Spanje: “Islamitische Staat” rekruteert in gevangenissen

Screenshot_77

(Door: Soeren Kern – Vertaling: E.J. Bron)

De Spaanse politie heeft een Jihadisten-netwerk opgerold, dat opereerde in meer dan een dozijn Spaanse gevangenissen. Het netwerk, dat vermoedelijk in contact staat met de “Islamitische Staat”, werd door een van de meest verbitterde Jihadisten opgericht en gerund – blijkbaar onder de ogen van het gevangenispersoneel.

Gatestone Institute

Het bestaan van dit netwerk werpt niet alleen vragen op over de effectiviteit van de veiligheidsmaatregelen in Spaanse gevangenissen, maar doet ook twijfelen aan de Spaanse “deradicalisering”-programma´s, die erop gericht zijn islamitische militanten te “rehabiliteren” om hen uiteindelijk weer “in te binden” in de samenleving.

Volgens een op 2 oktober gepubliceerd rapport van het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken over de antiterreur operatie bestond de harde kern van de groep uit 27 Jihadisten in 17 verschillende gevangenissen – dat zijn meer dan de helft van de 30 Spaanse gevangenissen waarin veroordeelde Jihadisten gevangen zitten.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken omschrijft de groep als een jihadistisch “gevangenisfront” (“frente de cárceles”); tot zijn criminele bezigheden behoorden het rekruteren, indoctrineren en radicaliseren van andere gevangenen en de planning van nieuwe jihadistische aanslagen.

Tot de leden van het netwerk behoorden niet alleen maar veroordeelde Jihadisten, maar ook gewone gevangenen, die in de gevangenis waren geradicaliseerd. Onder hen talrijke Spanjaarden die zich bekeerd hebben tot de islam. Enkele van de leden stonden op het punt om vrijgelaten te worden.

De figuur achter de schermen van de groep, Mohamed Achraf, een 44-jarige Marokkaan wiens echte naam Abderramane Tahiri luidt, zat een gevangenisstraf uit van 14 jaar wegens de planning van aanslagen met vrachtwagens op markante doelen in Madrid, zoals het Hoogste Gerechtshof of het station Príncipe Pío.

Achraf zou op 14 oktober 2018 vrijgelaten worden – bijna vier jaar voor het reguliere einde van zijn straf. Hij werd in 2008 gevangen gezet en werd sindsdien regelmatig van de ene naar de andere gevangenis overgeplaatst – een gebruikelijke gang van zaken, die moet verhinderen dat “islamisten” in een gevangenis voet aan de grond krijgen en andere gevangenen radicaliseren. In februari 2018 werd Achraf overgebracht naar de gevangenis Campos del Río, waar hij in eenzame opsluiting zat.

Op 1 oktober doorzocht de antiterreurpolitie Achraf´s cel en ontdekte dat hij een “gedisciplineerd en georganiseerd” netwerk van jihadistische gevangenen had geleid, dat zich bezighield met het rekruteren en radicaliseren van andere gevangenen en bovendien nieuwe plannen voor aanslagen op uitgekozen doelen ontwikkelde.

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken voerde het netwerk zijn activiteiten uit door lichamelijke interactie onder gevangenen in dezelfde gevangenis; voor de communicatie met gevangenen in andere gevangenissen had men bovendien “boodschappers”. Het netwerk kon zich onttrekken aan observatiemechanismes door voor de communicatie terug te vallen op gevangenen die niet speciaal geobserveerd werden.

De krant “La Verdad” uit Murcia berichtte onder verwijzing naar bronnen binnen de politie dat Achraf waarschijnlijk aangeklaagd zou worden vanwege nieuwe terroristische vergrijpen en, in plaats van vervroegd vrij te komen, in verzekerde bewaring wordt ondergebracht.

