Anjem Choudary – De gevaarlijkste Jihadist van Groot-Brittannië is weer vrij

Screenshot_114

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

Anjem Choudary, de gevaarlijkste islamitische “haatprediker” uit Groot-Brittannië, is sinds gisteren weer op vrije voeten – hoewel hij tijdens zijn verblijf in de gevangenis nog verder geradicaliseerd zou zijn. De komende bewaking van de Jihadist gaat de Britse belastingbetaler miljoenen kosten.

journalistenwatch

In 2016 werd Anjem Choudary veroordeeld tot 5½ jaar gevangenisstraf, nadat hij in de sociale media geworven had voor de terreurorganisatie “Islamitische Staat” (ISIS) en zodoende jonge strijders had aangetrokken. Na minder dan de helft van zijn gevangenisstraf is het zover. Choudary marcheerde gisteren als vrij man de gevangenis uit, de rest van de straf is in voorwaardelijk omgezet.

Tijdens zijn gevangenisstraf zouden zijn militante opvattingen volgens “MailOnline” nog “veel extremer en agressiever” geworden zijn. Hijzelf zou zich nu als “martelaar” beschouwen, berichten diegenen die hem in de gevangenis ontmoet hebben. Hij zou van plan zijn de strenge controles te “omzeilen”, die hem ervan af moeten houden  zijn islamitische boodschap te verbreiden, aldus getuigen. Door hem zouden al honderden ontevreden jonge moslims geradicaliseerd zijn, zijn woorden zouden tot tientallen moorden geleid hebben.

Choudary, die trouw heeft gezworen aan ISIS, zal opnieuw op zijn oude werkplek in Londen wonen – ondanks alle veiligheidswaarschuwingen, die zeggen dat de “rattenvanger van de Jihad” de veroorzaker van meer terreuraanslagen zal zijn.

Na zijn vrijlating wordt een enorm veiligheidsapparaat in werking gesteld, inclusief bewakingsteams, bewakingsapparatuur en tot 25 regels waaraan hij zich moet houden en die zijn activiteiten moeten controleren. Onder andere dienen reizen verhinderd en zijn vermogen in beslag genomen te worden. Theresa May maakte eergisteren bekend dat extra veiligheidspersoneel de bevolking tegen hem moet beschermen.

De 51-jarige Britse staatsburger, voormalig advocaat en clericus Choudary, die getrouwd en vader van vijf kinderen is, heeft Pakistaanse wortels en geldt als notoire islamitische brandstichter. Hij zou nog steeds de “gevaarlijkste extremist van Groot-Brittannië” zijn en contact onderhouden met meer dan 12- islamitische terroristen.

De veiligheidsmaatregelen zullen de Britse belastingbetaler bijna € 2,3 miljoen per jaar kosten – in vergelijking met de bijna € 57.000,- die zijn verblijf in de gevangenis had gekost. Aan de gevangenisstraf hadden de autoriteiten de hoop verbonden de imam te “deradicaliseren”. Op de vraag of dat gefunctioneerd heeft, geeft Fiyaz Mughal, lid van de anti-extremisten groep “Faith Matters”, die in de gevangenis gesprekken had gevoerd met Choudary, een duidelijk antwoord: “Nee, het wordt erger. Hij is nu nog harder. Hij ziet zichzelf als martelaar, die door de staat tot zwijgen gebracht probeert te worden.”

Choudary zou niet van plan zijn de voorwaarden voor zijn vrijlating onmiddellijk te betwijfelen, maar zou proberen manieren te vinden ze te omzeilen, aldus Mughal. Hij zou bijvoorbeeld gezegd hebben dat wanneer iemand zijn video´s zou willen uploaden, hij ze niet tegen zou houden. “Hij had de volledige straf moeten uitzitten. Het is een verschrikkelijke dag voor de slachtoffers van de aanvallen, waarvoor hij medeverantwoordelijk is”, aldus Mughal. Hij eist een wetswijziging, volgens welke een ieder die bij twee terreuraanslagen als brandstichter geldt, automatisch de volledige straf moet uitzitten.

Dr. Michael Kennedy van de Universiteit van Pittsburh, die de extremistische groep Al-Muhajiroun vijf jaar lang onderzocht heeft, gaf aan dat Choudary´s aanhangers “zeer opgewonden” zouden zijn met het oog op zijn vrijlating. Ze zouden er nu mee bezig zijn het netwerk weer op te bouwen en nieuw leven in te blazen, verklaarde Kennedy.

Tot de aanhangers van Choudary behoren o.a. de moordenaars van de jonge soldaat Lee Rigby, Michael Adebolajo en Michael Adebowale, en de islamterrorist Khuram Butt, die vorig jaar deelnam aan de aanslag op de London Bridge.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Groot-Brittannië, ISIS, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Salafisten, sharia, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op Anjem Choudary – De gevaarlijkste Jihadist van Groot-Brittannië is weer vrij

 1. Thomasson zegt:

  Wat een zieke boel is dat daar in de VK! Vergelijk de wijze waarin de Britse overheid zich tegenover Tommy Robinson heeft gedragen en de liefdevolle toenadering met zijde handschoenen waarin de mega terrorist Anjem Choudary wordt op handen gedragen. Vraag is of de Britten zelf het niet in de gaten hebben door wie hen land wordt geregeerd? Pathologische politieke leiders die zich aan een slagzin houden: WHITE LIFE DOES NOT MATTER.

  Like

 2. Pietersen zegt:

  Dat geld moeten ze van zijn riante uitkering aftrekken, zodat hij 0 inkomsten heeft. Beter is dat hem een ongelukje overkomt, bijv. met pollonium.

  Like

 3. Marc zegt:

  Wie of wat zal er nu gebeuren? Zal hij mondkanker krijgen? Valt hij van de White Cliffs of Dover, terwijl hij geloofsgenoten uit Frankrijk verwelkomt? Of zal iemand zich niet kunnen beheersen? Welk een onheil zal deze zoon van de duivel treffen?

  Like

 4. Ik snap van veel dingen niets in Engeland, dat zal dan wel aan mij liggen, maar nog minder snap ik, waarom ze de galg in de Tower naar het museum hebben gebracht. Nu zou dit balkje met koord toch uitstekende diensten bewijzen.

  Like

 5. Henk Beije zegt:

  Als je in een kist met appelen een rotte hebt,dan vernietig je die ene appel.
  Waarom doen we dat niet met dit soort van moslims ?

  Like

 6. Marc zegt:

  Ik begrijp sowieso niet meer waarom al die islamcritici zich zo ongelooflijk mak opstellen. Het lijkt wel of zij het vleesgeworden pacifisme zijn: geen enkele overweging tot een meer militante houding tot het landverraderlijke echec dat alle traditionele partijen vertegenwoordigen.

  Het is toch schandelijk dat LR buiten de raad van Rotterdam en Barendrecht (14 van de 29 zetels) gehouden worden? Het is toch schandelijk dat Rutte aanstaande december met Merkel, moeder aller nazi’s, in Marekkesh ons land overgeeft aan totale Afrikaanse chaos? Het is toch schandelijk dat, wanneer Baudet (wat je verder ook van hem mag vinden) in de Kamer deze week vroeg om (ten minste) een debat over de plannen van Rutte in Marekkesh, alle partijen buiten PVV en FvD dat domweg afwijzen?

  Rechtvaardigen al deze ongerijmdheden dan niet ten minste één nationalistisch geïnspireerde aanslag?

  Of moeten we wachten op zo’n situatie als in Italië?

  Like

 7. Jan zegt:

  Choudary steunt antisemiet Corbyn

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s