Een regering-Corbyn: Wat betreft geheime diensten een bedreiging van de westelijke wereld

Screenshot_57

(Door: Dr. Manfred Gerstenfeld – Vertaling: E.J. Bron)

Sinds de benoeming van Jeremy Corbyn tot partijvoorzitter van de Britse Labour Party, zijn er honderden, zo niet duizenden artikelen over antisemitisme binnen de Labour Party gepubliceerd. Het aanwakkeren van haat heeft de kansen van Labour om de volgende parlementsverkiezingen te winnen nauwelijks enige schade toegevoegd. Dat zou wel eens kunnen liggen aan de zwakke prestatie van de conservatieve regering bij de Brexit-onderhandelingen. In de eerste helft van september toonden de peilingen min of meer afwisselende resultaten wat betreft welke partij de meeste stemmen zou halen.

Een door Corbyn aangevoerde regering zou de westelijke wereld nog meer zorgen moeten bereiden dan het Britse Jodendom. De reden daarvoor is het bijna volledig verwaarloosde onderwerp van de toegang van Corbyn, en zodoende indirect van verschillende van zijn problematische partners, tot bronnen van de Britse geheime diensten. Hoe veilig zou het voor andere westelijke landen zijn om uiterst geheime informatie van de geheime dienst met de Britse geheime diensten te delen?

Corbyn heeft genocidale terroristen “broeders” en “vrienden” genoemd. Als partijvoorzitter omringt hij zich met mensen, die eveneens sympathisanten van terroristische bewegingen zijn of extreemlinkse standpunten vertegenwoordigen.

Britse premiers delen vaak belangrijke informatie van de geheime dienst met de oppositieleider. In maart van dit jaar berichtte de “Times” echter dat Theresa May Corbyn slechts beperkte toegang tot de als uiterst geheim gekwalificeerde informatie met betrekking tot de aanslagen met zenuwgas in Groot-Brittannië op twee russen aanbood. Dat is duidelijk tegenovergesteld aan haar voorganger David Cameron, die in 2013 gedetailleerde informatie over Syrië met de toenmalige Labour-leider Ed Miliband en diens stafchef deelde. Corbyn´s stafchef kreeg van May geen enkele vertrouwelijke informatie.

Een beperkt overzicht van dichtbij Corbyn staande mensen, aan wie westelijke geheime diensten waarschijnlijk met heel veel tegenzin toegang tot hun vertrouwelijke informatie zouden geven, zal volstaan. In 2003 prees John McDonnell, de machtige schaduwminister van Financiën, de “bommen en kogels” van de Ierse terroristen, die ervoor zorgden dat het Verenigd koninkrijk plaatsnam aan de onderhandelingstafel. Later verontschuldigde hij zich voor zijn ondersteuning van geweld. Dit jaar werd bekend dat er in het kantoor van McDonnell een plaquette hangt, waarop enkele Ierse terroristen worden vereerd. Hij ondertekende ooit ook een brief, waarin werd geëist de bewapende politiekrachten en de binnenlandse contraspionage-eenheid van Groot-Brittannië op te heffen.

De chef-strateeg van Corbyn, Seamus Milne, heeft de stichting van de staat Israël een misdaad genoemd. Hij heeft zich uitgesproken voor de ondersteuning van de genocidale terreurorganisatie Hamas en bagatelliseert enkele van de zwaarste misdaden van Stalin.

Andrew Murray, een hoge politieadviseur van Corbyn, is niet in staat geweest een veiligheidspasje voor het Britse parlement te krijgen, dat hij een jaar geleden aanvroeg. Murray had aangeduid dat de Britse veiligheidsdiensten eraan zouden werken om een Labour-regering te voorkomen. In het verleden heeft hij zich ervoor uitgesproken de NAVO kapot te maken en gezegd dat het de enige fout van Hezbollah zou zijn dat ze een Libanese verzetsbeweging zou zijn. Voordat hij zich aansloot bij de Labour Party, was Murray tot 2016 langjarig lid van de Communistische Partij. Men zegt dat hij tijdens een gelegenheid gezegd zou hebben: “In vergelijking met het imperialisme zijn we allemaal Stalinisten.” Destijds gaf hij bovendien uitdrukking aan zijn solidariteit met Noord-Korea.

Corbyn´s privésecretaresse Iram Awan is een voormalig lid van een extreemlinkse organisatie. Er zijn mensen die beweren dat zij families van aangeklaagde terroristen ondersteund zou hebben. Op dot moment wordt onderzocht of zij negen maanden lang het parlement heeft kunnen betreden zonder door de geheime diensten gecontroleerd toegangsbewijs.

Yasmine Dar kreeg bij de laatste verkiezingen voor de National Executive Committee (NEC) van de Labour Party de meeste stemmen. Dar is te zien in een stukje film uit het jaar 2017 hoe zij in het Islamitisch Centrum in Manchester de Iraanse revolutie viert.

Christopher Andrew, de officiële historicus van de binnenlandse veiligheidsdienst MI5, maakte duidelijk dat de Britse geheime diensten volgens de grondwet de premier moeten informeren wanneer die dat wil. Welke informatie zijn medewerkers dan bereikt, kan niet gecontroleerd worden.

Je zou denken dat de hierboven omschreven feiten een stortvloed aan artikelen veroorzaakt zou hebben over de risico´s voor westelijke en Britse geheime diensten mocht Corbyn premier worden. Het is me niet gelukt om ook maar één duidelijk artikel over dit onderwerp te vinden. De wellicht meest duidelijke uitlating is afkomstig van een voormalig hoofd van de Britse buitenlandse geheime dienst MI6, Sir Richard Dearlove. Hij zei dat wanneer Corbyn bij een Britse geheime dienst zou solliciteren, dat hij in het verloop van de controleprocedure afgewezen zou worden.

