VN-migratieakkoord: Oostenrijk wil niet ondertekenen – ook al zijn de ÖVP en de FPÖ het oneens

Screenshot_50

(Vertaling: E.J. Bron)

Het VN-migratieakkoord zorgt op dit moment voor meningsverschillen tussen de coalitiegenoten van de Oostenrijkse ÖVP/FPÖ-regering. Het document dient in december door de 191 lidstaten die het ondersteunen (de VS en Hongarije weigerden in juli hun toestemming) officieel tijdens een conferentie aangenomen te worden. als het aan de FPÖ ligt, zal dat echter niet door Oostenrijk gebeuren.

Duits - Zuerst

“De FPÖ wijst het VN-migratieakkoord af, ondersteunt en ondertekent het niet, omdat het enorm tegenstrijdig is aan de zelfbeschikking, de Oostenrijkse soevereiniteit en ook inhoudelijk aan het Oostenrijkse regeringsprogramma”, verklaarden politici van de FPÖ. “Voor de FPÖ geldt de soevereiniteit van Oostenrijk te beschermen en duurzaam veilig te stellen. Dit os onze verantwoordelijkheid en taak in het belang van de Oostenrijkse bevolking”, zei men verder. Daaruit zou voortkomen: “Dir VN-migratieakkoord mag daarom in geen geval stilletjes en stiekem – aan de ministerraad en de regering voorbij – in Marrakesh of de VN worden ondertekend.”

In ÖVP-regeringskringen reageert men echter met onbegrip op de destijds door de FPÖ naar voren geschoven minister van Buitenlandse Zaken, Kneissl – het zou per slot van rekening onder haar verantwoordelijkheid zijn gevallen, wordt geargumenteerd, om de onderhandelingen bij de VN te voeren. Van de kant van de ÖVP is echter eveneens te horen dat het migratieakkoord in zijn huidige vorm “zeker” niet ondertekend zou worden. Men zou veeleer extra onderhandelingen willen.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, Arabische wereld, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Demografie, Derde Wereld, Elite, establishment, Eurabië, FPÖ, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, Oostenrijk, Patriottisme, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, Verenigde Naties, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

3 reacties op VN-migratieakkoord: Oostenrijk wil niet ondertekenen – ook al zijn de ÖVP en de FPÖ het oneens

  1. koddebeier zegt:

    Rutte heb zeker z’n krabbel al gezet ???

    Like

  2. Wolf zegt:

    In de ÖVP stikt het dan ook van de rooms linkse CDA achtige Güthmenschjes.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s