Achraf heeft in Spanje een lange jihadistische militante geschiedenis. Tijdens een eerder verblijf in de gevangenis, dat hij tussen 1999 en 2002 in de gevangenis Topas in Salamanca doorbracht, had hij al eerder een soortgelijk Jihadisten-netwerk georganiseerd – genaamd “Martelaren voor Marokko”- dat in minstens vijf Spaanse gevangenissen actief was. Het bestond uit vier cellen, die, aldus het openbaar ministerie, “perfect uitgedacht en met elkaar verbonden waren”.

Na de bomaanslagen op de treinen in Madrid in het jaar 2004, waarbij 193 mensen gedood en 2000 verwond werden, traden de Spaanse autoriteiten in het hele land tegen islamitische fundamentalisten op. Een antiterreur operatie – “Operation Nova” – leidde tot de arrestatie van 36 Jihadisten, waaronder talrijke leden van het netwerk van Achraf. De onderzoekers vonden correspondentie, die aantoonde dat Achraf een bomaanslag op de Audiencia Nacional van plan was, het gerechtshof dat zich bezighield met het onderzoek naar de treinaanslagen.

Bovendien ontdekten de onderzoekers correspondentie tussen Achraf en andere Jihadisten, waaronder een brief waarin stond: “Moslims hebben tegenwoordig twee plekken waar ze naartoe kunnen gaan: gevangenis of Jihad.” In een andere brief schrijft Achraf:

“We willen ons voorbereiden op de jihad voor Allah. Ik heb goed nieuws: ik heb een nieuwe groep opgericht, we zijn bereid op elk moment voor Allah te sterven. We wachten erop uit de gevangenis ontslagen te worden, zodat we met het werk kunnen beginnen. We hebben mannen, we hebben wapens, en we hebben doelwitten. Alles wat we nodig hebben is de praktijk.”

In april 2005 werd Achraf door Zwitserland aan Spanje uitgeleverd; in Zwitserland was hij na zijn ontslag uit de gevangenis gevlucht en had daar tevergeefs asiel aangevraagd en zich daarbij voorgedaan als Palestijn.

In februari 2008 werd Achraf wegens het “werven voor en leiden van een terroristische vereniging” tot 14 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Tijdens het proces kwam de rechtbank te weten hoe Achraf, die zichzelf “Emir” noemde, een provisorische moskee in een gevangenis-gymzaal ervoor had gebruikt om andere gevangenen in de door de “Islamitische Staat” vertegenwoordigde jihadistische ideologie van het radicale salafisme te indoctrineren.

Met het oog op Achraf´s biografie van het slafistisch jihadisme en zijn eerdere, tijdens zijn eerste verblijf in de gevangenis ondernomen, pogingen om medegevangenen te missioneren en te indoctrineren, blijft het onduidelijk waarom de Spaanse autoriteiten het hem toestonden om tijdens zijn tweede verblijf in de gevangenis een ander, nog groter Jihadisten-netwerk op te bouwen.

Zoals de krant “La Verdad” berichtte, was Achraf´s netwerk “heel georganiseerd… en had het al bepaalde doelwitten op het oog” evenals “enkele gevangenisbeambten, ook hogere, bedreigd”. De groep had “een eigen symboliek en motto”, “was perfect gestructureerd, met nauwkeurige bevelen wat er op de binnenplaatsen van de gevangenissen gedaan moest worden, en ook wat betreft de trainingsmethodes”.

Achraf´s netwerk zou wel eens het topje van de ijsberg kunnen zijn. Een nieuwe analyse van data uit gevangenissen, die werd uitgevoerd door de site “El Independiente”, komt tot het resultaat dat er op dit moment meer dan 150 gevangenen in 28 verschillende Spaanse gevangenissen straffen uitzitten wegens delicten die te maken hebben met de jihad.

Bijna de helft (72) van de wegens jihadistische activiteiten veroordeelde personen zijn Marokkanen, gevolgd door Spanjaarden (57). Andere gevangenen komen uit Algerije, Argentinië, Bangladesh, België, Brazilië, Bulgarije, Denemarken, Egypte, Frankrijk, Mexico, Nederland, Pakistan, Saoedi-Arabië en Turkije.

