CITAAT Vladimir Lenin . . .

“Het doel van socialisme is communisme.”

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Captain Bill”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Censuur, Communisme, dictatuur, Links fascisme, meningsdictatuur, socialisme, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op CITAAT Vladimir Lenin . . .

 1. ronjaspers zegt:

  socialisme en communisme is hetzefde als “kanker” lijden tot de dood erop volgt.

  Like

 2. Jules Vismale zegt:

  Vladimir Lenin was helaas ook een afschuwelijke griezel die de dood van miljoenen Russen op zijn geweten heeft, gelijk naar Leo Trotski en Jozef Stalin! Hij is gelukkig, eigenlijk dankzij een mislukte moordaanslag op zijn leven, alsnog op een vreselijke wijze aan zijn einde gekomen die ik Lenin en tientallen andere linkse machtshebbers van harte gun!

  Like

 3. Guus Velraeds zegt:

  Om voor het slapen gaan nog even te lezen.

  https://tpo.nl/2018/10/11/het-wordt-nooit-wat-met-de-eu/

  Like

 4. Republikein zegt:

  Zo kan je het ook verstaan, eerst comminisme, daarna socialisme om vervolgens weer het comnunisme te promoten, als een vicieuze cirkel.
  Wie of wat breekt de banvloek.

  Like

 5. Williaan zegt:

  “socialisme en communisme is het zelfde” Stom geouwehoer!
  Communisme is een andere vorm van kapitalisme = uitbuiting en onderdrukking.
  De ex Communistische bonzen zijn allemaal kapitalisten geworden.
  Socialisme was en behoort sociaal te zijn, maar is uit de hand gelopen door hebzucht. En de kapitalisten hebben zich er meester van gemaakt zodat er niets sociaal meer van overblijft.
  Derhalve bleek Socialisme een utopie te zijn, zoals veel een utopie blijkt te zijn.

  Like

 6. Jules Vismale zegt:

  Dat zelfs die akelige partij van een SP nog geen enkel verstand heeft van geschiedenis omtrent Vladimir Lenin bewijst dit artikel:

  Jonge SP’ers herdenken 151e verjaardag van massamoordenaar Vladimir Lenin: ‘Een belangrijke inspiratiebron!’

  ROOD – de jongerenorganisatie van de SP – heeft vandaag het ondenkbare gedaan. Op het Twitter-account van de organisatie is namelijk een draad verschenen waarin wordt uitgelegd dat de Russische massamoordenaar Vladimir Lenin (1870-1924) nog steeds “een belangrijke inspiratiebron” is voor de jongeren. Met name zijn “politieke gedrevenheid en theoretische inzichten” worden geroemd.
  Die akelige jongeren van de SP hebben geen enkel benul van geschiedenis als het om Lenin gaat want hij was al net zo’n links-extremistisch stuk stront als Leon Trotski en Jozef Stalin!

  Bij ROOD is het vandaag feest. Op 22 april 1870 werd de Russische massamoordenaar en dictator Vladimir Lenin namelijk geboren. “Vandaag herdenken wij de 151e verjaardag van Lenin,” schrijven de jonge Marxisten dan ook op Twitter. “Onder invloed van zijn oudere socialistische broer en de werken van Marx, Engels en Kautsky groeide hij op tot een revolutionair-socialist.”
  En dictator, natuurlijk. Maar dat wordt in de herinneringstweet gek genoeg nog even weggehouden en ook dat Lenin in werkelijkheid de Russen ook als een minderwaardig volk zag! Want voor hem telde alleen het communistische systeem en niet de mens!

  “In zijn later leven zou hij een belangrijke rol spelen bij de Oktoberrevolutie,” gaan de communistische jongeren verder. “Ook schreef hij meerdere invloedrijke teksten, zoals ‘Staat en Revolutie’ en ‘Wat te doen?’”

  Inderdaad, de man had heel wat op zijn kerfstok, waaronder het schrijven van verschillende boeken/pamfletten die indirect enorm veel lijden hebben veroorzaakt. Toch was een deel van dat lijden ook direct daar Lenin er, samen met Trotski, voor zorgde dat “deserteurs” in het Rode Leger een kogel in hun rug kregen van de latere NKVD als zij zich op het slagveld terugtrokken!

  En ja, dat lijden wordt ook wel wat erkend door de jongeren. Alleen zien ze daarin geen enkele belemmering om Lenin toch te eren vandaag. “Ondanks dat in de Sovjet-Unie al spoedig de machtsovername van de arbeidersklasse werd vervangen met een dictatuur over de arbeidersklasse, zien wij Lenin nog steeds als belangrijke inspiratiebron,” aldus de jonge SP’ers.
  Het communisme had helaas ook een aantal lelijke trekken an het grootkapitalisme overgenomen zoals uitbuiting van het volk en zichzelf verrijken ten koste van datzelfde volk!

  Sterker nog, ze vinden dat ze zijn uitgangspunten en ideeën nog steeds in de praktijk moeten brengen. Dat is inclusief zijn socialistische revolutie.. Zoals de jongeren hun herdenkingstweets afsluiten:

  “Zijn politieke gedrevenheid en theoretische inzichten bieden ons een leidraad voor de socialistische strijd vandaag de dag.”
  In socialistische kringen wordt er heel graag net gedaan alsof Lenins opvolger Jozef Stalin dé dictator was, dé psychopaat, maar de daadwerkelijke geschiedenis spreekt dat tegen. Lenin was in de jaren daarvoor net zo erg. Hij heeft alleen minder leed veroorzaakt omdat hij minder lang leefde en dus minder lang de baas was.
  Gelukkig is Lenin ook vreselijk aan zijn einde gekomen door een mislukte moordaanslag op hem die zijn gezondheid langzaam maar zeker pijnlijk afbrak!

  Maar als we de gestorvenen in de burgeroorlog, die gewonnen werd door de communisten, niet meetellen was hij verantwoordelijk – direct! – voor de dood van zo’n 3 miljoen Russen. Als hij niet al in 1924 was gestorven – slechts vier jaar nadat de communisten definitief en totaal hadden getriomfeerd in de burgeroorlog – dan waren dat er ongetwijfeld veel meer geweest, want veel van Stalins beleid kwam regelrecht uit de koker van Lenin.
  Daarbij wilde Lenin ook dolgraag het gehate communisme over heel Europa verspreiden en heeft hij, gelijk aan Stalin, de aartsvijand, de Duitsers, geholpen door hen tonnen grondstoffen cadeau te geven bij het opbouwen van de USSR terwijl het Russische volk kon creperen!

  Dat zijn echter feiten, hè. En daar hebben ze niet zoveel mee bij ROOD, waar ze liever blijven hangen in naïeve tweets over een wrede en gruwelijke leider die miljoenen mensen op de één of andere manier over de kling heeft gejaagd. Echt een “belangrijke inspiratiebron” hoor!
  Niettemin kunnen we eigenlijk beter gaan juichen dat Lenin, Trotski en Stalin (die alledrie door de Duitse generaals Paul von Hindenburg en Erich Ludendorff aan de macht zijn geholpen na WO I) alledrie op een afschuwelijke wijze stierven door aftakelingen, moord of zelfs verwaarlozing! Met deze drie linkse klootzakken hoeft niemand geen enkel medelijden te hebben!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s