Tegeltjeswijsheid . . .

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

31 reacties op Tegeltjeswijsheid . . .

 1. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Ain’t that the truth!

  Like

 2. Klaas zegt:

  Like

 3. Armani zegt:

  Ik ben een roker , maar dicteer anderen niet wat ik wil , achterlijk losgeslagen volk wil mij hun wil opdringen , ik blijf lekker roken , het is nog erger dan vroeger achter het ijzeren gordijn mensen de wil opdringen door een stelletje Achterlijken

  Geliked door 2 people

 4. bigljohn zegt:

  Ik moet teruggaan naar de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Dokters en specialisten zaten nog te roken achter hun bureau in het bijzijn van hun patienten. Als er een patient kwam die zei last te hebben van zijn zenuwen, dan adviseerde de dokter om eens een sigaretje op te steken. Vandaag de dag krijg ik de zenuwen. Je word als roker als een paria weggezet. Een rookcultuur van vele honderden jaren moet onder staatsdwang in no time gaan verdwijnen. Als ik frekwent die witgekleurde lucht zie die veroorzaakt word door die in en in giftige Chemtrails, daar hebben de antirook c.q. de milieu-lobbyisten het niet over. Er zijn dagen dat er wel 20 verkeersvliegtuigen in de weer zijn met het uitbraken van Chemtrails. Het roken van wiet word echter met rust gelaten. Je bent immers pas een hele Piet als je rookt de Wiet, samen met je griet….

  Geliked door 1 persoon

 5. marijke zegt:

  De laatste jaren is het andersom : De ontevreden-niet-rokers, zijn bemoeizuchtige opstokers !

  Geliked door 2 people

  • jack black zegt:

   Heb je daar een bewijs voor ?
   Ik heb nog nooit gerookt, zal ik daar nu mee
   beginnen om niet als bemoeizuchtige opstoker
   te gelden ?
   Ik vind dit wel een rare interpretatie !

   Like

   • Nemesis zegt:

    Nou nee, begin er maar niet mee. Maar ik denk dat je het verkeerd begrijpt. Ik geef je een voorbeeldje. Ik rook dus en dat doe ik daar waar ik gezien mijn toestand, verdoemd ben me zo goed als altijd op te houden, namelijk de woonkeuken. Nu is het zo, dat je als je bij ons langskomt, je eigenlijk door de woonkeuken moet door zoiets als de achterdeur. De vakman die het slot van onze voordeur zou maken, is tot op heden nog niet opgedoken. Dus er komt je rook tegemoet.
    Een keer per jaar krijgen we wel eens bezoek, altijd helemaal onverwacht, van hele verre familie, waarmee we niks hebben en het eigenlijke familielid is al overleden.
    Zijn vrouw en dochter kwamen dus binnen en dat vrouwmens zei niet goeiendag of zo, maar krijste direct en heel erg hard, ik herhaal het woordelijk:

    gadverdamme, wat een gore, smerige lucht hier, jij met je rottige, stinkige rokerij, je vergiftigt ons, etc., etc..

    Dat dus, en dat in mijn eigen huis. Zo gaan die zogenaamde anti rokers te keer. Dat wordt er dus bedoeld.

    Ik heb dus ook een kennisje, die in het westen van het land woont en werkelijk maar heel af en toe de moeite neemt eens langs te komen, want het is een behoorlijke rit heen en terug. Deze heeft heel erg astma, en als ik weet dat ze komt, is alles in mijn woonkeuken doorgelucht en wordt er door mij die paar enkele uurtjes niet gerookt. Simpel.

    Like

   • marijke zegt:

    Ik voeg me totaal bij Nemesis aan, die voelde precies aan WAT ik bedoelde !
    DOODZOEK wordt je tegenwoordig van het commentaar, notabene in je eigen huis van mensen die menen dat JIJ moet leven als HUN leven.
    SODEMIETER OP, en kom hier dan niet meer binnen, blijf weg, goedkoper ook nog !
    Ondertussen hebben die mensen WEL een magnetron, een auto op DIESEL, hebben medicijnen om hun CHOLESTEROL te VERLAGEN of slikken STATINES, laten zich jaarlijks VACCINEREN, zuipen zich elke dag DRONKEN, of zijn aan de DRUGS,
    …….zak in de stront ` niet-rokers ` met je commentaar !

