Oproer in politiek en media: De oppositieleider schrijft een gastbijdrage in de “FAZ”

Screenshot_22

(Vertaling: E.J. Bron)

De Duitse mediawereld is boos. In de rubriek “andere pennen”, die de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” (FAZ) aan gastschrijvers ter beschikking stelt, kwam toch daadwerkelijk Alexander Gauland (foto) van de AfD aan het woord. De woedende journalisten, die de krant nu aan de schandpaal nagelen, gaat het niet om hetgeen de oppositieleider heeft geschreven, maar om het feit dat hij überhaupt mocht schrijven.

journalistenwatch

De SPD liet zich gedecideerd uit en sprak daarmee het journalistengilde uit de ziel: “Om Gauland een gastbijdrage te laten schrijven, is geen kwestie van vrijheid van meningsuiting. Zijn mening is bekend. Het is een kwestie van verstandigheid – als vrije pers – om een ophitser niet te laten werven voor een toekomst waarin er geen vrije pers meer zal bestaan”, twitterde Robin Mesarosch – en verzamelde talrijke “Likes”, ook van mediamakers.

Onder de kop “Waarom moet er populisme zijn?” had Gauland een gastbijdrage geschreven. Maar dat hij daarin heel gedecideerd uitlegde waarom populisme zou ontstaan en waarom het zo populair zou zijn, interesseerde niemand van de critici. De chef van de AfD maakt een “nieuwe urbane elite” er verantwoordelijk voor dat de middenklasse en de “gewone mensen” zich in de steek gelaten zouden voelen. Deze elite zou informatie controleren en zowel politiek als cultureel “de toon” aangeven. Met haar drang naar globalisering zou ze ervoor zorgen dat de binding met het vaderland verloren zou gaan. Daar zou de ongecontroleerde immigratie nog bijkomen. Om populistisch te zijn, zo luidde de belangrijkste boodschap van Gauland, zou niets anders betekenen dan positie in te nemen tegen het “establishment”.

En precies dit establishment komt nu voor het front en bevestigt Gauland´s oordeel over de “urbane elite” – zij wil inderdaad de informatie controleren. En de woede is niet gericht tegen Gauland, maar tegen de “FAZ”. Dat in deze rubriek onlangs zelfs de Turkse despoot Recep Tayyip Erdoğan mocht schrijven, zorgde bij niemand voor opwinding. Gauland echter – dat kan natuurlijk niet. De eeuwige chef van de Paritaire Liefdadigheidsvereniging, Ulrich Schneider, was zo opgewonden dat hij aankondigde zijn abonnement op de “FAZ” op te zeggen – en wel “morgen” al. Meningsverscheidenheid: Ja – maar alleen van Merkel tot Die Linke. Wat moet er van ons terechtkomen als de oppositieleider een krantenartikel kan schrijven?

Het blad krijgt ook kritiek om in de inleiding of in een andere bijdrage het artikel niet te hebben aangevallen. En ook dat Gauland´s artikel alleen in de gedrukte versie verscheen en online achter een betaalmuur wordt de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” nu door veel mensen verweten. Stefan Ottlitz stookt al dagenlang op tegen de “FAZ”: gisteravond schreef hij dat het laten publiceren van Gauland “zonder tegenspraak” “geen journalistiek, maar een brandversneller” zou zijn.

De voormalige ZDF-hoofdredacteur en huidige journalistendocent, Christian Jakubetz, zegt over de mogelijkheid dat Gauland in de “FAZ” schrijft: “Er schiet me geen enkel commentaar te binnen hoe ik zonder straf kan uitdrukken wat ik daarvan denk.”

De branche kookt van woede. Een AfD-politicus mocht daadwerkelijk ongefilterd en onverdraaid schrijven wat hij denkt. De haat is zo groot dat een vanzelfsprekendheid wordt opgeblazen  tot monstruositeit. En waarschijnlijk is het dat in onze gestuurde democratie zelfs al.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", "Weg met ons!", achterlijkheid, AfD (Alternative für Deutschland), Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, Duitsland, establishment, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, Patriottisme, Persvrijheid, political correctness, praatjesmakers, propaganda, publieke omroep, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

17 reacties op Oproer in politiek en media: De oppositieleider schrijft een gastbijdrage in de “FAZ”

 1. Peter zegt:

  Soms spreekt Clinton de waarheid !!!!!!!!!!!???????????????????

