Hongaars parlement wijst Sargentini-rapport af

Screenshot_64

(Vertaling: E.J. Bron)

De wetgever heeft dinsdag een resolutie aangenomen, waarin de regering ertoe wordt opgeroepen “niet toe te geven aan chantage” als het gaat om het Sargentini-rapport, dat tot de conclusie komt dat Hongarije het gevaar loopt de fundamentele waarden van de EU te schenden.

Mitteleuropa

De parlementariërs gingen met 129 ja-stemmen, 26 nee-stemmen en 18 blanco stemmen akkoord met de resolutie. Het Sargentini-rapport, zo genoemd vanwege de maakster, de Nederlandse Groene parlementariër Judith Sargentini, werd vorige maand aangenomen door het Europees Parlement. Het eiste het opstarten van een procedure volgens Artikel 7, dat Hongarije uiteindelijk het stemrecht in de EU zou kunnen kosten, en verwijst naar het “voorhanden zijn van een duidelijk risico van een zwaarwegende schending van Hongarije tegen de waarden waarop de EU is gebaseerd.”

In de resolutie, die door de chef van het kabinet van de minister-president, Gergely Gulyás, en de fractievoorzitter van de partij Fidesz, Máté Kocsis, werd voorgelegd, staat dat het Sargentini-rapport “de beslissingen van het democratisch gekozen Hongaarse parlement zou hebben aangevallen.” Het rapport zou “zijn bevoegdheid overschreden en de soevereiniteit van Hongarije geschonden hebben”, staat er verder in de resolutie. In de resolutie wordt de regering ertoe opgeroepen juridische stappen tegen het “met oneerlijke bedoelingen” aangenomen rapport te ondernemen.

“Wij wijzen de leugenachtige, lasterlijke aanklachten af, die in het Sargentini-rapport werden geuit”, zegt men. “We wijzen het rapport af, omdat het Hongarije aanvalt, omdat wij geen immigranten hebben opgenomen, de quota niet geaccepteerd hebben, onze grenzen gesloten hebben en de organisatie van illegale migratie gecriminaliseerd hebben.”

Het Sargentini-rapport werd op 12 september door het Europees Parlement met 448 ja-stemmen, 197 nee-stemmen en 48 blanco stemmen aangenomen. De voorzitter van de sociaaldemocratische fractie in het Hongaarse parlement, Bertalan Tóth, zei voor de stemming op een persconferentie dat het “contra-Sargentini-rapport van de regering alle bestanddelen van haar propaganda bevat, maar geen element van waarheid.”

Hij interpreteerde de resolutie van het parlement als een document dat het Sargentini-rapport als “pro-migratie”-document omschrijft, dat de wens van de “pro-migratie meerderheid” van het Europees Parlement weerspiegelt om “het continent tot een doelwit voor migranten te maken”. Gergely Karáscony, covoorzitter van de oppositie Párbeszéd, zei dat de Europese kritiek op de Hongaarse regering terecht zou zijn en argumenteerde dat Hongarije niet zou voldoen aan de toetredingscriteria als het nu zou solliciteren naar een lidmaatschap.

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, Brussel, Communisme, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, dictatuur, EU-critici, Eurabië, Eurofielen, Europa, Europeanisering, Europees Parlement, EUSSR, gezond realisme, Groenen, hersenspoeling, Hongarije, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, islam-collaboratie, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse christenen, Linkse Kerk, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, praatjesmakers, propaganda, provoceren, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

13 reacties op Hongaars parlement wijst Sargentini-rapport af

 1. Patriot 2.0 zegt:

  Nadat het West-Romeinse Rijk was gevallen, hield het Oost-Romeinse Rijk nog 1000 jaar stand. De geschiedenis herhaalt zich…

  Geliked door 1 persoon

 2. Patriot 2.0 zegt:

  Off topic
  Brabantse top Justitie niet op orde; zie http://www.elsevier.nl

  Nederland staat krom van de drugs. Het lijkt wel of alles hier fout zit…

  Geliked door 1 persoon

 3. Statler & Waldorf zegt:

  Like

 4. delamontagne zegt:

  In zijn vorige toespraken had Orban het al aangegeven, er zou een grote economische crisis kunnen ontstaan.
  De BNH ( Hongaarse Nationale Bank ) heeft preventieve maatregelen getroffen tegen de te verwachten crisis.
  Een van deze maatregelen is een enorme toename van de goudreserve.
  In okt heeft de NBH haar edelmetaalreserves met 3.1 ton verhoogd naar 31.5 ton.
  Dit komt overeen met $ 1.24 miljard.
  Het is 70 jaar geleden dat de goudreserve van Hongarije zo hoog was.
  http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/az-mnb-tizszeresere-emelte-az-aranytartalekat/3djtmjb

  Geliked door 2 people

 5. Ruud zegt:

  De fundamentele waarden van de EU zijn in elke geval niet democratie en soevereiniteit van de op basis van vrije wil deelnemende lidstaten. Eerder dictatuur.

  Geliked door 1 persoon

 6. andre zegt:

  hmmm hongarije zou nu geen kans maken op lidmaatschap van de EU? Een Unie is een eenheid en met de huidge koers van Bruxxel is die eenheid ver zoek op 1 tje na…………….

  We zijn met zn allen als unie dat gekkenhuis Bruxxel meer dan zat!

  Like

 7. Lot zegt:

  Dat klopt, en worden de “fundamentele slinkse oneerlijke niet deugdelijke waarden’ van de EU door Hongarije niet ondersteund. Is dit een goed ding, JA.

  Like

 8. Kraftavilqa zegt:

  Judith sargentini mag nog ’s een rapportje schrijven wanneer ze groepsverkracht is door een paar dozijn van die invasienikkers.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s