. kampersrene zegt:

  Niets aan de hand….er zijn in dat conflict twee groepen mensen ….zij die nog in Sinterklaas en zijn zwarte Piet geloven en zij die niet meer geloven … Ik geloof ook niet meer …..maar ik hoop dat de rechter , die een eventuele straf moet uitspreken ….nog steeds geloofd in Sinterklaas en zijn zwarte Piet….en mild is..voor de verdedigers van dat groot kinderfeest

  Geliked door 4 people

 14. boorzalf zegt:

  Een witte koning is ook rascisme, zullen we maar zeggen. Dus willie maar vervangen door een neger. Zijn de linkse gekkies ook blij.

  Geliked door 6 people

 15. dolphin zegt:

  wanneer rechters criminelen de hand boven het hoofd houden en strijders voor gerechtigheid (en die is niet afhankelijk van eigen gemaakte wetten) bestraffen dan weet je dat je geregeerd wordt door een mafia

  Geliked door 4 people

 16. BertG. zegt:

  Denk dat ze een belachelijke hoge boete krijgen om de rest af te schrikken, zo dat iedereen het voortaan wel uit ze hoofd laat om nog wat te doen.
  Net zo als ze 1 persoon in Geldermalsen een boete van 25.000 euro gegeven hebben bij het verzet van zo’n AZC gebouw.
  Zo maken ze je gewoon kapot door je in je beurs te pakken.

  We hebben hier allang geen onpartijdige rechters meer.
  Voor dat ze beginnen ben je al veroordeeld.

  Geliked door 6 people

  • Patriot 2.0 zegt:

   We worden nu al voor de rechter gezet als we onze eigen tradities verdedigen. Het is ongelooflijk. Dat we voor fascist , racist en nazi uitgemaakt worden, waren we al gewend geraakt. Wat is de volgende stap?

   Geliked door 6 people

  • Tineke zegt:

   Dat had ik ook al bedacht Bert.
   Deze moedige groep moet als voorbeeld gaan dienen,zodat anderen het wel uit hun hoofd halen om nog zo eens iets te organiseren.,en je hebt gelijk,dat doen ze met hoge boetes.
   Wat een misselijk kutland is dit toch geworden.

   Geliked door 3 people

  • Thomasson zegt:

   @BertG. Zij (de rechters) weten dat ze met hoge boetes zouden niemand afschrikken. Er is in Friesland direct geld ingezameld om de boetes te betalen. Er kwam behoorlijk wat binnen. Dus de kans is groot dat zij de jongens hoge gevangenisstraffen zouden geven. Een Moccro die zijn AK47 midden in Amsterdam leeg schiet, of een handgranaat bij een Delftse of Amsterdamse koffieshop legt, is voor onze rechtsysteem minder gevaarlijk dan de jongens die de Anti Piet demonstratie bij Joure hadden tegengehouden.

   Like

  • Nemesis zegt:

   Dat loeder moet in de zak en een verschrikkelijk pak slaag met de roe (ik bedoel dit dus niet als grapje).
   In de firma waar ik tijdens mijn studie een paar uur per week op kantoor kon werken, het was een staalgieterij, deden ze dat ook. Als er eentje wat smerigs had uitgehaald, werd die opgewacht en kreeg een zak over en een gruwelijk pak op z’n donder. Die dat kreeg, haalde nooit meer rottigheid uit. Als diegene ging klagen hierover bij de directie, reageerden die met: eigen schuld, en als je nog eens iets probeert, ontslag op staande voet.

   Geliked door 1 persoon

 17. Stef zegt:

  Ergens zal de opstand moeten beginnen. Laten we hopen dat dit Friesland is.

  Geliked door 4 people

  • Thomasson zegt:

   @Stef. Ik denk niet dat de opstand in Friesland zal beginnen omdat Friesland is tot op heden VRIJ NEDERLAND. Als je in het MCL ziekenhuis van Leeuwarden binnen gaat, zie je Nederlanders links, Nederlanders rechts, voor en achter. In de wachtkamers worden drie talen gesproken: Fries, Bildts (een taal die meer verwant is aan het Nederlands) en Nederlandes. De doorsnee Friezen kennen de problemen in geinslamiseerd Nederland uit de media, maar hebben zelf geen ervaring mee; NOG NIET!.

