Wedden dat de verkiezingen in Beieren heel anders uitpakken? Onze prognose

Screenshot_82

Schloss Neuschwanstein in Beieren.

(Vertaling: E.J. Bron)

Ze zijn de lieveling van de journalisten en de opinieonderzoekers. En als het aan mainstream media ligt, hebben de Groenen de verkiezingen in Beieren al gewonnen. Maar zal dat ook zo zijn? Zal werkelijk 19% op een partij stemmen die tegen traditionele waarden is en die de Beierse taal een gruwel vindt? Daar kan aan getwijfeld worden – evenals aan de in die omvang voorspelde catastrofe van de CSU en het matige presteren van de AfD.

journalistenwatch

Eerst de feiten: bij iedere verkiezing tot nu toe hebben de Groenen het slechter en de AfD het beter gedaan dan de peilingen voorspelden. Bij de landelijke verkiezingen eindigde de verbodspartij (Groenen) op de 6e plaats. In de peilingen werd een veel beter resultaat voor de partij voorspeld. Dat was ook zo bij de verkiezingen in Beieren vijf jaar geleden. Destijds stonden de Groenen voor de verkiezingen op 15% tot 16%. Daadwerkelijk resultaat: 8,6%.

En dat gebeurde bij een opkomst van maar 63,6%. Deze deer zouden wel eens beduidend meer inwoners van Beieren hun stem kunnen gaan uitbrengen. Dat was tot nu toe bij elke verkiezing het geval waaraan de AfD deelnam. Dat betekent: de groenen zouden hun stemmen meer dan moeten verdubbelen om de voorspelde bijna 20% te halen.

Daarvoor spreekt echter dat zij zullen profiteren van de stervende sociaaldemocraten. Velen, die hun kruisje in 2013 bij de SPD gezet hebben, zouden deze keer wel eens op de Groenen kunnen stemmen. Om een tegenwicht tegen de CSU te creëren, is een stem op de SPD zinloos. Daarom zal het zeker tot een verschuiving in het rood-groene kamp ten gunste van de Groenen komen. Ook van de Piratenpartij (2013: 2,0%) zouden de Groenen wel eens stemmen kunnen afsnoepen.

Daarom zal de partij vanavond zeker meer stemmen krijgen – maar ook zoveel als wordt voorspeld? Vermoedelijk zullen er daarom lange gezichten te zien zijn wanneer de groene balk op 15% blijft steken. De prognose van “Jouwatch”: meer zit er niet in.

De CSU daarentegen zou inderdaad wel eens grote klappen kunnen krijgen. Maar meer dan 33% zal zich erop bezinnen dat zij het aan de door Horst Seehofer aangevoerde partij te danken hebben dat Beieren tientallen jaren lang in de landelijke vergelijking in alle belangen opklom tot de beste deelstaat. De prognose van “Jouwatch”: min 10% vanwege de eierdans in de vluchtelingenpolitiek, dus uiteindelijk 38%. Dat zou 5% meer zijn dan voorspeld.

De AfD heeft in haar bolwerk in de oude deelstaten te maken met een burgerlijke concurrentie, die er bij de landelijke verkiezingen niet was: de Freie Wähler (FW), die vijf jaar geleden al 9% van de stemmen wonnen. Wie de CSU een lesje wil leren, heeft in Beieren de keuze tussen de FW en de AfD – een standplaatsnadeel voor de partij van Gauland en Weidel. Daarom zou een herhaling van de 12,4% in september 2017 een enorm succes zijn. Onze prognose: de AfD haalt 11%, iets meer dan voorspeld.

De verkiezingen zullen waarschijnlijk een debacle worden voor de SPD. Zij is inhoudelijk uitgeteerd, en strategisch zou een stem op de SPD vanuit het oogpunt van een linkse kiezer contraproductief zijn. Daarom is een halvering van het verkiezingsresultaat van 2013 (20,6%) daadwerkelijk mogelijk. De wens van “Jouwatch”: 9,9%. Wedden…?

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

22 reacties op Wedden dat de verkiezingen in Beieren heel anders uitpakken? Onze prognose

 1. fleckie zegt:

  In ‘hoeverre’ reikt de ‘AMICALITEIT’……’ van die dikke kerkelijke ‘woordvoerder?, ( dus niet diegene met de naam. BEDFORD-…( naam van een Amerikaanse ( half-luxe- half vrachtauto).