    Like

 6. hans zegt:

  Weet je, het is bedoeld om te kijken hoeveel vrijheid je van een volk kan ontnemen!
  Het is een test!
  Het interesseert ze geen ka*nker of je de kanker krijgt namelijk! Ze willen geld verdienen en iedereen op z`n soros uit elkaar drijven. Nou zijn we al een volk wat door soros, bilderberg, CFFR, hoge belastingen uit elkaar zijn gedreven en daarbij wijsmakend dat we racisten zouden zijn, terwijl ondertussen hier de grootste binnen gehaald worden, c.q. negers en moslims!?
  Het volksverraad is hemeltergend en welig tierend en zal ook als zodanig bestraft worden ter zijner tijd! Genoeg straatlantaarns en bomen!

  Geliked door 2 people

 7. kampersrene zegt:

  Was ik maar nooit met roken begonnen maar in mijne jonge tijd was er een gezegde
  “”Het is geen man die niet roken kan”” Ik las ooit …Roken ongezond ? vraag het maar aan de dokter !…62 jaar geleden ik was toen 12 , rookte ik mijn eerste sigaret We waren op schoolreis naar de Efteling getrokken , iemand van ons kocht een pakje van het merk Armada De directeur zelf een verwoed roker had geen bezwaren…Op de films uit die tijd zoals Humphrey Bogaert die heb ik nooit zonder sigaret gezien….Nu als roker ben je een asociaal element Maar ik zou het nooit in mijn hoofd halen iemand aan te raden om te beginnen met roken ….alhoewel er bestaan erger dingen…

  Geliked door 2 people

 8. Wachteres zegt:

  Qui s’excuse s’accuse!

  Like

 9. Republikein zegt:

  Tegeltjeswijsheid, altijd kort en waar.

  Geliked door 1 persoon

 10. N.E. Derlander zegt:

  Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat een niet rokende inwoner van Amsterdam 6 door de luchtverontreiniging “sigaretten” rookt, en een niet rokende inwoner van Rotterdam de hoeveelheid van 7 sigaretten.

  Ik rook al 37 jaar niet meer. Ik woon pal onder de Aalsmeerbaan van Schiphol, vraag is nu: hoeveel “sigaretten” rook ik, wetenschappelijk bepaald, door de vliegbewegingen vanaf Schiphol nu alsnog?

  Een andere vraag in dit verband is: waarom wordt deze hiervoor gestelde vraag nou nooit door de “deskundigen”, die zich op tv altijd zo druk maken over het effect van roken op de gezondheid helemaal nooit in hun overwegingen betrokken? Waar blijven toch de bezorgde (medische) wetenschappers, klimaatdeskundigen en politici om op deze vraag een antwoord te geven?

  Geliked door 2 people

 11. marijke zegt:

  N.E.Derlander : Het klopt EXACT wat je zegt : als niet-roker krijg je toch ter waarde van 7 sigaretten aan rotzooi binnen !
  Dan is er nog iets anders, wanneer je WEL rookt, kun je SOWIESO zonder bijwerkingen ook 7 sigaretten WEL roken ….de nieren, en de lever FILTEREN dit ZONDER PROBLEMEN…..dit geldt eveneens als je zwanger bent, je kunt zonder problemen 7 sigaretten per dag roken !
  Dan is er nog iets anders : aan de LONGEN is NOOOOIT te zien of iemand rookt, of ooooit gerookt heeft ……DIT IS EEN LEUGEN EN EEN FABEL, iedere patholoog weet dit, en misschien zelfs de huisartsen ook wel ( ? ) …..GEEN ENKELE PATHOLOOG kan jou vertellen, met jouw longen in zijn gehandschoende handen NA jouw dood ( bijv. bij een sectie ) of jij gerookt hebt of niet !!! ………VRAAG HET NA !!! Dit bestaat niet ! ………Heb meer dan 10 jaren in een mortuarium
  gewerkt, heb ALLE losse onderdelen in mijn handen gehad……HET IS ! VAN DE GROOTSTE LEUGENS, geloof me, ECHT !
  Van roken krijg je geen kanker….kanker is een schimmel en gedijt op de binnenkomst van VERKEERD VOEDSEL en MEDICIJNEN ( die chemisch zijn ) …..en STOP met vaccinaties nemen, want DAT zijn de boosdoeners ! …..Vooral NU, want het is weer griep-prikken-tijd
  STOP DAAR MEE. ( vrijwel geen enkele arts, neemt ze zelf, en geeft ze ZEKER NIET aan zijn eigen kinderen ) ………leugens, leugens, leugens. kanker en roken hebben NIETS met elkaar te maken, helemaal niets !!! Op youtube staan een paar goede documentaires hierover, eenvoudig te vinden……
  Hoeveel mensen kennen jullie, die longkanker hebben, en nog nooit in hun leven hebben gerookt ?????? dus……
  De overheid heeft een agenda….

  Geliked door 2 people

  • Republikein zegt:

   Waarschijnlijk is dit waar, intuïtie zeg maar.
   Ik zeg altijd aan een tegenstander dat er 1 ding vast staat, stel je rookt niet maar wordt ineens ernstig ziek, en dat los je niet op door te gaan roken.
   Zo, en nu koffie.

   Like

   • marijke zegt:

    Het is niet ` waarschijnlijk waar ` HET IS DE WAARHEID !
    Je hebt een goede intuitie !!!
    Vraag het een PATHOLOOG ……en die zal er niet om heen draaien, want die heeft geen levende lastige patienten en hoeft niet te liegen of toneel te spelen op hun spreekuur !

    Like

  • Tistochwat zegt:

   @ marijke 19 oktober 2018 om 17:54

   De overheid heeft een agenda….

   Dat klopt.
   Maar niemand kan mij wijsmaken dat roken onschadelijk is.
   Iedereen mag zelf bepalen of hij/zij wil roken, maar het wil er bij mij niet in dat het geen kwaad kan om pure rook in je longen te zuigen.
   Daar zijn ze niet voor bedoeld.

   Vroeger zat ik als niet-roker weleens in het ‘rookhok’ van de Pedagogische Academie.
   Niet voor mijn lol, maar om iemand gezelschap te houden.
   Ik dacht dat ik kapot ging. Het leek wel een gaskamer.
   Ik kon nauwelijks ademen en stikte zowat.
   Mijn ogen brandden uit mijn hoofd, ik kreeg keelpijn en werd misselijk.
   Lekker onschadelijk, hè?

   Like

 12. kampersrene zegt:

  Vroeger was roken een zegen .De staatskas werd gevuld..Het verschafte werk aan vele duizenden Reclame borden doken overal op Plots was roken schadelijk…De kans was groot dat je aan longkanker zou sterven .Wat Marijke schreef kan ik bevestigen .Mijn grootvader langs moeder kant stierf aan longkanker…Hij heeft in zijn leven nooit gerookt..Colombus bracht de tabak van Amerika naar Europa…..En …..de indianen van toen die allemaal rookten …wel…die zijn allemaal dood….Dus ik zou toch maar voorzichtig zijn

  Like

  • BertG. zegt:

   Mijn oma heeft tot haar 95ste dagelijks 2 pakjes sigaretten gerookt, en is van ouderdom gestorven in haar slaap.
   Niet aan longkanker of een andere ziekte.
   Zelfs 2 hersenbloedingen had ze niet eens in de gaten, ze had er niets aan over gehouden.
   Ze had enkel een beetje hoofdpijn, tot een arts vertelde dat ze een hersenbloeding had gehad in haar slaap.
   Ze had er niks van gemerkt.