   Like

   • Lot zegt:

    In friesland heb je bijna geen nederlanders. Dat wij het meest onderdrukte volk van europa zijn, waar alles van ons is afgepakt 150 jaar geleden. De straatnamen, countynamen, stadnamen, achternamen, de friese taal die wij nooit mogen onderwijs krijgen. Wij hadden vroeger recht op 2 uur, maar dat was bijna niet te regelen. De buitenlanders krijgen 6 uur in hun eigen taal. (velen kunnen dan ook gebrekkig fries, ik tot mijn 7e kunnen spreken op straat)
    Hoe een volk zijn eigen minderheid oorspronkelijke volk behandeld, zo zal het met de rest gaan die hier binnen komt. Dan zijn jullie aan de beurt om ook zo weggezet te worden. Weest gewaarschuwd.

    Geliked door 1 persoon

 18. Jan s zegt:

  De anti zwarte Piet activisten die tegen de zogenaamde discriminatie vechten, willen de schuld voor hun eigen falen bij anderen leggen. Niksnutten zijn het. Iemand die vind dat hij gediscrimineerd word is vrij om te vertrekken. Dan zijn wij verlost van een grote groep uitkeringstrekkers, criminelen en opruiers

  Geliked door 4 people

 19. N.E. Derlander zegt:

  De Friezen hebben wel vaker het onderspit gedolven…… (zo on-dankbaar).
  En dat wil de overheid blijkbaar graag zo houden, dus moeten de Friezen kennelijk weer in het gareel gehouden worden………

  Geliked door 1 persoon

 20. Elisah zegt:

  Ondertussen..
  https://www.powned.tv/artikel/groenlinks-begrip-voor-krakerstuig-voorkom-le

  GroenLinks: Begrip voor krakerstuig, voorkom leegstand.

  Dus dit is de reden waarom krakers niet of nauwelijks worden aangepakt in Amsterdam. Ondanks dat kraken bij wet verboden is, kunnen jongeren die kraken op begrip rekenen van de grootste partij in de stad: GroenLinks.

  Geliked door 1 persoon

 21. koddebeier zegt:

  De laatste jaren hebben in Nederigland een Fake “rechtspraak” en een autochtoon vijandig OM en geen volksvertegenwoordigers maar volksverlakkers !!
  Ofwel we zijn een (kromme) Bananenmonarchie .

  Geliked door 5 people

 22. Thomasson zegt:

  De Anti Zwarte Piet bende van Sylvana Simons, hebben kennelijk weinig tot geen kennis over de gang van zaken in Nederland. Zij kennen uitsluitend de realiteit van de grote steden. Hadden zij voor de demonstratie in Dokkum de moeite genomen om wat over Friesland te leren, dan hadden ze van hun actie afgezien. De rottigheden dat men in Amsterdam, Rotterdam of Gouda enz. kan uitvreten, gelden niet voor Friesland. Friesland is een deel van Nederland met een totaal andere mentaliteit. Te beginnen met: FRIEZEN LATEN NIEMAND HEN DE LES LEREN. Zij zoeken met niemand ruzie, maar degene die met hen ruzie zoekt, heeft een probleem. Eigenlijk moest de burgemeester van Dokkum dat ook weten en de demonstratie van Anti Zwarte Piet verbieden. Haar onzorgvuldige besluit heeft voor onnodige problemen gezorgd.

  Geliked door 1 persoon

 23. John zegt:

  Waar zo,n o.m. Zich druk over maakt hebben ze niet wat beters te doen, om zwarte piet die hier al eeuwen is. Wat kost dit grapje wel niet Ca 4 dagen rechtszitting een stuk of 5 rechters en al het personeel wat er om heen hangt. Het is ook geen wonder met overwegend D’66 rechters

  Geliked door 1 persoon

 24. Elisabeth zegt:

  Dus a.s. donderdag komt dat tuig naar Leeuwarden om te demonstreren, goed wij (3 personen) komen ook om De Friesen te steunen, hopelijk komen er veel voorstanders van zwarte piet.

  Elisabeth

  Geliked door 1 persoon

 25. Patriot 2.0 zegt:

  Leon de Winter schrijft dat het OM een eigen ideologische agenda volgt, en hoopt dat het niet waar is, wat hij denkt.
  Ik vrees dat Leon het goed ziet.

