Brexit: EU biedt Britten langere overgangsfase aan

Screenshot_43

(Vertaling: E.J. Bron)

Eventueel zou er een langere overgangsfase voor Groot-Brittannië kunnen komen. Tenminste, dat bood de Europese Commissie volgens de Duitse regering aan. De Europese Commissie heeft de Britse regering in de onderhandelingen over de Brexit aangeboden langer dan tot nu toe was voorzien in de binnenmarkt en de tolunie van de EU te blijven. Dat meldt de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” onder verwijzing naar een intern document van de Duitse regering.

epoch times

“De Commissie zou de poging hebben ondernomen om Groot-Brittannië mogelijk ver tegemoet te komen, bijvoorbeeld door een verlenging van de overgangsperiode in het spel te brengen”, staat er in het bericht over de zondagavond voorlopig afgebroken Brexit-gesprekken.

De overgangsperiode staat het de Britten toe om na de uittreding op 29 maart 2019 tijdelijk in de tolunie en de binnenmarkt te blijven. Dat dient beide partijen de nodige tijd te geven om hun toekomstige relatie op te helderen en bijvoorbeeld een veelomvattend handelsakkoord uit te onderhandelen.

De EU had er tot nu toe aan vastgehouden dat de overgangsfase eind 2020 beëindigd zou moeten zijn. Met het oog op de moeilijke Brexit-onderhandelingen heeft de Europese Commissie haar standpunt nu gewijzigd. Een verlenging van de overgangsperiode zou aan beide partijen ook meer tijd geven om een oplossing te vinden voor het Ierland-probleem, de grote hindernis voor een overeenkomst.

Na de Brexit en het einde van de overgangsperiode zouden zonder een overeenkomst over een omvattend vrijhandelsakkoord grenscontroles tussen de Republiek Ierland en Noord-Ierland nodig zijn. Dat echter geldt als gevaar voor de broze vrede op het eiland.

Daarom houdt de EU er aan vast dat Noord-Ierland, zolang er geen andere oplossing is, in de binnenmarkt en de tolunie blijft. Dat echte ris onacceptabel voor de Britse kant, omdat er dan grenscontroles tussen Noord-Ierland en de rest van het Verenigd koninkrijk nodig zouden zijn.

Volgens het interne document wilden de Britten daarom dat ook Groot-Brittannië als “backstop” in de tolunie blijft – en wel duurzaam. Dan zouden er in ieder geval geen grenscontroles tussen Noord-Ierland en de rest van het Verenigd Koninkrijk nodig zijn.

Het voorstel is in zoverre verbazingwekkend, omdat premier Theresa May er maandag voor het Britse parlement nog op gestaan had dat het Verenigd Koninkrijk niet duurzaam in een tolunie met de EU “gevangen zou mogen blijven”, omdat het zodoende in feite geen eigen handelsakkoorden met derde landen zou kunnen sluiten. De Europese Commissie was echter niet bereid om aan de nu al Britten zo´n duurzaam lidmaatschap in een duurzame tolunie met de EU toe te staan.

De Europese Commissie zou weliswaar bereid geweest zijn om de Britten zo´n tolunie voor de onderhandelingen over de toekomstige relatie in het vooruitzicht te stellen, niet echter in het kader van het toetredingsverdrag te verzekeren, aldus het interne document.

De EU-staats- en regeringschefs willen na het voorlopige mislukken van de onderhandelingen tijdens hun topontmoeting vandaag in Brussel onderhandelen hoe nu verder op te treden. Eerst moet met May overlegd worden over de huidige stand van zaken. Daarna dient chef-onderhandelaar Michel Barnier de EU over de stand van de onderhandelingen te informeren.

De president van de Europese Raad, Donald Tusk, riep May ertoe op met nieuwe voorstellen te komen. “Behalve goede wil hebben we nieuwe feiten nodig”, zei Tusk dinsdag. Nieuwe concessies van de EU werden in Brussel uitgesloten.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

9 reacties op Brexit: EU biedt Britten langere overgangsfase aan

 1. jack black zegt:

  Is toch klaar als een klontje !
  De Britten zijn weer de baas in eigen huis !
  De Economie is omdat hij overvreten is in negative ombreuk !
  En deze EU Parasiten weten verdomt goed dat ze naar de
  filesteinen gaan en gaan op iedere scheinoptie in, om nog
  de laatste cent van de Britten in hun zak te steken !
  Maar omdat die zak lek als een mandje is, zal dat hun ook
  niet meer baten !
  ERGO !
  Fuck the EU !

