Volle laag tegen Brussel: Salvini en Le Pen starten “Revolutie van het gezond verstand”

Screenshot_43

Matteo Salvini en Marine Le Pen.

(Vertaling: E.J. Bron)

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, en de voorzitster van de Franse partij Rassemblement National (RN), Marine Le Pen, zeggen de Europese Unie de strijd aan. Tijdens een ontmoeting in Rome kondigden zij aan: vanaf mei begint er een “Revolutie van het gezond verstand”.

journalistenwatch

“Wij strijden niet tegen Europa, maar tegen de EU, die een totalitaire staat is geworden.” De EU zoude waarden van de solidariteit hebben verraden. Aldus de mededeling van Marine Le Pen aan het begin van een gezamenlijke campagne van de beide grote partijen van Marine Le Pen en Matteo Salvini voor de Europese parlementsverkiezingen. “We maken een historische ommekeer mee. In mei kunnen we een EU verkrijgen die zich tegen de globalisering richt. We zullen het autoritaire model, dat de EU de afgelopen jaren geworden is”, vervangen, aldus de voorzitster van de RN, het voormalige Front National (FN).

Salvini zegde de “Brusselse bunker” eveneens de strijd aan en stelde vast dat daar de ware vijanden van Europa zitten. “Met Le Pen delen we hetzelfde begrip van Europa, de werkgelegenheid en de strijd tegen de immigratie”, zei Salvini. Met haar zou hij een alliantie “tegen de vijanden van Europa” willen opbouwen. “Deze vijanden zijn de voorzitter van de Europese commissie, Jean-Claude Juncker, en de eurocommissaris Belastingen, Douane-unie, Economische Zaken en Financiën, Pierre Moscovici, die zich in hun bunkers in Brussel hebben opgesloten”, aldus de chef van de LEGA. “Wij zijn het Alternatief voor Europa”, benadrukten Salvini en Le Pen aan het begin van de gezamenlijke campagne.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Brussel, Europese Commissie, EUSSR, gezond realisme, LEGA, Marine Le Pen, Patriottisme. Bookmark de permalink .

12 reacties op Volle laag tegen Brussel: Salvini en Le Pen starten “Revolutie van het gezond verstand”

 1. Blaffertje zegt:

  Zal het eindelijk gaan gebeuren?
  Het einde van de EU?
  Ik hoop het toch zo.

  Geliked door 3 people

 2. Petra DeBoer zegt:

  De EU vervangen? Laten ze het liever tot de grond toe afbreken. Hoogstens terug naar de EEG en zonder al die vazallen die er nu zitten want dan gaan die lui het weer opbouwen zo gauw ze een kans zien.

  Trouwens Guy Verhofstadt maakt geen vrienden in de ALDE groep waar hij fractieleider van is.

  https://sceptr.net/2018/10/end-of-the-line-voor-loopbaan-verhofstadt-in-zicht/

  Geliked door 2 people

 3. Ruud zegt:

  Zet er voor alle zekerheid Frans Timmermans ook maar bij! Je weet het maar nooit!

  Geliked door 1 persoon

 4. Trucker zegt:

  Twee politici met ballen en dat is iets dat we vandaag wat missen in de politieke scene, zelfs bij de rechtse nationalisten zitten er mietjes.
  Ken er in Nederland maar éne met dezelfde kwaliteiten (ballen dus) en dat is Geert Wilders; de naaktloper (of ijdeltuit) Baudet is een mietje en past perfect in de galerij van de rukkert Ruttes en co.
  Heb ergens gelezen dat de rukkert Rutte ijvert voor een postje in eu HQ brussel volgend jaar, en hij daarvoor die andere rukkert Macron (jawel die dat met zijn moeder is getrouwd) aan het “bespelen” is, wat ze daarmee bedoelen weet ik niet en wil het zelfs niet weten.

  Like

 5. scherpschutter1943 zegt:

  Bijltjesdag? Ik hoop het mee te maken.

  Geliked door 1 persoon

 6. Republikein zegt:

  Gloort er hoop?
  Ik hoop van wel, weg met de toren van Babel.

  Like

 7. Ronald B zegt:

  Alleen maar RESPECT voor deze mensen die opkomen voor eigen volk, eigen cultuur en eigen normen en waarden!!! Er begint in Europa iets te lopen……in de juiste richting!!!!!

  Like

 8. Rob van Marle zegt:

  Helemaal waar

  Like

 9. Guus thielens zegt:

  Vroeger was de eeg er die was veel beter Dan de huidige EU met de grootste klootzakken in DE wereld geschiedenis
  Dat Wat de eurofielen is gewoon landverraad Te noemen en rutte huppelt mooi achter merkel en macron aan en de alcoholist juncker
  De andere gekken proberen gewoon heel Europa om Te vormen tot een nieuw euslimibast voor de Islam
  Wat zegt de paardenbek verhofstad we hebben meer immigranten nodig de idioot pak Ze Dan in je bunker in brussel
  Hoop dit echt nog mee Te maken de val van de EU en berechting van de Europa verraders maar echt iedereen die eraan meegewerkt hebben berechten en opsluiten voor altijd of de galg opruimen die bende in brussel

  Like

  • fleckie zegt:

   Wat te denken van …van ROMPUY, , degene die VOOR. JUNCKER de ‘dienst uitmaakte?. ..0 h ja, nu denkt men opeens eraan hoeveel …PENSIOENGELD. die mag incasseren, per jaar!! ( voor de jaren dat hij. op. de post zat,.. die JUNCKER nu. ( nog) bekleedt!

   Like

 10. Ruud barends zegt:

  Hehe worden ze eindelijk wakker ,juncker de dronken trekpop van merkel oprotten met die opvreters

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s