Zwitsers uitzettingsinitiatief werkt: bijna 90% van de veroordeelden moest vertrekken

Screenshot_2

(Vertaling: E.J. Bron)

Kanton Zürich – Door het twee jaar geleden uitzettingsinitiatief worden in het kanton Zürich buitenlandse criminelen na hun veroordeling het land uitgezet. Een groot succes – zoals blijkt uit actuele cijfers.

journalistenwatch

De Zwitserse Volkspartij (SVP) nam in 2016 het voortouw met het zogenaamde uitzettingsinitiatief. Sindsdien is het voor buitenlanders na hun veroordeling voor bepaalde delicten verboden zich in Zwitserland op te houden.

Zoals het weekblad “Blick” bericht, wordt 88% van de gevallen sinds de inwerkingtreding van de uitzettingsplicht door de districtsrechtbanken in het kanton Zürich uitgezet. Door de verschillende districtsrechtbanken in het kanton Zürich – met uitzondering van de grote districtsrechtbank in de stad Zürich – zijn sindsdien 186 processen gevoerd, waarin een buitenlander aan een delict schuldig werd bevonden, die volgens de regel van de wet tot uitzetting leidt. In 164 gevallen werd beslist tot uitzetting. 171 van hen hebben Zwitserland al verlaten. Bij twee anderen had de uitzetting tot nu toe geen succes – hier ontbreken de papieren – en in het derde geval wordt de eventuele uitzetting nog gecontroleerd.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Allochtonen, Criminaliteit, gezond realisme, Zwitserland. Bookmark de permalink .

15 reacties op Zwitsers uitzettingsinitiatief werkt: bijna 90% van de veroordeelden moest vertrekken

 1. Cathja zegt:

  Waar een wil is, is een weg. Dat zien we hier duidelijk. Maar Zwitserland is dan ook geen land van watjes of meelopers. Een streng beleid voeren werpt dus duidelijk vruchten af.
  Hier kan ons land veel van leren!

  Geliked door 2 people

  • Trucker zegt:

   Ook in Vlaanderen zitten er RATTEN in de politiek, ik denk daarbij spontaan aan Francken Theo het rechtop lopend wezen die staatssecretaris is voor asiel en immigratie.
   Onder zijn bewind nog nooit zoveel islamieten-invaders in Vlaanderen binnengemarcheerd en omgekeerd nog nooit zo weinig het land moeten verlaten.
   De media zegt u?, die piept daar niet over want de partij van die RAT Francken Theo (NVA pseudo Vlaams en net zoveel pseudo rechts of nationalistisch) moet aan de macht blijven om zo het Vlaams Belang te (kunnen) torpederen.

   Like

 2. peter zegt:

  Zo kan het ook,bespaard de maatschappij veel geld,geen uitkering meer,geen huis,,en een stuk veiliger ,als een mens denkt dat ze ooit gaan werken,mis,ze worden alleen maar crimineler .

  Geliked door 1 persoon

 3. Wachteres zegt:

  https://fenixx.org/2018/10/08/eu-rapport-de-eu-heeft-ruimte-voor-3-8-miljard-immigranten/

  EU rapport – De EU heeft ruimte voor 3.8 miljard immigranten

  We waren bekend met het in 2000 verschenen VN plan – Replacement Migration: Is It a Solution to Declining and Ageing Populations? – waarin gepleit wordt voor de immigratie van absurde aantallen migranten.

  De EU denkt er blijkbaar anders over: Europa is nog lang niet vol.

  Geliked door 1 persoon

 4. Sabeltant zegt:

  Dus als ik het goed begrijp is er in Zwitserland veel minder terreur, hoofddoeken, islamitische scholen, no-go plaatsen, halal eten, moslim uurtjes in zwembaden en sauna’s, moskeeën, verkrachting, steekpartijen, berovingen, trouwstoeten, kelen doorsnijden, plofkraken, eerwraak, XTC labs, autodiefstal, haat en polarisatie, onzekerheid, onrust in de wijken, bezorgdheid, asielzoekerscentra, ramadan, beestachtig onverdoofd slachten, Erdogan demonstraties, jihad, autobranden, infiltratie in de politiek, besnijdenis van vrouwen, islamitische partijen in de gemeentes, uitkeringsfraude, culturele mutilatie, vernielingen in kerken, verbieden van kunst, inrijden op voetgangers, wijkachteruitgang, drugsproblematiek en migratieproblemen?

  Dan lijkt mij dat een prima land om te wonen!

  Geliked door 2 people

 5. Moslims kunnen en willen niet skiën want het is wit en koud. Een nieuwe kleine ijstijd zou ons nog kunnen redden, ze zouden massaal terug vluchten naar de warme woestijnen en Afrikaanse steppen.

  Geliked door 1 persoon

 6. scherpschutter1943 zegt:

  nederlandse politici willen criminelen niet uitzetten omdat ze daar te laf voor zijn.

  Geliked door 2 people

 7. Blaffertje zegt:

  Als ik ga verhuizen dan word het OF Zwitserland OF Hongarije.
  Die landen zijn er voor hun eigen bevolking en niet voor Soros.

  Geliked door 1 persoon

 8. Jan zegt:

  Fatmir is al weg, met het hoofd van oma

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s