Frankrijk: Meldpunt tegen de islamisering op scholen

Screenshot_125

(Door: “Jim Knopfloch” – Vertaling: E.J. Bron)

Franse minister van Onderwijs spreekt duidelijke taal

Over de door de AfD al uitgevoerde en geplande meldpunten, waarmee door linkse leerkrachten op scholen gepleegde overtredingen van het neutraliteitsgebod (vooral in de vorm van hetze tegen de AfD) bekendgemaakt en bestraft moeten worden, wordt op dit moment door iedereen gepraat. De gevestigde partijen en de media spreken bijna allemaal van een “aanval op de schoolvrede” en van “Stasi-controlemethodes”. Verbazingwekkend en typerend is, dat bij onze Franse buren eveneens problemen op scholen geconstateerd werden. En dat ook daar een nieuw ingevoerd meldpunt voor hulp moet zorgen. En toch is daar iets absoluut anders.

PI News (2)

De “Frankfurter Allgemeine Zeitung” van 18-10-2018 beschrijft in het artikel “Wanneer school ´haram´ is”, dat de Franse minister van Onderwijs, Jean-Michel Blanquer (kleine foto), zou hebben ingezien dat de toenemende invloed van de islam de oorzaak zou zijn van veel problemen op scholen. Blanquer zou daarom alle leerkrachten ertoe hebben opgeroepen religieuze conflicten op een speciaal daarvoor door zijn ministerie geactiveerde website te melden. De politicus spreekt van een einde van de regeringsstrategie tot nu toe om de moeilijkheden van leerkrachten te verzwijgen om volgens het lesrooster les te geven aan leerlingen met een migratieachtergrond. En hij spreekt van een einde van de naïviteit.

Dat is toch verbazingwekkend; terwijl er in Duitsland over gediscussieerd wordt of en hoe er op scholen over conservatieve, patriottische en islam-kritische politiek gesproken mag worden, maakt de partijloze Blanquer in ons buurland heel duidelijk dat alleen conservatieve, patriottische en islam-kritische politiek de problemen op de scholen (en in het land) zal kunnen oplossen! De islamisering van Europa en de daarmee gepaard gaande bedreiging van de vrijheid wordt vooral daar duidelijk waar de meerderheidsverhoudingen al zijn omgekiept, zoals dus op veel scholen. Zo waren er de afgelopen jaren in Duitsland ook al ontelbare berichten, studies, boeken, eisen van lerarenverenigingen, brandbrieven, documentaires. Treurige bekendheid kreeg in 2017 een joodse leerling, die in Berlijn op grond van islamitisch gepest – uitgaande van zijn islamitische medeleerlingen – de school moest verlaten, kafkaësk genoeg een zogenaamde “school tegen racisme- school met moed”. De tv-reportage “Strijd in het klaslokaal – Duitse leerlingen in de minderheid” legde al in het jaar 2010 meedogenloos de multiculti/integratie-utopie en de fascistoïde trekken van de islam bloot.

De politicus Blanquer baseert zijn opvatting op een alarmerend bericht van de Franse geheime dienst, volgens welk er alleen al tussen april en juni van dit jaar meer dan 1000 religieus gemotiveerde ruzies op Franse scholen hadden plaatsgevonden. Vaak ging het om de weigering om deel te nemen aan sport- en vooral zwemonderwijs. Of islamitische leerlingen boycotten de les, omdat er in het klaslokaal bijvoorbeeld een rode tafel stond, wat “haram” zou zijn. De verbreiding van islamitische geloofsprincipes in vele banlieue-gemeenten zou er bovendien toe leiden dat het hier ook steeds moeilijker zou worden om biologieles te geven. De klassieken van de Franse literatuur zouden niet gelezen worden, omdat ze tegenstrijdig zouden zijn aan de heersende ideeën over strenge zeden. De nieuwe preutsheid zou zelfs zó ver gaan dat in sommige basisschoolklassen jongens al zouden weigeren om meisjes de hand te geven. Ook in de schoolkantines neemt het aantal ruzies en zelfs bedreigingen toe; islamitische kinderen zouden vaak weigeren om hun tafel met klasgenoten te delen die niet volgens de islamitische voedingsvoorschriften zouden eten. Er zou een enorme groepsdwang heersen.

