CDU: Bang voor de Merkel-schemering

Screenshot_126

De Merkel-schemering is nabij. Tot nooit weerziens!

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Hoewel iedereen weet dat een voortzetting van de “grote coalitie” onder bondskanselier Merkel zowel de CDU als de SPD veel stemmen kost, is men bang een paleisrevolutie te beginnen.

Contra magazine

Het is voor iedereen eigenlijk onmiskenbaar dat de catastrofale “grote coalitie” (die sowieso alleen maar een impopulaire noodoplossing was, omdat niemand nieuwe verkiezingen wilde riskeren) er uiteindelijk toe leidt dat de regeringspartijen zichzelf quasi in het niets oplossen. Terwijl landelijk de SPD de grens van 10% nadert, marcheert de CDU al op de grens van 20% af. Tegelijkertijd profiteren vooral de Groenen en de AfD van de politieke ontwikkeling.

In de CDU schijnt men de knal niet gehoord te hebben, waarvoor de nieuwste peilingen en de verkiezingen in Beieren zorgden. En zelfs de verkiezingen in de deelstaat Hessen zullen waarschijnlijk nauwelijks volstaan om consequenties te trekken. Deze zouden luiden: Merkel treedt af, “nieuwe gezichten” stellen zich kandidaat en in de loop van volgend jaar vindt er binnen de CDU een nieuwe verkiezing met vooral nieuw politiek top-personeel plaats. Dat betekend dat types zoals Schäuble, Merkel´s lakei Altmaier & Co. afscheid zouden moeten nemen van de actieve politiek en de partij een vernieuwing zouden moeten toestaan.

Maar voor zo´n Merkel-schemering is men bang. De voormalige “volkspartij”, die intussen nog maar een schaduw van zichzelf is, blijft door “Merkelen” – en wel rechtstreeks de politieke afgrond in. Men geeft de voorkeur aan de methode “een verschrikking zonder einde”, terwijl een “einde met schrik” (nog) niet denkbaar lijkt. Niemand wil de Koninginnenmoordenaar zijn, ook al komt er hier en daar binnen de partij kritiek op de stijl van de partijcheffin en bondskanselier.

Iets, wat Merkel´s hielenlikker Peter Altmaier sowieso nooit zou doen. Die riep tegenover “Der Spiegel” zijn partijvrienden ertoe op geen vraagtekens te plaatsen bij het voortbestaan van de “grote coalitie” en de bondskanselier. “We hebben in de CDU/CSU afgelopen herfst besloten om met de SPD een regering voor vier te vormen, met Angela Merkel als bondskanselier”, zei Altmaier. Hij zou noch in de bevolking noch in de partij een serieus te nemen beweging kunnen ontdekken “om opnieuw over de leiding van de partij of over de coalitiekwestie te discussiëren”.

Maar het “type Altmaier” is symptomatisch voor het verstarrende systeem-Merkel. Men probeert “door te duiken” en al die nederlagen op landelijk niveau te bagatelliseren. Maar dat zal niet helpen. De voortzetting van de coalitie is niet goed voor het land, maar alleen maar voor politici van de regeringspartijen, die zodoende nog een paar jaar langer aan de voedertrog van de macht mogen zitten, voordat de grote knal van de frustratie van de kiezers hen uit het parlement veegt.

Natuurlijk, ook als Merkel en haar schare aanbidders weg zijn, zal er (dat toont de decennialange ervaring in het Duitse politieke landschap aan) in de CDU niet echt veel ten positieve veranderen – maar er zou eindelijk weer beweging in het spel komen. Het is niet voldoende om alleen maar de partijkaarten in het parlement en in de deelstaatparlementen nieuw te schudden, ook bij het politieke top-personeel moet er vernieuwing plaatsvinden en moeten de zetelklevers eindelijk vertrekken. Al het andere is alleen maar een charade.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Duitsland, Hypocrisie, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse christenen, Merkel, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op CDU: Bang voor de Merkel-schemering

 1. King Arthur zegt:

  CDU is synoniem voor CDA, beide zijn clubs van vleesch noch visch. Willen alleen maar in het midden van de macht zitten om het “plebs” hun wil op te kunnen leggen. Stelletje lafbekken en zowel links als rechts meebuigende hangmatratten. Maar lafbekken die geen enkel belang bij het land hebben zijn het zeker.
  Men zou bijna gaan denken dat Duitsland weer een adolfje nodig heeft om het land weer op orde te brengen, alle zakkenvullende smerige lafbek meelopers eruit te pleuren en de Duitsers weer een eergevoel te geven. De volgevreten oostduitse zeug zal dan ook meteen van de aardbodem verdwijnen.

  Geliked door 4 people

  • paulzwueste zegt:

   Het is duidelijk dat Merkel de komende drie jaren die ze nog heeft zal benutten om Duitsland volledig te vernietigen.
   Maar zelfs dàt willen ze daar niet geloven.
   Iedereen hoopt en denkt dat Merkel tot inzicht zou moeten komen dat het afgelopen zou moeten zijn met het vernietigingsplan “Wir Schaffes Es”….
   Het volk wil haar lot niet in eigen handen nemen.
   Het resultaat zal dus de totale ondergang van de Duitse Staat zijn.

   Op weg naar een nieuw begin.
   Zonder islam…

   Geliked door 1 persoon

 2. scherpschutter1943 zegt:

  Duitsland is politiek gezien aan een burgeroorlog toe. We gaan het zien

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Het woord “Burgeroorlog” zal niet op zijn plaats zijn.
   “Volksopstand” is de naam voor datgene wat er zal gebeuren.
   Voor ’n burgeroorlog zal men de kans niet krijgen.

   Like

 3. droevige mof zegt:

  Daar ben ik het mee eens. De burgeroorlog zal komen als het gaat om distributie-veldslagen. Dat kan sneller gaan dan je denkt. De Soros-bende heeft veel geweldige ideeën over hoe mensen tegen elkaar aan te zetten. Wat er momenteel in de VS gebeurt om de midterm elections te manipuleren, laat zien welke kracht de bende nog heeft. Nou, hier hebben we geen Trump en ik herken geen enkele politicus in Europa die een soortgelijke charismatische persoon zou zijn. Pim Fortuyn werd vroeg genoeg uitgeschakeld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s