  Like

 2. Elisah zegt:

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/10/Linksgroene-Duitse-politicus-pleit-voor-concentratiekampen-voor-rechtsen

  Linksgroene Duitse politicus pleit voor concentratiekampen voor rechtsen

  Zo’n 80 jaar nadat de nationaalsocialistische dictatuur in Hitler-Duitsland er vele tientallen opende om daar uiteindelijk miljoenen in af te slachten, is er in onze tijd opnieuw sprake van: concentratiekampen voor niet politiek-correcte mensen. En opnieuw komt de wens om andersdenkenden op te sluiten en definitief de mond te snoeren van links. Tobius Himpenmacher, deelstaatkandidaat namens de Duitse (links)groenen, pleit namelijk openlijk voor het ‘gecentraliseerd onderbrengen’ van ‘rechtsextremen’. Voor de duidelijkheid: in de ogen van steeds meer extreemlinksen zoals Himpenmacher is iedereen die zich verzet tegen open grenzen, massa immigratie en islamisering automatisch een ‘neonazi’ waar tegen keihard opgetreden moet worden.

  Geliked door 2 people

  • koosv8 zegt:

   Wie een kuil graaft voor een ander!!!!

   Like

  • droevige mof zegt:

   Kameraad Himpenpacher (een naam die niet kon worden uitgevonden) gaat verder waar Stalin was begonnen, de deportatie van dissidenten naar de goelags. Het aantal mensen die stierven in de goelags wordt geschat op 10 miljoen. Hier hoef je niet bang te zijn als je aan dit aantal twijfelt. Er is geen goelagsleugen waarvoor je gestraft kunt worden.

   Geliked door 1 persoon

 3. T.Troubadour zegt:

  Precies hetzelfde als in de USA,democratie ver te zoeken ook in Duitsland,ze moesten zich schamen

  Like

 4. Marc zegt:

  Heet van de naald!

  Like

 5. Men ziet dat het moeilijk is om de waarheid onder ogen te zien. Meteen gaan ze in de aanval en verdraaien de feiten door de schuld bij het populisme neer te leggen, dit zagen we ook na Chemitz.

  Geliked door 2 people

 6. Trucker zegt:

  Niks nieuws onder de zon, het is in Vlaanderen reeds lang voorgedaan.
  Geen mandataris uit DE partij (Vlaams Belang natuurlijk) heeft ooit een opinie of wat dan ook mogen schijven in een krant.
  Alle leiperds uit alle andere partijen –>behalve DE partij<– mogen altijd een bijdrage opsturen die dan vervolgens gepubliceerd wordt, idem ditto bij de openbare omroep BRT in Vlaanderen.

  Geliked door 1 persoon

 7. scherpschutter1943 zegt:

  Ik ben benieuwd wanneer het volk in de aanval gaat. Kijken wat het linkse gajes dan doet

  Geliked door 3 people

 8. kampersrene zegt:

  Ten tijde van Hitler mocht ge ook niet schrijven wat ge wilde….Nu is Hitler vervangen door rode groenen en gutmenschen

  Geliked door 3 people

 9. Patriot 2.0 zegt:

  Angst voor dat de vrije pers zal verdwijnen? Dat is allang bezig!!

  Geliked door 1 persoon

 10. Rony Stokart I-58038 Toskana zegt:

  En dat zootje journalisten stelt zich nog steeds de vraag hoe in het land der Gutmenschen ene Adolf Hitler aan de macht kon komen !

  Geliked door 1 persoon

 11. Piet Karbiet zegt:

  Wat een bizarre en walgelijke toestand. Journalisten zijn voor het vrije woord maar alleen hun linkse vrije woord.

  Geliked door 1 persoon

 12. Elisah zegt:

  Alternatief nieuws van Quasir
  Interessant vanaf ca 42:00, heel bijzonder om de geïntegreerden uit turkije te zien met hun mozzlimbroederschap groet en gijze wolven gebaar.

  Like

 13. Kraftavilqa zegt:

  Je zult vandaag de dag toch maar niet links zijn ofwel per definitie extreem-rechts . N. B. extreem-rechts is een code woord voor nazi, etc. zodat met de aantijging extreem-rechts de beschuldigde meteen ferm geassocieerd wordt met Hitler. Een soort goedkope en gemakkelijke karaktermoord dus eigenlijk. Extreem-rechts bestaat niet eens maar is de fantasievijand van links een vileine leugen om de haat in stand te houden want haat is tenslotte de basis en voornaamste drijfveer van het linksisme. De haat van de linkshoofdige jegens alles dat niet of niet voldoende links is vindt zijn gelijke slechts in de haat van de muzel jegens alles buiten de eigen groep. Haat blijkt een gedegen basis voor totalitaire ideologieën te zijn.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s