  Like

  • BertG. zegt:

   Niet dat ik verwacht dat je deze keer iets terug lees, maar je weet maar nooit.

   Bedford Vehicles, afgekort Bedford, was tussen 1930 en 1986 een Britse bedrijfswagenfabrikant.
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Bedford_(vrachtwagenmerk)

   Like

   • Harry zegt:

    Had vroeger een Bedford busje , ( een zogenaamd kalfje ) toen ik nog racete op een Norton .
    Vanwege geldgebrek het ik daar een bed in gemaakt en sliep op het circuit dus naast mijn motorfiets .
    Die hele bus vol onderdelen , banden , eten , kleding , benzine ……….stinken , dus .
    Op een gegeven moment werd ik aangehouden door de politie .
    Moesten achterin kijken .
    “ Hee , wat is dát “ , vroeg de agent op nogal bitse toon .
    Hij dacht vast een mobiele verkrachter gevangen te hebben , de sufferd .
    Nou , gewoon , mijn bed , antwoordde ik .
    De agent deed een stapje terug en vroeg : hoezo ?
    Ik deed de achterdeur dicht , waarop “Bedford” stond en wees hem daarop .
    Hier stáát het toch ?
    Dat hebben ze allemaal , opperde ik nog .
    Ben gewoon weggereden , de tuut in vertwijfeling achterlatend .

    Like

  • Wolf zegt:

   @ Fleckie , komt waarschijnlijk in de war met Redford [Robert] de hollywood ster……….

   Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   En die kleine vrachtwagentjes waren alles behalve luxe.
   Motor midden in de cabine met een metalen gebogen deksel erover en wat geluid isolatie daar onder.
   Dus een hoop herrie onderweg.
   Vaak genoeg in mee gereden met mijn pa.

   Als ik mij goed kan herinneren.
   Alleen Trucker hier weet er meer van.

   Geliked door 1 persoon

   • Trucker zegt:

    dacht dat ik hier gisteren iets over gepend heb ergens op de blog in één of ander topic…
    heb er tijdens mijn militaire dienst met gereden (in den beginne) daarna met MAN (the best) bij het leger 🙂 kon je alles met doen en kreeg je niet kapot.
    De Bedford schakelde ik zonder koppeling kraakte wat zodus zocht je de juiste toeren op en het ging als een leien dakje 🙂

    Like

 2. Wolf zegt:

  De Eurofielen media is in de hele vervloekte EU gelijkgeschakeld! Wat ze voorspellen is wensdenken, net als met Killary in de USA en de Brexit.

  Like

 3. kruisridder zegt:

  In Bayern heeft de AfD grote kans de verkiezingen met ruime meerderheid te winnen. Daar hebben ze het niet zo op migrantenvriendelijke partijen. Van oudsher al niet.

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Gezien het feit dat de meeste burgers(stemmers) de hersens hebben van een garnaal en te laf zijn voor veranderingen te stemmen zou het mij niet verwonderen !

  Geliked door 2 people

 5. Nemesis zegt:

  Ik heb zo het idee, dat ze de peilingen voor het grootste deel in München hebben gedaan, dan kom je tot deze resultaten. Ga er maar vanuit dat München niet gelijk Bayern is.

  Ik zou de Bayern niet bepaald begrijpen de groenen willen nu ook de benzine auto’s aanpakken en op korte duur helemaal verbieden, net als de diesels. Eerst wel de benzine prijzen nog verhogen en meer van dit soort ongein. De heilige koe in Duitsland verbieden ????? Bovendien samen met Merkel kan dan alleen nog die auto rijden die van hun een vergunning krijgt. Buiten dat willen ze nog zoveel andere krankzinnige dingen invoeren, dat het zelfs de Bayern toch wel te denken moet geven met hun eigenwijze koppen.