Dearlove voegde er aan toe in plaats van in staat te zijn om medewerker van MI5 te worden, MI5 een onderzoek naar Corbyn zou zijn gestart. Over hem en zijn meest vertrouwelijke adviseurs concludeerde hij: “In een tijd, waarin we ons in dit land tegenover een veiligheidsprobleem geplaatst zien, doet me het idee om de veiligheid van de natie in handen van zulke mensen te leggen, huiveren.”

Conservatieve politici, van wie verwacht zou mogen worden dat zij Corbyn nu al wegens het risico genadeloos zouden aanvallen, omdat geheime diensten uit het buitenland niet bereid zouden zijn hun informatie met het koninkrijk te delen mocht Corbyn premier worden, hebben dat niet gedaan. Dat zou kunnen liggen aan de bewuste blindheid die zij aan de dag leggen tegenover de kansen dat Labour onder leiding van Corbyn de volgende parlementsverkiezingen zou kunnen winnen. Minister van Defensie Michael Fallon zei in 2015 zonder er nader op in te gaan: “Labour is tegenwoordig een serieus risico voor de veiligheid van onze natie, de veiligheid van onze economie en de veiligheid van onze families.”

Het meest verbazingwekkende is dat de Britse media, inclusief de pro-conservatieve pers, nauwelijks een moeilijke vraag over de uitwisseling van informatie onder internationale geheime diensten heeft opgeworpen. Om over zo´n duidelijk risico te zwijgen, geeft een ijzingwekkende blik in waar de focus van de media op ligt.

Bron:
https://heplev.wordpress.com
Door: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", antisemitisme, Barbarisme, belangenverstrengeling, Communisme, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, Dhimmitude, dictatuur, Eurabië, gezond realisme, Groot-Brittannië, Hamas, hersenspoeling, Hezbollah, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, machtswellust, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

6 reacties op Een regering-Corbyn: Wat betreft geheime diensten een bedreiging van de westelijke wereld

 1. paulzwueste zegt:

  Cyanide, toegediend op recept van de Mossad, helpt het beste in dit geval…

  Geliked door 3 people

 2. ronjaspers zegt:

  corbyn is een jodenhatende nazi.

  Like

 3. Klaas zegt:

  Like

 4. Hovawart zegt:

  Broken Britain vaart met Labour dezelfde kant weer op als de huidige koers van de EU, onderweg naar de ondergang, met man en muis vergaan door de rampspoed van de Linksche Looney Brigade, en het Brusselse orkest speelt maar door, zinken of verzuipen, het water staat al aan de lippen, en men gelooft nog steeds dat de klimaateisen ons zullen redden.

  SOS, Save Onze Socialisten…..

  Geliked door 2 people

 5. Republikein zegt:

  Beetje geschiedenis want gekte is van alle tijden.

  Livingstone I presume!

  De vraag over identiteit:

  In alle huidige chaos van de huidige identiteitscrises, de toespraken van Nigel Farage’s ‘britishness’, Trumps anti-moslim capriolen en ga zo maar door, staat de Britse moslimidentiteit in de schijnwerpers. Geplaagd door politici, journalisten en massamedia die allemaal de vraag stellen: wat betekent het om Brits te zijn, en wat is een ‘Britse moslim’? In dergelijke tijden is het de moeite waard om na te denken over hoe de vroege bekeerlingen van hun identiteit als Britse moslims tot de islam zijn overgegaan. Hier ontmoeten we Lord Henry Stanley van Alderley, de eerste Britse moslimman die in de negentiende eeuw lid werd van de British Establishment.

  Wat betekende het om moslim te zijn? Een historicus legt uit dat het doel voor vroege bekeerlingen niet was om van de islam een eigen religie te maken, maar om op zinvolle wijze verbanden te leggen tussen de islam en de Britse normen. Tijdens de late Victoriaanse, Edwardiaanse en interbellumse tijdperken probeerden allerlei soorten moslims een brug te slaan tussen de islam en het christendom. In wezen was het moslim zijn eenvoudigweg een betere christen zijn: Jezus stond bekend als een profeet van God, een verzender van Gods boodschap, en Profeet Mohammed werd ook gezien als een verlosser van de goddelijke boodschap.

  De eerste stap op de ladder:

  In termen van zijn opvoeding stond Lord Henry aan de meer bevoorrechte kant van de dingen. Hij werd opgevoed op het grote landgoed van zijn familie van Alderley Park in Cheshire. Zijn vader (baron Edward Stanley) was een invloedrijke en rijke Engelse politicus, dus het was niet verwonderlijk dat de jonge Henry een grondige opleiding kreeg tijdens zijn eerste jaren.

  Toen velen van ons voor onze tienerjaren waarschijnlijk al videospelletjes speelden, raakte Henry geïnteresseerd in het Oosten. Hij groeide een verlangen om de Arabische taal te leren en een ijver om het Oosten te verkennen. Op negentienjarige leeftijd ging hij naar het Trinity College in Cambridge om Arabisch te studeren en een jaar later verhuisde hij naar het ministerie van Buitenlandse Zaken waar hij onder de minister van Buitenlandse Zaken werkte. Hoe is dat voor postdoctoraal werk?
  http://greatwesternmuslims.co.uk/lord-henry-stanley-of-alderley-the-first-british-muslim-baron

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s