   Like

   • Nemesis zegt:

    Waar ik opgegroeid ben, heeft daar nooit iemand gerookt. Mijn tante is wel aan longkanker gestorven. Was uitgezaaide borstkanker.
    Mijn longenarts die me ook moest onderzoeken toen ik in het ziekenhuis lag, vroeg dus ook als eerste rook je en hoeveel. Ik zei dat heel eerlijk. Na het onderzoek en de röntgenfoto’s kwam ze bij me op de kamer en zei lachend, dat m’n longen super waren en ik rustig door kon gaan als ik toch niet kon laten.

    Ik heb opgeschreven, dat als ik kom te overlijden een slof sigaretten in mijn kist erbij moest, zodat ik tenminste nog een pleziertje had als die kist de verbrandingsoven in ging.

    Like

 13. Tistochwat zegt:

  @ Nemesis 20 oktober 2018 om 15:55

  Sommigen worden honderd na hun leven lang twee pakjes sigaretten per dag te hebben gerookt, anderen overlijden op hun veertigste, na altijd ‘gezond’ te hebben geleefd.
  Natuurlijk komt het ook voor dat juist de ‘gezond’ levenden oud worden en dat de rokers op jeugdige leeftijd (long)kanker of een andere aandoening krijgen.

  Ik vind wél dat er rekening gehouden moet worden met huisdieren; die kunnen niet vertellen dat ze last hebben van rook.
  En rekening houden met mensen die niet tegen rook kunnen, is ook heel netjes.

  http://uitgelatenhond.nl/node/126

  Like

 14. marijke zegt:

  Ik zal nog wat vertellen : EN DIT IS ECHT GEBEURD !
  —————————————————————————
  Nou komtie :
  Ik was het mortuarium ingerold….en daar bij toeval blijven hangen ( door het overlijden van Oma oktober 1979 ) ik was toen 2 2 ……..
  KEI interessante zaken zag ik daar…..en ik kreeg een rondleiding, in het begin uiteraard wat onwennig ( dat snap je ) …..er is geen mens zo nieuwsgierig als ik, dus die onwennigheid was zeer snel overwonnen……..ik bleef er komen, begon met koffie……en van het 1 kwam het ander,
  en ik BLEEF HELPEN ( vrijwillig ! ) …..er was altijd zat te doen, en bovendien leerde ik GEWELDIG VEEL. ( die kans krijgt vrijwel niemand op deze manier in zo `n mortuarium )
  Het werd voortaan elk weekend helpen !
  In 1982 stierf mijn OPA, en had ik inmiddels in die 3 jaar HEEL WAT gezien ! Mijn grootste wens was een keer een sectie mee te maken, maar die kans kon ik wel vergeten, want ik had geen opleiding verder. En die Patholoog zag mij al aankomen ( met mijn wens ! ) …..pffffff
  ( okee dan niet dus ) …..Maar OPA stierf op de zaterdag voor pinksteren…….die zondag was het 1e pinksterdag……..Onze Patholoog had die zondag en die maandag 2e pinksterdag VRIJ……en op
  de papieren van OPA stond : SECTIE maandagochtend om 08.00 uur …….
  Ik keek schuin naar de kennis-beheerder : …..en ik zei : “ Oooohhh OPA krijgt een sectie ???
  …..ik zei verder niks, en ik zat stilll naar beneden te kijken, de kennis-beheerder zag dat, en zei : …….ik zie wat je denkt, en we hebben maandag een ANDERE VREEMDE PATHOLOOG
  maar het is een GROOT RISICO voor mij, om jou er bij te laten zijn, want ik verlies mijn baan als JIJ FLAUW ZOU VALLEN, of zoiets…….
  Ik keek hem aan, en ik zei : punt 1 ……die sectie GAAT TOCH DOOR of ik er nou bij ben of niet ? punt 2……ik kom hier al 3 jaar en heb al zeer veel gezien, NU help ik ook……en punt 3 :
  ik zou wel een grote huichelaar zijn, als ik bij een vreemde wel bij een sectie kon zijn, en bij OPA niet ? ……Die sectie gebeurd toch…….dit is mijn kans : vreemde partholoog, kent Opa niet en mij niet !……De kennis-beheerder ( + 1989 ) …..keek mij aan, en zei : Achh wat kan mij het schelen, heb niks te verliezen, ik ben al oud BESLIS MAAR WAT JE DOET !……
  Die beslissing was gauw gemaakt, en we hadden een plan, ik moest op maandagochtend al om 07.15 uur bij het mortuarium zijn, want de kennis-beheerder zou mij helpen met aankleden, ( van top tot teen ) ….lange groene OK-jurk, mijn zweedse witte klompen, handschoenen tot aan mijn schouders onderhand, en hij moest die OK-jurk bij mij vanachteren strikken ( dat kun je niet zelf )
  en ik bij hem…….okee, bijna 07.50 uur ( zenuwen ) …..maar ALLE KNOPPEN MOESTEN OM, op dat moment !!! …..Opa was al voorbereid, en ik moest OK-ASSISTENTE SPELEN…..voor de kennis-beheerder en mij, was het EROP of ERONDER……ik werd geinstrueerd om ALLES te doen, wat de Patholoog mij vroeg !!! …..En dat deed ik……De sectie begon, ( die patholoog gooide bij binnenkomst, als allereerste EEN HANDDOEK over het gezicht van Opa ….huhhhhh een echte Patholoog ??? …..daar verschoot ik een beetje van, poe poe wat een huichel-wereld ! ) ….de sectie begon, en systematisch worden dan ALLE organen eruit gehaald, van onder af naar boven …..darmen, nieren, milt, longen, lever, en als laatste het hart……IK MOEST ALLE ORGANEN WEGEN, dus daar stond ik, bij het bord met een krijtje ( toen nog ! ) en ik noteerde alle gewichten. Ondertussen kwamen er een stuk of 10 studenten binnen, om naar de sectie te kijken op gepaste afstand……( nondeju, dat hadden wij niet verwacht, KNOPPEN OM en volhouwe hahaha ) Toen kwam het : bij de LONGEN, zei de Patholoog : DEZE longen zijn zo schoon, naar alle waarschijnlijkheid heeft deze man nooit gerookt, maar de longen worden veelal niet aangetast bij roken, dus is dat moeilijk te zien ! …( WATTT ??? dacht ik : Opa nooit gerookt ??????? nou ik dacht dat klapte : geen mens ter wereld rookte zoveel als mijn Opa…….dus dat dat niet te zien was, huhhh ??? ) …..afijn, NA de sectie hebben we nog een gesprek gehad, en ik vertelde de Patholoog, dat ik TOEVALLIG wist, dat deze man VEEEEEL gerookt had……..toen vertelde hij dus, dat ROKEN vrijwel nooit te zien was, DAT WAS EEN FABEL…..( Opa stierf aan een hartaanval en had nooit geen long-problemen gehad )
  De Patholoog vertrok, en de kennis-beheerder vloog me om mijn nek, en klopte op mijn schouders : 1 0 punten en een griffel voor jou, GELUKT !!!……Toen : ( Opa lag nog open, en pathologen VERTREKKEN dan al , want die hechten niet, ….dat is te min natuurlijk ) …..wilde de kennis-beheerder Opa gaan hechten, en toen zei ik : AAN de kant, ik heb tijd zat, ik doe dat ZELF SUPERNETJES ! ( meer als een halve meter lang ) ….en zo is het gebeurd. Ik heb er nog gewerkt tot 1989, de kennis-beheerder stierf…..maar toen had ik al EEN BOEL GELEERD, en daar ben ik hem tot op de dag van vandaag zeer dankbaar voor, voor die 10 leerzame jaren. ( heb nog ooit gewerkt in een crematorium, maar daar zelf ontslag genomen, want het was daar zo `n zooitje……dat was ik niet gewend……verschrikkelijk, nee…..dat was lopende-band-werk en niet gericht op MENSEN ) …..maar dat is een ander verhaal……

  Like

  • Republikein zegt:

   Een bizar verhaal, mijn verhaal is iets van hetzelfde, ga ik niet vertellen, gaat over witjassen en studenten alsmede de pharmaceutische maffia.
   Cheers, en als doden konden praten!