  Overigens 2 weken voor de verkiezingen zijn ze bezig bij 50 AfD politici huiszoekingen te doen. Meerdere zullen volgen. Wat denken of hopen ze te vinden? Nog een paar overgebleven verkiezingsplakaten om te verbranden? Nee, ze nemen alles mee, wat er is, computers, administratie ook persoonlijke. Naar het motto wie zoekt zal vinden. Het is schandalig. Ik zou wel eens willen weten met welke reden ze toestemming hebben gekregen die huiszoekingen te doen.

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik dacht dat je met een diesel daar bijna nergens meer kan rijden in Duitsland zonder als paria behandelt te worden, of flink moet bij betalen.
   Ze zijn daar nog verder dan wat ze hier ook langzaam van plan zijn.
   Alles verbieden.
   Wat ik zo gelezen heb her en der op internet.

   Like

   • Trucker zegt:

    Hey BertG, het is in Vlaanderen net zo, de grote steden als Antwerpen Gent en nog een paar kan je met een oude diesel niet meer binnen, ze gebruiken daar “slimme” camera’s voor (kentekenplaat lezen).
    Kom je er met een oude auto (zoals de mijne bijna twintig jaar en stinkend uit de uitlaat), weten ze het want kentekenplaat wordt geregistreerd en ze zien hoe oud de voiture i.
    Boete volgt en zoals je weet is het milieu een winstgevende tak in de industrie geworden waar de overheid duchtig aan mee doet, in feite is voor de overheid milie gelijkgesteld aan kassa.
    Er zijn al rechtop lopende … wat eigenlijk die al denken om de hotkachel te verbieden, tja

    Like

   • Trucker zegt:

    VERVOLG
    Boete volgt en zoals je weet is het milieu een winstgevende tak in de industrie geworden waar de overheid duchtig aan mee doet, in feite is voor de overheid milieu gelijkgesteld aan kassa.
    Er zijn al rechtop lopende … wat eigenlijk die al denken om de houtkachel te verbieden, tja dan weet je het wel hé

    Like

   • Nemesis zegt:

    Het handelt zich voorlopig eerst maar in een paar grote steden en dan ook nog in bepaalde straten en wijken. Behalve in Stuttgard daar hebben ze alle diesels verboden. Dus de mensen onteigend. Hier op het platte land zal het wel wat moeilijker worden aan te tonen dat de diesel schadelijk zou zijn. Maar ze hebben wel de prijs voor de diesel, maar ook benzine flink omhoog gegooid. De plannen zijn niet voltooid, de onderzoeksresultaten wijzen wat heel anders uit en de weerstand groeit.

    Like

 6. koosv8 zegt:

  Zullen we het eerst even afwachten, dat het democratische gehalte steeds lager ( linkser) dat weet iedereen nu wel. Maar Toch….

  Like

 7. bigljohn zegt:

  Ik hoorde een prognose op de radio dat de groenen flink winst zullen boeken, en de AFD ook een beetje winst zouden krijgen. Alles bij elkaar een grote zeperd dus als dit alles werkelijkheid word.

  Like

 8. Sabeltant zegt:

  Hier nog een clubje wereldverbeteraars die de weg kwijt zijn.
  Mensen met zo’n waanzinnig wereldbeeld horen in her-opvoedingskampen.
  Wat een stel kneuzen bij elkaar en dan die stompzinnige instrumenten die ze bij zich hebben.
  Compleet van het padje, maar ze zijn wel tegen nazi’s ze weten alleen niet wie dat zijn…

  Like

 9. Jan zegt:

  Es lohnt sich meistens, die Prognosen der Meinungsforscher nicht gelesen zu haben.
  (Franz Josef Strauß)

  Like

 10. jantjeuitnl zegt:

  Het ligt eraan wie de stemmen telt.
  In Zweden viel het met de Zweden Democraten ook knap tegen.

  Like

 11. ReaGluurder zegt:

  ‘k Heb heel west-Europa al lang opgegeven. Er is geen redden meer an. Eind deze eeuw is 50% of nog meer van allochtone afkomst. Waarschijnlijk spelen er grote klimaatrampen. Misschien heeft eoa. Lullo al eens op ‘de knop’ gedrukt. Veel lol gehad, maar geen kroost op de wereld gezet, gelukkig. Afgelopen week de eerste vuurwerkbommen alweer gehoord. Wat een verkloot land, kutvolk alom! Met respect voor Onze Voorouders!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s