Slechte kaarten voor links: Rechts-populistische presidentskandidaat staat duidelijk aan kop in Brazilië

Screenshot_5

(Vertaling: E.J. Bron)

De rechts-populistische opmars stopt ook niet voor Zuid-Amerika. Bij de presidentschapsverkiezingen in Brazilië kon de rechts-conservatieve Jair Bolsonaro de eerste ronde duidelijk winnen met 46% van de stemmen. Hij moet het nu in de tweede verkiezingsronde tegen de nummer twee, Fernando Haddad van de linkse arbeiderspartij PT, opnemen, die 29% van de stemmen kreeg in de eerste ronde.

Duits - Zuerst

Bolsonaro heeft bij de links-liberale media de naam “homofoob”, racistisch en vrouwvijandig te zijn. Dat is in de ogen van de Braziliaanse kiezers blijkbaar veel minder erg dan het wijdvertakte corruptiesysteem dat de voormalige presidenten Lula da Silva en Dilma Rousseff, eveneens van de PT, het land hebben nagelaten. De knallende draai om de oren voor de kandidaat van de PT, Haddad, is het resultaat.

Hem wacht nu een herculesarbeid, die volgens inschatting van waarnemers nauwelijks meer te overmeesteren is. De voormalige burgemeester van Sao Paolo moet er nu in recordtijd voor zorgen dat hij ook bekend en geaccepteerd wordt in de andere delen van het land. Anders krijgt ook Brazilië een rechts-populistische regering.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", Brazilië, corruptie, gezond realisme, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op Slechte kaarten voor links: Rechts-populistische presidentskandidaat staat duidelijk aan kop in Brazilië

 1. Trucker zegt:

  Wil toch wel opmerken dat dit heerschap dweept met Adolf Hitler en verder een groot voorstander van (een) militaire dictatuur is.
  Zelfs voor mij (als rechtse nationalist) zou ik nooit op die kerel stemmen wegens TE gevaarlijk!.
  En zij die hem een Braziliaanse Trump heten zijn net zo gek als die Bolsonaro zelf, POTUS Trump is nog steeds goed bij zijn verstand en is een man die ik zeker op zou gestemd hebben als Amerikaan.

  Geliked door 2 people

 2. de Kruisvaarder zegt:

  Dit heerschap is veel minder gevaarlijk dan men denkt. Hij is kapitein in het Braziliaanse leger en alle behalve gek. Van AH admiratie heb ik nog niet iets gelezen en ik spreek vloeiend portugees.
  Het is ook nu weer een hetze tegen Jair Bolsanaro. Wat hij wil is het herstel van de oude waarden. In Brazilie worden per week ongeveer 1000 mensen vermoord. In de Favelas tiert de drugshandel welig. Braziliie is het enige land ter wereld met de beste militaire politie namelijk de BOPE.
  Deze elite eenheid zou in Nederland in een week alle macro maffia hebben uitgegeroeid zonder ook maar een man te verliezen.
  Brazilie heeft een harde hand nodig. En Bolsanaro kan dat geven.
  Hadden wij in Nederland maar zo n man.

  Like

  • Wolf zegt:

   @ Kruisvaarder ,eens!! Brazilië heeft een keiharde hand nodig de komende 100 jaar. Links verliest in allerlei lanen over de hele wereld hun macht. En wie de linkse pers gelooft met die complot theorieën van Soros en de Bilderberg bende met hun GODWINNETJES over ‘Hitler’ en zovoort kijkt en luistert teveel naar de mainstream pers en de VRT/NOS. Die laten zich nou nog steeds een rad voor ogen draaien. Leve Bolsanaro!

   Like

  • Trucker zegt:

   Lulkoek, beter informeren wat deze gek voorstelt, ik hoef geen Portugees te kennen om te weten hoe gevaarlijk de man is.
   En de bope… elke eenheid van speciale politie eenheden heeft in sé dezelfde training doorlopen het enige verschil is hoe ver ze mogen gaan, in Brazilië mogen ze arresteren /folteren of gewoon arrestatie uitsluiten door dodelijk geweld te gebruiken.
   Europese aanpak is altijd eerst slachtoffers bevrijden en ALLEEN in uiterste nood ingeval van gevaar voor hunzelf of anderen (bv gegijzelden) vuren om te “neutraliseren”.
   Dat is enige verschil, u doet net alsof de bope supermannen zijn, dus over de hele lijn maar beter informeren en nogmaals Portugees hoeft daarvoor niet gebruikt te worden.

   Like

 3. Jan zegt:

  Bestuur van Montreal heeft meerderheid van Coalition Avenir Quebec (CAQ). En zie, de criminelen bevolken weer de straten want als zij, linksvolk de macht verliezen zijn de anderen automatisch racisten en extreeeeeeeeem rechts

  Kopsvodden en soepjurken in paniek

  Hun programma
  https://montrealgazette.com/news/quebec/quebec-election-the-day-after-heres-what-the-caq-promises-to-do

  Geliked door 1 persoon

 4. kampersrene zegt:

  Het geeft toch moed voor betere tijden , zowat in de hele wereld is “rechts” in opmars

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s