Herleving van de “donderdagdemonstraties”, omdat de partij van hun vertrouwen niet in de regering zit

Screenshot_9

De Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz (ÖVP, links) en vicekanselier Heinz Christian Strache (FPÖ)

(Vertaling: E.J. Bron)

Sinds vorige week marcheren ze weer. De “goedmenschen” demonstreren iedere donderdag weer tegen de niet linkse regering. Het protest dient aan te knopen aan de tijd van de tijdens eerste ÖVP/FPÖ-regering plaatsvindende “donderdagdemonstraties”. De demonstranten trokken van het ÖVP-partijkantoor door het 7e district naar de Urban Loritz-Platz. Daar vond een protestlezing plaats.

ongecensureerd.at

Veel of weinig?

Op 11 oktober kwamen er tussen de 2000 en 6000 deelnemers bijeen voor de herleefde “donderdagdemonstratie”. “Unzensuriert.at” neemt het gemiddelde, wat zeer zeker te hoog gegrepen is, maar wat maakt het uit: 4000 aanwezigen van onbepaald geslacht, niet noodzakelijkerwijs staatsburgers, maar waarschijnlijk zonder vaste baan, waarbij sociale premies moeten worden afgedragen. Zij demonstreren, omdat de partij van hun vertrouwen niet in de regering zit, maar een andere,waaraan het andere, grotere deel van het land zijn vertrouwen heeft geschonken. Ettelijke demonstranten trokken na het invallen van de schemering door de Weense districten in de binnenstad, loze leuzen schreeuwend en begeleid door primitief getrommel. Gewoon herrie dus.

4000 van de 8.820.000 officiële bevolking zijn 0,044%. 4000 van 6.401.304 stemgerechtigden zijn 0.062%. 4000 van 1.554.384 rood/groen stemmers zijn 0,25%. 4000 van rood/groen/Neos/Pilz & KPO-stemmers (2.096.134) zijn 0,19%. Als het er überhaupt dus 4000 waren.

Democratische regering

De huidige regering bewijst met het oog op zulke aantallen en omstandigheden grote gelatenheid en democratische rijpheid. Het demonstratierecht blijft onaangetast, de persvrijheid overigens ook. Deels vermomde en agressieve personen bewijzen steeds opnieuw aan de werkende bevolking wat zij van LinksGroen moet vinden en wat er van haar te verwachten is.

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "Nuttige idioten", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, christendemocraten, Communisme, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, dictatuur, FPÖ, Groenen, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Oostenrijk, provoceren, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op Herleving van de “donderdagdemonstraties”, omdat de partij van hun vertrouwen niet in de regering zit

 1. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  “Het demonstratierecht blijft onaangetast en de persvrijheid overigens ook.”
  Enkele vermomde en agressieve herrieschoppers trekken dus donderdags door de stad. Ze hebben kennelijk niets beters te te doen. Ze doen hun best maar. Gaat vanzelf over, als ze geen gehoor krijgen.

  Like

 2. Trucker zegt:

  Moet wel zeggen dat die Kurz nog niet veel heeft laten zien van een krachtig rechts nationalistisch beleid, integendeel.

  Geliked door 2 people

  • Bezorgde burger zegt:

   In Oostenrijk heeft ieder dorp een politiebureau, er is veel politie op de straat en inbrekers / verkrachters etc. worden vrijwel altijd opgepakt. Het aantal uitzettingen is enorm gestegen. De bijstandsuitkering aan ‘migranten’ zijn in alle provincies, Wenen uitgesloten, gehalveerd. Dit wil zeggen van 800 euro naar 400 euro per persoon.
   Achter de schermen werkt Oostenrijk intensief samen met de Visegrad landen.
   Oostenrijk onderhoudt goede betrekkingen met Rusland.
   Putin was laatst zelfs op het bruiloft van de minister van Buitenlandse zaken aanwezig.
   Kurz is DE opponent van Merkel en hij ondersteunde Hongarije in het sluiten van de grenzen, hij voerde al heel vroeg grenscontroles in Oostenrijk in en pleit er constant voor om migranten, die illegaal naar Europa komen, direct terug te sturen in plaats van te herverdelen. Verder zet Oostenrijk in EU verband constant in op opvang in de regio.
   Behalve in de (grote) steden zie je vrijwel geen zandnegers in Oostenrijk.
   Ze moeten hun eigen bonen doppen en criminaliteit wordt keihard aangepakt.
   Vrijwel geen migrant kan zonder sociale bijstand in onze cultuur overleven en daarom trekken ze naar de grote steden waar socialisten aan de macht zijn die ze wel vertroetelen.

   Ik ben heel benieuwd naar de reactie wat Nederland allemaal heeft bereikt in de afgelopen jaren….

   Like

 3. Guus Velraeds zegt:

  De links/groenen brengen meer schade aan een natie dan de illegale immigranten sec. Zonder de links/groenen op sleutelposities in politiek, in media en in het onderwijs en natuurlijk hun voetvolk op straat was een illegale immigrant vandaag een curiositeit.

  Geliked door 2 people

 4. Qvic zegt:

  Zulke links/groene moraalridders zijn er zo overtuigd van dat alleen zij alle wijsheden in pact hebben en door telkens te gaan demonstreren tegen de democratische gekozen regering geeft aan dat zij niet tegen hun verlies kunnen. Het zijn in werkelijkheid de meest domme en krankzinnige mensen die er bestaan. In Nederland lopen er ook erg veel van die dwaze gasten rond, die alles beter denken te weten. Zij zijn enkel goed in alles af te breken, wat een ander ooit opgebouwd heeft.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s