Het delict waarvoor de meeste gevangenen vanwege activiteiten met betrekking tot de jihad veroordeeld werden, is lidmaatschap van een terroristische vereniging, gevolgd door rekruteren, indoctrineren en training voor terrorisme evenals ondersteuning van gewapende groepen.

Bovendien staan nog eens 120 andere gevangenen onder observatie, die veroordeeld zijn wegens delicten die niets met de jihad te maken hebben; ze worden geobserveerd naar aanleiding van signalen van “radicaalislamitisch fanatisme”, aldus de krant “El País” onder verwijzing naar bronnen op het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Achraf´s netwerk werpt het licht op de effectiviteit – respectievelijk het gebrek daaraan – van het Spaanse deradicalisering-programma voor jihadistische gevangenen. Volgens de door de Spaanse grondwet gegarandeerde bescherming van de mensenrechten kunnen zulke programma´s alleen maar op vrijwillige basis uitgevoerd worden.

Van de ongeveer 270 gevangenen die vanwege jihadistische tendensen geobserveerd worden, nemen volgens informatie van het Spaanse persbureau EFE slechts 20 aan de deradicalisering-programma´s deel. Het minister van Binnenlandse Zaken geeft toe:

“Ver ervan verwijderd gederadicaliseerd te worden, is de meerderheid van de onderzochte individuen niet alleen nog steeds toegedaan aan actief, militant jihadisme, maar in de gevangenis zelfs nog radicaler geworden.”

Bron:
https://de.gatestoneinstitute.org
Door: Soeren Kern

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Al Andalus", "diversiteit", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, cultuurrelativisme, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, ISIS, Islam, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, Salafisten, Spanje, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

17 reacties op Spanje: “Islamitische Staat” rekruteert in gevangenissen

 1. Peter zegt:

  Welkom bootvluchtelingen uit Marokko !
  De rattenimport is nog niet gestopt.

  Geliked door 1 persoon

 2. Harry zegt:

  Het wordt toch steeds onontkoombaarder om al die moslims uit ons werelddeel te verbannen .
  Ze gaan gewoon dóór met waar ze mee bezig zijn , of ze nou opgesloten zitten of niet .
  Sluit ze voorlopig op in geluiddichte cellen en laat ze geen contact met anderen hebben .
  Voor mijn part 24 uur per dag isoleren , zonder halal voer .
  Pak je een crimineel of overtreder op , stuur hem dan met AL zijn familieleden retour zandbak .
  Maak ze het leven zo zuur als maar mogelijk is .

  ZO KAN HET TOCH NIET DOORGAAN ?

  Geliked door 2 people

  • Elisah zegt:

   Inderdaad Harry, hoe is het sowieso mogelijk dat ze in een gevangenis de vrijheid krijgen om dit soort activiteiten te ontwikkelen?
   De “normale” gevangenen zullen zich, om te kunnen overleven tussen het extremistisch schorem, noodgedwongen aansluiten bij dat soort groepen.

   Geliked door 2 people

 3. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  En wéér spelen Marokkanen de hoofdrol. Wat zijn dat toch voor incest-producten…Zelden positief nieuws: het is stelen, beroven, bedreigen – als “minste” strafbare feiten en dan komt het ” betere” werk…moorden, aanslagen, voor allah sterven. Sorry, maar dat tuig is onverbeterlijk en dient en masse permanent te worden geruimd. Het wordt nooit wat met die mutanten – ze kosten ons miljarden en brengen heel veel grief.

  Geliked door 1 persoon

 4. Hovawart zegt:

  Door de oververtegenwoordiging van “slechte” goede moslims in de gevangenis maakt het een uitmuntende instelling om in te radicaliseren, en om netwerken uit te rollen, connecties te verzamelen en onze maatschappij en samenleving nog decennia te voorzien van ideologische ellende…….kennis en kennissen is macht, de parallelle samenleving een bijzonder vruchtbare voedingsbodem en de Hollandse beschaving een gemakkelijk en ongevaarlijk slachtoffer.

