Zondag-wandeling

Screenshot_92

(Door: “Jean”)

“Heerlijk weer”, zeg ik tegen mijn kleinzoon, “kom, we gaan wat wandelen.” In het park aangekomen,  ziet mijn kleinzoon 2 eksters zitten en vraagt aan mij: “Wat zijn dat, opa?” “Dat zijn dieven, die stelen alles wat ze kunnen stelen.”

“Wat is die linkse dan, is dat ook een ekster, opa?” “Ja jongen, dat is een EU-ekster, die steelt overal en van iedereen, en die rechtse is een Nederlandse/Vlaamse ekster, die steelt bij ons.” Waarop mijn kleinzoon zegt: “Dus wij worden door beide eksters bestolen?” “Ja jongen, helaas, er zijn nog steeds mensen die deze roofvogels te eten geven, kijk maar eens goed rond, dan zie je veel eksters op de takken zitten en de dag nadien zitten ze weer van je bord te pikken.

“Kan dat zomaar, opa?” “Ja jongen, dat kan zomaar en die EU-parasieten vinden het ook nog goed. Die halen nog meer eksters hier naartoe, die ALLES van ons pikken.”

Door:
“Jean”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Zondag-wandeling

 1. P. Puk zegt:

  Ik pik het niet meer!

  Like

 2. Thom zegt:

  Met eksters kun je migranten niet vergelijken in die zin, dat er onbeperkt meer komen. Eksters hebben een territorium en binnen dat gebied mag geen andere ekster een nest bouwen. Er zijn dus behoorlijk wat eksters die zich niet voortplanten en het aantal blijft beperkt doordat ze niet toestaan dat er onbeperkt andere eksters bijkomen. Ze regelen hun aantal zelf.

  Like

 3. Republikein zegt:

  Goed gevonden, eerlijke opvoeding van opa, daar heeft een kleinkind wat aan, papa en mama moeten werken voor de parasieten in Brussel.
  Jong geleerd oud gedaan?

  Like

 4. Jan zegt:

  Luidruchtig volk

  Halsbandparkieten zijn knalgroene en luidruchtige vogels, afkomstig uit India en Centraal-Afrika. Het gaat in Nederland oorspronkelijk om ontsnapte en losgelaten kooivogels die verwilderd zijn en populaties hebben gevormd. Halsbandparkieten zijn holenbroeders, die ook in nestkasten broeden.

  https://www.vogelbescherming.nl/ontdek-vogels/kennis-over-vogels/vogelgids/vogel/halsbandparkiet

  Halsbandparkiet rukt op in de landbouw

  De halsbandparkiet, een exoot in Nederland, veroorzaakt sinds kort schade in de fruitteelt. Een risicoanalyse laat zien dat in fruitteeltgebieden gelegen tegen de randstad de schade kan toenemen. De boomteelt en mogelijk zelfs de maïsteelt kunnen in de toekomst risico lopen op schade door halsbandparkieten.

  Schade
  Op elf fruitteeltbedrijven, meest in Zuid-Holland, is schade vastgesteld die veroorzaakt is door de halsbandparkiet, blijkt uit onderzoek door CLM Onderzoek en Advies in opdracht van de NVWA. Ook in Noord-Holland, Utrecht en Gelderland zijn schadegevallen bekend.

  http://www.vogelcafe.nl/content.php/63-Halsbandparkiet-schadelijk

  Bijzonder: Exoten houden niet van Hollandse kost, AH krijgt schuld

  Opnieuw reuring rondom Albert Heijn-actie: pannen worden parkieten fataal

  Onder het kopje ‘Vogels dood door de pannen van Albert Heijn’ beschrijft Cynthia Harms op Facebook het drama dat zich bij haar thuis afspeelde terwijl ze een portie zuurkool stond op te bakken. Daarvoor gebruikte ze een van de pannen die ze bij Albert Heijn bij elkaar had gespaard. Met een onverwacht neveneffect: de dampen van de opgebakken maaltijd werden haar twee parkieten te veel.

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/opnieuw-reuring-rondom-albert-heijn-actie-pannen-worden-parkieten-fataal~b8882d5b/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s