EU-commissaris: Het Verenigd Koninkrijk is van harte welkom om in het EU-blok te blijven, maar moet miljarden extra betalen

Screenshot_72

(Door: Liam Deacon – Vertaling: “Wachteres”)

Een hoge commissaris van de Europese Unie (EU) heeft gezegd dat Brexit in het “absoluut geweldige” geval dat die ongedaan wordt gemaakt het Verenigd Koninkrijk in het blok kan blijven, maar zonder de begrotingskorting, waardoor het gedwongen wordt elk jaar miljarden meer te betalen. Günther Oettinger (foto), de Duitse Europese commissaris voor Begroting en Personeelszaken, beweerde ook dat een Brexit-akkoord veel dichterbij kwam, nadat rapporten erop wezen dat de premier van het VK bereid is om naar de EU toe enorme nieuwe concessies te doen.

Breitbart

Vrijdag zei hij vanuit de Commissie dat in het “onwaarschijnlijke, maar aangename geval dat het Verenigd Koninkrijk zou blijven….. de geleidelijke terugtrekking uit de korting nog steeds zou worden gehandhaafd”. Hij voegde er aan toe: “Ik denk dat [de korting] iets is dat niet langer terecht is in een familie van 27 lidstaten.”

De korting is een financieel mechanisme dat al sinds 1985 van kracht is, nadat die door de voormalige Tory-premier Margaret Thatcher was veiliggesteld en waarmee de nettobijdrage van het Verenigd Koninkrijk aan de EU werd verlaagd. In 2015 schatte het Britse ministerie van Financiën dat de korting de Britse belastingbetaler bijna 5 miljard pond bespaart.

Oettinger heeft ook bevestigd dat er de afgelopen dagen vooruitgang is geboekt op het gebied van de Ierse grens, nadat het blok erop had aangedrongen dat deze niet open kan worden gehouden, tenzij het gehele Verenigd Koninkrijk of Noord-Ierland in de douane-unie blijft. “Het lijkt mogelijk dat er een doorbraak komt,” zei hij met klem: “De manier om dit te doen [het Ierse grensprobleem oplossen] wordt deze week zeker voorbereid en zal waarschijnlijk volgende week worden gepresenteerd.”

De EU-leiders hebben een tweedaagse top, die woensdag van start gaat, en bronnen hebben beweerd dat May het hele Verenigd Koninkrijk binnen de douane-unie zal houden voor een in potentie onbeperkt tijdsbestek, waardoor de natie het handelsbeleid niet langer onder controle heeft.

Een woordvoerder van Downing Street zei vrijdag dat “de premier nooit zou instemmen met een overeenkomst die het Verenigd Koninkrijk permanent in een ´vangnet´ zou kunnen opsluiten” en hij beweerde dat het “vangnet” “tijdelijk” zou zijn. Nochtans weigerden zij herhaaldelijk om te zeggen dat, als er een tijdslimiet zou zijn, dit zou betekenen dat het kabinet en de leden van het parlement zouden kunnen worden gevraagd om met het Brexit-plan van May akkoord te gaan, zonder een waarborg wanneer het VK de controle over de handel zal terugnemen.

De woordvoerder voegde eraan toe: “Ik kan in deze zaal de laatste fasen van de documenten niet door onderhandelen tot een goed einde brengen, maar wat ik kan zeggen, is dat ons standpunt is dat de premier absoluut niet akkoord gaat met een overeenkomst die ons permanent in een vangnet zou opsluiten”.

Bron:
www.breitbart.com
Door: Liam Deacon

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Groot-Brittannië, Rotzakken. Bookmark de permalink .

16 reacties op EU-commissaris: Het Verenigd Koninkrijk is van harte welkom om in het EU-blok te blijven, maar moet miljarden extra betalen

 1. Marlies zegt:

  Ik heb geen vertrouwen in May als onderhandelaar. Normaliter geef ik iemand the benefit of the doubt, maar bij haar ligt dat anders. Zij haalt niet het onderste uit de kan voor Britain. Zwak en gevaarlijk. Trump zag het beter: Britain heeft de macht in handen, blijft de EU dreigen, dan worden er helemaal geen miljarden betaald. .

  Geliked door 2 people

 2. jack black zegt:

  Oetinger ! Weer zo een vuile rat van de onderste plank !
  Een rat die wie alle andere ratten van hun land in de EU zijn
  afgeschoven omdat ze waardeloze niet te gebruiken luljanussen
  waren ! Fuck the EU !

