CSU en SPD weggevaagd in Beieren – AfD op 11%

Screenshot_94

(Vertaling: E.J. Bron)

Het is een debacle voor de Duitse regering. De regeringspartijen uit Berlijn, CSU en SPD, verliezen enorm bij de verkiezingen in Beieren. Volgens prognoses van het ZDF komen beide partijen nog maar op 35,5% respectievelijk 9,5%. De SPD is nog maar de vijfde grootste partij. De AfD daarentegen gaat van 0% naar 11% van de stemmen.

journalistenwatch

De Groenen worden de op één na grootste partij en halen met 19% het aantal stemmen dat voor hen in de peilingen werd voorspeld. De FDP moet met 5% nog afwachten of zij in het deelstaatparlement komt. Die Linke zal met 3,5% niet in het parlement vertegenwoordigd zijn. De Freie Wähler zouden voor het eerst met 11,5% kunnen aantreden in een Beierse regering.

Volgens de prognoses zal de SPD haar resultaat in Beieren van 2013 meer dan halveren. Zij haalt slechts een resultaat van 9,5%. De CSU is weliswaar sterker dan de peilingen voorspelden, ze is echter ver verwijderd van een absolute meerderheid.

De SPD beleeft een debacle en verliest ruim 11,3%. Ze werd in het linkse kamp afgelost door de Groenen.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland. Bookmark de permalink .

24 reacties op CSU en SPD weggevaagd in Beieren – AfD op 11%

 1. Johan van Vught zegt:

  Laten we niet te hard juichen. Als de SPD wordt weggevaagd en hun stemmen gaan naar de Groenen, dan kom je van de regen in de drup.
  Dit is een beroerde uitslag! Groen is nog erger dan SPD!

  Geliked door 2 people

 2. paulzwueste zegt:

  Wat we hier mee opschieten zal wel voor altijd een raadsel zijn.
  AfD zou met de 11,5% van die Freie Wähler maar liefst 22,5 % hebben kunnen halen!
  Maar nee.
  Er moest zo nodig op een nieuwe partij gestemd worden die niks niemandal garandeert.
  Daar gaan we weer.

  Verdeel en heers zal Merkel denken…

  Geliked door 2 people

  • Trucker zegt:

   @ paulzwueste
   De naaktloper (aka ijdeltuit) Baudet zorgt er voor dat in Nederland krék hetzelfde gebeurd.
   Dan zij er de minder slimme lieden (nota ben ook op deze blog) die vinden dat die kerel oke is en er zelfs zouden OP STEMMEN.
   Mijn probleem niet ik ben Vlaming, maar als je op een blog zoals deze pent en daarbij vrolijk rondbazuint dat Baudet oke is weet je mijn inziens niks af van strategie en politiek is niks anders als strategie.

   Geliked door 1 persoon

 3. het is nog maar een voorlopige uitslag, er word no geteld, maar het ziet er goed uit voor de AFD

  Like

 4. droevige mof zegt:

  Verkiezingsrapportage in de WDR.
  AfD 11%. Dan een muziekstuk ” Tell me lies, tell me sweet little lies. ” Het leven is de beste satire.

  Like

 5. Marc zegt:

  Ach ja, 11%. Een fantastisch eerste resultaat natuurlijk. Maar zal dat tot een wezenlijke koerswijziging leiden? Wat voor een partij is FW trouwens?

  Wisten jullie trouwens dat er in België nationale verkiezingen zijn? VB wint in sommige een of twee procent, verliest ergens anders.

  Like

  • droevige mof zegt:

   De FW (Freie Wähler) kan in de breedste zin worden vergeleken met uw FvD. Ze zijn maar een klein beetje zwanger.

   Geliked door 1 persoon

  • Trucker zegt:

   Nationale?????????????
   Die zijn er pas volgend jaar de nationale, gisteren waren het gemeentelijke is wel iets anders.
   DE partij heeft NERGENS verloren, ze hebben overal gewonnen, soms een of twee procent maar plaatsen met 12% en in Ninove (met een “scheurlijst”) 38% ACHTENDERTIG procent mijnheer.
   Beter bij de les blijven, als ik (als Vlaming) zo slordig zou pennen over Nederlandse politiek scene zou ik beter ophouden.