  Geliked door 1 persoon

  • Patriot 2.0 zegt:

   P.S. De Minister van Justitie is bevoegd om het OM aanwijzingen te geven betreffende het vervolgingsbeleid. Hier sluipt de politiek binnen bij de rechtspraak, en blijkt de Trias Politica (leer van de scheiding der machten (rechtsprekende, wetgevende en uitvoerende/bestuurlijke macht)) niet geheel zuiver te zijn toegepast in het Nederlandse systeem (wat op zichzelf niet zo vreemd is: zie o.a. Dui).

   Geliked door 1 persoon

  • Petra DeBoer zegt:

   @Patriot 2.0. Martin Bosma was gisterenmorgen aanwezig in de rechtszaal in Leeuwarden en van hem zal Leon wellicht het één en ander te horen hebben gekregen.

   Geliked door 2 people

 26. Anneke zegt:

  “Drie bussen vol met anti-Piet-tuig richting Dokkum worden staande gehouden door 34 Friezen? goh er gaan toch zeker 40 personen in zo’n bus x 3 is toch echt 120 personen, ze hadden toch met hun ratels en ander lawaai zooi uit kunnen stappen en net als hun verre voorouders de vrijheid kunnen bevechten”? Dit droomde ik. Maar nee, ze zitten in de bus te trillen als rietjes in de wind, ze waren op weg naar Dokkum met toestemming van de domme burgemeester om trammelant te schoppen in Dokkum tijdens de intocht van de goedheiligman Sinterklaas, het enige echte officiële kinderfeest van Nederland. Het OM en de rechterlijke macht in Leeuwarden zal afgaan als een geslagen hond, want wie stopte als eerste die kloten bussen? tja dat weten we niet er remde iemand voor mij dus ik remde ook om een aanrijding te voorkomen en ik zit niet op facebook dus heb ik ook GEEN kennis van een oproep voor wat dan ook. Het gaan/zijn leuke zittingen daar in Leeuwarden een soort volksvermaak en het OM en rechterlijke macht staan in hun hemd!

  Geliked door 1 persoon

 27. Lot zegt:

  Als ze weer in een fries dorp komen. Je kunt een tegendemonstratie geven…. Met zijn allen tegenrennen in tegengestelde richting, door hun demonstratie heen rennen en een paar flinke klappen uitdelen. Met de vuist op het hoofd slaan. En schreeuwen: Wij willen jullie afrikanen niet die nederlanders vermoorden ga terug naar afrika.
  (door den uil beslist en geen democratische beslissing geweest van het volk, dus oprotten en hoeren) notabene in het dichtsbevolkte gebied van de wereld waar een hoofdras woont net als de bantu en de chinezen, die daar nog steeds lekker wonen. En onze steden afpakken rotlui.


  En deze: https://www.youtube.com/watch?v=ej6Cqy0P5eg (vanaf 0:20 de demonstranten hiene in plakje oanwiisd krigen en mar stiene yn de winkelstrjitte. Wordt gezegt een plekje bij de hellinghaven aangewezen gekregen en maar staan in de winkelstraat.
  In Grou stonden ze niet in het demonstratievak, de uitkeringstrekkers waren te laat en ze liepen een demonstratieoptocht door het publiek die aan de kant stond en eigenlijk te wachten stond op sinterklaas en zwarte piet en ze kregen die demonstratie in de plaats te zien)

  als jullie aan de macht komen wordt het een rotbende net als in zuid afrika, omdat je nooit liefde of respect voor anderen kan opbrengen. Wel rotterdams carnaval voor jezelf met je blote billen en tieten en alsof je de mooiste mensen denkt te zijn, jezelf on display en anderen zijn niet toegelaten.
  Kijk naar al die gekleurde politici ze zijn allemaal hetzelfde, turken surinamers ze komen alleen met vragen en eisen voor hun eigen gemeenschap.

  Zwarte pieten zijn blanke mensen met roet op hun gezicht, veelal vrouwen, vanwege de schoorsteen en niet omdat ze zwarten uit afrika zijn. Als je uit de mijnen komt ben je ook helemaal zwart. https://www.youtube.com/watch?v=g2Ao4tGnfKA

  Geliked door 1 persoon

 28. Lot zegt:

  In Friesland zijn er regelmatig files en sta je stil op de weg, omdat er een HOOIBAAL op de weg ligt die van een boerentrekker eraf gevallen is. Niets aan de hand, nooit een aanrijding van gehad. Zelf vaker meegemaakt als ik daar weer eens terug op bezoek was.

