De Zuid-Afrikaanse Zoeloes sluiten zich aan bij de blanke boeren in de strijd tegen de inbeslagneming van land

Screenshot_15

Dansende Zoeloes in een kraal.

(Vertaling: E.J. Bron)

De grootste etnische groepering in Zuid-Afrika, de Zoeloes, heeft zich uitgesproken tegen de onteigening van land zonder schadevergoeding. De Zoeloes zijn bereid om met de blanke boeren van het land samen te werken, die bekend staan als Boeren.

RT

De Zoeloe-koning Goodwill Zwelithini heeft verklaard dat zijn volk met de Zuid-Afrikaanse groepering voor de rechten van minderheden, AfriForum, zal samenwerken. Hij verkondigde:

“De Zoeloe-natie, waarvan ik spreek, zal niet meer bestaan als we niets te eten hebben. Daarom zeg ik dat de boeren bij elkaar moeten komen om erover te discussiëren wat we kunnen doen als we het hebben over de landbouw en de beschikbaarheid van voldoende levensmiddelen op het land. Daarom verzoek ik het AfriForum van de Boeren naar ons toe te komen en ons te helpen. […] Want toen de regering begon te spreken over het zich toe-eigenen van land, over onteigening zonder schadevergoeding, legden de Boeren de werktuigen neer. In Zuid-Afrika is geen eten.”

Met een bevolkingsaandeel van naar schatting 10 tot 12 miljoen mensen, die hoofdzakelijk in de provincie KwaZulu-Natal leven, zijn de Zoeloes de grootste etnische groep in Zuid-Afrika. Ze maken meer dan een vijfde deel van de bevolking van het land uit, daarom speelt hun mening in verband met de parlementsverkiezingen volgend jaar een belangrijke rol.

Het landonteigeningsprogramma van president Cyril Ramaphosa heeft tot doel om land onder arme zwarten te verdelen om 24 jaar na het einde van de Apartheid de grote ongelijkheid te bestrijden. Het gaat hoofdzakelijk om grondstukken die zich in het bezit van Boeren bevinden. Dat zijn blanken, die hoofdzakelijk van Nederlandse komaf zijn. Het programma zorgde echter ook bij de Zoeloes voor ontevredenheid.

De Zoeloe-koning zei dat hij zou wachten op een ontmoeting met de president:

“Hij [Ramaphosa] moet hier naartoe komen […] en zeggen, in een overeenkomst opschrijven en ondertekenen, dat hij niet aan het land van de Zoeloes komt.”

Bron:
https://deutsch.rt.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Zuid-Afrika. Bookmark de permalink .

19 reacties op De Zuid-Afrikaanse Zoeloes sluiten zich aan bij de blanke boeren in de strijd tegen de inbeslagneming van land

 1. paulzwueste zegt:

  Nu de rest van Afrika nog….

  Like

 2. Mary zegt:

  Is dat nu vervelend ……..het zijn er wel heel veel he 10 tot 12 miljoen, toch nog maar een keer overwegen of je die wel tegen je wil hebben Ramaphosa en ze hebben ook nog gelijk want zonder die Nederlandse blanke boeren sterft sowieso het merendeel uit (wat niet naar Europa komt) zelf iets doen wat dat betreft zit er niet in namelijk!!!!.

  Like

 3. Thom zegt:

  Als Shaka Zoeloe zich er mee begint te bemoeien, dan wordt het “A Land of wisdom now”

  Like

 4. Republikein zegt:

  Goed zo, nu Eindhoven nog, alles komt goed.

  Like

 5. Inge zegt:

  Wellicht zien die Zoeloes wel het belang in van het blijven van de blanke boer, namelijk voedsel en stabiliteit.

  Like

 6. johan de derde zegt:

  eindelijk een wijze koning in Afrika.

  Like

 7. John zegt:

  Zoeloes zijn niet te eerste de beste, ooit de film Zulu gezien ?

  Like

 8. kampersrene zegt:

  De smeerlappen….een vijand van de blanke boeren heeft duimspijkers op de grond gestrooid vandaar dat de Zoeloes zo wild tekeer gingen

  Like

 9. Blaffertje zegt:

  Wat?
  Bestaat dit?
  Is dit echt waar?
  Beginnen ze daar gezond verstand te krijgen?

  Oh nee, ik lees het al;
  “Hij [Ramaphosa] moet hier naartoe komen […] en zeggen, in een overeenkomst opschrijven en ondertekenen, dat hij niet aan het land van de Zoeloes komt.”
  Een egotrip van meneer de koning.
  Hij wil in een overeenkomst opschrijven en ondertekenen, dat hij niet aan het land van de Zoeloes komt, dat van de blanke boeren boeit hem niet.

  Like

 10. Elisah zegt:

  Het is en blijft een levensgevaarlijk land,
  https://fenixx.org/2018/10/15/studente-21-ontvoerd-verkracht-en-vermoord-door-zuid-afrikaanse-bende-die-haar-schedel-insloeg-met-een-steen/

  Studente, 21, ontvoerd, verkracht en vermoord door Zuid-Afrikaanse bende die haar schedel insloeg met een steen

  Een studente werd in Zuid-Afrika gekidnapt, verkracht en vermoord nadat vier mannen met messen de auto bestormden, heeft een rechtbank gehoord.

  Like

 11. kampersrene zegt:

  Een snoodaard heeft duimspijkers gestrooid onder de voeten van de Zoeloes daarom gingen ze zo tekeer

  Like

 12. kampersrene zegt:

  Beste Paul
  Dat komt omdat bij de eerste maal “reactie plaatsen” mijn tekst verdween en ik wilde die fantastische mop van mijnentwege niet onthouden , dus ik probeerde het opnieuw…..maar heb je gelezen dat artikeltje over die politieman….mijn Franse ex “collega” die als agent zijn leven gaf voor de medemens…..een echte vent en die werd politie-agent….Hij schreef ook boetes uit voor foutparkeerders….of hij daarover fier was dat kunnen we niet meer achterhalen …beste Henk

  Like

 13. Judge zegt:

  Behalve dat er elke dag boeren vermoord worden (al reeds 6000) verlaten er steeds meer ZA en worden met open armen ontvangen in Australië, Nieuw Zeeland, Rusland, de Balkanlanden enz. Die keren nooit meer terug. Wat er nog achterblijft legt straks de werktuigen neer en ploegt en plant niet meer. Zonder deze oogsten (mielies, graan, vruchten, groenten enz.) Raken de (super)markten leeg en dreigt er hongersnood. Dus moet er voor veel geld geïmpoteerd worden. Dit drijft de prijzen op die de bevolking niet meer kan betalen. Resultaat: Plundering, Brandstichting, Anarchie, Chaos …… Burgeroorlog! Gelukkig hebben we nog giro 555 en de zwarte neukt zijn wijf!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s