   Like

 6. Guus Velraeds zegt:

  De SPD werd afgelost door de groenen. Dit betekent dat Duitsland nog lang niet verlost is van de links groene hersenrot. Propaganda voeren is iets dat je de links/groenen niet hoeft te leren.

  Like

  • Henk der Niederlander zegt:

   Inderdaad Guus, zoals je zo duidelijk uitlegd de hersenrot woekerd gewoon verder.

   Like

  • Thom zegt:

   Ja inderdaad een overwinning waarbij je van de drup in de regen komt met Groenen die groter zijn dan de AFD is, betekent dat dat het Duitse volk hun verstand nog niet terug gevonden heeft.

   Geliked door 1 persoon

  • Trucker zegt:

   Verwijder de linkse ratten uit de media en je hebt (bijna) de overwinning voor het grijpen.
   De Zombies zitten met honderdduizenden elke dag voor de lichtbak (tv) en slikken alles wat de media lispelt, waarom denk je dat de linksen in eurabia met alle macht het ministerschap van cultuur willen (retorische vraag)

   Geliked door 1 persoon

 7. Jean zegt:

  Heerlijk om dat te mogen meemaken.
  In Vlaanderen zijn de verkiezingen goed verlopen, het Vlaams Belang wordt de derde grootste partij in Vlaanderen.
  De burgers in heel Europa hebben de strot vol met die import vreemdelingen, in mei 2019 zullen we die EU lafaardsbende afstraffen voor hun misdadig beleid wat voor ons lijden is geworden.

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Jean.
   Het Vlaams Belang komt terug.
   Opgepast.
   Als in mei 2019 het VB weer net zo groot dreigt te worden als indertijd… toen ze Vlaams Blok heetten, zal het inmiddels ver verrotte en stinkend verteerde Cordon Sanitaire weer proberen hun goede naam door het slijk te halen.
   Persoonlijk ben ik van mening dat het die keer niet meer zal lukken.
   Je hebt gemerkt dat die vervloekte allochtonen de uitslag van de verkiezingen beïnvloedden.
   De enige oplossing daartegen is dat de gevestigde blanke partijen zich zullen verenigen, met aan kop ons Vlaams Belang.
   Dàt zal ook gaan gebeuren…
   Nog niet in 2019, maar niet lang daarna…
   Mark My Words…

   Een “Cordon Sanitaire” tegen het islamitisch ongedierte dus…!!!

   Geliked door 1 persoon

   • Trucker zegt:

    paulzwueste het “cordon sanitaire” is er nog ALTIJD, is nog geen dag opgeheven.
    Enige plaats in Vlaanderen die een koevoet kan worden is Ninove, daar hebben ze bijna de helft (40%) en zijn DE grootste partij en dus aan zet 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 :-).
    Het is “Forza Ninove” maar in feite Vlaams Belang met krachtdadig figuur Guy D’Haeseleer.

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Trrucker.
    Het gaat om de effectiviteit van dat zg. cordon.
    Die is sterk afgenomen, praktisch verdwenen.
    Politici van de “gevestigde” partijen kunnen het VB niet meer ongestraft beschuldigen van haatzaaien en racisme.
    Zodra ze dat doen staan ze voor gek en maken ze zichzelf onmogelijk.
    Vandaar ook dat veel mensen die dachten bij het NVA het walhalla te vinden, teleurgesteld zijn teruggekeerd naar het Vlaams Belang.
    Las net in “Het laatste Nieuws” dat ze nu bezig zijn om te proberen de oprichter van Forza Ninove als rascist, haatzaaier en oproerkraaier te laten veroordelen op basis van uitspraken en foto’s.

    Like

 8. toetssteen zegt:

  Ik vrees dat het nu over links zal gaan.

  Geliked door 2 people

 9. scherpschutter1943 zegt:

  De linksen hebben in feite 2 partijen. 1 is de officiële partij in het parlement en de 2e zijn de losse knokploegen van de linksen die het vuile werk opknappen bij demonstraties van de tegenpartij zoals de AFD. De zittende politici zien met graagte dat er kleine splinterpartijen komen die zo verdeeld zijn met elkaar dat ze nog geen deuk in een pakje boter slaan. Dat is in NL ook zo. De FvD heeft er alleen maar toe geleid dat er mensen van de PVV naar de FvD overstapten omdat ze daar meer resultaat van verwachten. Niets is minder waar. Baudet met zn maat kan niet opboksen tegen het partijkartel. Het kartel in NL bezit de macht en ze wensen die macht met niemand te delen. Alleen een groots machtsblok kan het kartel breken. Ondanks hun hopeloze verdeeldheid over alle zaken, is het partijkartel het over 1 ding altijd eens. Met zn allen kleven ze aan het pluche en houden alles af wat dat kleven in gevaar brengt. Voorbeeld, Pechtold stapte vrijwillig op met de nodige krokodillen emoties. Geloof het maar niet want de toezeggingen voor een betere job zijn hem al gedaan in de donkere krochten van het parlement met aanverwante handjeklappers. Koning Willem heeft zn pracht pak met decoraties , al naar de stomerij laten brengen om de sportvlekken van het laatste bacchanaal weg te stomen. Staat ie er straks weer strak bij als Pechtold al hielenlikkend door zijne majesteit wordt ingehuldigd als koninklijke oppasser van een of ander provinciehuis.

  Geliked door 1 persoon

  • droevige mof zegt:

   De FW (Freie Wähler) als Trojaans paard van de AfD. Hier is een interessant verslag van een AfD-gemeenteraad:

   ,,hier op lokaal niveau werken we tenminste als AfD geweldig samen met de FW, wanneer ze hun eigen verzoek in de gemeenteraad indienen. Dat zal zeker ook op deelstaatniveau mogelijk zijn. Als een dergelijke verzoek dan in stemming wordt gebracht, zal de CSU als een coalitiepartner moeite hebben om tegen te stemmen, het AfD-blok ruimt dan de stemmen van de andersdenkenden op naar de overwinning :))”

   Like

  • Bezorgde burger zegt:

   Je ziet het aan Italie:
   Toen Salvini (met hulp van een linkse partij!) ging regeren, en zijn alternatief voor de linkse regeringspolitiek kon doorzetten veranderde er ook echt iets en werd hij ongekend populair.
   Amerika idem, door de absolute macht kon Trump slechte im- en exportverdragen ongedaan maken en de economie weer op de been helpen.

   Zolang rechtse partijen zo klein blijven zal er niks in een land veranderen.

   Like

 10. Lot zegt:

  De verkiezingstellingen kloppen niet. Hoe kan in een groot land als Duitsland dezelfde avond de uitslagen al bekend zijn. Zij mogen bij mij op het administratiekantoor komen werken.
  Waar ik van daan kom zijn veel duitse toeristen en zij vertelden mij over voorspellingen en dat daarom veel duitsers voor een derde wereldoorlog of slag de bui al zien hangen en geen kinderen willen. In de prophezeiungen staat dat op het moment van het uitbreken dat er in europa de linkse mensen het voor het zeggen zullen hebben.
  En dit is zo gearrangeerd. Het is vergelijkbaar met het europese songfestival waar op de dag zelf de winnaar al bekend is, of let op alle mediaaandacht naar uitgaat. Bijvoorbeeld Estland samen met een antiliaanse nederlander in 2001 die werd ook achtervolgd door de pers en zij zeiden wij hebben gehoord dat jij gaat winnen, terwijl de wedstrijd nog moest beginnen. Nee joh dat zijn geen polls.
  Of een vriend van mijn broer, die in de soundmix show stond van rtl, Toevallig stond daar ook arno kolenbrander die miss saigon zong, en was het nou net toevallig dat van den Ende die musical had ingekocht en wilde verkopen de kaartjes aan het publiek. En hij daarom de show won! En op de negende plaats stond een man die een eigen platenlabel had, ja daar konden ze ook niets aan verdienen en daarom eindigde hij zo laag.
  En de volgende soundmix show. Een pagina groot verhaal en wie stonden daarin. De hele pagina ging over een artiest en ook een beetje over een ander, en er werd zowaar nog een derde genoemd ene stevie wonder meen ik. En wat schetst de uitslag een dag later, inderdaad de winnaar werd degene die in het artikel werd genoemd. Mensen kunnen inbellen, en ze weten van te voren de uitslag al. De journalisten weten al hoe alles inelkaar steekt, alleen het grutjes volk niet.

  En ik weet zeker dat het met de landelijk verkiezingen ook zo gaat. 2100 uur sluiten de stembureaus, en een uur later is Rotterdam al de meeste districten geteld. Gelooft u het zelf?

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s