Of de chef van de geheime dienst na het verschijnen van het bericht bevorderd of overgeplaatst werd, vertelt het verhaal niet. Minister van Onderwijs Jean-Michel Blanquer in ieder geval belooft binnen 24 uur nadat het geval gemeld werd een desbetreffend hulpaanbod. Alarmnummer 112 in Europa 2018. Hoezeer het besef, de duidelijke woorden en de dadendrang ook te begroeten zijn, twijfels aan de effectiviteit van het meldpunt en de in het vooruitzicht gesteld hulp zijn zeker terecht. Dat de genoemde leerlingen rekening moeten houden met gevoelige represailles of dat het tot een verandering van de mentaliteit zal komen, is veeleer onwaarschijnlijk.

Bron:
www.pi-news.net
Door: “Jim Knopfloch”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, AfD (Alternative für Deutschland), Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, Frankrijk, gezond realisme, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

25 reacties op Frankrijk: Meldpunt tegen de islamisering op scholen

 1. ruud beijer zegt:

  Islam is een gezwel.Uitroeien!

  Geliked door 1 persoon

 2. paulzwueste zegt:

  Het is volkomen duidelijk dat het Duitse volk onder dictatuur van de Merkel-regering leeft.
  De media, die 100% gecontroleerd worden door de tiran Merkel, moeten de schijn wekken dat de regering in Duitsland alles onder controle heeft.
  Door zogenaamd vrij en open te publiceren wat er in een ander land tegen islamisering gebeurd wekt men de indruk dat er in Duitsland democratie zou bestaan.

  Een villijne manier van bedrog, ingegeven door de waanzin van tiran Merkel.
  Het Duitse volk heeft zichzelf bij de laatste verkiezingen, waarbij Merkel opnieuw als kanselier werd gekozen, definitief de strop om de hals gelegd!

  Geliked door 3 people

 3. Willem Sterk zegt:

  Alle islam moet weg uit Europa, asap.

  Geliked door 2 people

 4. Corrie Bruin zegt:

  Zolang het volk lijdzaam toe ziet hoe alles afgepakt word en alles laten begaan zal de islam winnen.

  Geliked door 3 people

 5. BertG. zegt:

  Zolang dat wangedrag van die mossel koters geen enkele invloed heeft op de ouders, zal er nooit iets veranderen.
  Die koters bedenken al die onzin niet zelf, dat krijgen ze van huis uit mee.
  En elke nieuwe generatie gaat verder met waar de vorige gebleven zijn, dus het wordt alleen maar erger.

  Geliked door 4 people

 6. Elisah zegt:

  Ondertussen in Nederland,
  https://www.rtlnieuws.nl/nederland/artikel/373081/enige-blanke-kind-uit-klas-weggepest-dit-schandalig

  Enige blanke kind uit klas weggepest: ‘Dit is schandalig’

  De 13-jarige Mees uit Amsterdam-Noord was het enige blanke kind in zijn klas op het Waterlant College. Na twee maanden pesterijen stortte hij in. Nu zit hij op een andere school. PvdA-Kamerlid Amma Asante schrok behoorlijk van het verhaal van Mees.

  De klasgenoten van Mees op het Waterlant College spraken alleen maar Turks en Marokkaans. Mees werd uitgescholden voor kaaskop en kut-Hollander. Hij zat altijd alleen in de kantine. Volgens zijn vader kon de school hem geen veilige omgeving bieden, waarop ze hem van school haalden.

  Geliked door 1 persoon

 7. delamontagne zegt:

  De Burgemeester van Beaucaire “Julien Sanchez” weigert de uitspraak van de administratieve Rechtbank van Nîmes op te volgen.
  Hij weigert alternatieve = HALLAL-Maaltijden voor de muslimkindertjes te verzorgen;
  “Het is hier geen 3 *** Sterren _Restaurant”………….!
  aldus de Burgemeester.

  De administratieve rechtbank van Nimes heeft er op dinsdag 9 oktober op aangedrongen om de menu’s zonder varkensvlees in de kantines van de scholen en de stad opnieuw in te stellen.