  Geliked door 2 people

 5. M.A.L. Sion zegt:

  Tienduizenden ambtenaren zijn nodig om deze ratten te observeren en in bedwang te houden met zeer twijfelachtig resultaat. Vrijwel zeker zijn er nog meer, nog niet ontdekte, netwerken in en buiten de gevangenissen. En niet enkel in Spanje.
  Met de nog steeds in grote getalen binnenkomende islamitische Afrikanen en Aziaten zal het aantal jihadisten verder toenemen. Het radicaliseren van moslims is slechts het laatste kleine duwtje dat nodig is om een moslim die al van jongs af getraind is in haat tegen ongelovigen, Joden en Christenen over de streep te halen.
  Wat de tegenmaatregelen in Europa betreft kan zonder meer vastgesteld worden dat het dweilen is met de kraan wagenwijd open. Gelet op de (soms zelfs openlijke) sympathie voor het iihadisme in de moslimgemeenschap in Europa is er maar één afdoende tegenmaatregel, namelijk het op grote schaal deporteren van (alle) moslims uit de Europese samenleving naar Islamitische landen van herkomst.
  Als we dat niet aandurven tekenen we ons eigen doodvonnis.
  Malsion@orange.fr

  Geliked door 2 people

 6. Sjun Demartelaere zegt:

  Een volksvertegenwoordiger die hiervan graag minder wil wordt om die mening via voorbedrukte aangifteformulieren juridisch vervolgd. Jihad vindt dus niet enkel plaats op het slagveld, en op straat maar ook langs juridische weg. En evenals in het Iran van 1978-1979 zijn er ongelovigen die dit van belastinggeld faciliteren.

  Geliked door 2 people

 7. fleckie zegt:

  De KOPSTUKKEN ELIMINEREN is alleen. nog niet afdoende,alleen al maar met ‘HET’ ‘kweekvermogen’ van dit volk rekening houdend!!!!

  Geliked door 2 people

 8. Jan Derkse zegt:

  Wat gek ,dat ik dit niet op de NOS heb gezien !!!!

  Geliked door 1 persoon

 9. fleckie zegt:

  Het …’islamitisch-vervuilingsproces’ wordt versneld. ………….op 22.10.2017 , vertelde ‘koningin. UTOPIA!… ( nu, de huidige burgemeester van Amsterdam, F.Halsema,). hoe zij erover dacht, volk te kunnen ‘onderbrengen, ten koste van……… HOPENLIJK. leert. ze ..NU.. de mentaliteit ‘kennen’ van …’ZIELIGE. VLUCHTELINGEN ‘. genoemde. BINNENDRINGERS!!!

  Geliked door 1 persoon

 10. Pietersen zegt:

  Zou het in Nederlandse gevangenissen anders zijn ? Weet zeker van niet. Ook Canada wordt steeds islamitischer met al z’n import getuige een jihad-conferentie waar ieder welkom was. Dus ging een Joodse vrouw met medestander daar een kijkje nemen.
  Zie deze dappere mensen aan het werk en hoe de moslims hen tegenwerken, min of meer met behulp van de politie en een dikke walvisvrouw.

  Geliked door 2 people

 11. Thomasson zegt:

  De plaats van deze gevangenen en hun volgelingen is niet een gewone gevangenis, maar eerder een Mauthausen-achtige concentratiekamp.

  Geliked door 1 persoon

 12. bigljohn zegt:

  Als er varkenspest heerst, worden de grenzen gesloten. Maar voor die andere schadelijke varkens, die op onze dood uit zijn, worden de grenzen wagenwijd open gehouden. Welke slagers voelen zich geroepen om die laatste soort te gaan slachten ?

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s