  Geliked door 4 people

 3. Daan Kranenburg zegt:

  ff tussen door, Suriname – Duitsland 3-0

  Geliked door 2 people

 4. Statler & Waldorf zegt:

  EU = satanisme!

  Geliked door 2 people

 5. Wachteres zegt:

  En ondertussen in Ierland:

  https://www.express.co.uk/news/politics/1031042/ireland-news-leo-varadkar-government-Fine-Gael-Taoiseach-brexit-irish-border

  De Ierse regering van Leo Varadkar staat op de rand van instorten..

  Grote vrees, omdat Brexit een kritisch punt bereikt.

  De Fine Gael regering van Leo Varadkar is aangespoord om een dreiging van vervroegde verkiezingen weg te nemen, totdat een definitief Brexit-akkoord is bereikt.

  De leider van de belangrijkste oppositiepartij Fianna Fail, Micheal Martin, schreef premier Varadkar, om hem te waarschuwen dat het het beste zou zijn dat beide partijen “ermee instemmen om de regering niet ten val te brengen”.

  “We moeten allebei instemmen met het aannemen van de (Ierse begrotings-) begrotingswet en andere wetgeving, tenminste tot, wat er ook door de Europese Raad over Brexit is overeengekomen, in de komende maanden de kritieke hindernis voor ratificatie door het Lagerhuis en het Europees Parlement, is weggenomen”.

  Geliked door 2 people

 6. abouneenee zegt:

  De Duitsers laten zich kennen met hun vertrouwde machtsspelletjes… Men mag misschien hopen dat een dergelijke behandeling van het VK andere (populistische) regeringen zal afschrikken naar het volk te luisteren, in dit nieuwe millennium lijkt het mij dat Duitsland zichzelf buiten spel zet door zich geen goede herder te tonen. Eerst denk ik dat alle landen binnen de EU zolang die bestaat, hoe groot of hoe klein, een even zware stem moeten krijgen binnen de EU. Dan zou het ook niet zo gek veel uitmaken of Turkije bij de EU komt, vooral voor de machtsgeile Duitsers niet. Turkije moet natuurlijk vooral geïsoleerd worden, net als alle andere islamitische landen.

  Geliked door 2 people

 7. koddebeier zegt:

  Extra betalen om lid te blijven van een dictatuur! Ze zouden wel gek zijn !!

  Geliked door 1 persoon

 8. Harry zegt:

  Wat een tuig komt er toch uit Duitsland voort !
  Er is toch echt iets grondig mis met hun genenpoel .
  En waar ze die mee willen vermengen , maakt het nog erger .
  Straks staat hitler nog bekend als een watje !
  Zó erg wordt het .

  Ik kan even de juiste bewoordingen niet vinden om die oettinger te kwalificeren , maar misschien zijn er wel geen passende benamingen voor dergelijke serpenterige dictators .

  Geliked door 1 persoon

 9. Hovawart zegt:

  Tegenwoordig spreekt de politiek in Miljarden, maar men beseft niet dat men in downloadsnelheid rekent, internettoegang als dwangmiddel van de globale digitalisering, de internetgiganten zijn de wereldpolitiek, de internetpolitie handhaaft en censureert al de morele waardigheid, en stuurt de waarheid in een gewenste richting, waar de digitale ethiek de publieke opinie selecteert op haar waarde oordeel, De wereld draait op digitale schaalbaarheid, onze afhankelijkheid van internetsnelheid en toegang tot internet is in handen van een tiental meganationals (The secret empire) die de globalisering misbruiken en ook manipuleren, waardoor google en facebook niet meer onder de noemer luxegoederen valt maar onder primaire goederen worden verstaan, die voorzien in de eerste levensbehoefte van de consument.( zover kun je vallen als generatie).

  Geliked door 2 people

 10. kruisridder zegt:

  Grootste fout is dat de Berlijnse Muur is neergehaald. De Mof begint zich weer onoverwinnelijk te voelen en staat weer op en is sterker dan ooit. Wat Hitler niet is gelukt om Europa te veroveren, is Merkel in 3 jaar tijd gelukt…..en daarmee is het arrogante en dominante gedrag van de mof weer teruggekeerd. De Duitse minister Maas heeft niet voor niks gezegd toen hij in het vernietigingskamp Auschwitz op werkbezoek kwam in augustus j.l. ´´We kunnen het kamp nog wel eens weer gaan opbouwen en weer in gebruik gaan nemen´´……

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s