  Burgemeester Sanchez is een van de weinigen die de mosliminvasie durft te weerstaan door de collaborenden rechters tegen te werken en hij verdient daarom onze steun!
  Burgemeester Sanchez is een gekozen Burgemeester en is lid van de Partij van Marine le Pen “Rassemblement National”……….
  Het is in FR de gewoonte dat de kinderen tussen de middag op school een warme maaltijd krijgen.
  De [grote] scholen hebben daarvoor keukens en keuken/bedienend personeel.

  [video src="https://bcboltnexti1-a.akamaihd.net/media/v1/pmp4/static/clear/876630703001/1c2c3928-8622-46b0-8d6c-bef161a1f4df/81010ab6-2b2f-4856-a8e1-0efb5f87004a/main.mp4" /]

  [video src="https://bcboltnexti1-a.akamaihd.net/media/v1/pmp4/static/clear/876630703001/ce6aefc1-f7bc-4711-a172-0db66efcd55f/da307eb8-9933-4f5b-b85e-4004491f14a4/main.mp4" /]
  BRON:
  https://rmc.bfmtv.com/emission/le-maire-de-beaucaire-refuse-de-servir-des-repas-sans-porc-a-la-cantine-ce-n-est-pas-un-resto-3-etoiles-1541948.html

  Geliked door 1 persoon

 8. Het nut van meldpunten moet aan de burgers duidelijk uitgelegd worden. Maar ik denk dat het ook verstandig is een bezem door besturen te halen die denken dat islam vrede is en geen kwaad kan doen op de scholen. Zulke docenten moeten uit het systeem worden verwijderd, dan kan men met een schone lei beginnen.
  Hier hebben wij het voorbeeld van de scholen in Rotterdam en Den Haag die voor grote problemen zorgden.

  Like

  • scherpschutter1943 zegt:

   Meldpunten zijn nuttig als er na de melding,een vervolgaktie komt om de misstand op te heffen. helaas, de meldpunten lossen niets op. De melding wordt geregistreerd en opgeborgen in de map “melding” en verder niets. Volkomen zinloos dus maar het geeft het volk een goed gevoel en verder niets. Conclusie: meldpunten zijn zinloos.

   Like

 9. BertG. zegt:

  Ik zou nooit iets melden wat door de staat is opgetuigd.
  Niemand weet wat er dan met zijn gegevens gebeurt.
  Alles kan ook tegen je gebruikt worden.
  Ze zijn allang op de hoogte van alle ellende op straat en in de scholen, ze doen er alleen niks aan.

  Geliked door 1 persoon

  • Thom zegt:

   Gelooft U zelf dat U niet op een lijst voorkomt van niet staatsvriendelijke figuren. Ik maak mezelf daar geen illusies meer over. En wat wil deze staat die zo gruwelijk faalt met Volkert van der G. en tbs-ers nou klaarspelen? Hoewel als je rechts bent en een tekeningetje maakt zoals Gregorius Nekschot wordt je zomaar door 10 politie-agenten van je bed getild. Zolang ze me niet opsluiten zal het me worst wezen wat ze over me weten.

   Geliked door 1 persoon

  • scherpschutter1943 zegt:

   De staat is je ergste vijand

   Like

  • scherpschutter1943 zegt:

   Inderdaad BertG, wantrouw de staat. De staat is je ergste vijand.

   Geliked door 1 persoon

 10. scherpschutter1943 zegt:

  Het is te laat. De moslims hebben de staatsmacht al over genomen

  Like

 11. Jan zegt:

  President Macrotte van Frankrijk heeft er geen boodschap aan, er moet geïslamiseerd worden. Nieuwe minister van binnenlandse zaken, Christophe Castaner, meent: Islam is een religie van blijheid en liefde

  ….

  https://voiceofeurope.com/2018/10/islam-is-a-religion-of-happiness-and-love-says-new-french-minister-in-charge-of-the-police/

  Like

 12. Jan zegt:

  Last words of French Minister: Our biggest fear is that jihadis win the next elections

  https://gellerreport.com/2018/10/france-elect-jihad-terrorists.html/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s