  Geliked door 2 people

 2. Henk.V zegt:

  Voor de EU is uittreding van Groot Brittannië levensgevaarlijk, omdat daar een sterk signaal van uit gaat richting andere lidstaten die de EU eigenlijk ook al niet ,meer zien zitten.
  Met het oprekken van de werkelijke ontkoppeling van de Britten hoopt de EU te bereiken dat er in Groot Brittannië nog meer verdeeldheid ontstaat over de wenselijkheid van Brexit.
  De regering in Brussel weigert in te zien dat de wil tot uittreding van de Britten niet in de eerste plaats door economische belangen is ingegeven, maar door hun immense afkeer van .waar de EU feitelijk voor staat: de Engelsen beroven van de zeggenschap over hun eigen hun land . Die daad vernietigt de zeer sterke gevoelens van eigenheid die de grote meerderheid van Albion voelen. Wie Engeland wel eens heeft bezocht zal beamen dat het karakter en de atmosfeer van van dat prachtige land opvallend verschillen van dat van de landen op het Europese vasteland. Je kunt Engeland met geen ander land vergelijken. Zo langzamerhand beseffen de Britten bovendien ook dat door de EU immigratiepolitiek de bevolkingssamenstelling het land onherstelbaar zal veranderen. De meeste Britten willen dat perse niet.
  Opvallend is ook dat de EU niet goed beseft dan men niet zomaar een integraal onderdeel van het Verenigd Koninkrijk, Noord Ierland, kan loskoppelen van het ”moederland” De Merkels Duitsers en de Brusselaars” slagen er keer op keert in de Britten tegen de schenen te schoppen.
  De EU kan de geestesgesteldheid in het Verenigd Koninkrijk kennelijk ”niet lezen”
  En men zou in Brussel ook eens moeten stilstaan dat het Gemenebest, dat zich rondom Engeland heeft gevormd, een kolossaal gebied is met een enorme potentie wat de de handelsmogelijkheden betreft.

  Like

 3. Ruud zegt:

  Ha, ha, de EU ziet kennelijk voor zichzelf de grootste problemen. Als ik de Britten was zou ik er niet in trappen.

  Geliked door 2 people

 4. Henk Beije zegt:

  Ieder wel denkend mens ziet al wat er gebeurd in Engeland,en dat is ten voordelen van de inwoners van dat land,en tussen de uittreding en 5 jaar er na,zal dat land opbloeien en andere landen zullen het juk vanuit Brussel ook af gaan gooien.
  Want Brussel is verworden tot een EUSSR !!
  Kijk naar wat deze z.g.n. leiders hebben verziekt in ons eens zo mooie Nederland,een Sunami aan vreemdelingen geïmporteerd,een klimaat verhaal gebaseerd op 3 X niks,en nu komt nog het ergste,een energie transitie die er voor gaat zorgen dat veel Nederlanders in de kou komen te zitten.

  Geliked door 1 persoon

 5. ronjaspers zegt:

  Het uitvoerend kantoor de e.u. in brussel aangestuurd door de satanische elite,de nazi bilderberg groep/illuminati willen tijdrekken om de brexit te saboteren.

  Like

 6. Pietersen zegt:

  Nu moet de Brexit snel gebeuren. Onder geen voorwaarde met het rare voorstel van de EU meegaan. Dient alleen om tijd te winnen in de hoop dat er chaos bij de Conservatieven ontstaat en het pro-EU kamp sterker wordt.
  Brexit nu.

  Like

 7. Jan zegt:

  De waarheid over Brexit

  Like

 8. Jan zegt:

  Minority Report werkelijkheid in GB


  https://tinyurl.com/yb8cy75l

  (In 2054 is er een speciale eenheid van de politie in Washington D.C., “Pre-Crime” genaamd, die als doel heeft toekomstige moordenaars te arresteren voordat ze deze moord plegen en zonder proces in een permanente slaapstatus worden gebracht.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Minority_Report)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s