  Geliked door 1 persoon

 29. Lot zegt:

  Die bussen rijden LINKS dat mag op de snelweg helemaal niet. BUssen rijden 80km en moeten altijd rechts rijden. De mensen die links rijden zullen wel gestopt zijn toen er langszamer werd gereden en dachten wat gaan die zware bussen doen, straks wijken ze uit naar links. En zijn daardoor nog langzamer gaan rijden. Ik heb ook vaak genoeg stil gestaan op de snelweg met name richting amsterdam niets mis mee en nooit een ongeluk gezien.

  Het filmpje van 2014 gouda geeft al aan dat het meppen zou worden in Dokkum. De zwarte actievoerders zeggen dat ze geweld gaan gebruiken en gaan doordrukken dat het per direct gestopt wordt, Ze willen er niet op wachten totdat het een keer afgeschaft wordt.

  Geliked door 1 persoon

 30. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Jongeren blokkeren A2 bij Eindhoven: ‘Snelweg op slot maatje!’
  Mag dat wel ?????

  https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/2863191/Jongeren-blokkeren-A2-bij-Eindhoven-Snelweg-op-slot-maatje-FILMPJE

  Like

 31. Jules Vismale zegt:

  Nou wil dat anti-racistische tuig, die Zwarte Piet zo haten, ook nog gaan proberen om de pro-Pieten blokkeerders zodanig te “hersenspoelen”opdat zij zo sinterklaas nog verder omver willen werpen! Lees hier maar hoe ze dat willen doen en naar ik hoop zal dat grandioos mislukken:

  Anti-Zwarte Piet activisten eisen heropvoeding van #blokkeerfriezen

  De processen over de A7 blokkade zijn weer in volle gang. Gisteren spraken de anti-zwarte piet activisten in de rechtbank te Leeuwarden. De linkse activisten van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet eisten dat de 34 Friezen, die in tegenstelling tot PvdA-burgemeester Waanders wel demonstraties bij een feest voorkwamen, een cursus diversiteit volgen (dat steken ze maar mooi in hun ass!) en ook de politiek correcte geschiedenis van Sinterklaas onderricht krijgen.
  Deze eis toont de mate van morele verhevenheid van de activisten aan. Zij eisen letterlijk dat de gedachten van mensen (je hebt daarvoor haast drugs, alcohol of een hersenspoelmachine voor nodig) worden gestructureerd naar hun eigen wil . Welkom in 2018, waar de gedachtepolitie rondwaard in Nederland.

  Onder het mom van ‘inclusie’ (United Nations: an Inclusive society; European Union: Together for an Inclusive Society) moet alles wijken in de Nederlandse samenleving en vooral de Nederlandse cultuur. Welke kant die inclusie dan precies opwerkt is eigenlijk maar de vraag. De Friesen zijn namelijk ook een minderheid in Nederland en het sinterklaasfeest vieren in hun eigen steden hoort er gewoon bij.
  Als mensen zich uitgesloten voelen van deelname aan het sinterklaasfeest omdat een van de fenomenen racistisch zou zijn, zou ik ervoor willen pleiten dat niet de blokkeerfriezen, maar Mitchell Esajas een cursus diversiteit gaat volgen. Want Zwarte Piet racistisch vinden is deels ingegeven door gevoel, historie, maar is uiteindelijk een keuze.
  Stel dat sinterklaas en Zwarte Piet inderdaad worden afgeschaft, wat moet er dan voor in de plaats terugkomen? Het Suikerfeest soms? Amenooitniet!

  Voor mijzelf kan ik vertellen dat Zwarte Piet een van de helden van mijn jeugd was. Elke keer als ik die opvallende verschijning medio november in het dorp zag, zette ik een flinke sprint in. Want pepernoten en snoepjes. Maar niet alleen dat, Piet was ook altijd heel erg aardig en vrolijk. Ik denk dat Piet enorm heeft bijgedragen aan positieve gevoelens richting mensen met een andere kleur.
  Want in ons dorp had je geen immigranten en zeker geen mensen van de Afrikaanse diaspora. Mijn associatie met zwart was dankzij het feest dus altijd positief hoewel in veel trips en tekenfilm afgebeelde kannibalen er bijna altijd uitzagen als negers.