   Like

 15. Jules Vismale zegt:

  Nou wil opeens de dierenorganisatie PETA spreekwoorden gaan verbieden waarin uitdrukkingen van dieren in voorkomen! Volgens mij zijn ze daarginds bij PETA (natuurlijk ook links geworden) inderdaad echt van de ratten besnuffeld of honden die naar hun eigen braaksel terugkeren! Lees maar hoe ze dat willen gaan verwezenlijken:

  Geen spreekwoorden met dieren meer gebruiken? Zeg, hou toch eens op

  Zitten de medewerkers zich soms stierlijk te vervelen bij dierenrechtenorganisatie PETA? Dat zou misschien het voorstel verklaren (Ze zijn daar gewoon knettergek!) om alle uitdrukkingen met beestjes erin te veranderen. Stop anti-dierentaal, heet het uiteindelijk .

  Ik dacht in de eerste instantie aan een grap, maar het stond er niettemin wel degelijk. PETA vindt dat onze fauna lijdt onder spreekwoorden en gezegden (hebben ze anders aan al die dieren hun mening gevraagd?), en die moeten dus zo snel mogelijk anders. Te beginnen in het Engels.

  Geen vlees- maar deegwaar

  Zo zou bring home the bacon moeten veranderen in bring home the bagels. Geen vlees- maar deegwaar dus. Maar het gaat ook over uitdrukkingen die wij hier (vele decennia’s!) allang kennen. In plaats van ‘de koe bij de hoorns vatten’ moeten we voortaan spreken van ‘de bloem bij de doorns vatten’.

  Correct is straks: hoe een koe een kaas vangt, de mat op het hek binden, en je kont in de pot vinden

  Wie hier even goed nadenkt, komt makkelijk op meer dierenleedvermijdend idioom. Correct (je wordt gewoon kotsmisselijk van dat woord!) is straks: je weet nooit hoe een koe een kaas vangt. Waar twee monden vechten om één teen… De mat op het hek binden. De baard achter de wagen spannen. Je kont in de pot vinden. De schatjes in het don­­ker knijpen… o, wacht, die is in ander opzicht natuurlijk weer fout.

  Fabeltjeskrantmisverstand

  Enfin, de mensen van PETA menen­­ het bloedserieus! Ze vergelijken ‘frasen die gruwelijkheden tegen dieren trivialiseren’ met racistische of homofobe termen. en als PETA daar zo mee blijft doorgaan dan zal hen dat heel wat abonnees en poen gaan kosten!

  Dat slaat wat mij betreft als… een tang op twee harken. Het is uiteindelijk gebaseerd op het Fabeltjeskrantmisverstand – dat dieren écht precies als mensen zijn. En bovendien werkt het juist averechts.

  Want bij actiegroepen (gewoon een bende nietsnutten en betweter die zelf anderen lasten opleggen maar zelf het goede voorbeeld geven? Ho maar!) lijkt tegenwoordig altijd wel iemand te denken­­ dat je de grote groep twijfelaars (gewoon niet dus!) pas meekrijgt als je volledig doorslaat. Dat werkt dus niet: de mensen die je misschien had kunnen overtuigen, lopen hard weg.

  Dierenleedscheet

  Dus wat bereik je hier nu in werkelijkheid mee, bende sukkels? Ik wil inderdaad graag lief zijn voor dieren­­ en minder vlees eten. Maar van dit soort flauwekul krijg ik zin om drie plofkippen, een kilo foie gras en een illegaal geschoten everzwijn achter elkaar naar binnen te werken.

  Niet letterlijk natuurlijk! Ja, ik zeg het er maar even bij. Dat verschil schijnt namelijk niet iedereen­­ even­­ goed te snappen! En dan krijg je dus zo’n dwaas en nietszeggend voorstel.
  Een dierenleedscheet en gewoon tot mislukken gedoemd omdat het totaal onmogelijk is om spreekwoorden voor 180% om te draaien en die lui bij PETA hebben niets anders dan zaagsel en stront in hun stomme hoofden zitten!.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s