  Natuurlijk kunnen we over alles kritisch zijn. De associaties die mensen hebben met bepaalde symbolen en beelden komen toch echt vanuit hun eigen brein. Mensen als Mitchell Esajas kiezen ervoor om zich beledigd te voelen door het Zwarte Piet fenomeen. Zij kiezen ervoor een bepaalde visie op de geschiedenis te hebben.
  En ten slotte kiezen zij ervoor om hun gedachten en hun eigen visie te verheven (zouden ze trouwens in het Stalinistische Rusland ook een hekel hebben gehad aan Sinterklaas, Zwarte Piet en de Kerstman?) boven het plezier dat tienduizenden kinderen in Nederland ervaren wanneer sinterklaas weer te lande is. En ook voor Esajas geldt dat hij er gewoon bijhoort, ook al vind ik hem wel een butje.
  Hij mag aan alles meedoen, hij heeft dezelfde rechten als ik, hij mag zelfs demonstreren op een kinderfeest en daar kinderen aan het huilen maken. En dan loopt hij alleen WEL het risico dat hij daarna wel eens door woedende ouders wordt achtervolgt die bijvoorbeeld hun kinderen al teveel verwennen! Wie namelijk aan die kinderen komt, die komt aan die ouders!

  En wat hebben de Nederlanders toch geprobeerd om mensen als Esajas ‘included’ te laten voelen. Op universiteiten en in de ambtenarij is diversiteit een belangrijk onderwerp geworden. Waar Esajas hier de fout ingaat is te denken dat zijn attitudes zo superieur zijn dat anderen zijn attitude moeten overnemen.
  En dat is pas echte slavernij: als je gedachten moeten veranderen (dat probeerden de nazi’s, communisten, de islam e.v.a. religies ook steeds maar ze slaagden daar vrijwel nooit in!) omdat iemand van mening is dat jouw gedachten niet oké zijn. Met deze eis tonen Esajas en de Kick Out Zwarte Piet hun werkelijke intentie: ze willen u tot geestelijke slavernij dwingen en ze hadden zelfs nog beter kunnen gaan werken voor de nazi-arts Jozef Mengele die ook vreselijke experimenten op kinderen uitvoerde in Auschwitz!

  En dit is hoe men rolt bij de EU en de VN, er worden wat termen bedacht die goed klinken. Hun alliantiepartijen (D66 e.a.) nemen de verderfelijke terminologie gewoon over. En vervolgens krijgen clubjes als ‘Stop Blackface’ en ‘New Urban Collective’ subsidies uitgekeerd van twijfelachtige organisaties en supranationale instituties om hun verhaal van ‘inclusie’ te verkondigen. Wat. Een. Grap.
  Wie echter denkt dat hij anderen kan veranderen tegen diens wil in of dingen gaat opdringen die de anderen niet willen of waar hun interesses, vaardigheden, gaven enz. zal het alleen niet zozeer verpesten voor die anderen maar later vooral voor zichzelf!
  Ik vraag me daarbij af of de webmaster vroeger ook erg dol was op Zwarte Piet! Ik in elk geval WEL omdat ik toen in 1979 op de basisschool mezelf zwart schminkte om Zwarte Piet te spelen! Leve Zwarte Piet en dat hij eeuwenlang behouden blijft in Nederland!

  Geliked door 2 people

  • scherpschutter1943 zegt:

   Als de justitie en de rechterlijke macht blijk geven van minachting voor de burgers van nederland, moet je niet gek opkijken dat diezelfde burgers minachting hebben voor de justitie en de rechterlijke macht. Zij zoeken dan hun eigen recht omdat ze door de rechtshandhaving van de overheid in de steek gelaten zijn. Nu las ik dat een of andere krankjorum officier van justitie een half jaar gevangenisstraf heeft geëist tegen de organisator van de zwartepietblokkade. Gekker moet het niet worden. Burgers die hun rechten verdedigen worden gestraft en echte criminelen lopen vrij rond omdat justitie daar bang van is. Ga zo door justitiële- en rechterlijke macht, dan heeft u straks echt reden om bang te zijn van de burgers waarover u nu de baas probeert te spelen.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s